C16SE Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Bár közelről nem ismerem ezt a motort, nekem egy nagyon hasonló van az injektorhídon, amire azt mondták hogy ott lehet megfelelő eszközzel ellenőrizni az üzemanyagnyomást. De ez csak tipp. Így van! Bejött a tipp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Nem ellaposodik a görbe, hanem csökken a maximálisan nyerhető nyomaték. Valószínűsítem, hogy a kipufogó minden változtatásánál aprókat ugyan, de változik az egész nyomatékgörbe. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezzel lehet plusz pacikat beleszerválni az autóba :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Ez az ellaposodás szerintem picit pontatlan megfogalmazás. Egyébként hogy laposodik? A lokális maximumok csökkennek vagy a minimumok nőnek? Nem mindegy. Változik/hat a görbe. Igen azért jó, ha megfigyeled mostanában sok újabb autó (főleg feltöltött motorokkal) büszkélkedik azzal, hogy neki pl: 1500-4000-ig mindenhol rendelkezére áll a nyomatékmaximum legalább 90%-a. No akkó örülhetek! Mer az ényimének is lapos a görbülettye! Pedig nem is újabb ótóó! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 No akkó örülhetek! Mer az ényimének is lapos a görbülettye! Pedig nem is újabb ótóó! :huh: Biztos vagy te ebben? görbe Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Biztos vagy te ebben? görbe Igen, csak képnyújtás kérdése! :huh: http://kepfeltoltes.hu/view/080125/Teljes_...ltoltes.hu_.jpg :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Igen, csak képnyújtás kérdése! :huh: http://kepfeltoltes.hu/view/080125/Teljes_...ltoltes.hu_.jpg :lol: Végülis a síkjából meg egyik irányban sem emelkedik ki. Onnan nézve tök lapos. :) De igaz, jó motor a c20ne. :) (nekem legalábbis tetszik) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Végülis a síkjából meg egyik irányban sem emelkedik ki. Onnan nézve tök lapos. :huh: De igaz, jó motor a c20ne. :lol: (nekem legalábbis tetszik) El is szoktam már a kis 1,4-estől! Ma a lányom 82 lovas Astrájával ki kellett állnom az udvarból az útra, és szégyenszemre lefullasztottam amikor a járdán át két kis lépcsőn keresztül akartam kijönni. Elszoktam már a pörgetéstől, az enyém alapon is kijön ugyanott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 akkor mi lett volna ha a 60 lovassal jöttél volna? :lol: ez egy kicsit nem sok??: 0.075 liter/100 km ez 10 ezerre már 7,5 liter :huh: ha egyenes arány van, és miért ne lenne az?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 akkor mi lett volna ha a 60 lovassal jöttél volna? :lol: ez egy kicsit nem sok??: 0.075 liter/100 km ez 10 ezerre már 7,5 liter :huh: ha egyenes arány van, és miért ne lenne az?? Jó a kérdés! :) Én is kaptam rögtön a számológéphez! Aztán lenyugodtam, mert az enyém 208 ezer km-rel a gyomrában (ha igaz!) kb 5-7 decit fogyaszt a 10000-es olajcsere periódusom alatt.(Metabond 10W40) :) Különben ugyanezen a kis lépcsőkön 3 évig jártam kifelé a 60 lovasommal gond nélkül (5 évvel ezelőtt), csakhát elszoktam már tőle! Azon kívül azt is el tudom képzelni, hogy azzal kisebb gázadással lehetett kijönni, mert alul nyomatékosabb volt a motorja mint a 82 lovasnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Jó a kérdés! :lol: Én is kaptam rögtön a számológéphez! Aztán lenyugodtam, mert az enyém 208 ezer km-rel a gyomrában (ha igaz!) kb 5-7 decit fogyaszt a 10000-es olajcsere periódusom alatt.(Metabond 10W40) :) Különben ugyanezen a kis lépcsőkön 3 évig jártam kifelé a 60 lovasommal gond nélkül (5 évvel ezelőtt), csakhát elszoktam már tőle! Azon kívül azt is el tudom képzelni, hogy azzal kisebb gázadással lehetett kijönni, mert alul nyomatékosabb volt a motorja mint a 82 lovasnak. hát igen ez is igaz, gyengébb, de hamarabb jön az a kis ereje :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Sziasztok! Keresném a kocsimban a termosztátot C16NZ De nem nagyon találom :huh: Merre keressem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Sziasztok! Keresném a kocsimban a termosztátot C16NZ De nem nagyon találom :huh: Merre keressem? Az bizony a vezérlés mögött lesz a hengerfej végén. Ha szemben állsz a kocsival, akko a hűtőbe csatlakozó vastag gumicsaő másik vége csatlakozik a termosztátházhoz, ami 2 db csavarral van rögzítve a hengerfejhez. Csak a vezérlés lebontásával tudod cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Igen, közben megtaláltam könyvben, hát eléggé elkeserítő. Nem nagyon akarok a vezérléshez nyúlni. Akkor inkább marad az üzemi hőmérsékletem 70 fok körül :huh: Még mindig jobb mintha túlmelegedne. Azért köszi a segítséget! Az bizony a vezérlés mögött lesz a hengerfej végén. Ha szemben állsz a kocsival, akko a hűtőbe csatlakozó vastag gumicsaő másik vége csatlakozik a termosztátházhoz, ami 2 db csavarral van rögzítve a hengerfejhez. Csak a vezérlés lebontásával tudod cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Igen, közben megtaláltam könyvben, hát eléggé elkeserítő. Nem nagyon akarok a vezérléshez nyúlni. Akkor inkább marad az üzemi hőmérsékletem 70 fok körül :huh: Még mindig jobb mintha túlmelegedne. Azért köszi a segítséget! Az nem jó, ha nem éri el az üzemi hőt, mert többletfogyasztást okoz, és a motor is jobban kopik. Mennyi van még a vezérlés cseréjéig? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 én is ezzel bajlodok, de ráadásul nekem meg a vezérlés nem rég lett cserélve :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 én is ezzel bajlodok, de ráadásul nekem meg a vezérlés nem rég lett cserélve :S Látod Pisti, ha akkor 2 e-vel többet költöttetek volna rá, akkor nem lenne ilyen problémátok. :lol: ui. Persze tudom, hogy erre senki sem számít. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 az a baj hogy akkor még nem tudtuk, hogy ezeknek annyira magasan kell lennie, és még akkor félig jovolt, mert középen állt, nem ugy mint most, hogy a kékről el se mozdul :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 az a baj hogy akkor még nem tudtuk, hogy ezeknek annyira magasan kell lennie, és még akkor félig jovolt, mert középen állt, nem ugy mint most, hogy a kékről el se mozdul :S Azért írtam, hogy nem számít rá az ember, pedig nem összeg, pláne, hogy a vez. már le van bontva. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 jaja de rem jövhéten megerőszakitja magát a kolléga és a hétre beigért cserét megejtjük.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Hát az az igazság fogalmam sincsen, mert kereskedőtől vettem a kocsit és nem tudom a kocsi előéletét. Mielőtt leszólnátok, mindent lecseréltem a vásárláskor amit ilyenkor leszokás, kivéve a vezérműszíjat a hozzá tartozó dolgokkal, de megnéztem a szíjat, nem láttam semmi rendellenességet rajta(öregedés, repedezettség) és még a Gates felirat is olvasható volt a felületén(állítólag lekopik ha régi a szíj). Ezért úgydöntöttem, maradhat még egy darabig, és ami működik ahhoz nem szabad hozzányúlni ugyebár :huh: Egyébként kicsit abban is reménykedem, hogy talán a mutatóval van valami, mert azért azt a 70 vagy nemtudom mennyi fokot jelölő csík ami a kék jelzés és a 90 fok között van viszonylag hamar eléri 1-2 kilóméter után, és állítólag ha a termosztát nem jó akkor lassan melegszik be a motor. Amúgy én is győri vagyok :lol: Nem tudsz valami olcsó jó Opelszakis szerelőt itt a környéken? Az nem jó, ha nem éri el az üzemi hőt, mert többletfogyasztást okoz, és a motor is jobban kopik. Mennyi van még a vezérlés cseréjéig? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Hát az az igazság fogalmam sincsen, mert kereskedőtől vettem a kocsit és nem tudom a kocsi előéletét. Mielőtt leszólnátok, mindent lecseréltem a vásárláskor amit ilyenkor leszokás, kivéve a vezérműszíjat a hozzá tartozó dolgokkal, de megnéztem a szíjat, nem láttam semmi rendellenességet rajta(öregedés, repedezettség) és még a Gates felirat is olvasható volt a felületén(állítólag lekopik ha régi a szíj). Ezért úgydöntöttem, maradhat még egy darabig, és ami működik ahhoz nem szabad hozzányúlni ugyebár :huh: Egyébként kicsit abban is reménykedem, hogy talán a mutatóval van valami, mert azért azt a 70 vagy nemtudom mennyi fokot jelölő csík ami a kék jelzés és a 90 fok között van viszonylag hamar eléri 1-2 kilóméter után, és állítólag ha a termosztát nem jó akkor lassan melegszik be a motor. Amúgy én is győri vagyok :lol: Nem tudsz valami olcsó jó Opelszakis szerelőt itt a környéken? Azt tudok, de azért ne vidd szerelőhöz, segítek a cserében. Hol van most az autó? Ment ma már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Még nem ment a kocsi, majd csak délután tervezek menni vele, de egyelőre nincs nálam termosztát, szóval nincs mit kicserélni :huh: És hát azt se tudom ugye biztosra hogy az rossz e vagy a mutató. Azért tök rendes tőled, hogy felajánlottad a segítséged. Azt tudok, de azért ne vidd szerelőhöz, segítek a cserében. Hol van most az autó? Ment ma már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Még nem ment a kocsi, majd csak délután tervezek menni vele, de egyelőre nincs nálam termosztát, szóval nincs mit kicserélni :huh: És hát azt se tudom ugye biztosra hogy az rossz e vagy a mutató. Azért tök rendes tőled, hogy felajánlottad a segítséged. Azért kérdeztem, mert akkor meg tudnád nézni, hogy tényleg a termosztát rossz-e. Ha beindítod a motort és egyszerre melegedik az a vastag cső a motorral, akkor tuti a termosztát hibás, míg ha hideg marad, és a műszer eléri a 90-et, akkor hirtelen meleggé válik, akkor jó a termosztát. Azt én sem gondoltam, hogy tele a padlás új termosztáttal. ui. Akkor is rossz a termosztát, ha hamarabb nyit, mint a fenti érték, vagy rossz a hőgomba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Melyik vastag csövet kell figyelni, mert a hűtőn ugye kettő van. Ha szembe állok a kocsival egy jobbról egy balról. Gondolom mivel a termosztát bal oldalt van(szemből nézve) így a hűtő bal oldalán, tehát a termosztát felöl levő vastag csövet kell figyelni. Azért kérdeztem, mert akkor meg tudnád nézni, hogy tényleg a termosztát rossz-e. Ha beindítod a motort és egyszerre melegedik az a vastag cső a motorral, akkor tuti a termosztát hibás, míg ha hideg marad, és a műszer eléri a 90-et, akkor hirtelen meleggé válik, akkor jó a termosztát. Azt én sem gondoltam, hogy tele a padlás új termosztáttal. ui. Akkor is rossz a termosztát, ha hamarabb nyit, mint a fenti érték, vagy rossz a hőgomba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 érintkező is volt már eloxidálódva valakinek szt se árt megnézni, hátha az képez akkora ellenállást. nekem most télen nem ment fel még a 70 felé se :S de tiédbe elképzelhető az érintkező hibája is pl... de az is lehet hogy msot kezd meghalni ugy mint az enyém mult nyáron.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts