Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem ellaposodik a görbe, hanem csökken a maximálisan nyerhető nyomaték.

Valószínűsítem, hogy a kipufogó minden változtatásánál aprókat ugyan, de változik

az egész nyomatékgörbe. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezzel lehet plusz

pacikat beleszerválni az autóba :huh:

Megosztás:

Ez az ellaposodás szerintem picit pontatlan megfogalmazás. Egyébként hogy laposodik? A lokális maximumok csökkennek vagy a minimumok nőnek? Nem mindegy. Változik/hat a görbe.

Igen azért jó, ha megfigyeled mostanában sok újabb autó (főleg feltöltött motorokkal) büszkélkedik azzal, hogy neki pl: 1500-4000-ig mindenhol rendelkezére áll a nyomatékmaximum legalább 90%-a.

No akkó örülhetek! Mer az ényimének is lapos a görbülettye! Pedig nem is újabb ótóó! :huh:

Megosztás:

Végülis a síkjából meg egyik irányban sem emelkedik ki. Onnan nézve tök lapos. :huh:

De igaz, jó motor a c20ne. :lol: (nekem legalábbis tetszik)

El is szoktam már a kis 1,4-estől! Ma a lányom 82 lovas Astrájával ki kellett állnom az udvarból az útra, és szégyenszemre lefullasztottam amikor a járdán át két kis lépcsőn keresztül akartam kijönni. Elszoktam már a pörgetéstől, az enyém alapon is kijön ugyanott.

Megosztás:

akkor mi lett volna ha a 60 lovassal jöttél volna? :lol:

ez egy kicsit nem sok??:

0.075 liter/100 km ez 10 ezerre már 7,5 liter :huh: ha egyenes arány van, és miért ne lenne az??

Jó a kérdés! :) Én is kaptam rögtön a számológéphez! Aztán lenyugodtam, mert az enyém 208 ezer km-rel a gyomrában (ha igaz!) kb 5-7 decit fogyaszt a 10000-es olajcsere periódusom alatt.(Metabond 10W40) :)

Különben ugyanezen a kis lépcsőkön 3 évig jártam kifelé a 60 lovasommal gond nélkül (5 évvel ezelőtt), csakhát elszoktam már tőle! Azon kívül azt is el tudom képzelni, hogy azzal kisebb gázadással lehetett kijönni, mert alul nyomatékosabb volt a motorja mint a 82 lovasnak.

Megosztás:

Jó a kérdés! :lol: Én is kaptam rögtön a számológéphez! Aztán lenyugodtam, mert az enyém 208 ezer km-rel a gyomrában (ha igaz!) kb 5-7 decit fogyaszt a 10000-es olajcsere periódusom alatt.(Metabond 10W40) :)

Különben ugyanezen a kis lépcsőkön 3 évig jártam kifelé a 60 lovasommal gond nélkül (5 évvel ezelőtt), csakhát elszoktam már tőle! Azon kívül azt is el tudom képzelni, hogy azzal kisebb gázadással lehetett kijönni, mert alul nyomatékosabb volt a motorja mint a 82 lovasnak.

hát igen ez is igaz, gyengébb, de hamarabb jön az a kis ereje :huh:

Megosztás:

Sziasztok!

Keresném a kocsimban a termosztátot C16NZ De nem nagyon találom :huh: Merre keressem?

Az bizony a vezérlés mögött lesz a hengerfej végén. Ha szemben állsz a kocsival, akko a hűtőbe csatlakozó vastag gumicsaő másik vége csatlakozik a termosztátházhoz, ami 2 db csavarral van rögzítve a hengerfejhez. Csak a vezérlés lebontásával tudod cserélni.

Megosztás:

Igen, közben megtaláltam könyvben, hát eléggé elkeserítő. Nem nagyon akarok a vezérléshez nyúlni. Akkor inkább marad az üzemi hőmérsékletem 70 fok körül :huh: Még mindig jobb mintha túlmelegedne. Azért köszi a segítséget!

Az bizony a vezérlés mögött lesz a hengerfej végén. Ha szemben állsz a kocsival, akko a hűtőbe csatlakozó vastag gumicsaő másik vége csatlakozik a termosztátházhoz, ami 2 db csavarral van rögzítve a hengerfejhez. Csak a vezérlés lebontásával tudod cserélni.
Megosztás:

Igen, közben megtaláltam könyvben, hát eléggé elkeserítő. Nem nagyon akarok a vezérléshez nyúlni. Akkor inkább marad az üzemi hőmérsékletem 70 fok körül :huh: Még mindig jobb mintha túlmelegedne. Azért köszi a segítséget!

Az nem jó, ha nem éri el az üzemi hőt, mert többletfogyasztást okoz, és a motor is jobban kopik. Mennyi van még a vezérlés cseréjéig?

Megosztás:

az a baj hogy akkor még nem tudtuk, hogy ezeknek annyira magasan kell lennie, és még akkor félig jovolt, mert középen állt, nem ugy mint most, hogy a kékről el se mozdul :S

Azért írtam, hogy nem számít rá az ember, pedig nem összeg, pláne, hogy a vez. már le van bontva. :huh:

Megosztás:

Hát az az igazság fogalmam sincsen, mert kereskedőtől vettem a kocsit és nem tudom a kocsi előéletét. Mielőtt leszólnátok, mindent lecseréltem a vásárláskor amit ilyenkor leszokás, kivéve a vezérműszíjat a hozzá tartozó dolgokkal, de megnéztem a szíjat, nem láttam semmi rendellenességet rajta(öregedés, repedezettség) és még a Gates felirat is olvasható volt a felületén(állítólag lekopik ha régi a szíj). Ezért úgydöntöttem, maradhat még egy darabig, és ami működik ahhoz nem szabad hozzányúlni ugyebár :huh: Egyébként kicsit abban is reménykedem, hogy talán a mutatóval van valami, mert azért azt a 70 vagy nemtudom mennyi fokot jelölő csík ami a kék jelzés és a 90 fok között van viszonylag hamar eléri 1-2 kilóméter után, és állítólag ha a termosztát nem jó akkor lassan melegszik be a motor. Amúgy én is győri vagyok :lol: Nem tudsz valami olcsó jó Opelszakis szerelőt itt a környéken?

Az nem jó, ha nem éri el az üzemi hőt, mert többletfogyasztást okoz, és a motor is jobban kopik. Mennyi van még a vezérlés cseréjéig?
Megosztás:

Hát az az igazság fogalmam sincsen, mert kereskedőtől vettem a kocsit és nem tudom a kocsi előéletét. Mielőtt leszólnátok, mindent lecseréltem a vásárláskor amit ilyenkor leszokás, kivéve a vezérműszíjat a hozzá tartozó dolgokkal, de megnéztem a szíjat, nem láttam semmi rendellenességet rajta(öregedés, repedezettség) és még a Gates felirat is olvasható volt a felületén(állítólag lekopik ha régi a szíj). Ezért úgydöntöttem, maradhat még egy darabig, és ami működik ahhoz nem szabad hozzányúlni ugyebár :huh: Egyébként kicsit abban is reménykedem, hogy talán a mutatóval van valami, mert azért azt a 70 vagy nemtudom mennyi fokot jelölő csík ami a kék jelzés és a 90 fok között van viszonylag hamar eléri 1-2 kilóméter után, és állítólag ha a termosztát nem jó akkor lassan melegszik be a motor. Amúgy én is győri vagyok :lol: Nem tudsz valami olcsó jó Opelszakis szerelőt itt a környéken?

Azt tudok, de azért ne vidd szerelőhöz, segítek a cserében. Hol van most az autó? Ment ma már?

Megosztás:

Még nem ment a kocsi, majd csak délután tervezek menni vele, de egyelőre nincs nálam termosztát, szóval nincs mit kicserélni :huh: És hát azt se tudom ugye biztosra hogy az rossz e vagy a mutató. Azért tök rendes tőled, hogy felajánlottad a segítséged.

Azt tudok, de azért ne vidd szerelőhöz, segítek a cserében. Hol van most az autó? Ment ma már?
Megosztás:

Még nem ment a kocsi, majd csak délután tervezek menni vele, de egyelőre nincs nálam termosztát, szóval nincs mit kicserélni :huh: És hát azt se tudom ugye biztosra hogy az rossz e vagy a mutató. Azért tök rendes tőled, hogy felajánlottad a segítséged.

Azért kérdeztem, mert akkor meg tudnád nézni, hogy tényleg a termosztát rossz-e. Ha beindítod a motort és egyszerre melegedik az a vastag cső a motorral, akkor tuti a termosztát hibás, míg ha hideg marad, és a műszer eléri a 90-et, akkor hirtelen meleggé válik, akkor jó a termosztát.

Azt én sem gondoltam, hogy tele a padlás új termosztáttal.

ui. Akkor is rossz a termosztát, ha hamarabb nyit, mint a fenti érték, vagy rossz a hőgomba.

Megosztás:

Melyik vastag csövet kell figyelni, mert a hűtőn ugye kettő van. Ha szembe állok a kocsival egy jobbról egy balról. Gondolom mivel a termosztát bal oldalt van(szemből nézve) így a hűtő bal oldalán, tehát a termosztát felöl levő vastag csövet kell figyelni.

Azért kérdeztem, mert akkor meg tudnád nézni, hogy tényleg a termosztát rossz-e. Ha beindítod a motort és egyszerre melegedik az a vastag cső a motorral, akkor tuti a termosztát hibás, míg ha hideg marad, és a műszer eléri a 90-et, akkor hirtelen meleggé válik, akkor jó a termosztát.

Azt én sem gondoltam, hogy tele a padlás új termosztáttal.

ui. Akkor is rossz a termosztát, ha hamarabb nyit, mint a fenti érték, vagy rossz a hőgomba.

Megosztás:

érintkező is volt már eloxidálódva valakinek szt se árt megnézni, hátha az képez akkora ellenállást.

nekem most télen nem ment fel még a 70 felé se :S

de tiédbe elképzelhető az érintkező hibája is pl...

de az is lehet hogy msot kezd meghalni ugy mint az enyém mult nyáron..

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.