Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én 18ezerért tudok venni kuplungszettet kinyomócsapággyal, és az autószerelő ismerősöm 15ezerért rakja be.

SZóval a kettő összesen 31ezer körül alakul.Akkor ez jó, nem?

És bowdent érdemes cserélni? Vagy ha nem muszáj, akkor nem?

Sachs-ból a készlet a Tiédbe 37232Ft a Unixnál, sztem is érdemesebb azt venni.

Megosztás:

Az gyanúsan olcsó. Mindenképpen valami szemét minőség lehet...

Meg kell kérdezni Csergőben Viktort, ő tud pontosan árakat mondani, és tud javasolni

minőséget is. Én a sachs-t ajánlom, ha hosszabb távon gondolkodsz. :huh:

www.csergoe.hu

Ettől a sráctól már vettem lengéscsillapítókat és most ERRŐL a kuplungkészletről lenne szó!

Szerintetek?!?!

Megosztás:

Az gyanúsan olcsó. Mindenképpen valami szemét minőség lehet...

Meg kell kérdezni Csergőben Viktort, ő tud pontosan árakat mondani, és tud javasolni

minőséget is. Én a sachs-t ajánlom, ha hosszabb távon gondolkodsz. :huh:

www.csergoe.hu

Nekem LUK lesz,29E -15% kedvesség.

Megosztás:

Ezt ki mondta?

Ha mutatsz egy LUK kuplungot GM logóval, elhiszem :huh:

Én eddig csak sachs-ban láttam ilyet :lol:

Pedig én hallottam már ilyesféle vélekedést.

Attól egyébként,hogy neked volt vele rossz tapasztalatod még nem biztos,hogy kaka.

Majd meglátjuk itthon a KOMA boltok,mit mondanak még a sasch-ra,ha árban nem sokkal drágább,akkor jöhet.

Megosztás:

Pedig én hallottam már ilyesféle vélekedést.

Attól egyébként,hogy neked volt vele rossz tapasztalatod még nem biztos,hogy kaka.

Majd meglátjuk itthon a KOMA boltok,mit mondanak még a sasch-ra,ha árban nem sokkal drágább,akkor jöhet.

Én ajánlom neked... persze én is hallottam már sok "okos" boltostól sokmindent, de rájöttem hogy van egy

jóember, akit érdemes kérdezni a Csergő cityben :huh:

Amúgy akinél csináltatom a szintertárcsát, ő pl csakis kifejezetten sachs alapot használ, azt mondja, csak

az bírja hosszú távon :lol: Nekem egyébként most a szintertárcsa szintén sachs, de spéci szinteralaphoz készült,

a kupás astrákhoz gyártották le. A szerkezet meg egy tigrából való gyári sachs :D

Megosztás:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én 18ezerért tudok venni kuplungszettet kinyomócsapággyal, és az autószerelő ismerősöm 15ezerért rakja be.

SZóval a kettő összesen 31ezer körül alakul.Akkor ez jó, nem?

És bowdent érdemes cserélni? Vagy ha nem muszáj, akkor nem?

Ellenőriztesd le az állapotát, nem árt kimosni és beolajozni. Ha nem szakadt egy szál sem, mehet vissza. Én még nem találkoztam kuplungbovden szakadással.

Megosztás:

astrán talán még én se, de haver 4T trabija falta, mondjuk lyan kemény volt hogy azt hittem padlo, holott még ott kezdődött a pedál utja :huh:

ma reggel elindulás előtt fuvattam hősugárzóból a meleglevegőt a hűtőre vagy 10 percig a garázsban.

az eredmény nem volt nagyon egetverő, de azért meglátszott amutatón, és a fűtés is jobb volt, szoval ez az előmelegítő, amiről nemrég beszéltünk nem lehet rossz :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Megtudnátok mondani hogy az a vezeték ami kilóg egy fekete kis téglalap alakú dobozból a generátoron az hova lenne eredetileg bekötve? Mert mióta megvan a kocsim azóta nincs bekötve sehova, de gondolom valami szerepe azért csak van. Erről a vezetékről beszélek: http://kepfeltoltes.hu/view/080104/DSCI552...ltoltes.hu_.jpg

Úgy van meghajlítva a vezeték mintha egyik csavarhoz lett volna valamikor hozzáfogatva ott a generétoron, csak nem tudom melyik amelyikhez megy egy piros vastag vezeték vagy az alatta levőhöz? 92-es Astra 1.6i-ről van szó. Köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Megtudnátok mondani hogy az a vezeték ami kilóg egy fekete kis téglalap alakú dobozból a generátoron az hova lenne eredetileg bekötve? Mert mióta megvan a kocsim azóta nincs bekötve sehova, de gondolom valami szerepe azért csak van. Erről a vezetékről beszélek: http://kepfeltoltes.hu/view/080104/DSCI552...ltoltes.hu_.jpg

Úgy van meghajlítva a vezeték mintha egyik csavarhoz lett volna valamikor hozzáfogatva ott a generétoron, csak nem tudom melyik amelyikhez megy egy piros vastag vezeték vagy az alatta levőhöz? 92-es Astra 1.6i-ről van szó. Köszi!

Az egy zavarszűrő (?) kondi, ha jól sejtem, a vastag piros vezetékhez megy, de nem okoz különösebb problémát a hiánya sem, láttam már generátort, amin rajta se volt.

Megosztás:

Ha saját garázsban állhatna az omi, én biztosan szerkesztenék bele egy előmelegítőt a vízkörbe, ami 220-ról megy :lol:

Iszonyat sokat lehet spórolni, főleg a motor élettartamán :D

Gabi nem segítenél nekem akkor ebben?? pl egy kapcs rajzzal, ami bir egy ilyen vízmeelgítőt időzíteni... :huh:

vagy nem kell rajz, ha van készen ilyen kütyü, ami nem tul drága pl...

Megosztás:

Gabi nem segítenél nekem akkor ebben?? pl egy kapcs rajzzal, ami bir egy ilyen vízmeelgítőt időzíteni... :huh:

vagy nem kell rajz, ha van készen ilyen kütyü, ami nem tul drága pl...

Auchan, tesco: kb 500Ft-ért szoktak ilyen 220-as időzítőt árulni, amit tekeréssel lehet be és kikapcs időre állítani :lol:

Megosztás:

Auchan, tesco: kb 500Ft-ért szoktak ilyen 220-as időzítőt árulni, amit tekeréssel lehet be és kikapcs időre állítani :huh:

erre gondoltam én is, demég nemvolt a kezemben egy darab oylan se

ez birná azt a terhelést??ha jol olvastam oylan 600W volt irva a vaterás cumóra.

Megosztás:

Délelőtt megtörtént a termosztátcsere az autóban.:-)

és csoda történt.:-)

A vízhőmérsékletmérő mutatója elhagyja a kék mezőt.:-)

Beáll, kb. 88 fokra. (Mondjuk annyi a termosztát is névlegesen)

Pécsi -7 fokban simán eléri az üzemi hőmérsékletet :lol: :D :D

Érdekes módon a régi termosztát nem volt nyitva kiszereléskor, lehet már alacsony hőmérsékleten nyitott.

És nem hasonlít a gyárira. :huh:

Megosztás:

Délelőtt megtörtént a termosztátcsere az autóban.:-)

és csoda történt.:-)

A vízhőmérsékletmérő mutatója elhagyja a kék mezőt.:-)

Beáll, kb. 88 fokra. (Mondjuk annyi a termosztát is névlegesen)

Pécsi -7 fokban simán eléri az üzemi hőmérsékletet :lol: :D :D

Érdekes módon a régi termosztát nem volt nyitva kiszereléskor, lehet már alacsony hőmérsékleten nyitott.

És nem hasonlít a gyárira. :huh:

meglehet azért romlott el, bár gyáriak is meghalnak.

Megosztás:

két napja mikor reggel beindítom a kocsit és kinyomoma kuplungot visít.

ez tart kb 20 mp ig aztán nem hallom többet, csak ha lehül a kocsi egy jopár órás állás után

ez mi lehet???

lecsapódik valami pára a kinyomóra és az megfagy, és az visít?? vagy mi?

ha gázt adok, akkor gyorsabban hallom.

ha felengedem a kuplungot nem hallom

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.