Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Aki ismeri az F astra két turbo diesel motorját, az X17DTL-t (német motor) és a TC4ee1 (Isuzu motor) az segítsen egy picit.

A két motor önindítója egyforma, vagy teljesen különböző? AZt tudom,h ogy a néemten egy Bosch önindító van, típus szám ais megvan, az Isuzu dieselen pedig egy Hitachi önindító van, de a kérdésem az, hogy ezek teljesen másak, felfogatás, fogaskerék csatlakozás, stb, vagy csak más a gyártó

A kérdés azért érdekes mert egy Isuzu dieselre kellene egy önindító, és a polcon meg porosodik itthon egy hibátlan Bosch, ami csak motor csere miatt maradt meg. Szóval nem tudnám - e felhasználni.

válaszokat, segítséget előre is köszi.

üdv!

Nem egyezzik meg a két önindító,de ha leveszed azonnal kiderül.

Egyébként mi a baj a hitachi-val?

Megosztás:

Én úgy tudom, nem egyforma az önindító.

A hideg motor leállását biztos nem az adalék okozza. Folytószelep takarítás, hőjeladó csere (víz+levegő).

Szerintem ;)

meg az is elég fura lenne, hogy az adalék okozná a lerakódást, eleve annyira minimális az adalékolása, és nekem se jelentkezett még két év alatt, pedig én bőven adok hozzá adalékot, 7 literhez öntök egy kicsit mindig, és már 3. flakon fogy ki és két év alatt mentünk vele vagy 18 ezret... szoval bőven többet kap mint az előirt lenne :(

Megosztás:

Ezt nem is állítottam, csak feltűnt, hogy a Megalene leírásában felületnemesítésről írnak, a V-Powernél pedig súrlódást csökkentő felületi fedőrétegről, azaz mindkét adaléknak súrlódáscsökkentő szerepe van.

A súrlódáscsökkentő bevonat nem ugyanaz, mint a felületnemesítés.

A felületnemesítéskor a fém molekuláris részecskéi közé épülnek be

kis polikerámiás részecskék, amik simábbá teszik a fém felületét.

A bevonat pedig nem épül be, csak ad egy viszkózus réteget.

Megosztás:

A felületnemesítéskor a fém molekuláris részecskéi közé épülnek be

kis polikerámiás részecskék, amik simábbá teszik a fém felületét.

De milyen nemesítés? Az egy hőkezelő eljárás. Amit most mondasz az sokkal inkább ötvöződúsítás.

Idézek:"Az ötvöződúsítás célja a kezelendő tárgy felületének feldúsítása a tárgy anyagában oldódó fémes vagy nemfémes elemmel (vagy elemekkel), növelt hőmérsékleten, diffúzió révén, megfelelő koncentrációra törekedve."

Megosztás:

Szerintem meg hülyeségeket, akkor sem kell terjeszteni ha ezt sokan teszik. ;)

Nem kezdek inkább egyszemélyes hadjáratba egy iparág ellen, így nekem teljesen

megfelel ez a kifejezés a mindennapokban :(

Egyébként meg ha nagyon akarok kukacoskodni, akkor ajánlom nézd meg a

kémiai szakkönyveket, mert ott pl egész más az értelmezése a felületnemesítésnek,

pl a galvanizálás is oda tartozik, amit nem hőkezeléssel hoznak létre ugye... :)

Megosztás:

Sziasztok!

Már terveztem egy idelye a fagyálló cseréjét mert kicsit zavaros már a dolog meg aztán a vízpumpa cserénél visszatöltötték a leengedett anyagot (szóval kerülhetett bele szemét vissza)

Kérdésem, hogy érdemes-e tisztító adalékot beletenni csere előtt. Pl: http://www.pro-tec.hu/rf.htm#termek

Lehet ennek káros hatása? Főleg, hogy ugye nem lehet a hűtőrendszerből maradéktalanul leengedni a folyadékot.

Biztonsági adatlapból kiderül, hogy szulfamidsavat tartalmaz. Lehet ez káros a mostorra... főleg az alu alkatrészekre?

Megosztás:

Nem kezdek inkább egyszemélyes hadjáratba egy iparág ellen, így nekem teljesen

megfelel ez a kifejezés a mindennapokban :(

Egyébként meg ha nagyon akarok kukacoskodni, akkor ajánlom nézd meg a

kémiai szakkönyveket, mert ott pl egész más az értelmezése a felületnemesítésnek,

pl a galvanizálás is oda tartozik, amit nem hőkezeléssel hoznak létre ugye... :)

Olvastam már kémiakönyvet, de ez a szóhasználat nem rémlik. ;)

Megosztás:

Ja! és mennyi az esélye, hogy ha megbontom egy 12 éves autón a hűtőcsövet és ugyanazzal a csüvel de új bilnccsel összerakom akkor az jól fog tömíteni?

Ugyanazzal a rugós bilinccsel is visszarakhatod, ha meg van pucolva a lerakódástól a csőcsonk,

és rendesen van visszatéve minden, nem fog ereszteni :(

Megosztás:

valaki tudna adni linket, ahol az 1,4 es 8 V mociknaka vezérlés cserée le van irva???

elmesélték már páran, hogy mi hogy van, de a feszítésről senki se beszélt, meg ha képeket is látnék, akkor jobb lenne.

renaultokon cseréltünk már azt láttam, de ez másabb ha jol sejtem.

Megosztás:

valaki tudna adni linket, ahol az 1,4 es 8 V mociknaka vezérlés cserée le van irva???

elmesélték már páran, hogy mi hogy van, de a feszítésről senki se beszélt, meg ha képeket is látnék, akkor jobb lenne.

renaultokon cseréltünk már azt láttam, de ez másabb ha jol sejtem.

Itt találsz hasznos dolgokat :(

Megosztás:

Ezt nem is állítottam, csak feltűnt, hogy a Megalene leírásában felületnemesítésről írnak, a V-Powernél pedig súrlódást csökkentő felületi fedőrétegről, azaz mindkét adaléknak súrlódáscsökkentő szerepe van.

Azért a surlódáscsökkentő felületi fedőréteg és a felületnemesítés nem egy és ugyanaz. Az előbbinél egy nagyon vékony plusz réteget képez a felületen, ami alacsony surlódású. Az utóbbinál a Metabond nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve, azok saját anyagát nemesíti fel. A metabond nem tartalmaz szilárd, csak folyékony alkotóelemket, használata eseténnem keletkeznek lerakódások, nem tömődnek el az olajfuratok, nem változnak meg a gyártók által megadott tűrések. Más adalékokkal szemben nagy előnye, hogy nincs klórtartalma, ami tönkretenné a fém alkatrészeket.

Megosztás:

Sziasztok!

Multkor is itt kaptem segítséget és bejött,köszönöm.

most is problémám volna.

Volt olyan hogy 2.ba kipörgötta kerék a havon és utánna puff leállt motor(nem lefulldt)

Aztán üresbe fölpörgetem 3000ig gázról lelépek vissza megy 1000ig ott meginte leáll:

ha finoman engedem visssza alapjáratig akkor nem.

Volt még vagy 2 leállás menetközbe akkor a feleségem vezetett:)

de az is valmi hasonló volt akkor váltásnál állt le végül is akkor is visszaesik a fordulat.

ha valaki tud segíteni köszönöm.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.