DP@i Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Az, hogy 10 vagy 16 lábú-e a csati, inkább évjárat, ill. motorfüggő, nem az autótipus szerint van. Annál is megvan a lehetősége a kiolvasásnak, itt találsz róla infókat. Én így elsőre lambda szondát, ill. AGR szelepet gyanítanék, de mostanában sok itt a sebességjeladó probléma is... :unsure: Létezhet motorvezérlési hiba a sárga motorelektronika-lámpa kigyulladása nélkül? Pl. a lambda vagy az üresjárati motor bekavarhat kijelzés nélkül? Még nem jutottam el a tisztíttatásáig, de most rendben megy a vas és rendben az alapjáratom is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Általában ha már határértéken túl teljesítenek a perifériák vagy a szenzorok, akkor jön a sárgalámpa és a hibakód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Általában ha már határértéken túl teljesítenek a perifériák vagy a szenzorok, akkor jön a sárgalámpa és a hibakód. Vágom. Akkor amíg határértéken belüli, addig csak némi kellemetlenség jelentkezik, lámpa nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Sziasztok! Úgy néz ki engem is elért a végzet. Elkezdett valami zakatoló hangot adni a vezérlés felől. Ja és nem volt legutóbb cserélve a vízpumpa. :wacko: még nem tudtam a csíziót és a szerelő megdumált, hogy amig nem fogy a víz.... Most már tudom hülyeség volt. Szóval... megveszem az alkatrészeket csergőnél (él még a kártyára a kedvezmény?) aztán irány szerelő. Azért jó lenne nekem is egy ilyen hallgatózós szerelő :unsure: hátha csak generátor vagy ilyesmi és nem kell a vezérlést szétszedni....bár a vízpumpa miatt ... Szóval kit ajánlotok akihez vigyem aki kultúráltan megcsinálja és nem kér horribilis összegeket. Ja és ott megvárom stílusban jó lenne. Tudom több óra is lehet a csere, de inkább mint kétszer odamenni vagy több napig otthagyni. Mik most az árak csergőnél? x16xel-re (szíj,feszítő-, terelőgörgők, vízpumpa) Még valami. Télen nagy hidegben szoktak a szelepek is csattogni, de amint bemelegszik semmi hangja nincs. Ha már szétszedik érdemes a hidrotökéket is megnézetni...esetleg szelepszár szimeringet cserélni hátha az olajfogyasztás is csökken. Ez utóbbihoz le kell kapni a a hengerfejet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 a szelepszárszimmeringezés már komolyabb hadművelet, azt már bizti nem várnád meg :unsure: A csattogás meg a tőke, az meg cserés lenne, de elég drága a 16db :wacko: Ajánlott szerelő a Patyi Laci a XIII. ker tatai úton, vagy a dedeó műhely a M5 kivezető auchan mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Sziasztok Az van hogy vezérműszij csere előtt állok. Láttam bárdiban Bosch szijat jó áron. Kérdésem az hogy mennyivel rosszabb ez mint a gates? Most QH van benne. Lekopogom már több mint 50 van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minosz Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Sziasztok! Ma kaptam vissza a kocsit szereldéből (fékfelújítás, kipufogók, zöldkártya), és azt mondta a szaki, következő zöldkártya már nem nagyon fog menni motorfelújítás nélkül (C16NZ, 1992-es, 240e km, legalábbis a mutató szerint :unsure: Szaki szerint ez 3-400 körül lenne... Bontós cuccban, bontott motorban nem akarok gondolkodni, annyira nem értek hozzá hogy meg tudjam állapítani, mit éri meg megvenni vagy mit nem... :S Vagyis marad a generál, és ezzel kapcsolatban kérném a tanácsotokat. Reális ez a 3-400 ezer forint? Mit kell (kellene) tartalamznia egy teljes körű, szakszerű motorfelújításnak? Esetleg van olyan eleme, amit a szakik szívesen kifelejtenek (túl sok időt venne el, macerás, stb), pedig fontos lenne? Szóval, úgy egyáltalán, mire kellene figyelnem? Előre is köszönöm a válaszotokat! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Sok. 3 kilóból mindenképpen ki kell jönnie, de abban már tényleg minden benne van, szelepek és hidrotőkék cseréje is teljesen gyári cuccra. Akkor aztán tényleg 0km-es motort kapnál. :wacko: Döntsd el, ez megéri-e neked, vagy inkább trükközöl a zöldkártyával, amíg lehet :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Minosz Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Sok. 3 kilóból mindenképpen ki kell jönnie, de abban már tényleg minden benne van, szelepek és hidrotőkék cseréje is teljesen gyári cuccra. Akkor aztán tényleg 0km-es motort kapnál. :lol: Döntsd el, ez megéri-e neked, vagy inkább trükközöl a zöldkártyával, amíg lehet :unsure: Oké, az árat nekem a Gombosban mondta egy szervízes, aki eddig is foglalkozott a kocsival, de állítólag nem is ők csinálnák, hanem egy alvállalkozó :wacko: Szóval lehet, keresni kéne valami mást... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Szaki szerint ez 3-400 körül lenne... Bontós cuccban, bontott motorban nem akarok gondolkodni, annyira nem értek hozzá hogy meg tudjam állapítani, mit éri meg megvenni vagy mit nem... :S Pedig ebből a pénzből nem kevés teljes motort lehetne kapni. (minimum 3-4-5 db) Ha bele is buknál 1-2 be még mindig jobban állsz anyagilag. (a rengeteg pótalkatrészről nem is beszélve) Én személy szerint felújítanám a hengerfejet és vennék egy alját hozzá. Persze mindenekelőtt egy veszteségmérés, hogy legalább tudni lehessen merre is van a legnagyobb baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember4, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2007 Oké, az árat nekem a Gombosban mondta egy szervízes, aki eddig is foglalkozott a kocsival, de állítólag nem is ők csinálnák, hanem egy alvállalkozó :unsure: Szóval lehet, keresni kéne valami mást... :wacko: Ahogy T.szecső kolléga modja, előtte egy mérés nem ártana. Lehet hogy pár szelepszárszimeriggel megúsznád a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Sziasztok Megvolt a vezszíj+feszítő+vízpumpa cser. És ez 34e volt, ebben 12e volt a munkadíj. Az akció 24 órán belül meg is történt. Eszembe jutott az alábbi felirat: "Mi jól, olcsón és gyorsan dolgozunk. Ezek küzül Ön kettőt választhat." Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 és ezek gyári cuccok? mert ahhoz elég olcsó... az u.gy. cuccok nem ajánlottak a vezérléshez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 A vízpumpa volt olcsóbb. Majd elválik a használatkor, de én eléggé kímélem és szinte csak hétvégi kocsi, mivel itt Pesten mostanában egyszerűbb BKV-val járni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Az a 12e munkadíj meglehetősen sok. Nekem a teljes vezérléscsere szelepfedéltömítés és termosztát cseréjével együtt 4e Ft munkadíjjal megvolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hala Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Az a 12e munkadíj meglehetősen sok. Nekem a teljes vezérléscsere szelepfedéltömítés és termosztát cseréjével együtt 4e Ft munkadíjjal megvolt. Hát a 4e Ft tényleg Tesco-s ajánlat volt. Idáig itt nekem is mindent 5e Ft-s egységáron csináltak, de ez most valamiért 12e lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Az a 12e munkadíj meglehetősen sok. Nekem a teljes vezérléscsere szelepfedéltömítés és termosztát cseréjével együtt 4e Ft munkadíjjal megvolt. A 4e elég ócsó vót. Bár én ilyenért nem hordom szerelőhöz. Nekem az anyag 30e alatt volt(termosztát és fedéltöm. nélkül). Azóta mentem vele 8ezret, asszem sikerült. :unsure: Persze aki nem ért hozzá az ne kezdjen bele, mert nagy galibát okozhat, ha elteszi a vezérlést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Sziasztok! Egy kis segitség kellene. Olyan problémám van, hogy amikor váltok , akkor leáll a motor. Igaz ez nagyon ritkán van. Amiota az auto nálunk van Kb.3 hónapja, vagy 5-6 alkalommal csinálta. De ma kétszer is megcsinálta velem. Az auto rögtön ujra indithato, és a motorellenőrző lámpa se világít. Mi lehet a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Alapjáratod van egyébként? Mert akkor lehet nem ártna kitisztítani az alapjárati motort, vagy pedig falsot szív valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Alapjáratod van egyébként? Mert akkor lehet nem ártna kitisztítani az alapjárati motort, vagy pedig falsot szív valahol. Az alapjáratom tökéletes. Igaz volt egy kis ingadozás, de az alapjárati motor és a folytoszelepház kitakaritása megoldotta a problémát. Hogy tudom ellenőrizni hogy falslevegőt szív? És merre keressem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 A csattogás meg a tőke, az meg cserés lenne, de elég drága a 16db :unsure: A régebbi VW motorokhoz 3,300,- Ft/db a hidrotőke. Ez támpont lehet a szerelési költségekhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Vagyis marad a generál, és ezzel kapcsolatban kérném a tanácsotokat. Reális ez a 3-400 ezer forint? Mit kell (kellene) tartalamznia egy teljes körű, szakszerű motorfelújításnak? Esetleg van olyan eleme, amit a szakik szívesen kifelejtenek (túl sok időt venne el, macerás, stb), pedig fontos lenne? Szóval, úgy egyáltalán, mire kellene figyelnem? Előre is köszönöm a válaszotokat! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Ilyen nekem is volt, hogy leállt a motor váltás közben. De nekem a sebesség jeladó volt a gond vagyis az nem volt benne :unsure: amikor órát cseréltem benne a régiben volt jeladó a fordszám mérőst meg úgy vettem hogy nem volt! De a régiből átraktam az újba és mostmár nem áll le! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Sziasztok! Egy kis segitség kellene. Olyan problémám van, hogy amikor váltok , akkor leáll a motor. Igaz ez nagyon ritkán van. Amiota az auto nálunk van Kb.3 hónapja, vagy 5-6 alkalommal csinálta. De ma kétszer is megcsinálta velem. Az auto rögtön ujra indithato, és a motorellenőrző lámpa se világít. Mi lehet a baj? Gyújtás ráadásnál világít a sárga motorkontroll lámpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 Sziasztok! Vezérműszíj csere még mindíg. Mivel Patyi Lacit párszor csörgettem de vagy foglalt volt vagy nem vette fel megkérdeztem a csergőben és ők szerelőnek az Ujfalusi és társa opel szervízt ajánlották a Bécsi út 277-ben Volt már valakinek velük tapasztalata? Nekem nagyon praktikus lenne mert egy köpésre van a melóhelyemtől és az alkatrészeket (gyári) sem adják csak picit drágábban a csergönél. A munkadíj viszont 5500/ó és 3 órával számolják. Szóval alkatrészekkel, fagyállóval és munkadíjjal együtt 64500 lenne. Ez reális ár? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts