egyhapsi Elküldve December31, 2007 Elküldve December31, 2007 BUÉK:-) De hol a hőgomba jeladó? Pláne isuzusnál dízelnél? Nekem pl. állandóan kékben áll a mutatóm.:-(
hening Elküldve December31, 2007 Elküldve December31, 2007 BUÉK:-) De hol a hőgomba jeladó? Pláne isuzusnál dízelnél? Nekem pl. állandóan kékben áll a mutatóm.:-( Hogy hol lehet, azt csak sejtem, valahol a termosztát környékén. Az biztos, hogy egy kék vezeték megy rá.
Novy Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 ha állandóan ott van a kékben, akkor lehet vezetékhiba, de ha néha pl dugóba, vagy nagyon terhelve felmegy kék felé is, akkor nem kizárt a termosztát csere se.
egyhapsi Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 ha állandóan ott van a kékben, akkor lehet vezetékhiba, de ha néha pl dugóba, vagy nagyon terhelve felmegy kék felé is, akkor nem kizárt a termosztát csere se. Úgy van ahogy mondod Novyy. Fölmegy kék fölé is dugóban, meg ha meghajtom. Ez csak ilyen téli dolog, hogy állandóan kékben van. De 2-3 km után viszont már kezd jönni a meleg is.:-) Szóval nem tudom.. Más dízeleseknél hogy van ez ?
gergolabs Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Úgy van ahogy mondod Novyy. Fölmegy kék fölé is dugóban, meg ha meghajtom. Ez csak ilyen téli dolog, hogy állandóan kékben van. De 2-3 km után viszont már kezd jönni a meleg is.:-) Szóval nem tudom.. Más dízeleseknél hogy van ez ? Szinte biztos, hogy a termosztátod van oda. Nem nagy költség, kb 3-4 e. forint.
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Szinte biztos, hogy a termosztátod van oda. Nem nagy költség, kb 3-4 e. forint. Szerintem is. Amikor nyit a termosztát, akkor egy kicsit visszaeshet, de nem a kékig.
egyhapsi Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Hogy kellene működnie ? Elindulás után ugyanúgy a mutatónak kimennie a kékből ? Mennyi km után ? A fogyasztásom ilyenkor télen, 7-8 liter..
FPepe Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 ...A fogyasztásom ilyenkor télen, 7-8 liter.. Egy Isuzutól az elég sok, sztem is termosztát gond lesz. Úgy kéne működnie, hogy olyan 5km után már fel kéne érnie a 87fokig (ha jól emléxem Isuzunál ennyi a termosztát nyitási hőmérséklete), akkor a termosztát kinyit, visszaesik úgy 5 fokot a hőmérséklet (mert a hűtőből a motorba áramlik a hideg víz), aztán pár percen belül be kell állnia 87-re.
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Egy Isuzutól az elég sok, sztem is termosztát gond lesz. Úgy kéne működnie, hogy olyan 5km után már fel kéne érnie a 87fokig (ha jól emléxem Isuzunál ennyi a termosztát nyitási hőmérséklete), akkor a termosztát kinyit, visszaesik úgy 5 fokot a hőmérséklet (mert a hűtőből a motorba áramlik a hideg víz), aztán pár percen belül be kell állnia 87-re. Ott a pont :huh:
egyhapsi Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Ok. Nagyon köszönöm.:-) Holnap délelőtt utánajárok a termosztátnak, hogy hol merre mennyi. Mivel jár a termosztát cseréje ? Le kell engedni az egész vizet ? Nemrég vittem féltengely gumiharangcserére az autót, és akkor is mondta a szerelő, hogy neki gyanús a motor melegedése.. Kb. másfél hónapja. Hmmm..
FPepe Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Ok. Nagyon köszönöm.:-) Holnap délelőtt utánajárok a termosztátnak, hogy hol merre mennyi. Mivel jár a termosztát cseréje ? Le kell engedni az egész vizet ? Nemrég vittem féltengely gumiharangcserére az autót, és akkor is mondta a szerelő, hogy neki gyanús a motor melegedése.. Kb. másfél hónapja. Hmmm.. Nem kell leengedni a vizet, amikor leveszed a termosztát fedelét, kifolyik sztem pár deci, amit felfoghatsz egy edénybe, aztán a csere után visszatöltöd. Legalábbis nekünk az 17DR-en így volt.
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Ok. Nagyon köszönöm.:-) Holnap délelőtt utánajárok a termosztátnak, hogy hol merre mennyi. Mivel jár a termosztát cseréje ? Le kell engedni az egész vizet ? Nemrég vittem féltengely gumiharangcserére az autót, és akkor is mondta a szerelő, hogy neki gyanús a motor melegedése.. Kb. másfél hónapja. Hmmm.. Lehúzod a csövet a termosztátházról, kitekered a 2 db csavart, ami fogja a házat. Kiveszed a régi, berakod az új termosztátot (van rajta egy furat, az felfelé álljon), visszaszereled a házat az új tömítéssel, visszarakod a gumicsövet. Felmelegíted a motort, utána öntöd az esetleg hifolyt hűtőfolyadékot.
FPepe Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Hol van a termosztát helyileg ? Isuzut még nem láttam közelről, de sztem az autóval szemben állva bal kéz felé kövesd a vastag csövet, ami a hűtőből megy a motor felé, az rámegy egy alu házra, aminek a fedele levehető. Kéne egy kép a motortérnek erről a részéről, akkor pontosabban meg tudnám mondani. Tipp: nézd meg az "Így csináld..." könyvben.
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Hol van a termosztát helyileg ? Keress egy vastag gumicsövet a motor felső részéhez csatlakozni, oda van csavarozva a hf-re a termosztátház.
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Isuzut még nem láttam közelről, de sztem az autóval szemben állva bal kéz felé kövesd a vastag csövet, ami a hűtőből megy a motor felé, az rámegy egy alu házra, aminek a fedele levehető. Kéne egy kép a motortérnek erről a részéről, akkor pontosabban meg tudnám mondani. Nem ugyanolyan a ház, bár neki könnyebb mint nekünk.
FPepe Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Nem ugyanolyan a ház, bár neki könnyebb mint nekünk. A miénknél mindegyik könnyebb :huh:
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 A miénknél mindegyik könnyebb :huh: Ez sajnos így van, brühühű. :lol:
egyhapsi Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Köszi.:-) Mindjárt megnézem.:-) Bár megint van az autón 8 centi hó, alatta meg 1 centi jég.:-( És megint csak esik és esik..
yooccoo Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 még jó, hogy a motortér a kocsi felett és a kocsi alatt között helyezkedik el :huh:
egyhapsi Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Néztem.:-) Német dízelnél egyszerű. Elől van a termosztát. De az isuzusnál meg a jobb oldalon, az Intercoolertől jövő vastag cső alatt.:-( Kezdem befonni a szemöldököm.:-(
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 17DR termoszátcsere: De szép "ződ" a fagyállód. :huh:
1.6 16v Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Hali. A képen látható, vastag gumicsövön lévö bilincset, hogy lehet szétszedni? Fogóval összenyom és lejön? http://img81.imageshack.us/my.php?image=img1049cx6.jpg B.U.É.K. Mindenkinek.
hening Elküldve Január1, 2008 Elküldve Január1, 2008 Hali. A képen látható, vastag gumicsövön lévö bilincset, hogy lehet szétszedni? Fogóval összenyom és lejön? http://img81.imageshack.us/my.php?image=img1049cx6.jpg B.U.É.K. Mindenkinek. Én harapófogóval szoktam összenyomni, és feltolni a csővön.
Recommended Posts