istván Elküldve Augusztus20, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2007 Sziaztok! 1 hete vettem meg egy 92-es opel astrát 1.6i-s C16NZ-s motorszámú. Elkezdtem lecserélni az ilyenkor szükséges dolgokat rajta(olaj, olajszűrő, szelepfedéltömítés,olajteknőtömítés,gyertyák,légszűrő). Most következne a vezérműszíj, csak nem mertem addig venni míg nemkérdezek meg egy Opelben jártas személyt, hogy milyen márkájú szíjat érdemes venni, és miből áll ennek a típusnak a szíjcseréje(hány feszítőgörgő stb, tehát kb mivel találom majd szembe magam, ha leszedem a burkolatot) És a legfontosabb, hogy mit kell lebontani a motortérben, hogy a legegyszerűbben hozzáférjek és véghezvihessem a cserét. Ha jól láttam akkor a légszűrő házat mindenképp... Házilag próbálnám megoldani, szóval ezért lenne fontos egy tapasztaltabb tanácsa. Rákerestem a témára egyébként itt a fórumon, és eléggé ijesztőnek tűnik, hogy csomó embernek aki lecserélte az addig hibátlan vezérműszíját, valami érdekes hangok jöttek elő utána a motortérből vagy legalábbis majdnem mindenkinél volt valami furcsa zaj. Ezért félek kicsit hozzányúlni én is, mert zajokat nem hallok, de hát frissen vásárolt régi autóról van szó... Előre is köszi a felvilágosítást! Még egy annyit, hogy a vizpompa levételéhez jó minőségü torx-os kulcskészleted legyen. Mikor az enyámet csinálták, a csavarok fejét elrontották és ezért ki akarták szedni a motort az autóból. Na az elpuskázott és már jól csepegő vizpumpával elmentem másik szerelőhöz, aki a csavarvégekre heggesztett egy 12-es anyát és ugy szedte ki a szétkurt csavarokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Tegnap este leraktam az autót, minden tuti volt. Ma reggel beindítom, és mit hallok, a motor úgy jár mint egy traktor. Na mondom, az este esett, biztos bepárásodott az elosztó. Mivel melóba mentem, úgy gondoltam, hogy majd kiugrom gy pár percre és kitörlöm, ha addig nem hagyja abba. Mivel semmi szerszám nem volt nállam csak az elosztót tudtam kitörölni, de ugyanúgy folytatta tovább. Már arra is gondoltam, hogy valamelyik gyertyakábel lesz a ludas, de egy kábelkészlet( u.gy.) 9500-ba kerül. Tavaly cseréltem elosztófedelet, gyertyákat, rotort. Mi lehet még a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Tegnap este leraktam az autót, minden tuti volt. Ma reggel beindítom, és mit hallok, a motor úgy jár mint egy traktor. Ez nálad mit jelent? 3 hengerezik? csörömpöl? vagy mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Ez nálad mit jelent? 3 hengerezik? csörömpöl? vagy mi? Olyan zakatolós, mint mikor beázik az elosztó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Olyan zakatolós, mint mikor beázik az elosztó. Az lehet akár hidrotőke, vagy csapágy is... olajszint rendben? olajnyomás lámpa rendben (gyújtás ráadáskor világít?)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Az lehet akár hidrotőke, vagy csapágy is... olajszint rendben? olajnyomás lámpa rendben (gyújtás ráadáskor világít?)? Mindaz amit felsoroltál rendben van. Viszont megvan a hiba. Szerintem a "jókis" TECSO benzin összemocskolta a gyertyáimat, mert mikor kivettem őket mind tiszta nedves, kormos volt. Megpucoltam mind, utána tök sima lett a motor járása. Azért elmentem vettem újakat, és visszafelé megtankoltam az autót, nem a TECSO-ban. Hazaérekn, várok, hogy lehüljön a motor, kiszedem a gyertyákat, az összes ki van égve szép szürkére. Azért kicseréltem mind. Ezelőtt vagy 3X telitankoltam a fenti kúton, többet nem fogom. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laby Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Sziasztok! Volna egy kérdésem, hogy mennyibe fájna egy motorgenerál. ('92 C14NZ) Nagyon köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Sziasztok! Volna egy kérdésem, hogy mennyibe fájna egy motorgenerál. ('92 C14NZ) Nagyon köszi! Sokba, nagyon sokba :unsure: 200 legalább, alsó hangon, barátilag. :wacko: Viszont ha nagyon véres a torka, megoldás lehet a motorcsere, bontóban 40 körül kapsz ilyen mocit, ami még lehet hogy nagyon jó állapotban is leledzik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 múltkor X18XE1-re kérdeztem felénk... olyan 200-250 között mindennel, szereléssel az meg lett volna. És ebbe HF, dugók, minden benne van, az ucsó csavarig Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 múltkor X18XE1-re kérdeztem felénk... olyan 200-250 között mindennel, szereléssel az meg lett volna. És ebbe HF, dugók, minden benne van, az ucsó csavarig Plusz a ráadás. Mert ugye a vége sose annyi, mint az eleje :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Plusz a ráadás. Mert ugye a vége sose annyi, mint az eleje :unsure: ööö. nem. olyan helyen kérdeztem a gépmunkát, ahol eddig még mindig inkább 1-2 ezressel kevesebb volt a vége, a szerelést meg a szerelőmtől. És nála is inkább lefelé szokott csúszni az ár 1-2 ezrest. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KareszV Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Szia.. légszűrő,gyertyák,gyertyakábel,na és lamda szonda..ezeket nézd át..simán többet ehet ha ezek akáérmelyike nem jó vagy piszkos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laby Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 köszi a válaszokat! a tesóm is mondta, hogy inkább vegyek egy másik motort, de félek, hogy rosszabb állapotban van mint ami van. a héten léptem át a 200000km-tert és egy kicsit furi hangaja van. amikor nagyobb gázt adok akkor olyan hangot hallok a motortérben, mintha valamilyen kábel nem érintkezne és szikrázna (nem a gyujtó kábel) valami valahol. (remélem, hogy értitek) köszi mégegyszer a válaszokat!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Mi lenne ha mindenki az első furcsa hangra motorgenerált szeretne? :wacko: 200000km még meg se kell kottyanjon annak a motornak :unsure: Meg kell nézni, mi okozza a hangot. Lehet hogy csak szar benyát tankoltál, és emiatt becsörög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laby Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Mi lenne ha mindenki az első furcsa hangra motorgenerált szeretne? :wacko: 200000km még meg se kell kottyanjon annak a motornak :unsure: Meg kell nézni, mi okozza a hangot. Lehet hogy csak szar benyát tankoltál, és emiatt becsörög. Ja aszt nem is mondtam, hogy kihagyott egy henger és csilingelő hangja volt a motornak. 2 hete volt olajcsere (opel olaj) a gyertyák szép őzbarnák. És a "kagyló"-nál szoktam tankolni. De remélem igazad van. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 ...Meg kell nézni, mi okozza a hangot. Lehet hogy csak szar benyát tankoltál, és emiatt becsörög. Meg hogy milyen olaj van benne. Lehet, hogy a hidrotőkéket hallod, ahogy tiltakoznak a rossz olaj ellen. Ezügyben olvasgasd egy kicsit az olajos topicot :unsure: Erre gondoltam, az Opel olajat felejtsd el, min. Valvolin, Castrol GTX, de leginkább Metabond és 10W40 viszkozitással! Esetleg a kilométerekre való tekintettel Metabond C vagy Old adalék. Az meg, hogy valamelyik henger kihagyott, lehet egy rossz gyújtókbel, az elosztóban a rotor hibája, esetleg a gyújtótrafód gyengélkedik, belül áthúz (mint nálam). Csilingelő hangot akkor ad egy motor, ha túl kis oktánszámú a benzin, amit tankoltál, vagy az előgyújtás rosszul van beállítva. Próbáld meg az oktánszámdugaszt átállítani 91-es állásba, ha ettől abbahagyja, akkor a benyád lehet a rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 200000km? Az enyimbe 286e km van (C14SE) és most kellett benne hengerfej tömítést cserélni, de azt is csak azért mert a hőgombám besz.rt és mindig felfort a vizem és persze ezt én nem vettem észre mert minden egyszerre ment tönkre gondolok itt a motorhőfok jeladóra, olyan lett a hangja a motornak mint egy traktor! :unsure: De került kb 5000ft-ba itthon meg lehet rajta mindent csinálni, kicseréltük és életre kelt a drága ! CSak azt a hülye kipufogó csonkot nem lehet megcsinálni Ha aláfekszek akkor a jobb oldali leömlö csavar belevan szorulva, -egy másik csonkba bele is tört a csavar- és kifúj a csonk meg a leömlő találkozásánál! Az már egyszer került vagy 26000ft-ba a javítás az kb 1 évig jóvolt aztán megint kifúj! Ötlet? Tudom rendszercsere, de annyi pénzem most nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Tudom rendszercsere, de annyi pénzem most nincs Elég csak a 4-2-1 leömlő......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 De az enyém csak 4-1. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 De az enyém csak 4-1. És? :unsure: Csináltatni kell hozzá egyet.Csak leömlőt.Tehát nem komplet rendszert............. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Oksa! Akkor ennek majd utána járok! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Sziasztok 92-es 1.6i-s opelembe keresnem a benzinszurot, de motorterbe belefekudve nem talaltam sehol. Nincs benne, vagy rossz helyen keresem Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Oksa! Akkor ennek majd utána járok! Köszi Szívesen.Egyik ismi (Udi) a Janó Dob utódjánál csináltatta.Azóta mégjobban megy a C14SE-je.Főleg alsó tartományban. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 Sziasztok 92-es 1.6i-s opelembe keresnem a benzinszurot, de motorterbe belefekudve nem talaltam sehol. Nincs benne, vagy rossz helyen keresem Próbáld meg a jobb hátsó küszöb alatt.Hamarabb meglesz! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 A Janó dob utódjánál? Ezt nem értem. Átvette valaki más a janó dobot? És mibe került az ismidnek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts