Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
általában nagyobb kerékkel a végsebesség nőni szokott,...

feltéve, hogy a motor bírja erővel. :)

Hibakódot megpróbálhatsz kivillogtatni, lehet, hogy vészprogramon megy valami miatt az ECU, bár akkor világítana a sárga lámpicsek is.

Elküldve
általában nagyobb kerékkel a végsebesség nőni szokott, a gyorsulás romlik

Kivéve ha ez a nagyobb kerék szélesebb is, mert akkor bejátszanak mindenféle ellenállások, úgymint lég- és gördülési például. :)

Elküldve
Kivéve ha ez a nagyobb kerék szélesebb is, mert akkor bejátszanak mindenféle ellenállások, úgymint lég- és gördülési például. :)

Ezt tudom igazolni, mikor az enyémen 195/50R15-ös kerék volt fenn, érezhetően lomhább lett az autó (az egyéb problémák mellett persze).

Elküldve

aham szoval akkro ez természetes?

én számolgattam itt papiron magamnak átmérőből arányokkal, de az monjuk kis eltéréssel de hozza is a sebességeket pl a téli kerékkel 160al ment most meg 140el alig de nem számoltam bele ellenállásokat és 5km/ h s eltéréssel hozta is az adatokat

akkor ezekszerint jo lesz igy ahogy van

ja am jlegközelebb ne iet veszek rá ez is faterom hülyesége

vagy 185/60 as lesz vagy 195/50 - 55

vagyha felidegesit felnicsere 14re:)

Elküldve

am most vettem le a légszűrőházat és hirtelen benzin szag csapott meg

ez gondolom hogy azé van mert lepadlóztam ma párszor és marad egy kicsi belőle a felső részen és azt lehetett érezni nem?

Elküldve

nem szerencsére nem

indul ugyan ugy mindig

am csak azzal hogy hidegebb van meg megfordítottama légszűrő betétet kcisivel gyorsabban is ment ma

Elküldve
am csak azzal hogy hidegebb van meg megfordítottama légszűrő betétet kcisivel gyorsabban is ment ma

Hogyhogy megfordítottad?

Remélem nem a levegőáteresztési irányban...

Elküldve
vagy ereszt az injektor (nem zár rendesen)

1-2 nap állás után nem indul nehezebben, mint előtte pár perccel leállítva?

Nekem van ilyen, hogy egy nap állás után már jóval többet kell pörgetni, hogy beinduljon. Az injektor lenne a ludas? :)

Elküldve
Nekem van ilyen, hogy egy nap állás után már jóval többet kell pörgetni, hogy beinduljon. Az injektor lenne a ludas? :)

Jah, 99% B)

Hacsak máshol nem ereszt a rendszer... illetve nem tudom hogy ezeknél a központi

injektoros autóknál hol a nyomásszabályzó... mert még az lehet ludas.

Elküldve

Szerintetek milyen következménye lehet annak hosszutávon, ha egy motor tartósan benzinszegény állapotban megy. Szóval a légtömegmérő nagyon alacsony értéket mutat (éppen nem érte el a sárga lámpicsek határát)... ergo a befecskendezett benzin is kevesebb. Következmény: rángat és nem megy, de nagyon keveset is fogyaszt. És ez 10 ezer kilométeren keresztül igy ment. Valami káros hatása lehetett a motorra?

Emlékezetem szerint, a régi mopedem ha nem kapott elég benzint a karburátorból, akkor nagyon melegedett.....

Elküldve
...régi mopedem ha nem kapott elég benzint a karburátorból, akkor nagyon melegedett.....

Mert az gondolom kétütemű, keverékolajzású volt. Mivel itt semmi köze a kenésnek a benzinhez, sztem nem tud nagy kárt okozni benne.

Elküldve
Szerintetek milyen következménye lehet annak hosszutávon, ha egy motor tartósan benzinszegény állapotban megy. Szóval a légtömegmérő nagyon alacsony értéket mutat (éppen nem érte el a sárga lámpicsek határát)... ergo a befecskendezett benzin is kevesebb. Következmény: rángat és nem megy, de nagyon keveset is fogyaszt. És ez 10 ezer kilométeren keresztül igy ment. Valami káros hatása lehetett a motorra?

Emlékezetem szerint, a régi mopedem ha nem kapott elég benzint a karburátorból, akkor nagyon melegedett.....

Anti autóját ismered? :)

A benya itt is kell a hűtéshez. Igaz ennyitől szerintem egyáltalán nem lesz baja, pláne ha nem terheled.

Az, hogy kevés a benya viszont lehet pár dolgtól.

Elküldve

Hát ez terhelni nem is nagyon lehetett.... annyira gyengén megy.

Az Anti autójának mi a specialitása?

Mire is gondolsz még mikor azt mondod, hogy pár oka lehet a kevés benzinnek? Benzinnyomás mérve, az rendben. Légtömegmérő nem a legjobb (a diagnosztika szerint nagyon az alsó határon dolgozik), ez cserélve lesz. Ezután elválik.... de remélem jó lesz mihamarabb.... X18XE

Elküldve

Ha az AFR nem optimális, hanem mondjuk egységnyi levegőre kevesebb üzemanyag jut (bizonyos

határokon belül), akkor gyorsabb és nagyobb hőmérsékletű égés történik.

Amíg nem kajabál a sárga pilács a légtömegmérőre, addig nem fog olyan gondot okozni, ami

izgalmas lehet az autó életútjában. :)

Elküldve

Sárgapilács volt, légtömegmérő hibás, kicserélve utánagyártottra, az is elromlott, vissza az eredeti - ezzel megy most. Sárga lámpicsek most nem világit, de a Tech szerint már néha alapjáraton piros értéket mutat. (9-19 ig kellene mutasson, ő meg folyamatosan változik 7 és 10 között) Szerelő szerint határeset, de még nem érte el a pilács határértékét. Uj eredeti légtömegmérő megrendelve, csütörtökön leszálitják, vasárnap beszereljük. Utána kiderül, mi is az igazság.....

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.