Silver79 Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Az a szomorú hogy a szerelő nem figyelmeztet erre. Legalább megkérdezhetné, hogy ezt meg azt nem kell-e mert most lesz az könnyen hozzáférhető. Én is jártam már így. :D Ő kérdezte hogy mást nem cserélek? :) De mivel csak ezeket vittem (alkatrész) így esélyem se lett volna mást cserélni ;) Az a durva hogy a komplett vezérlés, olaj , szűrőcseréket megúsztam 3k-ból egy autószerelőnél.Az opelnál csak a termostát cserére azt mondták minimum 5k + 3200 a termosztát ;) Azt mondta a csávó hogy 1,5 óra kicserélni.Vicc! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Azt mondta a csávó hogy 1,5 óra kicserélni.Vicc! :) Annyira nem erős túlzás azért, gondolj bele, le kell venni a jobb első kereket, lebontani a vezérlést, kicserélni a termoszt, aztán az egészet vissza, ügyelve a vezérlés pontos helyzetére is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Annyira nem erős túlzás azért, gondolj bele, le kell venni a jobb első kereket, lebontani a vezérlést, kicserélni a termoszt, aztán az egészet vissza, ügyelve a vezérlés pontos helyzetére is... Kereket nem kell levenni csak kormányt elcsavarni.A teljes vezérlés csere volt kb egy óra :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Kereket nem kell levenni csak kormányt elcsavarni.A teljes vezérlés csere volt kb egy óra :) Hát aki benne van az nem tököl vele túl sokat ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vad1 Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Sziasztok. Ha valakinek injektor problémája van, illetve az autójának ami jelen esetben egy C20XE motoros GSi akkor azzal mit lehet kezdeni? Mennyibe kerül az új, vagy inkább bontottat érdemes venni? Lehet javittatni ezeket? Köszi a használható információkat elöre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Szia! Van olyan lehetőség, hogy ultrahanggal tisztítják... Tudsz venni 15-20 ezer körül bontottat, vagy ebayon lőni újat 100-110 EUR körül... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vad1 Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Köszi. Ez az ultrahangos tisztítás szimpatikus. Ezeknek csak annyi bajuk szokott lenni, hogy eldugul? A duplázást töröltem. Gepard Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Igen, de nem mindig jelent tartós megoldást a tisztítás és mellesleg nem is olcsó ha jól tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Igen, de nem mindig jelent tartós megoldást a tisztítás és mellesleg nem is olcsó ha jól tudom... Nálunk is van a cégnél "denevérmosó" és elég szépen is tisztít, de miért is kérnek el annyi pénzt érte,nem is tudom mert vegyszer se drága hozzá. Mondjuk meg van a válasz : magyarok Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 mégis mennyi kb? mert ugye a sok az elég relativ... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Az a szomorú hogy a szerelő nem figyelmeztet erre. Legalább megkérdezhetné, hogy ezt meg azt nem kell-e mert most lesz az könnyen hozzáférhető. Én is jártam már így. :) Én meg mindig mondom a szerelőnek, nézzen körbe és szóljon ha mást is érdemes cserélni. Esetleg kell javítani. Ezt tudnia kell egy szerelőnek! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Sziasztok. Ha valakinek injektor problémája van, illetve az autójának ami jelen esetben egy C20XE motoros GSi akkor azzal mit lehet kezdeni? Mennyibe kerül az új, vagy inkább bontottat érdemes venni? Lehet javittatni ezeket? Köszi a használható információkat elöre is! PROTEC kezelést még nem ajánlották? Koszos és leragadó injektor szelepeken segíthet. Nekem voltak mikor megvettem kisebb indítási gondjaim hosszabb állás után állítólag a leragadó injektorszelepek miatt. Na ez a probléma kezelés után eltűnt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Nekem csak egy gondom van evvel... Hova tűnik a kosz? Min megy keresztül, és hogy jut ki a rendszerből... :) ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Nekem csak egy gondom van evvel... Hova tűnik a kosz? Min megy keresztül, és hogy jut ki a rendszerből... :) ;) ;) Feloldja és megy a motorba a benyával együtt és jóesetben ki a kipufogóba bár ilyen oldott és nem darabos állapotban nem hiszem, hogy bármi gondot okozna. Szerintem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Feloldja és megy a motorba a benyával együtt... Ne pont ez a gáz szerintem... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Ezt azért nem úgy kell elképzelni, mint egy WC öblítést... :) A protec leginkább az oxidokat semlegesíti, ami a víztől és a különböző nem ph semleges adalékoktól keletkezik az üzemanyagrendszerben. ;) Így kicsit "felújítja", nemesíti a fémfelületeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Ne pont ez a gáz szerintem... ;) Semmi olyan nincs ott lerakódva ami nem lenne a benyában amúgy is benne hiszen honnan máshonnan rakódna le oda. Aztán ha túl sok lerakódik és egyben leválik akkor meg elgugul vagy tönkremegy az innyektor. Én inkább évente egyszer protec. Rövid utas használatkor az égéstérben lerakódó sok korom, koksz aztán mikor meghajtod az kiég, leválik stb. Na ahhoz képest az innyektorból kioldott lerakódás kutyafüle Szerintem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Sógorom c14nz astrájának világított a sárga lámpicsek kivillogtatta. 35 és 45-ös kód mi a teendő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Sógorom c14nz astrájának világított a sárga lámpicsek kivillogtatta. 35 és 45-ös kód mi a teendő :) Mint laikus.. gondolom alapjárati tisztitás megsassolás, illetve lambda csere? de páász.. én nem vok szaki... Bár ez a befúvásjelet nem értem! lehet ebben is van az a szekunder levegő binyó és arról lenne szó? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Mint laikus.. gondolom alapjárati tisztitás megsassolás, illetve lambda csere? de páász.. én nem vok szaki... Bár ez a befúvásjelet nem értem! lehet ebben is van az a szekunder levegő binyó és arról lenne szó? ;) C14NZ-ben nincs olyan bigyó (szerencsére) ;) , az nem lehet a MAP-szenzor? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vad1 Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Mi az az AGR vagy EGR szelep? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 nekunk nincs.. :) vmi kipufogógáz visszavezető kütyü.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 Mi az az AGR vagy EGR szelep? kipufugógáz vissszavezető szelep Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 Mint laikus.. gondolom alapjárati tisztitás megsassolás, illetve lambda csere? de páász.. én nem vok szaki... Bár ez a befúvásjelet nem értem! lehet ebben is van az a szekunder levegő binyó és arról lenne szó? ;) Senki többet? :D :) ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Március24, 2006 Megoszt Elküldve Március24, 2006 Na most meg gyujtás nélkül berregett neki az alapjárati motorja :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts