Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Én úgy tudom, kétféle volt (az Így csináld... könyv is kétfélét ír), volt egy tányérszerű kialakítással és egy lapos fajta. Nem tudom, meg lehet-e állapítani kívülről, de pl. kuplungcserénél van jelentősége, melyik van az autóban.

Az is jó ha csak kétféle, mert egyszer már volt szétszedve és akkor azt mondták az egyszerűbb fajta, tehát a lapos gondolom. Mondjuk erre azért nem tenném a fejem.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Megszólalt az egyik hidrotőkém kb. 2 hete,akkor hangoskodik,ha legalább egy napot áll az autó.Indítás után olyan 5 másodpercig szól.Azért bosszant,mert kb. 2 éve cseréltettem ki az összeset,és azóta ha 25000-et futhatott a kocsi. :blush: Egy halk cicergő hang egyébként mindíg megvolt,a tőkék cseréje előtt és után is.Érdekes ,hogy az 1.4 si sedanom is produkálja ezt a hangot,sőt,egy ismerős ugyanilyen Astrájában is megvan ez a cicergés.Meghallgattuk fonendoszkóppal is,szerintünk szelephang,mindegyik motornál ugyanonnan,a vezérlés oldalról hallatszik.

Megosztás:

Matattam ma a motortérben, arra lettem figyelmes hogy az egyik gyertyapipa kicsit fentebb áll, mintha le lenne csúszva. Gondoltam megigazítom, nyomom-nyomom, reccs. :D :blush:

Maga a pipa egyben maradt, gondolom a belseje repedt meg. Nagy szerencsémre (ugyanis útközben voltam) egy fikarcnyi változást sem lehet észrevenni a motor működésében. Nagyon gáz ha így marad egy darabig?

Megosztás:

Matattam ma a motortérben, arra lettem figyelmes hogy az egyik gyertyapipa kicsit fentebb áll, mintha le lenne csúszva. Gondoltam megigazítom, nyomom-nyomom, reccs. :D :blush:

Maga a pipa egyben maradt, gondolom a belseje repedt meg. Nagy szerencsémre (ugyanis útközben voltam) egy fikarcnyi változást sem lehet észrevenni a motor működésében. Nagyon gáz ha így marad egy darabig?

Hogy matattál útközben a motortérben? ;) :lol:

Sztem nem gáz, mivel a 30000V körüli feszültségnek megvan az a tulajdonsága, hogy pár mm távolságról simán áthúz (legfeljebb ilyenkor a gyertya elektródái között lesz gyengébb a szikra, és zavarhatja a rádiót, tv-t), de minél előbb cseréld ki. :lol:

Megosztás:

Hogy matattál útközben a motortérben? :blush: :D

Sztem nem gáz, mivel a 30000V körüli feszültségnek megvan az a tulajdonsága, hogy pár mm távolságról simán áthúz (legfeljebb ilyenkor a gyertya elektródái között lesz gyengébb a szikra, és zavarhatja a rádiót, tv-t), de minél előbb cseréld ki. :lol:

Nem menetközben, hanem útközben. :lol:

Most nézem a tv-t, de nem zavarja. ;)

Oks. Betervezem, de nem örülök neki, lehet megpróbálom bontóból, úgy hogy rámérek.

Esetleg eddig is háromhengerezett... biggrin.gif

Ki tudja, néha mintha nem is menne. :lol:

Megosztás:

Betervezem, de nem örülök neki, lehet megpróbálom bontóból, úgy hogy rámérek.

11E-ért vettem C12NZ corsára kábelkészletet és nem a gagyit,bár nem is a gyárit!

Bontottat felejtsd el,ha már veszel,akkor vegyél egy darabot újat,ha nincs lové!Adnak darabra is!

Megosztás:

11E-ért vettem C12NZ corsára kábelkészletet és nem a gagyit,bár nem is a gyárit!

Bontottat felejtsd el,ha már veszel,akkor vegyél egy darabot újat,ha nincs lové!Adnak darabra is!

Naezaz hogy nem gyári és még úgyis 10 felett van. Itt mindenki azt mondja csak gyárit szabad.

Ellenérvek a bontott mellett? (ha ellenállásra kb. jó)

Mert tulajdonképpen most is bontott van benne, mióta se upgrade volt, és semmi gondom vele, tehát úgy vagyok vele hogy akár jó is lehet.

És ha néhány ezerből kapok egy szettet és cserélgetni is tudok, akkor szerintem túl rosszul nem járhatok. Egydarab az nekem nagyon nem szimpi valamiért.

Megosztás:

Egydarab az nekem nagyon nem szimpi valamiért.

Nem értelek!A bontott mivel szimpibb?

10E-t sajnálsz 5 kábelre?

Tudom,hogy nem vagyunk gazdagok,de akkor is!

Én is cseréltem mind a 4 izzítógyertyát,pedig vehettem volna bonottat is és darabonként is!

"nem vagyok annyira gazdag,hogy az olcsót vegyem meg!" :blush:

Megosztás:

Nem értelek!A bontott mivel szimpibb?

10E-t sajnálsz 5 kábelre?

Tudom,hogy nem vagyunk gazdagok,de akkor is!

Én is cseréltem mind a 4 izzítógyertyát,pedig vehettem volna bonottat is és darabonként is!

"nem vagyok annyira gazdag,hogy az olcsót vegyem meg!" :blush:

Bontott annyival szimpibb hogy, most is az van benne 1,5 éve és semmi bajom vele. 10-et még annyira nem sajnálnék, de 20-30-at már inkább. Főleg, ha 5-ért tudok venni olyat, ami szintén megfelel, mégha csak 1 évig is húzza. De pontos árakat nem tudok, majd utánajárok.

Megosztás:

Rámértem a kábeleimre. 4,5; 4,8; 3,2; 2,6 Valami ilyesmik jöttek. A 2-es kábel reccsent, de próbáltam mozgatni és mindig volt kontaktus. Szerintem ez annyira nem vészes, sőt... Ha nem lesz érzékelhető hiba, akkor nem cserélek most. (Mondjuk azóta még nem mentem vele)

Viszont kitekertem a gyertyáimat is. Azt kell cserélni biztosan, mert meg vannak kopva. Az egyes hengernél eléggé világosszürke volt, a többinél nagyon enyhén kokszos/olajos. Arra gondoltam az injektorokra ráférne egy tisztítás, rögtön rákerestem és nagy meglepetésemre ilyat találtam:

"Cégünknél az injektorok tisztitása kiszerelt állapotban történik.A kiszerelést mi nem vállaljuk csak a kiszerelt injektor tisztitását, 1000 ft+áfa darabonként.A tisztitásról mérési jegyzőkönyv készül.A szolgáltatás teljesitésének határideje 24 óra. Cégünk egyéb tevékenységéröl az internetes weboldalunkon részletes tájékoztatást talál. Tisztelettel:Az Atic Team "

http://www.gats.hu/

Szerintem ez piszokjó ár. Én valami 20-25ehuf/4 db körüli árról hallottam eddig. Úgyhogy hamarosan ez is meglesz szerintem.

Megosztás:

Eladtam a corsát,és most szeretnék venni egy astra caravant.A kérdésem az lenne hogy melyik mocival lenne érdemes megvenni.Az autószerelő haverom szerint mindenféleképpen hengerenkénti befecskendezőset lenne érdemes :blush: Akkor 8V vagy 16V??? :D

Szerintem attól függ milyen célra kell!

Ha jól sejtem neked családi célra lesz!

X14XE esetleg?

Megosztás:

Eladtam a corsát,és most szeretnék venni egy astra caravant.A kérdésem az lenne hogy melyik mocival lenne érdemes megvenni.Az autószerelő haverom szerint mindenféleképpen hengerenkénti befecskendezőset lenne érdemes :blush: Akkor 8V vagy 16V??? :D

az si motorok nagyon jok, azok 8 szelepesek.

de nekünk az x14xevel sincs semmi gond, tökéletesen megy.

Megosztás:

1.6 16vröl azt tudom hogy szereti némelyik enni az olajat, de igazábol ekkora motorokkal ha nem valami állattol veszed nem szokott nagyon bajuk lenni.

igazából jobb lenne az 1.4 a kötelező miatt,bár gondolom az többet fogyaszt mint az 1.6 :blush: ,de az olajfogyasztásból elég volt a coupe astránál :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.