FPepe Elküldve Október14, 2007 Megoszt Elküldve Október14, 2007 A sebességjel hiba nem okoz ilyen mértékű üzemképtelenséget. Inkább az ecu tápcsatiját kéne megnézni :lol: Nálam olyan már nincs, össze van forrasztva :lol: Egyébként világított a sárga lámpa a gyújtás ráadásakor. AC-relé nem lehet ludas? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október14, 2007 Megoszt Elküldve Október14, 2007 AC-relé nem lehet ludas? Üzem közben ejtene a relé?Érdekes lenne,de nem lehetetlen,de akkor mozgástól miért húzna be újra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október14, 2007 Megoszt Elküldve Október14, 2007 Nálam olyan már nincs, össze van forrasztva :lol: Egyébként világított a sárga lámpa a gyújtás ráadásakor. AC-relé nem lehet ludas? Akár még az is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október14, 2007 Megoszt Elküldve Október14, 2007 Üzem közben ejtene a relé?Érdekes lenne,de nem lehetetlen,de akkor mozgástól miért húzna be újra? Kh-s foglalat? Asszem viszek magammal egy plusz gyújtógyertyát, és ha megint előadja a dolgot, és véletlenül nem egyedül leszek, akkor megnézem, van-e ilyenkor szikra, azzal legalább kiderül, hogy gyújtás, vagy üzemanyagrendszer hülyéskedik-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
iceman 12 Elküldve Október14, 2007 Megoszt Elküldve Október14, 2007 Sziasztok! Nemrég tettem szert egy astra gsi-re.A nyolcszekepes változatra.Eléggé hullámzik az autó gyorsulás közben és az alapjárat is ingázik.Hogy lehet orvosolni? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Sziasztok, sajnos csak alig pár óráig élvezhettem a tökéletes autózás élményét hétvégén... Haladtam az autóval Szeged felé, 4esen ment előttem 80-nal egy kisbusz. 4. sebességi fokozat, előzés, padlógáz, kocsi kicsit megtorpan, és kb olyan kék füstfelhőt eregetett maga mögé, mint a T72-es tank álcázás közben... Komolyan mondom, szerintem a mögöttem jövő nem látott semmit. Megálltam az autóval, üresben túráztattam kicsit, füst volt magasabb fordulatokon. Majd kb 5 km-t mentem vele, benzinkútnál ismét megálltam, füst semmi ( még 5ezres fordulatnál sem ) Kocsi leállít, olajszint megmér, teljes nívó. Megmértem az olajszintet 50 km után is, teljes nívó. Majd mentem vele még kb 150 km-t ( megérkeztem Szegedre ), kocsi ok. REggel olajszint megmér ( hidegen ), és itt jött a sokk : kb 1/4-es nívó ! Ok, hogy akkor nulla fokos volt az olaj, mikor melegen mértem meg százvalamennyi, de ez akkor is sok. Meg ez az irdatlan füstölés ! De valami borzalom. Kollágám autója 1L olajat eszik ezren, és annak a füstölése SEMMI az Astráéhoz képest. Egyáltlaán mi lehetett a probléma ? Olaj került az égéstérbe, méghozzá nem kismennyiségű. Én ezt gondolom. Mert ha a gyertya kihagy padlógáz közben, akkor max elégetlen üzemanyag került volna ki, de az nem kék színű... Vagy hogy is van ez ? NGK, kétpólusú gyertyák vannak amúgy benne. Tudtok segíteni ? Köszi és üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 ...4. sebességi fokozat, előzés, padlógáz, kocsi kicsit megtorpan, és kb olyan kék füstfelhőt eregetett maga mögé, mint a T72-es tank álcázás közben... Komolyan mondom, szerintem a mögöttem jövő nem látott semmit. Megálltam az autóval, üresben túráztattam kicsit, füst volt magasabb fordulatokon... Sztem első körben szelepszár-szimmeringek, aztán a dugattyúgyűrűk lehetnek gyanúsak :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 leállítás után mennyit vártál, mikor megnézted az olajszintet melegen? Mert elképzelhető, hogy a lecsorgó olaj átver a nívópálcát nézve, mivel nem a valósat mutatja, hanem még éppen csorog valahonnan. Másik, Mikor volt benne olajcsere, vagyis hány km? meddig volt töltve? Mert ha nem túl régen, akkor lehet nagy a bibi. (na most ezzel jól megnyugtattalak) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 leállítás után mennyit vártál, mikor megnézted az olajszintet melegen? Mert elképzelhető, hogy a lecsorgó olaj átver a nívópálcát nézve, mivel nem a valósat mutatja, hanem még éppen csorog valahonnan. Másik, Mikor volt benne olajcsere, vagyis hány km? meddig volt töltve? Mert ha nem túl régen, akkor lehet nagy a bibi. (na most ezzel jól megnyugtattalak) szelepzárszimmering cserés volt idén májusban :lol: igazából én is a gyűrűkre gondoltam :lol: Olajcsere volt benne kb 4000 km-rel előtte. Viszont én otthon utánatöltöttem az olajnak, felső nívóig, mármint utazás előtt, jöttem vele 270km-t, és reggelre 1/4-ed nívóra csökkent az olaj mennyisége :lol: Melegen kb 4-5 percet vártam, és utána mértem olajat. hmm hmm. Szóval gyűrűzni kellene... Ilyen kb 50-60 ezer forint ? köszi és üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 szelepzárszimmering cserés volt idén májusban :lol: igazából én is a gyűrűkre gondoltam :lol: Olajcsere volt benne kb 4000 km-rel előtte. Viszont én otthon utánatöltöttem az olajnak, felső nívóig, mármint utazás előtt, jöttem vele 270km-t, és reggelre 1/4-ed nívóra csökkent az olaj mennyisége :lol: Melegen kb 4-5 percet vártam, és utána mértem olajat. hmm hmm. Szóval gyűrűzni kellene... Ilyen kb 50-60 ezer forint ? köszi és üdv Milyen olaj van benne? Hány km van az autóban? Milyen motor is van a kocsiban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Milyen olaj van benne? Hány km van az autóban? Milyen motor is van a kocsiban? olaj Q8 10w-40 félszintetikus. motorkód X16XEL. Kmóraállás : 149ezer Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 szelepszár szimmering gondolom hengerfej levétellel történt, vagy nem? Gyűrűzés? hmm... attól függ. Ennek eldöntése mindenképp megbontással jár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 és amikor szelepszárszimmering lett benne cserélve, gyári lett beletéve? Láttad a hologramos GM matricát, vagy a szerelőre bíztad? Hengerfej le lett véve akkor? hengerfejtömítés ugye nem a legolcsóbb lett hozzá? És a hengerfej lett síkolva? Lettek új hf csavarok téve bele? Ezeken sok múlik ám... A gyűrűzés meg önmagában nem túl szerencsés, ugyanis ha jobban el van használódva a motor, gépmunka nélkül van egy kis esélyed arra, hogy törik az új gyűrű. Viszont a gépmunkával meg már jár a teljes generál, azaz dugók és egyebek cseréje is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 szelepszár szimmering gondolom hengerfej levétellel történt, vagy nem? Gyűrűzés? hmm... attól függ. Ennek eldöntése mindenképp megbontással jár. Biztos vagyok benne, mert a hengerfejet síkoltatni kellett tavasszal ( hengerfejes lett a talicska ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Ha nem is GM-es szimmering+tömítés, de egy Reinz, vagy hasonló ment bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 és amikor szelepszárszimmering lett benne cserélve, gyári lett beletéve? Láttad a hologramos GM matricát, vagy a szerelőre bíztad? Hengerfej le lett véve akkor? hengerfejtömítés ugye nem a legolcsóbb lett hozzá? És a hengerfej lett síkolva? Lettek új hf csavarok téve bele? Ezeken sok múlik ám... A gyűrűzés meg önmagában nem túl szerencsés, ugyanis ha jobban el van használódva a motor, gépmunka nélkül van egy kis esélyed arra, hogy törik az új gyűrű. Viszont a gépmunkával meg már jár a teljes generál, azaz dugók és egyebek cseréje is. hogy gyári lett-e beletéve ? A szerelőre lett bízva. Igazából megbíztam benne, család régi barátja, eddig összes autónkat ö szerelte. Ennyire részletekbemenően nem tudok a felújítás menetéről. Hengerfej síkoltatva lett ,arról tudok. Hf-csavar... sajnos nem tudok válaszolni. Teljes generál... 2-300 ft ? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 hogy gyári lett-e beletéve ? A szerelőre lett bízva. Igazából megbíztam benne, család régi barátja, eddig összes autónkat ö szerelte. Ennyire részletekbemenően nem tudok a felújítás menetéről. Hengerfej síkoltatva lett ,arról tudok. Hf-csavar... sajnos nem tudok válaszolni. Teljes generál... 2-300 ft ? :lol: Én is megbízom a szerelőmben, de azért, mert mindig tudom, mi kerül a kocsiba. :lol: (meg is mutatja) Generál meg igen, olyan 200, bár ha a HF lett csinálva, akkor ugye azzal elvileg nincs most gond., szal lehet csökkenteni, de nem túl sokat. Egy a lényeg, ha fúrnak, akkor főtengelyt is kell csinálni, nem elég csapágyait kicserélni, mert nem csak a csapágy használódik el, hanem a csap is. Aztán sokan néznek, hogy generál volt, de azóta meg kopog a motor... persze, mert a "kopott" csap+csapágy megkapja az izom terhelést, és nem bírja. Csak egy tanács, ha sor kerülne rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 hogy gyári lett-e beletéve ? A szerelőre lett bízva. Igazából megbíztam benne, család régi barátja, eddig összes autónkat ö szerelte. Ennyire részletekbemenően nem tudok a felújítás menetéről. Hengerfej síkoltatva lett ,arról tudok. Hf-csavar... sajnos nem tudok válaszolni. Sajnos általános tapasztalatok alapján ismerős is tud elég sok kárt okozni, ha csak rábízod a dolgokat... Alkatrészekről kaptál valami blokkot, számlát? Lehet hogy ez a könnyelműség most kétszer annyiba fog kerülni neked, mintha akkor rendesen meg lett volna csinálva. Valszeg kezdheted előlről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Biztos vagyok benne, mert a hengerfejet síkoltatni kellett tavasszal ( hengerfejes lett a talicska ). Állj, akkor hogyan volt hengerfejes? A motor beledolgozott a hűtővízbe, vagy a víz ment a motorba? Nem lehet, hogy most is az a baj, csak most az olaj kerül a motorba egy repedésen keresztül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Állj, akkor hogyan volt hengerfejes? A motor beledolgozott a hűtővízbe, vagy a víz ment a motorba? Nem lehet, hogy most is az a baj, csak most az olaj kerül a motorba egy repedésen keresztül? a 2-es és 3as henger összedolgozott, víz nem keveredett olajjal, sem olaj vízzel. két henger között égett át a tömítés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Kh-s foglalat? Asszem viszek magammal egy plusz gyújtógyertyát, és ha megint előadja a dolgot, és véletlenül nem egyedül leszek, akkor megnézem, van-e ilyenkor szikra, azzal legalább kiderül, hogy gyújtás, vagy üzemanyagrendszer hülyéskedik-e. Ma nem adta elő a dolgot a gép, úgyhogy nem akarom elkiabálni, de talán megvan a bűnös: tegnap este kicseréltem a gyújtásmodult (ami a trafó alatt van rögzítve, fekete), mert az volt itthon másik. Mindenesetre trafót cserélek, amint tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 Tudom már nagyon sokszor volt téma, igyekeztem visszalapozni és átnézni az infókat. Alapjárat. Nagyon lomhán veszi vissza, sebességváltáskor felpörög, de ha visszjön akkor egyenletesen jár a normál fordulaton. Álló helyzetben egy gázföccs után fent marad, majd hosszú mp-k után veszi vissza, de akkor se teljesen, csak két lépcsőben. Ha lassan engedem föl a gázt, akkor rendesen szabályoz, de ha lekapom ott marad a fordulat. Alapjáratmotor cserélve, a régi kúpja ki is volt kopva, de hiába az új, a probléma megmaradt. Folytószelep ház szétszedve, kiáztatva, tisztítva. Csatik kontakt sprével lekezelve. Hidegen és melegen is csinálja, ezért gondolom nem hőmérő. Falsot nem szív elvileg sehol. Lehet esetleg a potméter, az még nem volt cserélve. Azt hogyan lehet ellenőrizni? AGR szelepnek lehet hozzá köze? Ha a lambda szonda lenne, akkor az hogy mutatkozna? Légtömegmérő? Hibakód nincs. C16NZ 93'. Olvastam, h normális lehet, h a vákum miatt fenntartja a fordulatot amíg gurul az autó, de sztem nálam nem erről van szó. Mit érdemes még takarítani vagy cserélni? Költségek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 ... Falsot nem szív elvileg sehol. Lehet esetleg a potméter, az még nem volt cserélve. Azt hogyan lehet ellenőrizni? AGR szelepnek lehet hozzá köze? Ha a lambda szonda lenne, akkor az hogy mutatkozna? Légtömegmérő? Hibakód nincs. C16NZ 93'. Olvastam, h normális lehet, h a vákum miatt fenntartja a fordulatot amíg gurul az autó, de sztem nálam nem erről van szó. Mit érdemes még takarítani vagy cserélni? Költségek? Pedig lehet, hogy fals levegő lesz a bűnös, pl. a fojtószelepházat mikor kimostad, gondolom levetted, új tömítéssel raktad vissza, ill. a szívócsonkok tömítése jó?. A potit megnézheted, ha tudsz kölcsönbe szerezni, az még okozhat érdekes dolgokat. A lambda csak melegen játszik bele a dolgokba, és sztem az alapjáratba akkor sem. Légtömegmérő sztem nincs az autódban :lol: . Az AGR szelep lehet még ludas a dologban, bár az szokott hibajelzést is generálni. Hülye kérdés: a motorteret (fojtószelepet) figyelve próbáltad már a hibát előidézni? Mert én már láttam olyat, hogy a gázbowden belső szála szorult a külső csőben, és lassan ment vissza, igaz az nem Opel volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október15, 2007 Megoszt Elküldve Október15, 2007 pedig nagyon fals levegő gyanús... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tang0 Elküldve Október16, 2007 Megoszt Elküldve Október16, 2007 Sziasztok. Astra F, 94-es évjáratú autómban hűtővizet cseréltem (nem sok sikerrel). A hűtőbe menő, illetve abból kijövő gumicsöveket leszedtem, és kifolyattam a jóformán saras vizet. Ezután visszaraktam a csöveket a hűtőre, majd feltöltöttem fagyállóval. Nyitva hagytam a tartályt, hogy az esetlegesen bentrekedt levegő kijöjjön a rendszerből, majd járattam egy kicsit a motort. Láttam, hogy szépen bugyborékol a víz a tartályban, gondoltam minden ######a, bezártam a tartályt. Mentem vele 1 kört, majd utánatöltöttem még egy kis fagyállót. Namármost a probléma az, hogy a víz hőmérsékletét jelző mutató végig minimumon áll, megsem moccan még 1 óra dugóban araszolás után sem, és az eddigi tűzforró lángokat hányó utastéri befúvókáim, gyengusz, langyos levegőt fujnak. Hallottam olyat, hogy valószínűleg maradt levegő a rendszerbe, nem jól légtelenítette magát. A másik vélemény az, hogy kuka a termosztátom. Viszont ha az ment tönkre, akkor meg nem értem miért pont akkor amikor cseréltem a vizet (eddig tökéletes volt). Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts