Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Elég egy egyszerű 500 forintos multiméter is :lol:

Ismerős, szomszéd? :lol:

Nincs.

Viszont most reccsent vagy csörömpölt vagy mit csinált az előbb indításnál.. :sowwy:

Holnap sztem veszek egy bontottat (k.rva drágán a weilandba)és kicseréltetem.

Csak és kizárólag pont ugyanilyen jó hozzá?

Egyébként meg folyik a víz is valahol (alulról kellene megnéznem, fönntről semmi),

valamint az olaj is kb. ugyanott ahol nagyc cartársnak.--> mi a pontos neve ennek a szimeringnek?

Megosztás:

Nincs.

Viszont most reccsent vagy csörömpölt vagy mit csinált az előbb indításnál.. :sowwy:

Holnap sztem veszek egy bontottat (k.rva drágán a weilandba)és kicseréltetem.

Csak és kizárólag pont ugyanilyen jó hozzá?

Egyébként meg folyik a víz is valahol (alulról kellene megnéznem, fönntről semmi),

valamint az olaj is kb. ugyanott ahol nagyc cartársnak.--> mi a pontos neve ennek a szimeringnek?

Lehet felújíttatni is, az olcsóbb, és legalább új(-szerű) lesz, a bontott meg ki tudja, meddig tart.

Ez a vízfolyás trükkös dolog. Nekünk a diesel Caravan csinálja, és sokáig azt hittem, a hengerfejnél issza a vizet. Aztán egyszer véletlenül észrevettem, hogy hazaérve üzemmelegen leállítva a hűtő alatti keresztmerevítő kicsit vizes volt, csakhát a meleg víz gyorsan párolog, és ez csak üzemmelegen enged.

Azt a szimmeringet vezérműtengely-szimmeringnek lehet hívni, és mivel 2 van belőle, a boltban tedd hozzá, hogy a gyújtásoldali kell (nem biztos, hogy egyformák).

Megosztás:

Lehet felújíttatni is, az olcsóbb, és legalább új(-szerű) lesz, a bontott meg ki tudja, meddig tart.

Ez a vízfolyás trükkös dolog. Nekünk a diesel Caravan csinálja, és sokáig azt hittem, a hengerfejnél issza a vizet. Aztán egyszer véletlenül észrevettem, hogy hazaérve üzemmelegen leállítva a hűtő alatti keresztmerevítő kicsit vizes volt, csakhát a meleg víz gyorsan párolog, és ez csak üzemmelegen enged.

Azt a szimmeringet vezérműtengely-szimmeringnek lehet hívni, és mivel 2 van belőle, a boltban tedd hozzá, hogy a gyújtásoldali kell (nem biztos, hogy egyformák).

köszi,

Valszeg felújítás lesz akkor,a generátorral együtt.

Megosztás:

Én inkább hozzá se érek. :sowwy:

Értünk mi hozzá,csak alap hibákat követünk el.

Egy szét szedte,másik javította,harmadik személy berakta.

Na itt volt a hiba! :lol:

Kimaradt egy bakelit alátét a diódasor alól,szépen füstölt a testkábel,amikor az akksit vissza raktam. :lol:

Megosztás:

Lehet hogy elfáradt az önindítód, fel lehet újíttatni.

Motor-váltóharang találkozásánál keresd a motor mögött fent.

Azért én mérnék egy feszültséget álló motornál és járó motornál az akkusaruk között...

Meg megnézném, a testkábelek rendben vannak-e :sowwy:

Na megmértem,

alapból 12,8

járó motornál 13,8

ez jó?

Megosztás:

Na megmértem,

alapból 12,8

járó motornál 13,8

ez jó?

Tökéletes. (A 14,5V vagy egy kis csalás a műszer részéről, vagy túltölt!)

Én azért még megnézném nagyon azokat a testkábeleket :sowwy:

Aztán önindító uninstall, és felújít :lol:

Annak is csiszoljátok meg a házát, ahol csatlakozik a blokkra, meg a blokkot

is alatta, mert ott megy át a test, és sokat számít!

Megosztás:

Tökéletes. (A 14,5V vagy egy kis csalás a műszer részéről, vagy túltölt!)

Én azért még megnézném nagyon azokat a testkábeleket :lol:

Aztán önindító uninstall, és felújít :lol:

Annak is csiszoljátok meg a házát, ahol csatlakozik a blokkra, meg a blokkot

is alatta, mert ott megy át a test, és sokat számít!

Most egy kicsit megnyugodtam. :sowwy:

Az önindító egyébként fölülről levehető?

Megosztás:

Hali. Tud valaki segíteni abban nyolcszelepes 1.8-as 92-es astra,szivócsonkon van egy ilyen gombaszerü alkatrész mi az mi célja van, nem ment a kocsi rángatott elvittem Székesfehérvárra a Csordás injektorszervízbe,ott lekötötték róla mondván az volt a baja,a kocsi jó lett csak nem tudom hogy tényleg ez így jó-e.Ha valaki tud segíteni megköszönöm.

Megosztás:

Hali. Tud valaki segíteni abban nyolcszelepes 1.8-as 92-es astra,szivócsonkon van egy ilyen gombaszerü alkatrész mi az mi célja van, nem ment a kocsi rángatott elvittem Székesfehérvárra a Csordás injektorszervízbe,ott lekötötték róla mondván az volt a baja,a kocsi jó lett csak nem tudom hogy tényleg ez így jó-e.Ha valaki tud segíteni megköszönöm.

Az az AGR szelep, ha minden igaz :lol: Nem kell az :sowwy:

Megosztás:

Lassu haladásnál, illetve alacson fordulaton, olyan 1500 környékén, rángatozni kezd a motor.

Jól sejtem hogy az AGR szelepem lesz kuka?

2000 alatt ne nagyon használd azt a motort, mert le fognak kokszolódni a kipuffszelepek...

Egyébként az AGR miatt lehet leginkább, de a lambda öregedése is tud hasonló jelenséget produkálni.

AGR-t lezárhatod nyugodtan.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.