Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha nem világít valószínűleg nem okozhat érzékelhető fogyasztásnövekedést.

Ha valóban sok, akkor inkább máshol kell keresni a problémát.

Hát nekem voltak korábban olyan problémáim, hogy többször leállt a motor, nem indult, teli szívta magát benzinnel... tanácsoltátok, hogy tisztítsam ki a keverékszabályozó valaminek a kúpos "fejét"... féktisztítóval óvatosan megtisztítottam, majd hogy biztos legyen a dolog, kicseréltem a hőmérséklet szenzort is, mert egy opel alkatrészes boltban mondták, hogy azt is érdemes kicserélni...

most már nem áll le a kocsi, de kicsit szaggatottan megy ha nagyobb gázt adok... olvastam talán a totalcar oldalán, hogy egy 1.4-es astrát vett a srác, és így írta le: 2-3.000-es fordulaton közepes gáz adásnál megtorpan a kocsi, lambda szondát cserélt, jó lett... na nekem is kb ilyen a problémám! Ez lehet a lambda szonda hibája? Amikor a leállós dolog volt nekem a kocsival és még a szenzor cseréje és a keverékszabájozó tisztítása előtt elmentem az Opel Hámor kereskedés és szervízbe és ott a szervíz vezető azt mondta, hogy szerinte a lembdám gagyi, régi és ezért hülyeségeket küld a motorba, ezért áll le és szaggat... És szerinte nem feltétel a sárga lámpa kivilágítása...

7.000Ft. a szonda... cseréljem?

Megosztás:

92-es Astra Caravan 1.6 c16nz a kocsi. Tulajdonképpen nem is a fogyasztással van bajom, hanem a megtorpanással... tisztítottam keverékszabályozót, cseréltem hőmérséklet szenzort, gyertyákat kb. 1000-1500km-el ez előtt, ugyanakkor gyújtókábeleket. Keréknyomás 2 bár mind a négy keréken... És tényleg egy nagyobb gázadásnál meg-meg torpan... és az alapjárat sem egyenletes... ez idegesít de nagyon... azt hiszem 7.800Ft. az utángyártott lambda, de áll minden héten visznek belőle és nincs panasz... a gyári a szervízben 28.000Ft. Mit tisztítsak még meg az injektoron, vagy cseréljem a lambdát? Amúgy tényleg csak a városban furikázok vele... pályán legutóbb jóliusban voltam vele... :D

Megosztás:

Hát nekem voltak korábban olyan problémáim, hogy többször leállt a motor, nem indult, teli szívta magát benzinnel... tanácsoltátok, hogy tisztítsam ki a keverékszabályozó valaminek a kúpos "fejét"... féktisztítóval óvatosan megtisztítottam, majd hogy biztos legyen a dolog, kicseréltem a hőmérséklet szenzort is, mert egy opel alkatrészes boltban mondták, hogy azt is érdemes kicserélni...

most már nem áll le a kocsi, de kicsit szaggatottan megy ha nagyobb gázt adok... olvastam talán a totalcar oldalán, hogy egy 1.4-es astrát vett a srác, és így írta le: 2-3.000-es fordulaton közepes gáz adásnál megtorpan a kocsi, lambda szondát cserélt, jó lett... na nekem is kb ilyen a problémám! Ez lehet a lambda szonda hibája? Amikor a leállós dolog volt nekem a kocsival és még a szenzor cseréje és a keverékszabájozó tisztítása előtt elmentem az Opel Hámor kereskedés és szervízbe és ott a szervíz vezető azt mondta, hogy szerinte a lembdám gagyi, régi és ezért hülyeségeket küld a motorba, ezért áll le és szaggat... És szerinte nem feltétel a sárga lámpa kivilágítása...

Ha gagyi van benne akkor lehet ettől is, de gagyira cserélni hülyeség. A gyári 20 körül mozog. Jó lenne tudni mi van benne, meg hogy milyen motorról van szó (aláírásba). Az a keverékszabályzó gondolom az alapjárati motor lenne.

Megosztás:

92-es Astra Caravan 1.6 c16nz a kocsi. Tulajdonképpen nem is a fogyasztással van bajom, hanem a megtorpanással... tisztítottam keverékszabályozót, cseréltem hőmérséklet szenzort, gyertyákat kb. 1000-1500km-el ez előtt, ugyanakkor gyújtókábeleket. Keréknyomás 2 bár mind a négy keréken... És tényleg egy nagyobb gázadásnál meg-meg torpan... és az alapjárat sem egyenletes... ez idegesít de nagyon... azt hiszem 7.800Ft. az utángyártott lambda, de áll minden héten visznek belőle és nincs panasz... a gyári a szervízben 28.000Ft. Mit tisztítsak még meg az injektoron, vagy cseréljem a lambdát? Amúgy tényleg csak a városban furikázok vele... pályán legutóbb jóliusban voltam vele... :D

A 2 báron emelhetsz 1-2 tizedet, igaz ez a megtorpanást nem fogja megoldani.

Ha ilyen használatban van, akkor az egész fojtószelepházat meg kellene pucolni. Egy nyugodt hétvégi 2-3 órás program elsőre.

Gyárit nem a szervízben kell venni, hanem csergőben, és kb. megspórolod az utángyártottnak az árát.

Egyébként meg folyamatosan kell beljebb nyomni a gázpedált, nem hirtelen és akkor nem torpan akkorát.

Megosztás:

Igen, ez nagy valószínűség miatt lehet a lambda miatt... ha megerősítésre vágysz csere előtt, akkor meg lehet méretni

erre szakosodott autóvillamosságis cégeknél szkóppal. Ott biztosan kibukik, ha rossz. És igen, lehet úgy szar a lambda,

hogy nem jelzi a sárga pilács. :D

Az utángyártott lambdát semmiképpen nem ajánlom, gyári huszonpárezer ft, és ha nem akarod pár hónap múlva ismét

cserélni, akkor gyárit vegyél (az utángyártottnak nem egyezik pontosan a jele a gyáriéval).

Megosztás:

hát az injektorba szemből van beletéve bal oldalt ha szemben vagy a kocsival, 2 csavarral, ha kiveszem, akkor egy kis fém henger körülötte rúgó és a végén egy kis kúpos lemez féleség... ja és kívülről megy bele egy csatlakozó 2 vezetékkel... :D lehet hogy az az alapjárati... korom fekete volt, alig lehetett látni a rúgót... féktisztítóval kitisztítottam óvatosan... :D azóta nem áll le a kocsi!

Megosztás:

hát az injektorba szemből van beletéve bal oldalt ha szemben vagy a kocsival, 2 csavarral, ha kiveszem, akkor egy kis fém henger körülötte rúgó és a végén egy kis kúpos lemez féleség... ja és kívülről megy bele egy csatlakozó 2 vezetékkel... :D lehet hogy az az alapjárati... korom fekete volt, alig lehetett látni a rúgót... féktisztítóval kitisztítottam óvatosan... :D azóta nem áll le a kocsi!

Csak 2 vezeték? :D De az lesz az. A házát is meg kellene tisztítani attól is várható javulás,

Megosztás:

Csak 2 vezeték? :D De az lesz az. A házát is meg kellene tisztítani attól is várható javulás,

Hát lehet, hogy rosszul számoltam, de hogy vezeték megy bele, az biztos :D Ahhoz, hogy kipucoljam a fojtószelep házat nagyon szét kell szedni ott mindent gondolom... nem tudom képes lennék e rá így szakképzetlenül... :D

a lambdával az a baj, hogy túl drága lenne most így nekem huszon ezerért... de az utángyártott tényleg csak ideiglenes megoldás... :D A fojtószelep házat mivel lehet tisztítani?

Megosztás:

Még egy ötlet. Nem volt csontra kifogyva benzin még? Lehet levegős a rendszer.

Amúgy meg Tápió-kollegának is igaza van. Az NZ-k sajnos nem reagálják le olyan gyorsan a gázadást, főleg a hirtelent.

Teljesen nem fogyott még nálam ki...! Cseréltünk a tanknál szűrőt... attól lehet levegős? Bár vagy 3-4X ráadtam a gyújtást indítás előtt a csere után, hogy felszívja a benzint... ha levegős, hogy kell légteleníteni?

Megosztás:

Hát lehet, hogy rosszul számoltam, de hogy vezeték megy bele, az biztos :D Ahhoz, hogy kipucoljam a fojtószelep házat nagyon szét kell szedni ott mindent gondolom... nem tudom képes lennék e rá így szakképzetlenül... :D

a lambdával az a baj, hogy túl drága lenne most így nekem huszon ezerért... de az utángyártott tényleg csak ideiglenes megoldás... :D A fojtószelep házat mivel lehet tisztítani?

fojtószelepház

Őt kell kiszedni, felülről csak 2-2 csavar fogja. Nem bonyolult, ha nem kapkodsz vele nem rontasz el semmit.

Megosztás:

Féktisztító vagy bármilyen zsíroldó + rongy. Előtte itt-ott áztatás ha szükséges. Külső részeken vagy nem túl kényes helyeken esetleg finom polírpapír.

Köszi az infót! 7végén megpróbálkozok vele! De ugye nem kell kis rugókat kiakasztani és vissza...stb...? Mert az a halálom... :D

Megosztás:

Köszi az infót! 7végén megpróbálkozok vele! De ugye nem kell kis rugókat kiakasztani és vissza...stb...? Mert az a halálom... :D

Azok nincsenek, de lesz más "halálod".

A benzincsöveket és injektort nem kell bántani, anélkül is kijön alóla, amúgy szép sorban kell lebontani róla mindent. Megfelelő szerszám pedig legyen.

Megosztás:

Köszi az ábrát! Hol lehet magyarul ilyet találni a neten? Van valami oldal ahol lehet ilyeneket olvasni? :D

Képpel ne idézz, mert fenékbe rúgnak a moderátorok (szedd ki a hozzászólásodból az %7Boption%7D-ket) :D

Amúgy ez nem a neten van, ez egy Opel kezelési, karbantartási könyv, abból idéztem, igaz digitálisan -remélem nem sértve ezzel szerzői jogokat. :D

Megosztás:

Hali.

Megvettem a gyújtásmodult. Van a dobozában egy zacsi,valami fehéres folyadékkal. Azzal kell valamit csinálni?

Gondolom szilikonzsír. Amikor beteszed az újat a helyére, az egy fém felületre lesz felcsavarozva. Azt a felületet kend be vékonyan (!) ezzel az anyaggal, meg a gyújtásmodul hátulját is, ami gondolom fém felületű. De ha kiveszed a régit, látni fogod, valszeg az is be volt kenve. Egyébként a jobb hővezetés miatt kell.

Megosztás:

Gondolom szilikonzsír. Amikor beteszed az újat a helyére, az egy fém felületre lesz felcsavarozva. Azt a felületet kend be vékonyan (!) ezzel az anyaggal, meg a gyújtásmodul hátulját is, ami gondolom fém felületű. De ha kiveszed a régit, látni fogod, valszeg az is be volt kenve. Egyébként a jobb hővezetés miatt kell.

Köszi szépen :D . Szóval olyan,mint a processzor meg a hűtő,azok közé is kell paszta. Mindjárt le is megyek bepróbálni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.