redline Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 általában nagyobb kerékkel a végsebesség nőni szokott, a gyorsulás romlik Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 általában nagyobb kerékkel a végsebesség nőni szokott,... feltéve, hogy a motor bírja erővel. :) Hibakódot megpróbálhatsz kivillogtatni, lehet, hogy vészprogramon megy valami miatt az ECU, bár akkor világítana a sárga lámpicsek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 általában nagyobb kerékkel a végsebesség nőni szokott, a gyorsulás romlik Kivéve ha ez a nagyobb kerék szélesebb is, mert akkor bejátszanak mindenféle ellenállások, úgymint lég- és gördülési például. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 Kivéve ha ez a nagyobb kerék szélesebb is, mert akkor bejátszanak mindenféle ellenállások, úgymint lég- és gördülési például. :) Ezt tudom igazolni, mikor az enyémen 195/50R15-ös kerék volt fenn, érezhetően lomhább lett az autó (az egyéb problémák mellett persze). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 aham szoval akkro ez természetes? én számolgattam itt papiron magamnak átmérőből arányokkal, de az monjuk kis eltéréssel de hozza is a sebességeket pl a téli kerékkel 160al ment most meg 140el alig de nem számoltam bele ellenállásokat és 5km/ h s eltéréssel hozta is az adatokat akkor ezekszerint jo lesz igy ahogy van ja am jlegközelebb ne iet veszek rá ez is faterom hülyesége vagy 185/60 as lesz vagy 195/50 - 55 vagyha felidegesit felnicsere 14re:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 Hát ki hogy szereti! Nekem nincs bajom a 205/50-nel szervó nélkül sem,de vannak itt olyanok,akiknek nem tetszett! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 Hát ki hogy szereti! Nekem nincs bajom a 205/50-nel szervó nélkül sem,de vannak itt olyanok,akiknek nem tetszett! A puhányok. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 A puhányok. :) Jaja! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 nekem se a kanyarodással van bajom hanem azzal hogy óra szerint 140 és kész többet nem megy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 am most vettem le a légszűrőházat és hirtelen benzin szag csapott meg ez gondolom hogy azé van mert lepadlóztam ma párszor és marad egy kicsi belőle a felső részen és azt lehetett érezni nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július29, 2007 Megoszt Elküldve Július29, 2007 vagy ereszt az injektor (nem zár rendesen) 1-2 nap állás után nem indul nehezebben, mint előtte pár perccel leállítva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július30, 2007 Megoszt Elküldve Július30, 2007 nem szerencsére nem indul ugyan ugy mindig am csak azzal hogy hidegebb van meg megfordítottama légszűrő betétet kcisivel gyorsabban is ment ma Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július30, 2007 Megoszt Elküldve Július30, 2007 am csak azzal hogy hidegebb van meg megfordítottama légszűrő betétet kcisivel gyorsabban is ment ma Hogyhogy megfordítottad? Remélem nem a levegőáteresztési irányban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július30, 2007 Megoszt Elküldve Július30, 2007 nem dehogy hanem amugy na izté hát tod na ugy hogy az elejevan most hátrafelé de nem a hátára fordítottam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július30, 2007 Megoszt Elküldve Július30, 2007 Hogyhogy megfordítottad? Remélem nem a levegőáteresztési irányban... Má mé ne, hogy tisztuljon :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július30, 2007 Megoszt Elküldve Július30, 2007 vagy ereszt az injektor (nem zár rendesen) 1-2 nap állás után nem indul nehezebben, mint előtte pár perccel leállítva? Nekem van ilyen, hogy egy nap állás után már jóval többet kell pörgetni, hogy beinduljon. Az injektor lenne a ludas? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július30, 2007 Megoszt Elküldve Július30, 2007 Nekem van ilyen, hogy egy nap állás után már jóval többet kell pörgetni, hogy beinduljon. Az injektor lenne a ludas? :) Jah, 99% B) Hacsak máshol nem ereszt a rendszer... illetve nem tudom hogy ezeknél a központi injektoros autóknál hol a nyomásszabályzó... mert még az lehet ludas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Szerintetek milyen következménye lehet annak hosszutávon, ha egy motor tartósan benzinszegény állapotban megy. Szóval a légtömegmérő nagyon alacsony értéket mutat (éppen nem érte el a sárga lámpicsek határát)... ergo a befecskendezett benzin is kevesebb. Következmény: rángat és nem megy, de nagyon keveset is fogyaszt. És ez 10 ezer kilométeren keresztül igy ment. Valami káros hatása lehetett a motorra? Emlékezetem szerint, a régi mopedem ha nem kapott elég benzint a karburátorból, akkor nagyon melegedett..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 ...régi mopedem ha nem kapott elég benzint a karburátorból, akkor nagyon melegedett..... Mert az gondolom kétütemű, keverékolajzású volt. Mivel itt semmi köze a kenésnek a benzinhez, sztem nem tud nagy kárt okozni benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Attól tartok, hogy esetleg a hengerfejtömitést nehogy kiégesse.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Szerintetek milyen következménye lehet annak hosszutávon, ha egy motor tartósan benzinszegény állapotban megy. Szóval a légtömegmérő nagyon alacsony értéket mutat (éppen nem érte el a sárga lámpicsek határát)... ergo a befecskendezett benzin is kevesebb. Következmény: rángat és nem megy, de nagyon keveset is fogyaszt. És ez 10 ezer kilométeren keresztül igy ment. Valami káros hatása lehetett a motorra? Emlékezetem szerint, a régi mopedem ha nem kapott elég benzint a karburátorból, akkor nagyon melegedett..... Anti autóját ismered? :) A benya itt is kell a hűtéshez. Igaz ennyitől szerintem egyáltalán nem lesz baja, pláne ha nem terheled. Az, hogy kevés a benya viszont lehet pár dolgtól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Hát ez terhelni nem is nagyon lehetett.... annyira gyengén megy. Az Anti autójának mi a specialitása? Mire is gondolsz még mikor azt mondod, hogy pár oka lehet a kevés benzinnek? Benzinnyomás mérve, az rendben. Légtömegmérő nem a legjobb (a diagnosztika szerint nagyon az alsó határon dolgozik), ez cserélve lesz. Ezután elválik.... de remélem jó lesz mihamarabb.... X18XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Ha az AFR nem optimális, hanem mondjuk egységnyi levegőre kevesebb üzemanyag jut (bizonyos határokon belül), akkor gyorsabb és nagyobb hőmérsékletű égés történik. Amíg nem kajabál a sárga pilács a légtömegmérőre, addig nem fog olyan gondot okozni, ami izgalmas lehet az autó életútjában. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Sárgapilács volt, légtömegmérő hibás, kicserélve utánagyártottra, az is elromlott, vissza az eredeti - ezzel megy most. Sárga lámpicsek most nem világit, de a Tech szerint már néha alapjáraton piros értéket mutat. (9-19 ig kellene mutasson, ő meg folyamatosan változik 7 és 10 között) Szerelő szerint határeset, de még nem érte el a pilács határértékét. Uj eredeti légtömegmérő megrendelve, csütörtökön leszálitják, vasárnap beszereljük. Utána kiderül, mi is az igazság..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július31, 2007 Megoszt Elküldve Július31, 2007 Anti autóját ismered? B) Khmm...már nem az Antibácsié! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts