Tápiószecső Elküldve November1, 2006 Megoszt Elküldve November1, 2006 A konzol perselyeit nézted? Ahogy már írtam,a kopott perselyek miatt feszítéskor a generártor már nem egészen párhuzamos ,hanem húzza magával az ékszíj .Ez okozza utána a tárcsa kopását is.Az enyémnek nedves időben már katasztrofális hangja volt.! :blink: Perselyezés és új ékszíj felrakása után végre CSEND lett! :unsure: Semmi időm nincs, így nem néztem semmit sem. Az átalakítás óta kb. 3x2 percre néztem be a motortérbe. Asse tudom mit hogy raktak össze. ;) Azért kösz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lujdzsi Elküldve November3, 2006 Megoszt Elküldve November3, 2006 Egy hasznos link! Megnéztem a táblázatot de sehol sem találom a C16SE jelzésű motor adatait. Pedig van olyan.Erről valamit lehet tudni????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November3, 2006 Megoszt Elküldve November3, 2006 Mert ez a vectraclub.hu honlap, és gondolom ők vectra dolgokról beszélgetnek. Ez a gyártási évekből is látszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve November3, 2006 Megoszt Elküldve November3, 2006 C16SE (1.6/100) Teljesítmény LE...ford/perc-nél 100/5800 Forgatónyomaték...ford/percnél 135/3400 Furat 79,0 Löket 81,5 Sűrítés 9,8 Sebességváltómű F13-CR Végáttétel: 3,94 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December31, 2006 Megoszt Elküldve December31, 2006 Na kikaptam a generátort. Azóta is volt hang minden hosszabb állás utáni indításnál. Sajnos tényleg rendesen meg van kopva a tárcsa így cserélve lesz. De a szíj is volt egyfajta állapotban. Minden fognál be volt repedve 1-2-3 mm-eket. Szóval nem kellett volna sok a szakadáshoz. És bizony 4800g a generátor. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Halihó! Egy kis segítségre lenne szükségem! Ha lepadlózom alacsonyabb fordulaton a sárkányt, akkor fulladni kezd, rosszabb esetben le is áll. Ha fokozatosan emelem a fordulatot, akkor ez nem jelentkezik. Mi lehet a gubanc? Esetleg légtömegmérő? (C20XE) Amúgy erőtlen is azóta, amióta ezt csinálja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Eléggé úgy hangzik, mintha világítania kellene a sárga check lámpának. Ha nem világít, nézd már meg, indításnál gyújtásráadáskor világít-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Eléggé úgy hangzik, mintha világítania kellene a sárga check lámpának. Ha nem világít, nézd már meg, indításnál gyújtásráadáskor világít-e? Nincs check engine lámpám. Azt még nem volt kedvem, időm bekötni (kadett motor, nem vágom, hogy a vezérlő melyik vezetékére kössem, nameg nincs kadett vezérlőhöz rajzom, így nem tudom, melyik szín lesz a nekem való, azt a nagy busunga csatlakozót meg valahogy nincs indíttatásom szétszedni. Esetleg ötlet? :lol: )... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Működött már valaha huzamosabban jól amióta beraktad? :lol: Szinte biztos hogy van hibakódod. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Működött már valaha huzamosabban jól amióta beraktad? :lol: Szinte biztos hogy van hibakódod. :) Caravan is fullad, visszajelző jó és nem világít soha, ha megy az ótó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Ment rendesen kb. két hónapig :lol: , azután kezdett vacakolni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Ment rendesen kb. két hónapig :lol: , azután kezdett vacakolni... Hibakódot kell belőle olvasni. :) Caravan is fullad, visszajelző jó és nem világít soha, ha megy az ótó. Nem csak hidegen/langyosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 ....Nem csak hidegen/langyosan?.... Tökmindegy milyen hideg/meleg, 1000-2000 között fullad Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Hibakódot kell belőle olvasni. :) Meglesz, csak találjam ki, hová kössem azt a nyomoronc pilácsot. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Barna-kék vezeték, és valszeg a 22-es pin-en kell keresned a csatin. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Barna-kék vezeték, és valszeg a 22-es pin-en kell keresned a csatin. :) Köszönöm! :lol: Hétvégén ki is próbálom a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január5, 2007 Megoszt Elküldve Január5, 2007 Ha már erről van szó, az enyém is hidegen elég nehezen veszi a lapot, nagyobb gázadásnál megtorpan egy másodpercre, aztán kezd gyorsulni némi rángatással. De amint bemelegszik, megszűnik a probléma. Hibakód nincs az ECU-ban, legalábbis kivillogtatással, aztán lehet, hogy egy Tech többet tudna mondani... Kicseréltem a motorhőfok-jeladót (a kétvezetékest, ami az ECU-é), de nem segített. Ebben ugyebár nincs légtömegmérő, meg egyéb ilyen "nyalánkságok", talán a lambda lehet? Egyéb ötletek? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január6, 2007 Megoszt Elküldve Január6, 2007 Ebben ugyebár nincs légtömegmérő, meg egyéb ilyen "nyalánkságok", talán a lambda lehet? Egyéb ötletek? :) Hidegen nincs lambda érték figyelés. :lol: Más sajnos nemtudok, én is hőfokjeladóra gondoltam volna első körben. De majd az okosak megmondják, ne izgulj. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január6, 2007 Megoszt Elküldve Január6, 2007 Nekem ugyanez van az omiban, 40-50 fokos hűtővíz esetén, néha egész szépen befulladozik. Azt mondta egy okos ember, hogy valószínű "természetes" jelenség, az első környezetvédelmi normákra kihegyezett motoroknál előfordul (ugye az enyém X-es), hogy nem mindig optimális a keverékképzés. Egyébként a tiedben ha nincs légtömegmérő, akkor viszont van MAP szenzor. De nem hiszem hogy az a rossz. Nekem egyébként forrófilmes légtömegmérő van az omiban. Talán még majd érdemes lesz a beszívott levegőhőmérséklet jeladót is megnézni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lujdzsi Elküldve Január11, 2007 Megoszt Elküldve Január11, 2007 C16SE (1.6/100) Teljesítmény LE...ford/perc-nél 100/5800 Forgatónyomaték...ford/percnél 135/3400 Furat 79,0 Löket 81,5 Sűrítés 9,8 Sebességváltómű F13-CR Végáttétel: 3,94 Kicsit megcsúszva de köszi ! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bobber Elküldve Február6, 2007 Megoszt Elküldve Február6, 2007 Üdv az uraknak! Valaki el tudná nekem mesélni, hogy C20XE motor esetében hová, hogyan kössem az alapjárati motort? Érdekelne, hogy hová, honnan mennek a csövek, na meg nem utolsó sorban, hogy a vezérlő melyik lábaira kellene kötnöm, mert érdekes mód nem találtam a hozzá való csatlakozót. Még jobb lenne, ha ne adj' isten kép is lenne róla... :unsure: Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február6, 2007 Megoszt Elküldve Február6, 2007 inkább a gsi topikba keresgélj... a sok géjesiiis biztos tud segiteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február6, 2007 Megoszt Elküldve Február6, 2007 Üdv az uraknak! Valaki el tudná nekem mesélni, hogy C20XE motor esetében hová, hogyan kössem az alapjárati motort? Érdekelne, hogy hová, honnan mennek a csövek, na meg nem utolsó sorban, hogy a vezérlő melyik lábaira kellene kötnöm, mert érdekes mód nem találtam a hozzá való csatlakozót. Még jobb lenne, ha ne adj' isten kép is lenne róla... :unsure: Köszönöm! Keresd meg Udi vagy Demó kollegát pü-vel!Ők tudnak segíteni! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március2, 2007 Megoszt Elküldve Március2, 2007 Eldönthető egyértelműen milyen lendkerék van az autómban kiszerelés nélkül. Azaz csak egyfélét raktak-e az 1.4 8v-kbe? Vagy van esetleg valami külső azonosító? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március2, 2007 Megoszt Elküldve Március2, 2007 Eldönthető egyértelműen milyen lendkerék van az autómban kiszerelés nélkül. Azaz csak egyfélét raktak-e az 1.4 8v-kbe? Vagy van esetleg valami külső azonosító? Én úgy tudom, kétféle volt (az Így csináld... könyv is kétfélét ír), volt egy tányérszerű kialakítással és egy lapos fajta. Nem tudom, meg lehet-e állapítani kívülről, de pl. kuplungcserénél van jelentősége, melyik van az autóban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts