semseyp Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Semseyp! Igen, természetes, mivel vissza van vezetve a kartergáz. Az alsó képen a MAP szenzort látod (szívócső-vákum). Köszi. Azt olvastam a (talán a TUNING) fórumon, hogy érdemes ezt a kartergáz visszavezetőt kikötni. Na most azt írtátok, hogy valmi szűrőt kell a végére szerkeszteni a lehúzott csőnek, és hogy lesz majd róla kép is. Tud akkor nekem valaki egy leírást, hogy pontos hogy is kell csinálni? És tényleg érdemes? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 fojtócsappantyú potenciométer? Legalábbis nálam van ilyen és ha ez kontaktos lenne vagy ilyesmi, akkor erre is gyanakodnék, mert ha nem zudja pontos helyzetét, akkor babrálgathatja....remélem nem írtam túl nagy hülyeséget... :oops: Qpack! Az enyémen csak egy alapjárati kapcsoló van, a pllangószelep vezérli. Neked is C20NE a motorod?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Semseyp! Igen, érdemes kikötni. Nekem is úgy lesz megcsinálva, elméletileg a jövő héten talán lesz annyi időm rá... Akkor majd lesznek képek is. Egyébként nem csak szűrő kell, hanem lecsapató is. Az egész buli cakkpakk 6-8000HUF. Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Semseyp! Igen, érdemes kikötni. Nekem is úgy lesz megcsinálva, elméletileg a jövő héten talán lesz annyi időm rá... Akkor majd lesznek képek is. Egyébként nem csak szűrő kell, hanem lecsapató is. Az egész buli cakkpakk 6-8000HUF. Az jó lesz, majd észben tartom, és ha nem raksz fel képeket, akkor majd molesztállak! :twisted: És a kipufogógáz visszavezetést is érdemes kikötni? Azt hallottam, hogy akkor alacsonyabb fordulaton, jobb lesz egy nagyon picit a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Igen, pontosan. Hamar tanulsz. :lol: Azért azt a molesztálást remélem nem 18-as karikával gondoltad! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Igen, pontosan. Hamar tanulsz. :D Azért azt a molesztálást remélem nem 18-as karikával gondoltad! :) Ja, ja, autó, számítógép és nők amibe az ember hamar beletanul! Na jó, a nőkbe lehet, hogy nem lehet. :lol: Nem, nem 18-as karikával gondoltam! Hacsak nincs 2 nagy cicid! :wink: Bocs az OFF-ért! A kipuf.gáz.vissz.vez. kikötése annyiból áll csak, hogy azt az UFO alakú bizbaszt leszerelem a szívósoról, és egy lemzzel letakarom a lukat? (Persze rendesen eltömítve) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Majdnem jó, de egy lépés kimaradt: azt az ufó alakú bizbazt ki kell takarítani, és visszarakni a lezárólemezre. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Majdnem jó, de egy lépés kimaradt: azt az ufó alakú bizbazt ki kell takarítani, és visszarakni a lezárólemezre. :) És miért kell visszarakni rá? És pláne miért kell kitakarítani? Nem láttam, hogy bármi jeladó lenne rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Van benne egy poti, ami méri, hogy sikerült-e a szelep mozgatása. Úgyhogy ki kell pucolni hogy jól működjön, és vissza kell rakni, mert ha lehúzod vagy akadozik, akkor besárgul a műszerfalad. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Ha a kipuff. vissza. vez. ki van kötve akkor nem fog változni a fogyasztás, illetve a co kibocsátás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Qpack! Az enyémen csak egy alapjárati kapcsoló van, a pllangószelep vezérli. Neked is C20NE a motorod?? Ott van az aláírásomban 8) a lényeg még véletlenűl sem...1.6 -os a kicsike Szerintem lambda szonda és az alapjárati motor is lehet hiába cserélgetted! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 CO nő, fogyasztás nem, ha lezárod az AGR-t. És sokkal egyenletesebben fog járni a motor, nem lesz kis rángatás alacsony fordulaton gázadásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 CO nő, fogyasztás nem, ha lezárod az AGR-t. És sokkal egyenletesebben fog járni a motor, nem lesz kis rángatás alacsony fordulaton gázadásra. És a műszakin még átmegy, meg a zöldkártya vizsgán? Aprópopó ez utóbbi, kártya mostanság mibe kerül? Az elmúlt 700km-en evett a kocsim 59.9 lityi benyát városban ez nagyjából 8.5l/100km, és ebből kb: 250km, üzemi hőfok alatt, szinte alapjáraton. (x14xe) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2004 Megoszt Elküldve Április5, 2004 Nekem anno átment, még a határ alatt volt. Persze akkor még benne volt a katalizátor is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április6, 2004 Megoszt Elküldve Április6, 2004 És a műszakin még átmegy, meg a zöldkártya vizsgán? Aprópopó ez utóbbi, kártya mostanság mibe kerül? Az elmúlt 700km-en evett a kocsim 59.9 lityi benyát városban ez nagyjából 8.5l/100km, és ebből kb: 250km, üzemi hőfok alatt, szinte alapjáraton. (x14xe) Ti viszitek az autót, amikor a zöldkártyát csináltatjátok? :) Nekem 4700 pénz volt. + 200 borravaló a csávónak, mert kijött a parkolóba felragasztani a matricát. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Április6, 2004 Megoszt Elküldve Április6, 2004 Opel16V E16NZ-s motor cuccait tudom használni C16NZ hez? gondolok itt injektor szonda kat. stb az eladó szerint ugyan az a kettő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április6, 2004 Megoszt Elküldve Április6, 2004 Jó kérdés. Még képen sem láttam E-s mocit. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Április6, 2004 Megoszt Elküldve Április6, 2004 Kadettból való a srác azt mondja hogy minden stimmel furat-löket, kompresszió , teljesítmény , befecskendező legalább is köny szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április6, 2004 Megoszt Elküldve Április6, 2004 Akkor valószínűleg úgy van. Vedd meg visszavásárlási garanciával! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 AGR szelep gyilkosok! Ha lezárjuk az agr szelepet, az történik h. az égés hőmérséklete magasabbra fog emelkedni, mivel a kipufogógáz visszavezetésének lényege az h. ha bizonyos menyiségü elégetett gáz jut vissza az égéstérbe, csökken az égés hőmérséklete. Ennek következtében a nitrogén oxidációja sokkal alacsonyabb szinten tartható, vagyis az NO2 EMISSZIÓ alacsonyabb. 8) Ha belefutsz egy kpm-es ellenőrzésbe és szar az értéked, simán megbüntetnek érte, lekorlátozzák a zöldkártyád, és mellesleg a környezetet is mérgezed vele, bár gondolom ez senkit sem érdekel. :x Ha én tuningolni akarnék, nem ehhez nyúlnék.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 ... és mellesleg a környezetet is mérgezed vele, bár gondolom ez senkit sem érdekel. :x Ha én tuningolni akarnék, nem ehhez nyúlnék.. Szerintem egy AGR és katalizátor nélküli tuningolt autó 100000km alatt bocsájthat ki annyi káros anyagot, mint egy nagyobb gyár 1 hónap alatt, és hát az utók nagyon kis százaléka tuningolt, nem? Egébként is az Astrám előtt Wartburgom volt, és már azzal, hogy azt lecseréltem, már azzal is sokat tettem a környezetért. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 Szerintem egy AGR és katalizátor nélküli tuningolt autó 100000km alatt bocsájthat ki annyi káros anyagot, mint egy nagyobb gyár 1 hónap alatt, és hát az utók nagyon kis százaléka tuningolt, nem? Egébként is az Astrám előtt Wartburgom volt, és már azzal, hogy azt lecseréltem, már azzal is sokat tettem a környezetért. :)ű Ez a szomorú, h. a legtöbben igy állnak hozzá. Persze egy vartburgnál jobb. Sőt azt is felhozhattad volna példának h. egy billencses kamaz v. egy ifa 100szor akkora kárt okoz. Ugy is megközelithetjük a kérdést. h. a motorod élettartamát rövidited meg vele mivel emeled az égés hőmérsékletét, nő a hőterhelése a motornak.. legfőképpen kritikus ez a hengerfejre nézve. A másik h. a lambdaszonda is emissziós értéket szolgáltat vissza (bocsi, nem is igazán, mert oxigént mér), de végül is ez a befecskendező vezérléséhez szükséges. Ha változtatsz az agr kiiktatásával, változik a keverék összetétel is, vagyis nem igazán lesz pontos a befecskendezett üza mennyiség sem.. Az úgy van jól kitalálva ahhogy van.. Bár megértelek, a wartburg sokkal egyszerübb szerkezet.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 gabo007! Tény, a wartburgot motorját egyedül is mertem bütykörészni. Viszont amit leírtál az nagyon elgondolkodtató, és megfontolandó! De hát ezért kérdezek, valaki vagy megerősít, vagy lebeszél a hülyeségeimről :lol: ! Úgyhogy AGR megmenekült! :) De csak addig, amig valaki meg nem cáfol téged! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 Gabo! Na erről a témáról homlokegyenest más véleményen vagyunk. :) AGR: ez csakis az újabb és újabb környezetvédelmi normák betartása miatt került bele a motorba, egyáltalán nem használ neki, sőt, károsítja. Ugyanis a visszavezetett gázzal egy csomó olyan anyagot is produkál a szívórészre, ami károsítja a azt, lerakódással, savas mivoltával. Valamint szépen lerontja részterhelésen a motor alsó fordulaton mérhető nyomatékkarakterisztikáját. A lezárással az égési hőmérséklet nem igazán változik, max. visszamászik az eredetileg kitalált értékre, ugyanis az anyagok és a technológia a blokkban és a hengerfejben is a C-s motorokból jött át, ahol ugye nincs AGR, és köztudottan strapabíró motorok voltak. :D A lambdaszondával kapcsolatosan még annyit, hogy egyáltalán nem gond az AGR kiiktatása, mivel a befecskendezési tábla relatív, mindig az aktuális helyzethez igazodik, a lambdaszonda mérései alapján. Az adott oxigénszint változása a befecskendezésben is változást hoz, így igazodik az új helyzethez. Fogyasztásban ez nem fog jelentkezni, mivel nagyon szépen helyrejön a motor karakterisztikája alsó fordulaton. Emisszióban sem jelent túl nagy változást, Nekem anno már lezárt AGR-el ment át legál zöldkártyavizsgálaton. Remélem tudtam segíteni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
semseyp Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 :idea: :!: :?: Mindketten olyan jól érveltek, hogy az már félelmetes! Viszont most opel16v érvelése tutira meggyőzött! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts