Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Üzem közben ejtene a relé?Érdekes lenne,de nem lehetetlen,de akkor mozgástól miért húzna be újra?

Kh-s foglalat? Asszem viszek magammal egy plusz gyújtógyertyát, és ha megint előadja a dolgot, és véletlenül nem egyedül leszek, akkor megnézem, van-e ilyenkor szikra, azzal legalább kiderül, hogy gyújtás, vagy üzemanyagrendszer hülyéskedik-e.

Megosztás:

Sziasztok,

sajnos csak alig pár óráig élvezhettem a tökéletes autózás élményét hétvégén...

Haladtam az autóval Szeged felé, 4esen ment előttem 80-nal egy kisbusz.

4. sebességi fokozat, előzés, padlógáz, kocsi kicsit megtorpan, és kb olyan kék füstfelhőt eregetett maga mögé, mint a T72-es tank álcázás közben... Komolyan mondom, szerintem a mögöttem jövő nem látott semmit. Megálltam az autóval, üresben túráztattam kicsit, füst volt magasabb fordulatokon.

Majd kb 5 km-t mentem vele, benzinkútnál ismét megálltam, füst semmi ( még 5ezres fordulatnál sem ) Kocsi leállít, olajszint megmér, teljes nívó. Megmértem az olajszintet 50 km után is, teljes nívó. Majd mentem vele még kb 150 km-t ( megérkeztem Szegedre ), kocsi ok.

REggel olajszint megmér ( hidegen ), és itt jött a sokk : kb 1/4-es nívó ! Ok, hogy akkor nulla fokos volt az olaj, mikor melegen mértem meg százvalamennyi, de ez akkor is sok.

Meg ez az irdatlan füstölés ! De valami borzalom. Kollágám autója 1L olajat eszik ezren, és annak a füstölése SEMMI az Astráéhoz képest.

Egyáltlaán mi lehetett a probléma ? Olaj került az égéstérbe, méghozzá nem kismennyiségű. Én ezt gondolom. Mert ha a gyertya kihagy padlógáz közben, akkor max elégetlen üzemanyag került volna ki, de az nem kék színű... Vagy hogy is van ez ?

NGK, kétpólusú gyertyák vannak amúgy benne.

Tudtok segíteni ?

Köszi és üdv

Megosztás:

...4. sebességi fokozat, előzés, padlógáz, kocsi kicsit megtorpan, és kb olyan kék füstfelhőt eregetett maga mögé, mint a T72-es tank álcázás közben... Komolyan mondom, szerintem a mögöttem jövő nem látott semmit. Megálltam az autóval, üresben túráztattam kicsit, füst volt magasabb fordulatokon...

Sztem első körben szelepszár-szimmeringek, aztán a dugattyúgyűrűk lehetnek gyanúsak :lol:

Megosztás:

leállítás után mennyit vártál, mikor megnézted az olajszintet melegen?

Mert elképzelhető, hogy a lecsorgó olaj átver a nívópálcát nézve, mivel nem a valósat mutatja, hanem még éppen csorog valahonnan.

Másik, Mikor volt benne olajcsere, vagyis hány km? meddig volt töltve? Mert ha nem túl régen, akkor lehet nagy a bibi. (na most ezzel jól megnyugtattalak)

Megosztás:

leállítás után mennyit vártál, mikor megnézted az olajszintet melegen?

Mert elképzelhető, hogy a lecsorgó olaj átver a nívópálcát nézve, mivel nem a valósat mutatja, hanem még éppen csorog valahonnan.

Másik, Mikor volt benne olajcsere, vagyis hány km? meddig volt töltve? Mert ha nem túl régen, akkor lehet nagy a bibi. (na most ezzel jól megnyugtattalak)

szelepzárszimmering cserés volt idén májusban :lol: igazából én is a gyűrűkre gondoltam :lol:

Olajcsere volt benne kb 4000 km-rel előtte. Viszont én otthon utánatöltöttem az olajnak, felső nívóig, mármint utazás előtt, jöttem vele 270km-t, és reggelre 1/4-ed nívóra csökkent az olaj mennyisége :lol:

Melegen kb 4-5 percet vártam, és utána mértem olajat.

hmm hmm. Szóval gyűrűzni kellene... Ilyen kb 50-60 ezer forint ?

köszi és üdv

Megosztás:

szelepzárszimmering cserés volt idén májusban :lol: igazából én is a gyűrűkre gondoltam :lol:

Olajcsere volt benne kb 4000 km-rel előtte. Viszont én otthon utánatöltöttem az olajnak, felső nívóig, mármint utazás előtt, jöttem vele 270km-t, és reggelre 1/4-ed nívóra csökkent az olaj mennyisége :lol:

Melegen kb 4-5 percet vártam, és utána mértem olajat.

hmm hmm. Szóval gyűrűzni kellene... Ilyen kb 50-60 ezer forint ?

köszi és üdv

Milyen olaj van benne? Hány km van az autóban? Milyen motor is van a kocsiban?

Megosztás:

és amikor szelepszárszimmering lett benne cserélve, gyári lett beletéve? Láttad a hologramos GM matricát,

vagy a szerelőre bíztad? Hengerfej le lett véve akkor? hengerfejtömítés ugye nem a legolcsóbb lett hozzá?

És a hengerfej lett síkolva? Lettek új hf csavarok téve bele? Ezeken sok múlik ám...

A gyűrűzés meg önmagában nem túl szerencsés, ugyanis ha jobban el van használódva a motor,

gépmunka nélkül van egy kis esélyed arra, hogy törik az új gyűrű. Viszont a gépmunkával meg már

jár a teljes generál, azaz dugók és egyebek cseréje is.

Megosztás:

és amikor szelepszárszimmering lett benne cserélve, gyári lett beletéve? Láttad a hologramos GM matricát,

vagy a szerelőre bíztad? Hengerfej le lett véve akkor? hengerfejtömítés ugye nem a legolcsóbb lett hozzá?

És a hengerfej lett síkolva? Lettek új hf csavarok téve bele? Ezeken sok múlik ám...

A gyűrűzés meg önmagában nem túl szerencsés, ugyanis ha jobban el van használódva a motor,

gépmunka nélkül van egy kis esélyed arra, hogy törik az új gyűrű. Viszont a gépmunkával meg már

jár a teljes generál, azaz dugók és egyebek cseréje is.

hogy gyári lett-e beletéve ? A szerelőre lett bízva. Igazából megbíztam benne, család régi barátja, eddig összes autónkat ö szerelte. Ennyire részletekbemenően nem tudok a felújítás menetéről. Hengerfej síkoltatva lett ,arról tudok. Hf-csavar... sajnos nem tudok válaszolni.

Teljes generál... 2-300 ft ? :lol:

Megosztás:

hogy gyári lett-e beletéve ? A szerelőre lett bízva. Igazából megbíztam benne, család régi barátja, eddig összes autónkat ö szerelte. Ennyire részletekbemenően nem tudok a felújítás menetéről. Hengerfej síkoltatva lett ,arról tudok. Hf-csavar... sajnos nem tudok válaszolni.

Teljes generál... 2-300 ft ? :lol:

Én is megbízom a szerelőmben, de azért, mert mindig tudom, mi kerül a kocsiba. :lol:

(meg is mutatja)

Generál meg igen, olyan 200, bár ha a HF lett csinálva, akkor ugye azzal elvileg nincs most gond., szal lehet csökkenteni, de nem túl sokat.

Egy a lényeg, ha fúrnak, akkor főtengelyt is kell csinálni, nem elég csapágyait kicserélni, mert nem csak a csapágy használódik el, hanem a csap is.

Aztán sokan néznek, hogy generál volt, de azóta meg kopog a motor... persze, mert a "kopott" csap+csapágy megkapja az izom terhelést, és nem bírja. Csak egy tanács, ha sor kerülne rá.

Megosztás:

Sajnos általános tapasztalatok alapján ismerős is tud elég sok kárt okozni, ha csak rábízod a dolgokat...

Alkatrészekről kaptál valami blokkot, számlát? Lehet hogy ez a könnyelműség most kétszer annyiba

fog kerülni neked, mintha akkor rendesen meg lett volna csinálva. Valszeg kezdheted előlről.

Megosztás:

Biztos vagyok benne, mert a hengerfejet síkoltatni kellett tavasszal ( hengerfejes lett a talicska ).

Állj, akkor hogyan volt hengerfejes? A motor beledolgozott a hűtővízbe, vagy a víz ment a motorba? Nem lehet, hogy most is az a baj, csak most az olaj kerül a motorba egy repedésen keresztül?

Megosztás:

Állj, akkor hogyan volt hengerfejes? A motor beledolgozott a hűtővízbe, vagy a víz ment a motorba? Nem lehet, hogy most is az a baj, csak most az olaj kerül a motorba egy repedésen keresztül?

a 2-es és 3as henger összedolgozott, víz nem keveredett olajjal, sem olaj vízzel. két henger között égett át a tömítés.

Megosztás:

Kh-s foglalat? Asszem viszek magammal egy plusz gyújtógyertyát, és ha megint előadja a dolgot, és véletlenül nem egyedül leszek, akkor megnézem, van-e ilyenkor szikra, azzal legalább kiderül, hogy gyújtás, vagy üzemanyagrendszer hülyéskedik-e.

Ma nem adta elő a dolgot a gép, úgyhogy nem akarom elkiabálni, de talán megvan a bűnös: tegnap este kicseréltem a gyújtásmodult (ami a trafó alatt van rögzítve, fekete), mert az volt itthon másik. Mindenesetre trafót cserélek, amint tudok.

Megosztás:

Tudom már nagyon sokszor volt téma, igyekeztem visszalapozni és átnézni az infókat.

Alapjárat.

Nagyon lomhán veszi vissza, sebességváltáskor felpörög, de ha visszjön akkor egyenletesen jár a normál fordulaton. Álló helyzetben egy gázföccs után fent marad, majd hosszú mp-k után veszi vissza, de akkor se teljesen, csak két lépcsőben. Ha lassan engedem föl a gázt, akkor rendesen szabályoz, de ha lekapom ott marad a fordulat.

Alapjáratmotor cserélve, a régi kúpja ki is volt kopva, de hiába az új, a probléma megmaradt. Folytószelep ház szétszedve, kiáztatva, tisztítva. Csatik kontakt sprével lekezelve.

Hidegen és melegen is csinálja, ezért gondolom nem hőmérő. Falsot nem szív elvileg sehol. Lehet esetleg a potméter, az még nem volt cserélve. Azt hogyan lehet ellenőrizni? AGR szelepnek lehet hozzá köze? Ha a lambda szonda lenne, akkor az hogy mutatkozna? Légtömegmérő? Hibakód nincs. C16NZ 93'.

Olvastam, h normális lehet, h a vákum miatt fenntartja a fordulatot amíg gurul az autó, de sztem nálam nem erről van szó.

Mit érdemes még takarítani vagy cserélni?

Költségek?

Megosztás:

... Falsot nem szív elvileg sehol. Lehet esetleg a potméter, az még nem volt cserélve. Azt hogyan lehet ellenőrizni? AGR szelepnek lehet hozzá köze? Ha a lambda szonda lenne, akkor az hogy mutatkozna? Légtömegmérő? Hibakód nincs. C16NZ 93'.

Olvastam, h normális lehet, h a vákum miatt fenntartja a fordulatot amíg gurul az autó, de sztem nálam nem erről van szó.

Mit érdemes még takarítani vagy cserélni?

Költségek?

Pedig lehet, hogy fals levegő lesz a bűnös, pl. a fojtószelepházat mikor kimostad, gondolom levetted, új tömítéssel raktad vissza, ill. a szívócsonkok tömítése jó?. A potit megnézheted, ha tudsz kölcsönbe szerezni, az még okozhat érdekes dolgokat. A lambda csak melegen játszik bele a dolgokba, és sztem az alapjáratba akkor sem. Légtömegmérő sztem nincs az autódban :lol: . Az AGR szelep lehet még ludas a dologban, bár az szokott hibajelzést is generálni.

Hülye kérdés: a motorteret (fojtószelepet) figyelve próbáltad már a hibát előidézni? Mert én már láttam olyat, hogy a gázbowden belső szála szorult a külső csőben, és lassan ment vissza, igaz az nem Opel volt.

Megosztás:

Sziasztok.

Astra F, 94-es évjáratú autómban hűtővizet cseréltem (nem sok sikerrel). A hűtőbe menő, illetve abból kijövő gumicsöveket leszedtem, és kifolyattam a jóformán saras vizet. Ezután visszaraktam a csöveket a hűtőre, majd feltöltöttem fagyállóval. Nyitva hagytam a tartályt, hogy az esetlegesen bentrekedt levegő kijöjjön a rendszerből, majd járattam egy kicsit a motort. Láttam, hogy szépen bugyborékol a víz a tartályban, gondoltam minden ######a, bezártam a tartályt. Mentem vele 1 kört, majd utánatöltöttem még egy kis fagyállót.

Namármost a probléma az, hogy a víz hőmérsékletét jelző mutató végig minimumon áll, megsem moccan még 1 óra dugóban araszolás után sem, és az eddigi tűzforró lángokat hányó utastéri befúvókáim, gyengusz, langyos levegőt fujnak.

Hallottam olyat, hogy valószínűleg maradt levegő a rendszerbe, nem jól légtelenítette magát. A másik vélemény az, hogy kuka a termosztátom.

Viszont ha az ment tönkre, akkor meg nem értem miért pont akkor amikor cseréltem a vizet (eddig tökéletes volt).

Szerintetek?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.