yooccoo Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 leveszed a biztosítéktáblát takaró műanyagot alatt találsz egy 10 pines csatlakozót összekötöd egy dróttal az A-B pontokat, tehát a jobb oldalon a felső kettőt beülsz, gyújtást ráadod a sárga lámpa elkezd villogni minden hibakód 2 jegyből áll. az alap kód, amit mindig kiad, az a 12 ezt úgy villogja, hogy egy villanás, hosszú szünet, 2 villogás rövid időközzel ezt megismétli 3-4 alkalommal, már nem tudom pontosan ezután jön a tényleges hibakód, ha van ha megvan, akkor írd be és megmondjuk, hogy mit jelent Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 C16NZ-nél a gyújtásmodul az elosztó rotor mögött van, a hall jeladónál. Kolegámnak is ez ment tönkre, és ugyanezeket a tüneteket produkálta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Most jöttem fel a kocsitól! Kitisztítottam a gyertyákat, mert vastag korom és benzin volt rajtuk... Az összes csatlakozót széthúztam és összedugtam a motortérben ami csak létezett, még az injektornál is kihuzigáltam mindent, majd visszadugtam. Indítottam és beindult! Igaz kicsit beteges volt a hangja elsőre, de 1-2 perces melegedés után már most jól működik... bár kicsit másíbb a hangja alapjáraton mint eddig, de megy, az a lényeg! Ez akkor lehetett azoktól a problémáktól amiket írtatok nekem? Mennyibe kerül egy gyújtás elektronika? És az ECU? Mit érdemes kicserélni benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Most jöttem fel a kocsitól! Kitisztítottam a gyertyákat, mert vastag korom és benzin volt rajtuk... Az összes csatlakozót széthúztam és összedugtam a motortérben ami csak létezett, még az injektornál is kihuzigáltam mindent, majd visszadugtam. Indítottam és beindult! Igaz kicsit beteges volt a hangja elsőre, de 1-2 perces melegedés után már most jól működik... bár kicsit másíbb a hangja alapjáraton mint eddig, de megy, az a lényeg! Ez akkor lehetett azoktól a problémáktól amiket írtatok nekem? Mennyibe kerül egy gyújtás elektronika? És az ECU? Mit érdemes kicserélni benne? Ha ettől véglegesen elmúlt, akkor nagyon nagy szerencséd van. :D Gyújtás szerintem 5-10 körül, ECU 15-25, de az ECU nem jellemző hogy tönkremenjen. Az mit jelent hogy másabb a hangja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Belső levegőkeringető. Helyesen: levegőkeringTető Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Helyesen: levegőkeringTető Így is jól hangzik. :D Mi a különbség a keringet és a keringtet között? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 a keringet az maga végzi, a keringtet pedig nem olyan mint a lapátol és a lapátoltat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 a keringet az maga végzi, a keringtet pedig nem olyan mint a lapátol és a lapátoltat :D De a levegő itt olyan mint a lapátnál a homok. Eszerint a keringetés is jó. Amúgyse röhögj, te is úgy írtad mint én. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 én sírok egyébként :D de nemazért irtam, és igen én is ugy irom és mondom is nagy jelentőssége itt nincs keringető vagy keringtető keringtetőt nehezebb is kimondani meg leirni is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 én sírok egyébként :D de nemazért irtam, és igen én is ugy irom és mondom is nagy jelentőssége itt nincs keringető vagy keringtető keringtetőt nehezebb is kimondani meg leirni is Csak vicc volt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Ha ettől véglegesen elmúlt, akkor nagyon nagy szerencséd van. :D Gyújtás szerintem 5-10 körül, ECU 15-25, de az ECU nem jellemző hogy tönkremenjen. Az mit jelent hogy másabb a hangja? Utánajárok és akkor a gyújtást szerintem kicseréltetem... biztos ami biztos... A kipufogónál kicsit pöfögősebb lett a hangja, elöl pedig olyan mintha egy picit "zakatolna", de annyira nem feltűnő... Remélem reggel beindul, mert jó lenne vele dolgozni menni... :D Köszönöm mindenkienk az eddigi segítséget!!! Ha esetleg van még valami amit ezzel kapcsolatban megosztánátok, azt megköszönöm! :D Ha valami alakulás történik, szólok! :D Üdv! Gabi u.i.: a hibakódot még leolvasom és leírom! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március25, 2008 Megoszt Elküldve Március25, 2008 Utánajárok és akkor a gyújtást szerintem kicseréltetem... biztos ami biztos... Kolegám asszem 17 körül vette a komplett újat a csergőben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Na kérem, hiába fujkáltam a kontaktsprayt, ma reggel uazt csinálta mint tegnap. Azzal a külömbséggel, hogy egy nagyobb gázfröccs után beállt az alapjárat, Gondolom mostmár szinte biztos az alapjárati motor hibája, de azért kéne egy kis megerősítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Na kérem, hiába fujkáltam a kontaktsprayt, ma reggel uazt csinálta mint tegnap. Azzal a külömbséggel, hogy egy nagyobb gázfröccs után beállt az alapjárat, Gondolom mostmár szinte biztos az alapjárati motor hibája, de azért kéne egy kis megerősítés. Utolért a végzet engem is. :D Tegnap beraktam egy ideiglenes akksit 44Ah/210A. Nem is egy mai darab, de feszültsége rendben meg jobban is indítja az autót mint a másik. Viszont tegnap is meg ma is csinált olyat hogy leállt, amikor leesik a fordulat. Ilyenkor 5-600-ig lemegy, de ez volt korábban is, valószínű a lendkerék miatt van, viszont soha nem állt még le. Lehet ez a kisebb akksitól vagy csak pont úgy álltak most össze a csillagok, hogy egyszerre jött elő a cserével? Vagy döglődik az alapjártim? Mert olyan előfordul sokszor, hogy indítás után fennhagyja pár másodpercig 2000-en. Lehet olyan hibája, hogy lassul a reakciója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 nekem hidegen szokott alacsonyra esni illetve lenn dadog, aztán felkapja, de megint lemegy melegen semmi baja Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Utolért a végzet engem is. :D Tegnap beraktam egy ideiglenes akksit 44Ah/210A. Nem is egy mai darab, de feszültsége rendben meg jobban is indítja az autót mint a másik. Viszont tegnap is meg ma is csinált olyat hogy leállt, amikor leesik a fordulat. Ilyenkor 5-600-ig lemegy, de ez volt korábban is, valószínű a lendkerék miatt van, viszont soha nem állt még le. Lehet ez a kisebb akksitól vagy csak pont úgy álltak most össze a csillagok, hogy egyszerre jött elő a cserével? Vagy döglődik az alapjártim? Mert olyan előfordul sokszor, hogy indítás után fennhagyja pár másodpercig 2000-en. Lehet olyan hibája, hogy lassul a reakciója? Nekem is fennhagyta 2000-en pár másodpercig ma. Szal akkor tuti az alpjárati a hibás érte. Már körbekérdeztem a gyári 30e körül van az ugy 9-10e. Persze lehet, hogy újra megpucolom, és jól befújom WD-40-el a tengelyét is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Nekem is fennhagyta 2000-en pár másodpercig ma. Szal akkor tuti az alpjárati a hibás érte. Már körbekérdeztem a gyári 30e körül van az ugy 9-10e. Persze lehet, hogy újra megpucolom, és jól befújom WD-40-el a tengelyét is. Lehet én is megpucolom, bár nekem sokmindentől nem tud elkoszolódni. Ha nálam csere lesz, akkor bontott lesz. Azt 5 körül lehet szerezni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Ki kell pucolni, és nem szabad WD40-el fújkálni! Beleragad utána minden kosz, és attól áll be! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Ki kell pucolni, és nem szabad WD40-el fújkálni! Beleragad utána minden kosz, és attól áll be! Tavaly simán féktisztítóval takarítottam, az jó lesz most is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Tavaly simán féktisztítóval takarítottam, az jó lesz most is? Persze. és miután minden tiszta és száraz, visszarak, és élvez :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 ....élvez :D Az má" megvolt az este. :D :D A többit kösz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Az má" megvolt az este. :D :D A többit kösz. :D De fontos a sorrend, nem lehet csak úgy összevissza. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 ...nem lehet csak úgy összevissza. :D Nem ám. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Most villogtatnám ki a kódot,(ha tudnám).A jobb oldalon nekem a felsőben van fémérintkező de az alatta levőben nincs.A következő ahol érintkezőt látok az a felülről az 5.hely Akkor ezt a kettőt zárjam össze? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 ha ilyened van akkor az 5-6 összeköt: a lényeg, a csati, mint látható, kívül asszimmetrikus. Így ha másképp is áll, ki lehet következtetni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts