hening Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 Na az astrában sem egy leányálom :) Ennyire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 "Télleg" a Calin hol a termosztát, a vezérműszíj mögött? Nem, ahhoz aránylag könnyű hozzáférni, csak van annak egy háza ami a hengerfej oldalán van (ennek a hátoldalában van az ECU hőgombája), és ezt már nem lehet leszedni a vezérlés megbontása nélkül. Lásd ábra: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 Nem, ahhoz aránylag könnyű hozzáférni, csak van annak egy háza ami a hengerfej oldalán van (ennek a hátoldalában van az ECU hőgombája), és ezt már nem lehet leszedni a vezérlés megbontása nélkül. Lásd ábra: http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/termosztat.jpg THX Amúgy ez a tiéd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 Aham, eminyé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 Aham, eminyé. " Fínyes " Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 Ennyire, ha először csinálod és nemtudod hogy hol van :) ( Mint én B) ) Ennyire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus14, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2007 Ennyire, ha először csinálod és nemtudod hogy hol van :) ( Mint én B) ) Nagy meló lehetett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kjoco Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Tudja valaki Astra 1.8i gyári kompresszió értékét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Tudja valaki Astra 1.8i gyári kompresszió értékét? Mi a motorkód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Nekem tökéletsen bevált. Nem kellett új hűtőt vennem, nem lett rosszabb a hűtés és a fűtés hatásfoka. Én is úgy tudom, hogy a betöltött mennyiségre kell figyelni. Egyébként ez a művelet kb. 3 éve zajlott le nálam. Azóta kb. 50 ezer km-t mentem vele problémamentesen télen nyáron. Én szintén Gabival értek egyet, egyáltalán nem javaslom. Nektek a tömítő használata után milyen színű a hűtővizetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Tudja valaki Astra 1.8i gyári kompresszió értékét? Ha C18NZ-ről van szó, annak 9.5 körüli a gyári érték tudtommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Ha C18NZ-ről van szó, annak 9.5 körüli a gyári érték tudtommal. C18NZ 9,5 C18XEL 12,5 C18XE 12,5 X18XE 10,8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Én szintén Gabival értek egyet, egyáltalán nem javaslom. Nektek a tömítő használata után milyen színű a hűtővizetek? Nekem egyszer volt elég ronda hűtővizem, még a kiegyenlítő tartály falára is kiült valami barnás szmötyi. De ez azután volt, amikor elég sokat öntöttem bele. (ezután volt egy másik pici szivárgás ahová csak minimálisat öntöttem) Pár cseppnyi tömítő nem fog elkoszolni 5 liter hűtővizet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Na én ezt a barnás lötyit nem tudtam semmilyen módszerrel kimosni az előző kocsimból. Pedig többször is nekikezdtem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Na én ezt a barnás lötyit nem tudtam semmilyen módszerrel kimosni az előző kocsimból. Pedig többször is nekikezdtem. Tartályból például tényleg nem egyszerű kimosni. Sok türelem és oldószer. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Tartályból például tényleg nem egyszerű kimosni. Sok türelem és oldószer. :) Az ugyanúgy megül mindenhol a motorban... ezért nem ajánlom. Ha valamikor is hozzá kell nyúlni a motorhoz vagy a hűtés-fűtéshez, csak bosszúságot okoz, és a büdös életben nem lehet már teljesen kipucolni a rendszerből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Az ugyanúgy megül mindenhol a motorban... ezért nem ajánlom. Ha valamikor is hozzá kell nyúlni a motorhoz vagy a hűtés-fűtéshez, csak bosszúságot okoz, és a büdös életben nem lehet már teljesen kipucolni a rendszerből. Ugyanazt tudom mondani, mint az előbb. 3 csepptől nem lesz semminek semmi baja. Annak ellenére, hogy az enyémben jóval több is volt, nem okozott semmi galibát. Ugyanazzal a hűtővel járok, ami már 3-4 éve csöpögött. Most nem csöpög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Valószínű 3 csepptől nem lesz gond. De ha többet kell beleönteni, mert még mindig csöpög a hűtő, akkor már lehet gond. Ugyanis ha le van ürítve a víz, az az adalék éppen ahol megtapad, oda fog kötni. És ez okozhat kellemetlenségeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 A discovery-n mutatták az állítólag műsorában, hogy hütőtömítésre jó a nyers tojás is. Egy előnye van a többi löttyel szemben, az hogy bio, és még le is bomlik. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
C16SE Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Én szintén Gabival értek egyet, egyáltalán nem javaslom. Nektek a tömítő használata után milyen színű a hűtővizetek? Én nem tapasztaltam senni szokatlant. Lehet, hogy csak azért, mert kevés tömítő is elég volt a szivárgás megfékezésére. Egyébként azóta már cseréltem termosztátot is. A szerelés közben nem okozott bosszúságot a tömítőanyag. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 Én nem tapasztaltam senni szokatlant. .... Akkor reméljük, hogy csak Gabinak, és nekem vannak ilyen rossz tapasztalataink a cuccal. Persze, mi ezen okból kifolyólag nem is fogjuk ajánlani senkinek sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kjoco Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 C18NZ 9,5 C18XEL 12,5 C18XE 12,5 X18XE 10,8 AZ nem kevés kicsit az én autómban C1.8NZ 11-et mértek és azt mondták hogy éppen alsó határ mert 10 alatt kuka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 AZ nem kevés kicsit az én autómban C1.8NZ 11-et mértek és azt mondták hogy éppen alsó határ mert 10 alatt kuka. A sűrítési arany nem egyenlő a sűrítési végnyomással. :unsure: A sűrítési arány az egy dimenzió nélküli mérőszám, arányszám. A kompressziónál konkrét nyomás értéket kapsz. Ha az 10 alatt van, az már tényleg nem olyan jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 A discovery-n mutatták az állítólag műsorában, hogy hütőtömítésre jó a nyers tojás is. Ugyanezt hallottam az őrölt feketeborsról is. Egy kávéskanálnyival ki is próbáltam anno a céges autóban (Caliba nem mertem rakni), és bevált :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Augusztus17, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2007 Mennyire fontos a hűtés szempontjából szerintetek hogy az első lökhárítón ki van e vágva rajta a szellőző rács vagy sem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts