Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ellenőriztesd le az állapotát, nem árt kimosni és beolajozni. Ha nem szakadt egy szál sem, mehet vissza. Én még nem találkoztam kuplungbovden szakadással.

Én már cseréltem egyetismerősöm autójában. A pedálnál szakadt tőből. Igen gázos volt neki kitolni neki az autót a körforgalomból (főleg, hogy benne ült az egész család).

Megosztás:

Az Opeleknek egy jellemzője, hogy nyikorog-nyekereg kuplung.

Valaki írta, hogy a pedálnál kell bezsírozni azt a szemet, amibe kapaszkodig a mechanizmus.

Én is így voltam.

Az lehet az oka a kuplungszakadásnak, ha valaki csak együtt él a nehéz kuplungal.

Az idők folyamán elkopig, és szakad.

Megosztás:

Az Opeleknek egy jellemzője, hogy nyikorog-nyekereg kuplung.

Valaki írta, hogy a pedálnál kell bezsírozni azt a szemet, amibe kapaszkodig a mechanizmus.

Én is így voltam.

Az lehet az oka a kuplungszakadásnak, ha valaki csak együtt él a nehéz kuplungal.

Az idők folyamán elkopig, és szakad.

Az utolsó mondatod a válasz! :huh: Ehhez azonban nagyfokú trehányság kell.

Megosztás:

A C14SE motornál melyik hőmérséklet érzékelő jele megy a műszerfalhoz? A rajz szerint a Multec-be megy mindkét érzékelő jele, de utána? Eddig a műszer szerint 92 foknál nyitott a termosztát, most 90 alatt és nem is megy feljebb, hosszab úton sem (70km). Először a tisztításra gondoltam, de melyiket?

Megosztás:

A C14SE motornál melyik hőmérséklet érzékelő jele megy a műszerfalhoz? A rajz szerint a Multec-be megy mindkét érzékelő jele, de utána? Eddig a műszer szerint 92 foknál nyitott a termosztát, most 90 alatt és nem is megy feljebb, hosszab úton sem (70km). Először a tisztításra gondoltam, de melyiket?

Van egy egyvezetékes hátul a szívósornál, a generátor mögött, az megy a műszerfalhoz.

Megosztás:

Van egy egyvezetékes hátul a szívósornál, a generátor mögött, az megy a műszerfalhoz.

Köszi. Ismét bemutatkoztunk egymásnak a jeladóval, szegény elég oxidálódott. A csúszósarun levő műa. szigetelés is félig leporladt, majd keresek egyet, mielőtt nekiér a szívósor tőcsavarnak. Meglátszik ezen a télen csak az ajtókra a keretgumikra és a hátsó lámpákra volt időm + téli gumi. Péntek előtt nem szeretnék menni vele, mert ma mostam le, de akkor megírom az eredményt.

Megosztás:

egy haverom C corsáját addig indítózta még le nem mertült az aksi teljesen és nem is indult be...

cserélt aksit inditotta sokáig nem si akart indulni, aztán mégis, de kigyulladt a kontrol lámpa a műszerfalon, leállitotta.

én azt tanácsoltam neki inditsa be ha nem tapasztal valami nagyon rendelleneset, akkor járassa egy két percig, hátha elalszik

igy is tett és igy is volt.

én arra gondoltam, hogy indítózáskor megszívta magát benzinnel a motor, és a lambda szonda jelzett neki be.

szerintetek?

Megosztás:

egy haverom C corsáját addig indítózta még le nem mertült az aksi teljesen és nem is indult be...

cserélt aksit inditotta sokáig nem si akart indulni, aztán mégis, de kigyulladt a kontrol lámpa a műszerfalon, leállitotta.

én azt tanácsoltam neki inditsa be ha nem tapasztal valami nagyon rendelleneset, akkor járassa egy két percig, hátha elalszik

igy is tett és igy is volt.

én arra gondoltam, hogy indítózáskor megszívta magát benzinnel a motor, és a lambda szonda jelzett neki be.

szerintetek?

Tipikusan agr szelep megszorult nyitott állapotban sztorinak hangzik.

lambda jelét csak akkor veszi figyelembe, ha meleg, és már jár egy ideje.

Megosztás:

Tipikusan agr szelep megszorult nyitott állapotban sztorinak hangzik.

lambda jelét csak akkor veszi figyelembe, ha meleg, és már jár egy ideje.

erre is gondltam, ez egy 1,2es C corsa abban van ilyen?

ha előfordul ujra, zárjuk le a lemezes megoldással??

Megosztás:

erre is gondltam, ez egy 1,2es C corsa abban van ilyen?

ha előfordul ujra, zárjuk le a lemezes megoldással??

hát a lemezzel elég jól ki lehetne zárni a hibáját, mivel akkor már hiába szorulna

meg a szelep, mindig jól lehetne indítani, amennyiben ez volt a hibája :huh:

Megosztás:

Hali!

Tegnap elkezdett veszettül csörögni a mocim, szinte kelepel, mint a gólya, olyan hangja van mint egy régi Ladának, borzalmas. Főleg alapjáraton hallatszik, éles fémes hang mint a kalapácsolás, indítás után 1-2 perccel jelentkezik, meleg motornál, bár reggel még nem figyeltem föl rá, csak mikor hazaérek akkor aztán durva.

Kb 2 hónapja cserélték a hidrotőkéket, átnézték a hangerfejet, azt nem kellett bántani, de maradt egy kis kopogó hang kb 1500as fordulaton lehet kihallani, arra azt mondták vmelyik szelephimba okozza, ahhoz képest egész más hang, sokkal élesebb. azóta 1500km-t mentem.

Viszont tegnap tankoltam meg a shell kúton, nem tuodm véletlen egybeesés, vagy ilyen mikor a szar benzintől kopog?

Remélem nem kell komolyabb dologra gondolnom, mert már a múltkori 70e is elég rosszul érintett.

Mi okozhat ilyen jellegű hangot?

Megosztás:

Hali!

Tegnap elkezdett veszettül csörögni a mocim, szinte kelepel, mint a gólya, olyan hangja van mint egy régi Ladának, borzalmas. Főleg alapjáraton hallatszik, éles fémes hang mint a kalapácsolás, indítás után 1-2 perccel jelentkezik, meleg motornál, bár reggel még nem figyeltem föl rá, csak mikor hazaérek akkor aztán durva.

Kb 2 hónapja cserélték a hidrotőkéket, átnézték a hangerfejet, azt nem kellett bántani, de maradt egy kis kopogó hang kb 1500as fordulaton lehet kihallani, arra azt mondták vmelyik szelephimba okozza, ahhoz képest egész más hang, sokkal élesebb. azóta 1500km-t mentem.

Viszont tegnap tankoltam meg a shell kúton, nem tuodm véletlen egybeesés, vagy ilyen mikor a szar benzintől kopog?

Remélem nem kell komolyabb dologra gondolnom, mert már a múltkori 70e is elég rosszul érintett.

Szia takarp!

Én is arról a környékről vagyok és ha ötleteket nem is tudok adni a megoldáshoz, ismerek egy nagoyn jó szerelőt Leveleken.Nagy Opeles vagyis Opelesek.Nekik is az van. Egy 1.4-es 16v F Astra. Szerintem nagyon olcsón dolgoznak és megbízhatóan. Meg a barátom is. :huh:

Nem tudom neveket menniyre írhatok ide, ezért én is kérek egy megerősítést a törzstagoktól!

Megosztás:

Hali!

És az is furcsa, hogy nekem is kb. 2 hónapja lettek cserélve hidrotőkék és ugyanilyen panaszom van. Amikor indítok hangos a motor. Bemelegedés után még jelen van a kopogás, de már csak gyorsításoknál hallom azt. De ez sztem sem szelephang. Ugyanis nekem szelepek is lettek csinálva. (szelepszárszimering, szeleprugó, szelepcsiszolás+hidrotőkék)

Megosztás:

Hali!

Egy ötlet: próbáld meg, hogy az oktánszámdugót megfordítod. A másik állása neked is gondolom 91-es. Ha azzal abbahagyja a kopogást, akkor vagy a benzinnel van a gond (nincs meg az oktánszáma) vagy az előgyújtás van rosszul beállítva.

Megosztás:

Mindenképp érdekelne a mesterk címe/elérhetősége, mert az ilyen szakik már tuti első hallásra megmondják a tutit. Itt Nyíregyen Fülekinél voltam a Tokaji úton, morcos lennék ha ők néztek volna el valamit, elég jó hírűek.

Meg a kipufogón még mindig hallani elég markáns puffogást, ami mintha most erősebb lenne.

Lehet vmi mégis a szelepeknél nincs rendben?

Mikor megcsinálták, olyan szép selymes hangja volt, cseréltek gyújtókábeleket is, új gyári gyertyák.

Megosztás:

Furcsa, nekem is először ez jututt eszembe: Úristen ebből kifolyt az olaj! De megnéztem és nincs még jelentős fogyás sem!

Holnap visszaviszem, mert ez nem ilyen volt mostanában.

20e Ft volt a munkadíj a hidrotőkékre + a vezérléscsere + gyertyakábelekre, ez rális ár?

Egyébként most megfordítottam az oktánszám dugót és semmi változás, uh sajna nem a benzin.

Honnan jöhet ilyen éles kopogás?

Megosztás:

Furcsa, nekem is először ez jututt eszembe: Úristen ebből kifolyt az olaj! De megnéztem és nincs még jelentős fogyás sem!

20e Ft volt a munkadíj a hidrotőkékre + a vezérléscsere + gyertyakábelekre, ez rális ár?

Egyébként most megfordítottam az oktánszám dugót és semmi változás, uh sajna nem a benzin.

Az anyag ára nem volt benne ugye? Bár egyébként is gyanúsan kevés sztem.

Megosztás:

A benzin biztos nem, mert az csak terhelésre lenne.

Viszont még egy ötlet: tönkrement az olajpumpa, vagy a nyomásszabályzója. Meg kell méretni az olajnyomást.

Megosztás:

Hali!

Olaj szinted rendbeen van??

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.