Zsoltee Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Most hoztam vissza a kocsimat szervízből. Megtalálták az olajfolyás okát. Egy derékszögű szellőző cső volt elrepedve, ami a motor és a hengerfej között van... Bekarikáznám a képen amit még akkor linkeltem, de nem találom... :huh: Szerk.: Megtaláltam... Ott helyezkedik el az a cső... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Most hoztam vissza a kocsimat szervízből. Megtalálták az olajfolyás okát. Egy derékszögű szellőző cső volt elrepedve, ami a motor és a hengerfej között van... Bekarikáznám a képen amit még akkor linkeltem, de nem találom... :lol: Hol van ott cső? Csak kábelköteget látok bekarikázva :) A furcsa nekem az, hogy a kartergázkivezetés csöve az a vastag ott baloldalon, meg van még egy ami a hengerfej tetejétől megyen lefele a blokkhoz. Tehát értelmezésem szerint akkor az lehet, ami megy le a blokkhoz. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Hol van ott cső? Csak kábelköteget látok bekarikázva :lol: A furcsa nekem az, hogy a kartergázkivezetés csöve az a vastag ott baloldalon, meg van még egy ami a hengerfej tetejétől megyen lefele a blokkhoz. Tehát értelmezésem szerint akkor az lehet, ami megy le a blokkhoz. :huh: A kábelköteg alatt látszik egy fekete cső darab és egy bilincs részlet... Az az. Sztem arra gondolsz. Régi kép, akkor készült amikor mutattam hogy hol folyik az olaj, ezen lehetett a legjobban látni azt a csövet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 A kábelköteg alatt látszik egy fekete cső darab és egy bilincs részlet... Az az. Sztem arra gondolsz. Régi kép, akkor készült amikor mutattam hogy hol folyik az olaj, ezen lehetett a legjobban látni azt a csövet. :lol: Nekem a szürke kadetten "mállott" szét ugyanez a cső. Pedig elvileg olajálló kéne, hogy legyen :huh: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 lehet utángyári votl benne, az utángyári fék felujító szettek is igy vannak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Nekem a szürke kadetten "mállott" szét ugyanez a cső. Pedig elvileg olajálló kéne, hogy legyen :huh: . Valószínűleg az is, csakhát a tizenx év... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Valószínűleg az is, csakhát a tizenx év... :huh: Meglehet. Meg a ki tudja milyen olaj amit előttem beleöntöttek :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Meglehet. Meg a ki tudja milyen olaj amit előttem beleöntöttek :huh: . Biztos részszintetikus Floriolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Sziasztok Cartársak! Elszakadt a kuplung bowdenem. kérdések: 1: Hol tudok ilyet venni minél hamarabb? Mennyiért? Esetleg valakinek van-e egy felesleges... 2: Én betudom-e szerelni házilag, az utcán? 3: Ha a 2-es kérdésre igen a válasz mire figyeljek oda? + jó lenne ha valaki nagyvonalakban leírná a lépéseket! A válaszokat előre is köszi! Üdv: Pott R Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Sziasztok Cartársak! Elszakadt a kuplung bowdenem. kérdések: 1: Hol tudok ilyet venni minél hamarabb? Mennyiért? Esetleg valakinek van-e egy felesleges... 2: Én betudom-e szerelni házilag, az utcán? 3: Ha a 2-es kérdésre igen a válasz mire figyeljek oda? + jó lenne ha valaki nagyvonalakban leírná a lépéseket! A válaszokat előre is köszi! Üdv: Pott R Most épp Bp-en vagy, vagy Nyíregyen? Én még nem cseréltem, de nem lehet nagy ördöngősség. A pedálnál akasztod be először, ehhez be kell feküdnöd a műszerfal alá, ami elég kényelmetlen dolog. Aztán a váltónál beakasztod a bowden külső részét a helyére, a menetes szárra pedig rátekered az anyát. Ehhez sztem segítő sem árt, mert a kulpungkart ehhez be kell nyomni. A beállítása benne van asszem az "Így csináld..."-ban, a kormánykeréktől kell bizonyos távolságot mérni a pedálig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Most épp Bp-en vagy, vagy Nyíregyen? Én még nem cseréltem, de nem lehet nagy ördöngősség. A pedálnál akasztod be először, ehhez be kell feküdnöd a műszerfal alá, ami elég kényelmetlen dolog. Aztán a váltónál beakasztod a bowden külső részét a helyére, a menetes szárra pedig rátekered az anyát. Ehhez sztem segítő sem árt, mert a kulpungkart ehhez be kell nyomni. A beállítása benne van asszem az "Így csináld..."-ban, a kormánykeréktől kell bizonyos távolságot mérni a pedálig. Most épp Budapesten vagyok. Én is reméltem, hogy nem nagy ördöngősség, de na... nehogy elb@sszak valamit. Bár minden további nélkül nekiállok én a költség-csökkentés és vontatás miatt. Mi ez a kormánykerék-pedál távolság? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Most épp Budapesten vagyok. Én is reméltem, hogy nem nagy ördöngősség, de na... nehogy elb@sszak valamit. Bár minden további nélkül nekiállok én a költség-csökkentés és vontatás miatt. Mi ez a kormánykerék-pedál távolság? Pedáltol a kormánykerékig felengedett pedállal, majd teljesen kinyomott pedállal. A két érték közötti külömbség 125-132 mm legyen. A váltónál levő műanyag anyával tudod állítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
totya-23 Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 J0hnny sem mossa minden héten. Nem is ez a lényeg. Egy koszos, poros motortérben ha valami megindul szivárogni, nem biztos, hogy egyből látszik, és lehet nem is egyértelmű, hogy honnan. :lol: ja és ilyen neki: A motortérbe a szigetelést (ami a tüzfalnál látszik)hol szerezted be? ÉN is beleraknám :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Pedáltol a kormánykerékig felengedett pedállal, majd teljesen kinyomott pedállal. A két érték közötti külömbség 125-132 mm legyen. A váltónál levő műanyag anyával tudod állítani. Köszönöm. Közben megtaláltam én is az Így csináld-ban. Sajnos elég rossz minőségben van meg nekem, de többnyire ki tudok belőle menni Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 A motortérbe a szigetelést (ami a tüzfalnál látszik)hol szerezted be? ÉN is beleraknám :huh: Asszem az csak dizilben van, amúgy sztem bontó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Ajaj, megint jönnek majd a moderátorok, és szólnak, hogy képpel nem idézünk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
totya-23 Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Ajaj, megint jönnek majd a moderátorok, és szólnak, hogy képpel nem idézünk. Mikor elküldtem már kaptam is a fejemhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :huh: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Mikor elküldtem már kaptam is a fejemhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :huh: :) Nem baj, mindig öröm látni ezt a csillogó motorteret.:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Asszem az csak dizilben van, amúgy sztem bontó. Nekem is volt az 1.6 soxelepben :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Köszönöm. Közben megtaláltam én is az Így csináld-ban. Sajnos elég rossz minőségben van meg nekem, de többnyire ki tudok belőle menni Ez leegyszerűsítve úgy hangzik, hogy megméred a teljesen kinyomott pedállal a távolságot a kormánykerékig, kivonsz belőle 130mm-t, és annyira állítod be a felengedett állapotot a motortérben levő anyával. :huh: Ha Pesten vagy, sztem a Csergőből szerezd be :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Ez leegyszerűsítve úgy hangzik, hogy megméred a teljesen kinyomott pedállal a távolságot a kormánykerékig, kivonsz belőle 130mm-t, és annyira állítod be a felengedett állapotot a motortérben levő anyával. :huh: Ha Pesten vagy, sztem a Csergőből szerezd be :lol: Szerintetek a 2700Ft reális ár a bovdenért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Szerintetek a 2700Ft reális ár a bovdenért? Gyáriért sztem még olcsó is. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Hali! Ha már szóba került a kuplung, minden Astrában ilyen qrva nehéz kinyomni a kuplungot? Múlt 7en araszoltam 1 esben majd egy órát, meg meg állva, hát a lábam majd görcsöt kapott! Lehet ezzel valamit kezdeni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Még valami: Nemsoká meg lesz bontva a mocim. Régebben vettem egy termosztátot hirtelen felindulásból, de kiderült, hogy csak a hőfok kijelző volt rossz, a lényeg, hogy most kicseréljük-e? Ami benne van kifgástalanul működik most, de használtan vettem a gépet, nem tudom mikor cserélték. Az új meg nem eredeti, valami Francia gyártmány, 2400 Ft volt. Mi a véleményetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Múlt 7en araszoltam 1 esben majd egy órát, meg meg állva, hát a lábam majd görcsöt kapott! Lehet ezzel valamit kezdeni? A vádliban fellépő lábgörcsöt vérkeringési vagy anyagcserezavar, ásványianyag- vagy vitaminhiány (magnézium-, kálcium vagy káliumhiány) okozhatja, de lehet a lábak túlterheltségének vagy ideggyulladásnak a következménye is. Sokszor a hibás testtartás vagy a nem megfelelő cipő viselése az oka. Ha mozgás hatására alakul ki egy idő után (pl. dinamikus kuplongozás az Astrában huzamos időn át), akkor többféle oka lehet: a legvalószínűbb viszont a rossz vérkeringés, amely sok mozgással, a dohányzás mellőzésével javítható. Pihentetni mindenképp célszerű, tehát ne vezess! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts