Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Megfogom nézni a hétvégére a hidro tisztitó adalékot. A generátort én is jav. mühelybe vinném. Ott legalább megnézik a dióda hidat meg a elektr feszszabit, de othon hogy,??

Eddigi leírásai alapján Lacee-nak csak csapágy legfeljebb kefe kell még hozzá illetve (nem tudom csúszógyűrűs vagy kommutátoros ezen generátor , de gondolom kommutátoros ) felszabályozni esetleg a kommuttátort, ha lehet. Na ezeket szerintem otthon is meg lehet ejteni, Én legalábbis már nem 1 autó esetén megtettem minden gond és persze plussz kiadás nélkűl... :twisted: :) 8)

De aki nem ért hozzá annyira és kevés az ideje rá vmint gyorsan kell a kocsi az tényleg forduljon vmi autovillamosságishoz illetve szakirányosan generátor felújítóhoz.

Ha elektromosan van gáz (egyenirányítóban-mindenkinek beugrik szerintem: Graetz-híd-i diódák) az is kimérhető egyszerű műszerrel csak egy kcsit forrasztgatni kell.... :idea: de manapság sok egyenirányító és feszszabályzó egybe van zárva és kiöntve..szóval igazából azokat nem javítják, hanem cserélik...

Megosztás:

Hát jah ha tudnám megcsinálnám.....de örülök ha a kereket feltudom fujni! :oops:

az idö nem számit mer az van mint a tenger....a kocsi meg leghamarabb a jövö 7i focihoz kéne szerdára :wink: amire most hivom fel a figyelmeteket ....foci topik....amiota igy sipol nem is nagyon állt ki a helyéröl a dög ...nem akartam baxtatni.....ugyhogy igy állunk.....valszeg ez a 10-15 pénz már eluszott......egyzsoval megyek hétfön a generátorral aztán ennyi.....amugy az auto 99es és megvételkor( 2001 ben) 25(kb) ezer volt benne(tuti visszatekerve...)....tavaly kellett volna mind a 4 csillapitot cserélni helyette csak az elsö 2öre futotta....a generátor ugyebár 100 at kikéne minimum h birjon helyette most 35 fölött vlmivel haldoklik.....izzókat biztositékot 2 hetente cserélek....kis tulzással.... bár ez ugye opel betegség.....na szoval vlmi nem stimt......

Megosztás:

Hát jah ha tudnám megcsinálnám.....de örülök ha a kereket feltudom fujni! :oops:

az idö nem számit mer az van mint a tenger....a kocsi meg leghamarabb a jövö 7i focihoz kéne szerdára :wink: amire most hivom fel a figyelmeteket ....foci topik....amiota igy sipol nem is nagyon állt ki a helyéröl a dög ...nem akartam baxtatni.....ugyhogy igy állunk.....valszeg ez a 10-15 pénz már eluszott......egyzsoval megyek hétfön a generátorral aztán ennyi.....amugy az auto 99es és megvételkor( 2001 ben) 25(kb) ezer volt benne(tuti visszatekerve...)....tavaly kellett volna mind a 4 csillapitot cserélni helyette csak az elsö 2öre futotta....a generátor ugyebár 100 at kikéne minimum h birjon helyette most 35 fölött vlmivel haldoklik.....izzókat biztositékot 2 hetente cserélek....kis tulzással.... bár ez ugye opel betegség.....na szoval vlmi nem stimt......

Akkor abban lehet vagy 120ekm..sajnos..szóval jol áttoltak téged rendesen :? :)

Ezt azért nem állítanám, hogy opel betegség...az én kocsim most már 9 hónapja van meg...amikor megvettem, ami kivolt égve kicseréltem aztán hajrá..azóta semmi nem égett ki és mentem vele 6500 km-t... 8) Öregemék kadettjában a 10 év alatt két refi égő és kb 6 műszerfal égő...a termés...szóval az sem egy égő zabáló.. :wink:

Megosztás:

Szerintem sem opel betegség az izzókiégés. 4 opelünk volt, és én csak akkor tanultam meg izzót cserélni, amikor rájöttem, hogy a kék helyzetjelző miatt nem látok ki a kocsiból....

Más:

Van a c20xe motoroknak egy olyan fémes kelepelő hangjuk. Az enyémnek is. A szar a helyzetben az, hogy az én kelepelő hangom erősödik... Szelep? Dugattyú? Hidrotőke? Alapjáraton elég erősen hallatszik (hallani a beltérben is), ha viszont elkezdem mozgatni az autót, akár húzatom, még 6700-as fordulatnál gyorsításkor is normális hangja van, de alapjáraton sz@r. Minek a cseréje vár rám?

Amúgy kocsika jól megy (legalábbis nekem úgy tűnik, de kéne gyorsulni egy márkatárssal), olajat nem fogyaszt (lényegesen).

Tanácsoljatok valamit... Köszi

Megosztás:

Szerintem sem opel betegség az izzókiégés. 4 opelünk volt, és én csak akkor tanultam meg izzót cserélni, amikor rájöttem, hogy a kék helyzetjelző miatt nem látok ki a kocsiból....

Más:

Van a c20xe motoroknak egy olyan fémes kelepelő hangjuk. Az enyémnek is. A szar a helyzetben az, hogy az én kelepelő hangom erősödik... Szelep? Dugattyú? Hidrotőke? Alapjáraton elég erősen hallatszik (hallani a beltérben is), ha viszont elkezdem mozgatni az autót, akár húzatom, még 6700-as fordulatnál gyorsításkor is normális hangja van, de alapjáraton sz@r. Minek a cseréje vár rám?

Amúgy kocsika jól megy (legalábbis nekem úgy tűnik, de kéne gyorsulni egy márkatárssal), olajat nem fogyaszt (lényegesen).

Tanácsoljatok valamit... Köszi

Üdv mindenkinek!

Iqbéla!

Nekem is van egy kis hangom alapjáraton ami elég fémesnek mondható!

Egyszer levettem a servó szijat és beinditottam az autót a hang 90%-a eltünt!

11-én este megyek a hungaroringre ha gondolod én benne vagyok egy körbe!

Esetleg lehetne ott is egy "lurdy" féle talit szervezni!

Még valaki????????

Megosztás:

Aztec, az enyémbe decemberben opel 5w40 került, mert mondták a szakik (Uhuhu) télen, hogy azt hamarabb megkapja, meg kevésbé fog hidegen csörögni, így is lett. Más szakik mondták, hogy enni fogja, (nem eszi), megint más szakik mondták, hogy majd melegben csörögni fog.

Az biztos, hogy ...

hűha, monológ este folytat, kiderült, hogy kurvasürgős dolgom van. Viszlát este.

Megosztás:

ha 120 van a verdában akkkor a válto szoknyának már el kelett volna kopnia rendesen..... de semmi sem látszik rajta.....a fényszorokhoz legelöször nem tudtam oda jutni mert be volt szorulva valszeg azért mert még nem vették le elöttem...legalább is a bal oldalon....ja és ha 120 lenne benne akkor azt 2 év alatt kelett bele rakni...ami nem fizikai képtelenség csak ritkaság(bár erre mindjárt jönnek a cáfolatok....) ....ugyhogy én nem értem mi a szitu a vassal.....azt hogy opel betegség azt meg neten olvastam ...van egy ien oldal amire be lehet küldeni az általad tapasztalt tipus hibákat és ott van rengeteg auto tipus.....nah és ott olvastam ezt ....igy emléxem legalább is....de sztem itt forumon is vlki mondott már iet hogy az egök elég fogyo eszközök.....de végül is nem is oan fontos.....sztetek hol lehet még eszre venni a sok km-t?

csao

Megosztás:

Lac a váltószoknya lehet,h nem a gyári volt :idea: az az oldal, amiről beszélsz azé gázos, mert igenkevés ember szolgáltat oda adatot, ahhoz, hogy normális mintvételezést lehessen belőle csinálni.... nekem haver taxijában 500e van és nem öreg otó :wink:

Megosztás:

Szóval olajakról szóló monológ folytatása:

Mondta egy szaki, hogy ha majd melegebb lesz, fog csörögni. És lám, ez következett most be: amikor melegebb napokon indítom be a kocsit, némi járás után fémesen ciccegni kezd a motor - na ez biztos hidrotőke. Cicceg egy percig, majd befogja.

Szóval rohanok olajat cserélni 10w40-re. Úgyis kb. itt az ideje.

Szaszagsi, Hungaroringre nem tervezek menni, de egy Lurdy-talit próbálhatunk :)

Gepard, vétel után feltűnt, hogy éjjel alig látok a kocsiból. Kék volt a helyzetjelző, ezért normálisra cseréltem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.