Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

És még lehet az AGR is.

Sárga lámpa világít gyújtás ráadáskor, és máskor nem? :lol:

Világít, kivéve, mikor jár a motor. Alapjárat leesés közben nem, csak mikor leáll.

Többieknek is köszönet a válaszokra!

A hőmérsékletérzékelőt tavaly cseréltem, tévesen, mert a szeleplerakódással volt gond.

Most viszont a spuri miatt gondolom, nem a szelepek okozzák. Meg pár perc járatás után semmi gond, jól harap a kicsike.

Talán AGR, de azt nem tudom hogyan pucoljam.

A hengerfejből jövő két csövet vászonnal szűröm, elvileg nem megy dzsuva a szívotorokhoz. (vagy minek nevezzemhez)

AGR pucolásra van ötletetek?

Megosztás:

A hengerfejből jövő két csövet vászonnal szűröm, elvileg nem megy dzsuva a szívotorokhoz. (vagy minek nevezzemhez)

AGR pucolásra van ötletetek?

Az a vászon kb arra lehet jó, hogy lecsapódik a kartergázból az olajgőz, ami belefolyik a folytószelepházba :lol:

AGR: kivesz, beáztat, megpucol, visszarak :lol:

Megosztás:

hello

ha kiszedem az alapjárati mocit annak csaka tengelyét fujam le féktisztítóval??

oda ahova a tengely bemegy oda nem kell fujni???

másik kérdés

nekem ugyebár 1.4 es 8 szelepesem van és a termosztát elég szar helyen:S

tom ugy mesélte, hogy a nagyblokoskon a hűtő és a blokk között vana a kanyargós csőben

vagy valami iesmit..

képen nem látam még máshogy se de az lenne a kérdésem, hogy az enyém nem épithető át ugy???

mert nekem gyanum szerint nem zár le a termosztátom:S

és mivel jön a tél megint nem fog elmozdulni a kék mező tetejéről:S

ha át lehetne épiteni, akkor a vezérlés bontása nélkül meg tudnám oldani ideiglenesen az ügyet

szerintetek?

Megosztás:

hello

De. Sőt az egészet szétkapni lenne a legjobb.

képen nem látam még máshogy se de az lenne a kérdésem, hogy az enyém nem épithető át ugy???

Kétlem, hogy meg lehetne oldani. Győződj meg róla, hogy biztos az a baj, és ha tényleg akkor cseréld. Nem szokott az olyan sűrűn tönkremenni. A másikhoz ráadásul drágább a termosztát.

Megosztás:

hello

másik kérdés

nekem ugyebár 1.4 es 8 szelepesem van és a termosztát elég szar helyen:S

tom ugy mesélte, hogy a nagyblokoskon a hűtő és a blokk között vana a kanyargós csőben

vagy valami iesmit..

mert nekem gyanum szerint nem zár le a termosztátom:S

és mivel jön a tél megint nem fog elmozdulni a kék mező tetejéről:S

ha át lehetne épiteni, akkor a vezérlés bontása nélkül meg tudnám oldani ideiglenesen az ügyet

szerintetek?

Nekem a kék mezőt már most se hadja el, de ettől függetlenül már 1-2 perc múlva már érezni, hogy kezd meleget fújni.

Megosztás:

azzal nekem sincs baj hogy meleget ne fujna

csak az a bibi hogy elvileg olyan 80 fok az üzemi hőmérséklet

másik, meg a 60 fokos víztől is tud jo meleget befujni, és 60 foknál még nemigazán van üzemi hőmérsékleten, és igy a fogyi is nő

kb 1 literrel Tom szerint legalábbis

az óra jeladó jo, mert nyáron dugóba ugy működik ahogy kell, csak ilyen hidegebb időkben nem akar a kék tetej felől elmozdulni

Megosztás:

nah akkor még szarabb, mert 90:S

de miért ilyen hülye megoldás??

lebontani a vezérlést

aztán se hozzáfeérni se semmi

áhhh...

és még csak 10 ezer van az uj vezérműszijban:S

no majd megint lehet takargatnia hűtőt, az volt tavaly is bevált :lol: csak figyelni kell

Megosztás:

nah akkor még szarabb, mert 90:S

de miért ilyen hülye megoldás??

lebontani a vezérlést

aztán se hozzáfeérni se semmi

áhhh...

és még csak 10 ezer van az uj vezérműszijban:S

no majd megint lehet takargatnia hűtőt, az volt tavaly is bevált :lol: csak figyelni kell

mindenképpen cseréltesd le, ha te nem is akarod...

fogyasztásban több lesz a pénz a télen, mint amennyiért megcsinálják...

Megosztás:

jojo de nem az enyém apámnak meg hiába beszélek, mondtam a kopást is a fogyasztást is:S

na megejtettem az alapjárati moci pucolásást

hát az nem kifjezés hogy koszos volt

nagynehezen kipucoltam, de a csucsot kapargatni is kellett, mert rá volt égvevagy nem tom de nem jött le egykönnyen

a lyukat is kipucoltam, abba is jol bele volt rakodva

működni biztos működik, mert mikor visszaraktam és beinditottam előbb csak zakatolt, de ugy kb 5mp mulva szépen beált egy emelt alapjáratra, mivel hideg volt a motor

elmentem vele egy probakörre:

kevesebb gázzal is jobban indul, mert edig remegett, mikor indultam vele, fordulatot mintha joban venné, és beálláskor is észrevettem hogy sokkal könyebben tudok vele alapjárat közeli fordulaton mozogni, amiért viszont az egészet csinálam az nem mult el, mert ha bemelegedett akkor annyira alacsonyra esik vissza a fodulat, hogy kicsit az egész kocsi remeg

ez vajon természetes lenne??

egyenletesen jár a moci meg semmi kihagyás fordulatszámváltozás nincs, de remeg...

másik dolog alapjáraton jár a kocsi lehuztam az alapjárati moci csatiját és semmi sem történt, még akkor sem ha megpörgettem a mocit és visszaengedtem ezt nem igazánértem....

ja még egy dolog:

ez a sok fekete retek honnét kerül bele???

a benzinből??

injektor tisztítót javasoltak szervizben szerintetek édemes??

pl a metabondos tisztító?( ahhoz jutok ingyen)

Megosztás:

...alapjáraton jár a kocsi lehuztam az alapjárati moci csatiját és semmi sem történt, még akkor sem ha megpörgettem a mocit és visszaengedtem ezt nem igazánértem....

Miért változott volna? Azzal, hogy lehúztad az alapjárati mociról a vezetéket, esélye sem volt változni. Be volt állva egy bizonyos levegőáteresztésre, és amíg az üzemi körülmények nem változnak (hőmérséklet, benzin jellemzői), addig úgy is maradt volna a fordulatszám.

Megosztás:

Miért változott volna? Azzal, hogy lehúztad az alapjárati mociról a vezetéket, esélye sem volt változni. Be volt állva egy bizonyos levegőáteresztésre, és amíg az üzemi körülmények nem változnak (hőmérséklet, benzin jellemzői), addig úgy is maradt volna a fordulatszám.

ahhaaaa értem, szoval akkor ez alapjárati moci ez a levegő mennyiségét szabályozza, tehát akkor a légszűrő cseréjével kell kiküszöbölni a továbbki koszolodást???

Megosztás:

ahhaaaa értem, szoval akkor ez alapjárati moci ez a levegő mennyiségét szabályozza, tehát akkor a légszűrő cseréjével kell kiküszöbölni a továbbki koszolodást???

Azzal is, meg a kartergáz-visszavezetés visz oda némi olajos gőzöket, ami lecsapódva olyan koszt okoz, mint nálad is volt.

Megosztás:

Javaslom azért méricskélj kicsit nehogy fölöslegesen cserélj termoszt (nekem anno sikerült). Íme némi adat hozzá.

azzal nekem sincs baj hogy meleget ne fujna

csak az a bibi hogy elvileg olyan 80 fok az üzemi hőmérséklet

másik, meg a 60 fokos víztől is tud jo meleget befujni, és 60 foknál még nemigazán van üzemi hőmérsékleten, és igy a fogyi is nő

kb 1 literrel Tom szerint legalábbis

az óra jeladó jo, mert nyáron dugóba ugy működik ahogy kell, csak ilyen hidegebb időkben nem akar a kék tetej felől elmozdulni

Megosztás:

Sőt, ha az egész folytószelepházat megpucolod rendesen, meglepődsz :(

a szelp feltti rész ugy ragyog mint a tükör, ezt eccer mutattam is neked képen

alatta nem tudom mi a hézag

azt hogy lehetne megpucolni? szivosorral együtt vegyem le szedjek ki belőle mindent???mert én ugy néztem ma, hogy egybe van a szivosorrala szelepház is

az az igazság, nem nagyon merek igy nekiállni, mert nem tudom mit hgy kell kiszedni, és mit hogy kell visszatenni, vannak e benne olyan alkatrészek, amiknek pontos pozicionált helye van stb

ha minden fix helyen van akkor nem lenne gáz, de már egyenlőre az is elég, amit most elértem egy félórás retyós munkával, igazad volt gabi nagyon koszos volt az aalpjárati moci:S

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.