J0hnny Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 DE MINDENKI eldönti, hogy cseréli-e vagy nem! NEM KELL TÚLRAGOZNI! És nem kell ezt túllihegni sem szerintem! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 teszt ut 10km és már ki is nyitot 95 foknál a termosztát... szoval van kezet sütő fűtés is :) ha tudom, hogy csak ennyi, akkor megcsináltam volna joval hamarabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február4, 2008 Megoszt Elküldve Február4, 2008 ....Mert vízpumpa se cserés, kibírja az a következöt! Ugye ezt nem úgy értetted, hogy volt vezérléscsere és nem cseréltél vízpumpát!!! Én már megjártam ezzel. Vezérléscserekor a jó lesz ez még finoman fut a csapágy szöveggel lerendezte a szerelő. Erre vez csere után 20ekm-el elkezdett hangoskodni a vízpumpa. Persze azonnal mentem csere és ha már szétszedték a vezérlést akkor inkább azt is csere. Szóval én megúsztam egy idő előtti vez cserével, de lehetett volna rosszabb is ha elmegya víz és megfőzöm a motort vagy mégrosszabb ha beáll a pumpa csapágya és szakad a szíj.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február4, 2008 Megoszt Elküldve Február4, 2008 Olajcserém volt. Megvolt a meta olaj, csak olajszűrő hiányzott. Beugortam az üllői úton az europarkhoz közeli opel kereskedéshez szombaton. Nagy pangás volt. Két ember: egy fiatal csaj és egy öreg manusz. Mondtam, hogy olajszűrőt szeretnék x16xel-hez. Erre az öreg előszedte a raktár kulcsait és kihozott nekem egy szűrőt. Furcsállottam mert a dobozban egy szürke szűrő volt és én úgy emlékeztem a gm az enyémhez fehér. Vissazkérdezett, hogy láncos vagy szíjas. Mondtam szíjas erre ő akkor ez jó és elkért 400Ft-ot amit zsebrevágott. Persze se számla se semmi. Én örültem, hogy ilyen olcsó volt (ő meg biztos a könnyen szerzett 400ft-nak) Olajcserekor persze kiderült hogy nem stimmel még a menet sem!!! Ott álltam a leengedett olajjal és elég dühös voltam. Végül kölcsön kocsi, tesco és bosch szűrővel oldottam meg. Szóval ha valakinek kell egy 6 49 010 számú szűrő akkor szívesen adom. (nem tudom ez milyen motorhoz való) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2008 Megoszt Elküldve Február4, 2008 Szóval ha valakinek kell egy 6 49 010 számú szűrő akkor szívesen adom. (nem tudom ez milyen motorhoz való) A Corsa 1.5D vagy 1.5TD-hez jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
josh_ Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 Ugye ezt nem úgy értetted, hogy volt vezérléscsere és nem cseréltél vízpumpát!!! Én már megjártam ezzel. Vezérléscserekor a jó lesz ez még finoman fut a csapágy szöveggel lerendezte a szerelő. Erre vez csere után 20ekm-el elkezdett hangoskodni a vízpumpa. Persze azonnal mentem csere és ha már szétszedték a vezérlést akkor inkább azt is csere. Szóval én megúsztam egy idő előtti vez cserével, de lehetett volna rosszabb is ha elmegya víz és megfőzöm a motort vagy mégrosszabb ha beáll a pumpa csapágya és szakad a szíj.... Mondom sok helyen nem cserélik a hütöközeget és a vízpumpát. Én magamnak cserélem 40e km-enként a vezérlést mindenestül, mert eléggé nyúzom a gépet! üdv josh Link to comment Megosztás: More sharing options...
bujdi1 Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy az autómban elromlott a külső hőmérséklet érzékelő, ez csak amolyan dísz (extra) hogy tudjam hány fok van kint vagy a számítógépnek is fontos, tehát befolyásolja a fogyasztást? Pl: ha hideg van akkor több nafta kell ha pedig meleg akkor kevesebb a levegő sűrűsége miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy az autómban elromlott a külső hőmérséklet érzékelő, ez csak amolyan dísz (extra) hogy tudjam hány fok van kint vagy a számítógépnek is fontos, tehát befolyásolja a fogyasztást? Pl: ha hideg van akkor több nafta kell ha pedig meleg akkor kevesebb a levegő sűrűsége miatt. Az csak neked jelez, a szgépnek nem kell :) Egyébként az érzékelő nem drága, ha az a baj, kb. 2500Ft, ha jól emléxem. Állítólag, ha az elromlottat pár mp-re forrásban levő vízbe lógatod, megjavulhat (ideiglenesen). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 én azon goldokoztam, hogy ha egy másik érzékelő egy kapcsolóval ráteszek a gyári mellé, és azt pl bentre ehylezem el akkor a kapcsoló kapcsolásával mérhetném a kinti illetve a benti hőmérsékletet?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 vannak 2 érzékelős hőmérők Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 de akkor ahhoz gondolom cserélni kell a kijelzőt is nem??? legalábbis a két érték közötti váltást valahogy meg kell oldani... bár még sose nyomkodtam ugy igazábol a gombokat, csak óraállítást, meg a hibakodokat jelztettem ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
josh_ Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 de akkor ahhoz gondolom cserélni kell a kijelzőt is nem??? legalábbis a két érték közötti váltást valahogy meg kell oldani... bár még sose nyomkodtam ugy igazábol a gombokat, csak óraállítást, meg a hibakodokat jelztettem ki Nyugodtan rakhatsz 2 érzékelőt egy kapcsolóval, nem lesz belőle bajod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 Nyugodtan rakhatsz 2 érzékelőt egy kapcsolóval, nem lesz belőle bajod. erre gondoltam én is még nem szedtem szét sose a kijelzőt, abba elférne mondjuk valahol egy billenős kis kapcsoló?? valami színben és méretben odaillőt kéne keresni, illetve azt se ártana tudni meik vezeték megy az érzékelőhöz. egyik billenése a kapcoslónak a külső, másik billenése a belső hőmérséklet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
josh_ Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 erre gondoltam én is még nem szedtem szét sose a kijelzőt, abba elférne mondjuk valahol egy billenős kis kapcsoló?? valami színben és méretben odaillőt kéne keresni, illetve azt se ártana tudni meik vezeték megy az érzékelőhöz. egyik billenése a kapcoslónak a külső, másik billenése a belső hőmérséklet. Csak arra kell odafigyelni, hogy a hömérö mind2 szálát kell kapcsolnia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február5, 2008 Megoszt Elküldve Február5, 2008 Csak arra kell odafigyelni, hogy a hömérö mind2 szálát kell kapcsolnia. stereo kapcsoló nyáron se ártana egy ilyan mérőke... legalább látnám, hogy kint mire számítsak, érdemes e letekeri az ablakot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 stereo kapcsoló nyáron se ártana egy ilyan mérőke... legalább látnám, hogy kint mire számítsak, érdemes e letekeri az ablakot... bocsi, de ez nem a motor topik ? :) :) másrészt meg magát a kérdést elég értelmetlennek találom :) mire számítsál ? :D Kb arra, mint ami akkor volt, amikor beültél :lol: Kivételt képez a 20fok/perc intenzitású lehűlés/felmelegedés esete tótmarival, vagy villámexpedíció az északi sarkra :lol: szerk. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 igen ez moci topik, de már befejeztük, de jo neked ha ennyire egyenletes a hőmérséklt felétek. errefelé nem ritka az hogy egy km el odébb simám érezhető a hatás, fokokban mérve is. és pl arrol még nem hallottál, hogy légkondis kocsival emiat fáznak meg?? beülnek a melegből a hidegbe... a másik pedig kinek mi tetszik. fateromnak teszik ez a 60 lovas moci is de nekem egy 100 lovas jobban tetszene. abban viszont mgegyezés van, hogy jobb lenne ha jobban pörögne pl. szoval ennyi ki mit szeretne. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 igen ez moci topik, de már befejeztük, de jo neked ha ennyire egyenletes a hőmérséklt felétek. errefelé nem ritka az hogy egy km el odébb simám érezhető a hatás, fokokban mérve is. és pl arrol még nem hallottál, hogy légkondis kocsival emiat fáznak meg?? beülnek a melegből a hidegbe... a másik pedig kinek mi tetszik. fateromnak teszik ez a 60 lovas moci is de nekem egy 100 lovas jobban tetszene. abban viszont mgegyezés van, hogy jobb lenne ha jobban pörögne pl. szoval ennyi ki mit szeretne. üdv igazából nem látok túl sok összefüggést aközött, hogy nagy a külső hőmérséklet ingadozása, valamint hogy légkondis autóval megfáznak, ha melegből-hidegbe ülnek, még akkor is, ha utóbbi, sőt, talán mindkettő állítás igaz is :) a 60 ló vs. 100 ló esetét pedig végképp nem értem :) Persze könnyen lehet, hogy bennem van a hiba :) üdv :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 igazából nem látok túl sok összefüggést aközött, hogy nagy a külső hőmérséklet ingadozása, valamint hogy légkondis autóval megfáznak, ha melegből-hidegbe ülnek, még akkor is, ha utóbbi, sőt, talán mindkettő állítás igaz is :) a 60 ló vs. 100 ló esetét pedig végképp nem értem :) Persze könnyen lehet, hogy bennem van a hiba :) üdv :D arra irtam, hogy kinek mi tetszik, nekem tetszene ez a variáció a kijelzővel.... attol másnak lehet ez egyáltalán nem lényeges...csak nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 arra irtam, hogy kinek mi tetszik, nekem tetszene ez a variáció a kijelzővel.... attol másnak lehet ez egyáltalán nem lényeges...csak nekem. Én is vizuális tipus vagyok,nekem is tetszik ha pl mindenről van pillanatnyi értékem szem előtt, A klímával meg teljesen egyetértek veled ha pl nem 2 percenként ugrálszki akkor semmi baj nincs hanem huzamosabb ideíg vagy a hűtött közegben én azért megnézném hogy nyáron tűzőnapnál mondjuk az azfallt úton megáll és kiugrik egy dinnyét venni a 22 fokos kocsiból a közel 40 fokba. :) Én tapasztaltam ezt hát nem kellemes és igen is meglehet fázni elég könnyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 én könnyen megoldom, bent 10 fokkal melegebb van nyáron, mint kinn :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Veres Jana Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Ha netán sorozatgyártásra adod a fejed, én szívesen veszek egy ilyen szteró-hőmérőt!! Nekem tetszik! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
josh_ Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Ha netán sorozatgyártásra adod a fejed, én szívesen veszek egy ilyen szteró-hőmérőt!! Nekem tetszik! :) Egyébként nem nehéz megcsinálni azt se hogy a 2 szenzor között mondjuk 5mp-enként váltson a kijelző. Némi nemű elektronika segít benne. Akár egy pic-el is meg lehet oldani, mert ha jól tudom ezeket a kijelzőket simán lehet i2c buszon "programozni". Láttam már astra f-hez pic-es megoldást BC-re, a gyári kijelzőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Én is vizuális tipus vagyok,nekem is tetszik ha pl mindenről van pillanatnyi értékem szem előtt, A klímával meg teljesen egyetértek veled ha pl nem 2 percenként ugrálszki akkor semmi baj nincs hanem huzamosabb ideíg vagy a hűtött közegben én azért megnézném hogy nyáron tűzőnapnál mondjuk az azfallt úton megáll és kiugrik egy dinnyét venni a 22 fokos kocsiból a közel 40 fokba. :) Én tapasztaltam ezt hát nem kellemes és igen is meglehet fázni elég könnyen! végre valaki érti miről beszélek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Egyébként nem nehéz megcsinálni azt se hogy a 2 szenzor között mondjuk 5mp-enként váltson a kijelző. Némi nemű elektronika segít benne. Akár egy pic-el is meg lehet oldani, mert ha jól tudom ezeket a kijelzőket simán lehet i2c buszon "programozni". Láttam már astra f-hez pic-es megoldást BC-re, a gyári kijelzőre. no akkor ennek a technikai +valósítására kérnék tőőled segítséget ! Jöhet priviben is !! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts