opel16v Elküldve Június6, 2006 Megoszt Elküldve Június6, 2006 Miután kikötötted a kartergázt, ki lett takarítva az alapjárati motor levegőjárata is? Mert esetleg onnan még jöhetett ki sok dzsuva a szelepre... Egyébként nem juthat vissza kipuffgáz a tiedben a szívósorba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június6, 2006 Megoszt Elküldve Június6, 2006 Miután kikötötted a kartergázt, ki lett takarítva az alapjárati motor levegőjárata is? Mert esetleg onnan még jöhetett ki sok dzsuva a szelepre... Egyébként nem juthat vissza kipuffgáz a tiedben a szívósorba. Patyolat volt, és ez nem is volt olyan régen. Talán az alapjárati belső részében maradt valami. Viszont ez korom. Apró finom fekete por. Az a levegőjárat amúgy is a szelep mögé visz, és a bemenő oldalán volt inkább. És az alapjárati kúpos fején is volt egy kis olajos kosz meg a házában is a szokásos lerakódott mocsok. Ennyi meg nem maradhatott benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június6, 2006 Megoszt Elküldve Június6, 2006 Érdekes dolgokat tudsz produkálni. :huh: Nincs ötletem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június6, 2006 Megoszt Elküldve Június6, 2006 Érdekes dolgokat tudsz produkálni. :huh: Nincs ötletem. :lol: Ez egy különleges autó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Június6, 2006 Megoszt Elküldve Június6, 2006 Ez egy különleges autó. :lol: Nekem felszívta az aktívszénszűrőből a szenet :huh: Neked az OK?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június7, 2006 Megoszt Elküldve Június7, 2006 Nekem felszívta az aktívszénszűrőből a szenet :huh: Neked az OK?? Az is kizárva. :) A szelep előtt csak a légszűrőtől érkezhet bármi. Többi nyílás lezárva. Arra gondoltam még, hogy a a gumicsőből a mozgása okán leradírozódik egy kicsi. És azt véltem koromnak. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Lecseréltük a vezérlést az SI-n,Gates szíj,Dolz vízpumpa,SKF feszítőgörgő került bele.A hosszbordás szíjhoz való generátort is feltettük végre.(a konzolja hiányzott) Kiderült,hogy nem a főtengely szimmering ereszti az olajat,hanem a kartertömítés. :huh: Persze olajat nemrég cseréltem!A következő cseréig folyni fog..A váltótorony szimmeringet is megvettem,vmelyik nap kicserézem.(ott is folyik az olaj).Egyébként szokatlanul csendes lett a masina,mivel a régi vízpumpa hangoskodott... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Július31, 2006 Megoszt Elküldve Július31, 2006 Urak nem lehet, hogy a termosztátom a halott? 95 fok fölé szökőévben talán ha félszer megy a mutató még dugóban is a körnéykén marad (vagy paraszthajszálnyit átlóg) Nem lehet, hogy állandóan nyitva van és emiatt nagyobb a fogyasztás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július31, 2006 Megoszt Elküldve Július31, 2006 Ezt hidegen beindítás után tudod leellenőrízni kézrátétellel a csövekre. Amúgy lehetséges emiatt magas fogyi, bár ilyen melegben annyira talán nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július31, 2006 Megoszt Elküldve Július31, 2006 Urak nem lehet, hogy a termosztátom a halott? 95 fok fölé szökőévben talán ha félszer megy a mutató még dugóban is a körnéykén marad (vagy paraszthajszálnyit átlóg) Nem lehet, hogy állandóan nyitva van és emiatt nagyobb a fogyasztás? Egyszerű az ellenőrzés: ha hosszú dugóban nem megy kicsivel 95 fölé, akkor nem a termosztát roszz, hanem a műszer csal. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Július31, 2006 Megoszt Elküldve Július31, 2006 Egyszerű az ellenőrzés: ha hosszú dugóban nem megy kicsivel 95 fölé, akkor nem a termosztát roszz, hanem a műszer csal. :unsure: fölémegy de nagyonkicsit mibe kerülhet egy ilyen termosztát? ha nemvészes cserélem Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július31, 2006 Megoszt Elküldve Július31, 2006 termosztát 4-6e, hőmérő jeladó 1-1,5e... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cseke Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Sziasztok! Nemrég ki lett cserélve a motorban az összes hidrotőke(INA lett belerakva), de ugyanolyan kopogós hangja maradt mint előtte! Tehát valószínű valamelyik hibás!!?? Hogyan tudom kideríteni, hogy melyik a rossz?? Megvannak a régi hidrotőkék is, házi körülmények között ki lehet cserélni? Vagy csak szerelő nyúlhat hozzá?? Az összes szerelő máshogy közelíti meg a problémát, nem tudom melyiknek higgyek.... Előre is köszi az infót!! X18XE - 1.8i 16v '97 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Először is: ki csinálta a cserét? Másodszor: a hengerfejben levő olajjárat át lett pucolva? Lett olajnyomás ellenőrizve? Hidrotőke fészkeket is meg kellett volna mérni, nincs-e nagyon kikopva. Jah, és milyen olajat használsz? Mindentől függetlenül még lehet az is, hogy az új tőkék közül szar valamelyik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cseke Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Ez mind jó kérdés!! Nem tudom! Elvileg ez egy rutinos öreg róka a szakmában itt Egerben! Megbízhatónak tűnt... De ott hagytam nála egy zsák pénzt, úgy tűnik, a semmiért! Ráadásul most szabin vannak, és nekem nagyon gyorsan rendbe kéne rakni az autót! Amúgy ez a szerelő azt hajtja, hogy akkor nem is hidrotőke baja van, hanem olajpumpa!!! De voltam már kb 5 másik szerelőnél, és az összes kizárja az olajpumpa hibát! Mindenki a hidrotőkére gyanakszik.... most MobilS 10W-40 van benne! Előtte Mobil1 5W-50 volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Az lett volna az első, hogy olajnyomást mérnek... és akkor olajpumpa hiba kizárható lenne. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
cseke Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Akkor jött elő a problem, mikor még 5W-50 volt benne, és akkor lett olajcserézve, mikor a hidrotőkéket cserélték!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Az olaj most jó van benne (10W40 kell bele, és a Mobil1 nem rossz olaj). Úgyhogy nem azzal van összefüggésben valószínűleg. Kell mérni egy olajnyomást rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cseke Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Szóval, mit javasolsz? Vigyem vissza oda, ahol csinálták, hogy csinálják meg rendesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Szóval, mit javasolsz? Vigyem vissza oda, ahol csinálták, hogy csinálják meg rendesen? Mondjuk ez lenne a legkézenfekvőbb... övék a felelősség... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 vagymég az is lehet, hogy a hengerfejbe menő olajjáratok el vannak dugulva, és nem kap elég olajat a hengerfej, ezért csattog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 jah, ezért is kérdeztem, ki lett-e pucolva a hengerfejben az olajjárat... de asszem erre választ már csak akkor kapunk, ha ez az öreg szaki elnyaralta a bezsebelt sok melódíjat. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 én ha elvinném az autómat egy szakihoz, és nem lett jó, sőt semmi változás nem lenne, én üvöltenék, nemhogy fizetnék neki.... nem értem ....... mé fizetté neki??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
cseke Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 Azért fizettem neki, mert nem értek eléggé az autókhoz(nem vagyok autószerelő), és elhittem neki amit mond!!! Tele a tököm az összes egri szerelővel!!! Már mindegyikben csalódtam legalább egyszer! Az a baj, hogy ez a csávó csak szept 1-én kezd melózni újra, nekem pedig addig már el kéne adnom az autót! Na, mind1! Asszem ez már nem is ebbe a rovatba tartozik... Köszi a segítséget!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus14, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2006 és mért akarod eladni azt a szép autót??? mi lesz helyette? amugy hozzám 2 egri srác jár szervizeltetni pont az ilyen csalódások miatt :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts