Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

következő hibára keresem a megoldást:::

94'-es opel astra f, 1.6i caravan

normálisan járt a motor, ahogy mindíg, amikor egyszercsak leállt és azóta nem sikerült beindítani! Először azt hittük elfogyott a benzin, de tévedtünk!

Nem volt szikra, tehát:

Vettem egy új trafó-t, semmi!

Kimértem a folytószelep jeladót, semmi!

Komputer ok-nak látszik, tehát,

Kiolvastam a hibakódot a diag csati A-B pontján: 12,12,12,12,..... a végtelenségig 12, ami hibátlan elektronikát jelez!

Ac relé jó, ac nyomja a benzint rendesen!

Rotor ok!

Trafó kap feszt, tehát gyujtáskapcsoló ok!

Főtengely jeleadó nagy-nagy valószínüséggel jó, mivel érkezik pulzáló fesz a trafóhoz a jel ágon. (ezt még leddel is leellenőrzom nemsokára, csak ehhez ketten kellünk ugye :) )

Összes biztosíték jó!

Továbbra sincsen se szikra, se benzin a motorban. (csontszáraz gyerták)

Olvastam valahol hogy van valami relé az anyósülés lábteknője mellet aminek elromlása ezt okozza, de ott csak az ac relét találtam, ami jó.

Mostmár csak állok nézek és pislogok!

KÉREM AKI TUD SEGÍTSEN B)

Megosztás:

Az én tapasztalatomat írom le ezzel kapcsolatban.Amikor régebben kikaptam az órát láttam a spirál végét,hogy ugyebár négyszögletesre van sajtolva ami a vége felé kúposodik kissé s ez az óra szinrén négyszögletes foglalatába illik bele.Elvégeztem az éppen aktuális szerelést az órán /fehér számlap/ és raktam a helyére a spirált.

Hali!

Engem csak az érdekelne a számlap cseréhez ugye le kellett venned a kmóra mutatóját.

Ezt hogy sikerült elkövetned mert nekem sehogy sem sikerül.

Megosztás:

Biztos hogy jó a főtengely jeladó? Az a gyanús... meg persze ha van benne immó/riasztó :)

húú gyerekek ezt a blamát! úgy nézz ki a gyújtás jeladó (hall jeladó) a ludas. de ez még nem biztos! Ez nem a gyujtás modul, hanem egy vaskarikába rejtett terkercs a tengely végén! A rajta mért végtelen nagy ellenállásból következtettünk, ami nem normális! kb. 800Ohmnak kéne lennie! Azt nem értjük hogy a mocskos kompúter :) ezt a hibát miért nem hibakódozza! Gyorsan felhívtunk egy csákót, aki szerint ez okozhatta az olykor-olykor néhány percre kiújjuló fulladásos köhögést is B)

amúgy gyári riasztó van az autóban, és az előző tulaj rakott bele egy egyszerű dupla rejtett kapcsolós kombinációs immot, de ha az nincs kioldva akkor az indítómotor sem forgat, ergo szerintem azzal nincsen gond.

köszi az ötleteket, holnap beszámolok a fejleményekről!

Megosztás:

Nos, neked két hall jeladód van. Egyik a főtengelynél a szíjtárcsa mellett.

Másik pedig a gyújtáselosztó alatt a fém blokkban. Le kell bontani az elosztót,

majd ezt a kerek blokkot is a hengerfejről. Benne van egy elektronika és egy

tekercs is. Kolegámnak a tekercs volt leesve belül, kidörzsölődött, és testelt.

Megosztás:

na várj! akkor a gyújtás jeladó nem azonos a hall generator-al ezekszerint? annyira nem értek hozzá, most kicsit megzavarodtam :)

csak azért, mert én úgy tudtam / láttam, hogy van egy gyűrű alakú gyújtás jeladó, ami közvetlen jelet ad a főtengely jeladónak, és a főtengely jeladó impulzus negatívokat küld a gyújtótrafónak.

nekem mindkét jeladó bent van az osztófedél alatt, közvetlenül a rotor mögött. A problémám a cserénél csak annyi, hogy nem jöttem rá hogyan szedjem le a gyújtás jeladót, mivel van elötte eléggé masszívan egy csillag alakú vasdarab ráhúzva a tengelyre, ami rendíthetetlennek tűnik B)

Megosztás:

Nem. Ez már a 21 század. :)

Szal van jeladó, kettő is. És nem közvetlen vezérlik a gyújtást, illetve a vezérmű-pozíció jeladó,

ami ott van a rotor mögött, az közvetlen is befolyásolja az ottani elektronikán keresztül. De a főtengely

jeladó pl közvetlen a motorvezérlő komputerbe megy. Ez a vezérlő komputer is befolyásolja a gyújtást

valamilyen szinten (előgyújtást is variál pl).

Lényeg, hogy neked a rotor alatti blokkot kéne leszedni, és annak a belsejében kéne szétnézni.

Kolegámnak láthatóan szétmállottak ott a vezetékek szigetelései, és a tekercs is testelt az oldalfalon.

Ő komplett cserélte azt a tömböt, azóta jó neki az autó.

Megosztás:

Sziasztok! Olyan gondom van hogy ingadozik az alapjáratom. Nem tudom hogy milyen mértékben,mert nincs fordulatszámmérőm, de szerintem olyan 100-150-es fordulatszám külömbség lehet. Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a gond????????? előre is köszi

Sztem első körben ki kéne pucolni az alapjárati mocit. A sárga lámpa nem jelzett valami hibát?

Egyébként hidegen nekem is csinál némi ingadozást, és még nem jöttem rá, mitől lehet. Valami tömítésre gyanakszom a folytószelepház környékén, ami a motor bemelegedése után kezd csak rendesen tömíteni.

Megosztás:

Sztem első körben ki kéne pucolni az alapjárati mocit. A sárga lámpa nem jelzett valami hibát?

Egyébként hidegen nekem is csinál némi ingadozást, és még nem jöttem rá, mitől lehet. Valami tömítésre gyanakszom a folytószelepház környékén, ami a motor bemelegedése után kezd csak rendesen tömíteni.

Az alapjárati motort már kipucoltam. És nekem melegen is csinálja. a sárga lámpa nem világit.

Megosztás:

Nem csak az alapjárati motort.

Ebben most volt vessző, vagy nem? :) Ha csak motort tisztítottál, akkor érdemes leszedni az egész házat és azt is átmosni. Lehet a pillangószelepnél sem tömít rendesen.

Mire gondolsz a szivorészen lévő csövek alatt?

Az összes gumicsőre. Nincsenek-e repedezve, esetleg nem lazult-e le valahonnan, stb...

Megosztás:

Ebben most volt vessző, vagy nem? :) Ha csak motort tisztítottál, akkor érdemes leszedni az egész házat és azt is átmosni. Lehet a pillangószelepnél sem tömít rendesen.

Az összes gumicsőre. Nincsenek-e repedezve, esetleg nem lazult-e le valahonnan, stb...

Volt benne veszző csak a csodával határos módon lemaradt. Csak a motort tisztítottam meg. A gumicső rendbe van, a "szívorész" az amit nem tudom hogy mire gondolsz.

Megosztás:

Volt benne veszző csak a csodával határos módon lemaradt. Csak a motort tisztítottam meg. A gumicső rendbe van, a "szívorész" az amit nem tudom hogy mire gondolsz.

Én szívórész alatt értem azt a részt, ahol a motor szív. :) Tehát a logikailag a szívószelepek előtt lévő részre gondolok. Tulajdonképpen minden levegőcső, amit látsz az oda tartozik.

Megosztás:

Sziasztok ,a multkor már irtam ide,hogy problémám van a sebesség éerzékelövel (világyt a hibajelző lámpa,kivillogattam és a sebesség érzékelőt hozta ki hibának) azt a tanácsot kaptam ,hogy pucoljam meg lehet hogy érintkezési baja van ,meg is tettem 1 napig jó volt aztán most megint világít a lámpa ,mit tudnék még vele kezdeni ,csere? de ahogy elnéztem ez a kütyü a kilométerórával egyben van akkor az egész csere? Valaki segítsen legyenszives .Köszönöm !!

Megosztás:

Nem. Ez már a 21 század. :)

Szal van jeladó, kettő is. És nem közvetlen vezérlik a gyújtást, illetve a vezérmű-pozíció jeladó,

ami ott van a rotor mögött, az közvetlen is befolyásolja az ottani elektronikán keresztül. De a főtengely

jeladó pl közvetlen a motorvezérlő komputerbe megy. Ez a vezérlő komputer is befolyásolja a gyújtást

valamilyen szinten (előgyújtást is variál pl).

Lényeg, hogy neked a rotor alatti blokkot kéne leszedni, és annak a belsejében kéne szétnézni.

Kolegámnak láthatóan szétmállottak ott a vezetékek szigetelései, és a tekercs is testelt az oldalfalon.

Ő komplett cserélte azt a tömböt, azóta jó neki az autó.

köszi a segítséget, bár a kérdésemre, miszerint hogy lehet a jeladót kiszedni, választ nem kaptam! B)

sebaj, megoldottam!

Igaz, ráment az egész napom mire az osztófej hátuljánál, a tárcsán és a tengelyen átmenő csapot kiütöttem :) és másik félnapom mire visszaraktam a csapot! Egy 50kg-os satuval nyomtam vissza, de az is recsegett-ropott :omg:

végül kicseréltem a gyujtás jeladót és HURRRRÁÁ tökkéletesen muzsikál a gép!

Megosztás:

hellosztok

ma mentünk miskolcra és a kormány remegés melett szembeötlött egy mésik probléma

a kocsi nem hajlandó 140nél többet menni

1.4 8 szelepes létére is többet kéne mennie 2 fővel.

esetleg a tul nagy kereke miatt?? r15 185/65 ösök

eddig 160at azért ment 4 fővel is és még ment volna többet is

de ma 140nél már nagyon nem akart menni

ha kivillogtatom akkor előjöhet valami oylan hibakod ami megoldás lehet erre illetve a tul régen ki nem cserélt légszűrőbetét?? lehet oka?

előre is köszi hello

Megosztás:

hellosztok

ma mentünk miskolcra és a kormány remegés melett szembeötlött egy mésik probléma

a kocsi nem hajlandó 140nél többet menni

1.4 8 szelepes létére is többet kéne mennie 2 fővel.

esetleg a tul nagy kereke miatt?? r15 185/65 ösök

eddig 160at azért ment 4 fővel is és még ment volna többet is

de ma 140nél már nagyon nem akart menni

ha kivillogtatom akkor előjöhet valami oylan hibakod ami megoldás lehet erre illetve a tul régen ki nem cserélt légszűrőbetét?? lehet oka?

előre is köszi hello

Hát elöször is az R15-höz nem éppen a 185/65 a váltóméret,inkább 195/50 lenne a megfelelő.

Másrészt a koszos levegőszürő okozhatja a problémát és többletfogyit is.

Kipuff rendben van?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.