warwolf Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 Csörög a motorom! A jelenség akkor jelentkezett amikor kis terheléssel 2000 elá esett a fordulat. Ez a tipikus öngyulladásos csörgés mint trabant,wartburgoknál gyakran hallható. Anno nekem is csinált ilyet a gép, éppen akkor, mikor Opel16VGabi a BC-t kalibrálta.CSak annyi volt a kommentje hozzá, hogy 16db van benne, had csörögjenek.Amúgy utána kezdtem el Shell kúton tankolni.A jelenség azóta sem ismétlődött meg :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 "CSak annyi volt a kommentje hozzá, hogy 16db van benne, had csörögjenek" Szerintem én nem mondtam ilyet. :blink: Főleg nem öngyulladásos csörgésre, mert annak semmi köze semmilyen 16hoz. B) Zsóti! Szerintem a benya volt szar... azért majd fülelj, hátha télleg gyertyacsere lesz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 "CSak annyi volt a kommentje hozzá, hogy 16db van benne, had csörögjenek" Pedig biza' mondtál.Meg azt is, hogy tankoljak máshol. Mind1, nincs jelentősége.Shell benyával nem csörömpöl. Egyébként v.mi történ most termosztátcsernél a mocival.Sztem lényegesen alacsonyabb lesz a fogyasztásom.De odáig még van közel 3/4-d tankom, hogy pontos adatot mondjak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 Lenne pár kérdésem. A hengerfejből két fekete vezeték megy a szelepház felé. A felsőt kikötöttem, hogy ne kerüljön a kartergáz a levegő rendszerbe. Az alsó hova vezet? A légrendszerbe az is? :) Mire szolgál? :) Érdemes azt is kikötni? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 Pedig biza' mondtál.Meg azt is, hogy tankoljak máshol. Na látod, azt lehet hogy mondtam hogy tankolj máshol, de szerintem semmilyen 16 darabbal nem kötöttem össze. :) Se a szelepeknek, se a hidrotőkéknek nincs szerepe az öngyulladásos égéshez. :) Szauter! Az visszamegy a blokkba, nem szabad kikötni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 Na látod, azt lehet hogy mondtam hogy tankolj máshol, de szerintem semmilyen 16 darabbal nem kötöttem össze. :) Se a szelepeknek, se a hidrotőkéknek nincs szerepe az öngyulladásos égéshez. Attya! :) Ott ültél mellettem, laptoppal a kezedben! :( Mind1, mondtam már.Mióta Shell kúton tankolok, nincs gond vele.Szépen, és stabilan jár a moci. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 A shell jó, én is általában ott szoktam tankolni, még sosem volt gondom a benzinjükkel. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 A shell jó, én is általában ott szoktam tankolni, még sosem volt gondom a benzinjükkel. ;) Mekem rendszeresen van gondom a shell benzinnel. A motor szereti, de a pénztárcám nem. :) :) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 Egyébként megjegyezném, hogy valszeg az én gépsasomban azaz alacsony hőfokon nyitó termosztát lehetett, és az is rossz volt, mert a jelenlegi termosztát lényegesen magasabb hőfokon tartja a hűtővíz hőmérsékletét, aligalig mozdul ki a mutató, és tartósabb várakozásnál is csak nagyon ritkán indul be a venti.Lámpa és tsai.S, a fogyasztásom is betyárjóól alakul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április30, 2006 Megoszt Elküldve Április30, 2006 Mekem rendszeresen van gondom a shell benzinnel. A motor szereti, de a pénztárcám nem. :) :( ;) Mostanában a budaörsi shell kúton rendszeresen olcsóbb a benzin, mint a környékbeli mol kutakon ugyanabban az időben. :P Nem tudom máshol is így van-e. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Emze Elküldve Május2, 2006 Megoszt Elküldve Május2, 2006 A termosztat csereje ota a vezermu-szijjhajtas muanyag burkolata alul olajtaknyos. Kell -e vele foglalkozni,vagy csak mossam le idonkent? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Az lehet a termosztátcserétől függetlenül is hiba. Pl. a főtengelyszimmering hibája. Érdemes lenne levenni egy szakembernek a burkolatot, és végignézni, honnan ered. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Emze Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Azert gyanakodom a termosztatcsere,mert /a szarvizbe mondtak!/ a termosztatcserehez le kell bontani a vezerlest is?! Es bizonyara van ott egy simmering... Vagy nem? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Azert gyanakodom a termosztatcsere,mert /a szarvizbe mondtak!/ a termosztatcserehez le kell bontani a vezerlest is?! Es bizonyara van ott egy simmering... Vagy nem? :) A szimeringet nem kell kivenni a termosztátcseréhez, a vezérlést egy-két motortípusnál tényleg le kell bontani, de nem mindnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Emze Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 (edited) Na jo! Viszem a szerelomhoz. Amugy is! Jobb kanyarnal valami surlodik az elso kereknel... :) Amugy a fotengely-simmeringet ki lehet cserelni a motor megbontasa nelkul? Nagy melo? :) Módosítva Május4, 2006 : Emze Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Na jo! Viszem a szerelomhoz. Amugy is! Jobb kanyarnal valami surlodik az elso kereknel... :) Amugy a fotengely-simmeringet ki lehet cserelni a motor megbontasa nelkul? Nagy melo? :) Az elsőnél "csak" a vezérlést kell lebontani.A hátsónál pedig a kuplungot, lend.kerekestől, váltóstól, ilyenek............ Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Mit lehet akkor tenni? Ha az egyik gyertyát nem lehet teljesen betekerni csak félig? Azon kívül hogy leveszem a hengerfejet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Mit lehet akkor tenni? Ha az egyik gyertyát nem lehet teljesen betekerni csak félig? Azon kívül hogy leveszem a hengerfejet? Egyáltalán belevaló a gyertya?Mert ha igen, akkor ciki van............ Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Egyáltalán belevaló a gyertya?Mert ha igen, akkor ciki van............ Gyári. És csak az egyik nem OK. Eddig is így volt. Szerintem nem is jól áll a helyén. Valaki még előttem rosszul tekerhette be. Nem is tűnt fel mostanáig, csak hogy kedden nem indult be(beázás miatt) akkor vettem észre. Amugy minden oké csak zavar. Lehet ez volt a gond már tavaly is a zöldkártyánál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Mit lehet akkor tenni? Ha az egyik gyertyát nem lehet teljesen betekerni csak félig? Azon kívül hogy leveszem a hengerfejet? Esetleg menetfúrás. Ha szerencséd van áthajtva rajta a menetfúrót jó lehet. Ha végleg meghalt a menet akkor lehet helicoil menetjavító készlettel javítani. Anno wartburgnál egy öreg szaki úgy fúrta a menetet, hogy nem szedte le a hengerfejet hanem beletömött egy rongyot a gyertyafuraton keresztül, kifúrta a menetet és amikor kihúzta a rongyot minden forgács kijött vele. Igaz ott jobban hozzáférhető volt a gyertyafurat. Ha van kedved és merszed kísérletezni itt is kipróbálható. Lényeg, hogy forgasd úgy a motort, hogy a szelepek zárva legyenek (sűrítési ütem) és félúton vagy inkább feljebb legyen a dugattyú aztán jöhet a rongy (nem szöszölő,szakadó...). Az ötletért felelősséget nem vállalok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 És hogy veszem ki utána a ronygyot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 És hogy veszem ki utána a ronygyot? Egy kis dróttal benyúl beakaszt és húz. De mondom én sem biztos, hogy megcsinálnám. Igaz egy hengerfejlebontás helyett elgondolkodnék. A rossz, hogy itt elég macera hozzáférni és mélyen van ugye a gyertya helye is így ha kihúzza az ember a rongyot még akkor is könnyen visszapotyoghat a forgács. Szóval nagyon óvatosan ha belevágsz. Lehet nem árt ha kihúzás közben egy porszívóval a már kijött forgácsot rögtön felszívni. Aztán ha mégis marad bent forgács még mindíg le lehet bontani a hengerfejet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aranykard Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Egy kis dróttal benyúl beakaszt és húz. De mondom én sem biztos, hogy megcsinálnám. Igaz egy hengerfejlebontás helyett elgondolkodnék. A rossz, hogy itt elég macera hozzáférni és mélyen van ugye a gyertya helye is így ha kihúzza az ember a rongyot még akkor is könnyen visszapotyoghat a forgács. Szóval nagyon óvatosan ha belevágsz. Lehet nem árt ha kihúzás közben egy porszívóval a már kijött forgácsot rögtön felszívni. Aztán ha mégis marad bent forgács még mindíg le lehet bontani a hengerfejet. :) Szerintem a porszívóra rakott szűkítőre már simán rászigszalagozhatsz egy darab átlátszó "benzincsövet", ami már simán belefér a gyertyafuratba, és egy kicsit megszippanthatod megdolgozás után, meg még látod is, ha jön ki valami. Karesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 kérdezni szeretném hogy érdemes-e direktszűrőt rakni a gépbe,sokan mondják hogy bekoszolja a motort, egyébként volt már rajta de az egyik haverom lebeszélt aztán visszaraktam a gyárit. mik a tapasztalataitok, vajon tényleg koszolja a motort vagy nagy részben függ milyen a szűrő???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 kérdezni szeretném hogy érdemes-e direktszűrőt rakni a gépbe,sokan mondják hogy bekoszolja a motort, egyébként volt már rajta de az egyik haverom lebeszélt aztán visszaraktam a gyárit. mik a tapasztalataitok, vajon tényleg koszolja a motort vagy nagy részben függ milyen a szűrő???? Szerintem felesleges. Egyrészt mert a gyári levegőszűrő ugyanaz megy 1.4-1.8-ig (lehet més 2.0hoz is) így mondhatjuk hogy az 1.4-hez bőven túlméretezett tehát a jobb áteresztőképességre hivatkoza csere kilőve. Koszolni meg akkor koszol ha olyan sportszűrő amit tisztítani és olajozni kell. Ha ennél elmarad a karbantartás (tisztít,olajoz) akkor bizony "átporzik" azaz nem szűr rendesen. Míg a papír szűrő nem engedi át a port inkább eltömődik és ha sokáig nem cseréled max lefolytja kicsit a motort, de kárt nem okoz. Szóval szerintem felesleges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts