Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

A bárdiék honlapján találtam az autómba való(c14nz) lambdákat, de az ott látottak is

afelé terelnek, hogy az egyvezetékesek , a csatlakozót leszámítva univerzálisak, még a BOSCH-ból is az adott típus is jó legalább 20-30autóba, csak a csatlakozója változik.

Persze nem biztos, hogy az opel computer képes tolerálni, bár kuttyakötelessége lenne. Egy villamossági szerelő véleménye szerint ha jó emléxem, csak a fesz.(1.2 vagy 1.4 voltot mondott??) számít, a többi különbség már csak a menet, meg a csati.

Egy konkrét Bosch szonda a gépembe, még ezekbe jó:

DAEWOO ARANOS, ESPERO, LANOS, OPEL ASTRA, KADETT, SUZUKI SWIFT

Gyárival megegyező végződésű

Vez. száma: 1, bevonat: Cirkónium

Gyárival egyező, Nem fűthető, menet: M18 x 1.5

ALFA R,AUDI,BMW,DAIHATSU,FIAT,HONDA,LANCIA,MAZDA,MERCEDES

Univerzális, egy vezetékes, cirkónium lambdaszonda

Nem fűthető, menet: M18 x 1.5

Ha tévedek, akkor a bárdiék honlapján szereplő ajánlás alapján teszem.

Módosítva : aranykard
Megosztás:

Utángyártott szondát nem javaslok, azok tényleg elég univerzálisak, de sajnos nem igazán jók.

Általában Bosal szokott ilyenből lenni, 12-13 környéki áron. A gyári kb. 22. A szondáknak még

elég sok műszaki adata van, és az univerzálisok sajnos egy-két adatukban eltérnek a gyáritól,

pl. a kapacitás vagy a hőmérsékletfüggés. Ezektől függ a legjobban a jelmeredekség, ezért nem

kell meglepődni, ha az új utángyártott szondára pár hónap után már hibát jelez a komputer.

Megosztás:

Szép hétvégén vagyok túl.

Mivel ősöméknél nincs kocsibejáró lebetonozva így nem tudtam garázyba beállni,esőbe kellet autót szervizelni :(

Mivel írtam itt hogy dadog a mocim alapjáraton,így az alapjárati motor takarítása volt tervbe véve.Motor kiszed,full fekete az egész.Na mosdom szép. ;) alig oldotta a féktisztító spray.Egy kis ecset segítségével jó sok féktisztítóval sikerült megoldani a problémát.Alapjárati motor visszarak,kocsi nem indúl.

Na mondom szép.Ujra próba, nem indúl :( Kicsi gázzal beindult.De mikor levettem a gázrol a lábam egyből leállt.Aztán ismét kicsi gázzal indult csak be.Aztán tettem vele egy két kört de ha kinyomtam a kuplungot és nem adtam gázt leállt a kocsi.Aztán 20km után hazamentem akkor már nem ált le volt alapjárat.Leállítom.Ugyanúgy nem indult.Na mondom elcsesztük az alapjárati motort.

Alapjárati motor kiszed ismét pici takarítás,ahova belemegy ott is kicsi takarítás.És utánna beindúlt.Bár a hiba nem szünt meg ugyanugy dadog :)

Mostmár indul rendesen tehát a motornak mégse lett baja.Viszont észrevettem hogy nem csak alapjáraton dadog,de alig lehet észrevenni nagyon figyelni kell.

protecet raktam bele.Most várok a csodára :D

Ha az se nyert akkor vagy szervíz vagy nem tudom :lol:

Kérdésem a következő.Vezérszij cserénél mondta a ######i hogy fél foggal arréb van a gyújtás.

1.Hogy lehet fél foggal arréb ;)

2.az nem okozhatja e a dadogást? vagy ha az félre van akkor durvábban jönne ki ;)

Várok még építő jellegű ötleteket :D

Megosztás:

És a tied hol szivott falsot? :)
A szívócső mögött vannak a vékony vákumcsövek,egyszer ott,és a nagy műanyag könyök is ki volt repedve!Nem vettem észre,csak mikor villamosságihoz kerűlt,ő kezdte nyomogatni-mozgatni ezeket a csöveket,utána már látszott,hogy elöregedtek és kirepedtek.Ennyi volt a baj,semmi más!! ;)
Megosztás:

A szívócső mögött vannak a vékony vákumcsövek,egyszer ott,és a nagy műanyag könyök is ki volt repedve!Nem vettem észre,csak mikor villamosságihoz kerűlt,ő kezdte nyomogatni-mozgatni ezeket a csöveket,utána már látszott,hogy elöregedtek és kirepedtek.Ennyi volt a baj,semmi más!! ;)

Azok ezen a gápsárkányon újjak :)

Megosztás:

Várok még építő jellegű ötleteket :)

Ezt a félfogat légyszi fejtsdki bővebben, mert nekem magas. Mármint az hogy ha látta hogy arrébb van, akkóménemállítottabe? A gyujtást. A másik, hogy minek a fél fogával van arrébb, a mitől?

Annyira nem vágom a benzineseket de ha nem csal a memóriám akkor a veztengely túlsó végén van az "elosztó", ha van. A bordáskerék meg tán csaknem fordult el a tengelyen.

További ötletek:

- az előgyújtást mi szabályozza? és az jó-e?

- A főtengely pozicióérzékelője, ha van ilyen, jó-e?

- Elektromos csatlakozások jok-e? Nem kontaktos valamelyik?

- Üzemanyag ellátás folyamatos? Mennyisége megfelelő?

Tőbb nem jut a eszembe bele. ;)

Megosztás:

Ezt a félfogat légyszi fejtsdki bővebben, mert nekem magas. Mármint az hogy ha látta hogy arrébb van, akkóménemállítottabe? A gyujtást. A másik, hogy minek a fél fogával van arrébb, a mitől?

Annyira nem vágom a benzineseket de ha nem csal a memóriám akkor a veztengely túlsó végén van az "elosztó", ha van. A bordáskerék meg tán csaknem fordult el a tengelyen.

További ötletek:

- az előgyújtást mi szabályozza? és az jó-e?

- A főtengely pozicióérzékelője, ha van ilyen, jó-e?

- Elektromos csatlakozások jok-e? Nem kontaktos valamelyik?

- Üzemanyag ellátás folyamatos? Mennyisége megfelelő?

Tőbb nem jut a eszembe bele. ;)

Ha jól értelmeztem akkor itt http://img.tar.hu/silver79/img/20283370.jpg#3 nem tudta pontban összerakni a jelet vagy féllel előtte vagy féllel utánna van :)

Vagyis a jelnél nem a fog van hanem valamelyik mellette levő gödröcske ;)

Megosztás:

Az a szelepvezérlés, és semmi köze a gyújtáshoz.

Ha ott nem tudja jelre rakni, akkor az azt jelenti, hogy már volt a hengerfejből síkolva, méghozzá

nem is kevés (ergo bontva volt a motor valami miatt).

De ha rosszkor nyit akkor nem lehet hogy rosszkor is kapja a gyújtást :)

Megosztás:

Ha jól értelmeztem akkor itt http://img.tar.hu/silver79/img/20283370.jpg#3 nem tudta pontban összerakni a jelet vagy féllel előtte vagy féllel utánna van :)

Vagyis a jelnél nem a fog van hanem valamelyik mellette levő gödröcske ;)

Ilyen csak akkor lehetséges, ha valami nem rávaló, pl. szíj vagy fogaskerék. Egyébként eltenni csak teljes foggal lehet, ha minden méretes.

Megosztás:

Ilyen csak akkor lehetséges, ha valami nem rávaló, pl. szíj vagy fogaskerék. Egyébként eltenni csak teljes foggal lehet, ha minden méretes.

Azt csak azért nem hiszem mert akkor az megenné a szíjjat nem?

opel16v ezt írta:

Ha ott nem tudja jelre rakni, akkor az azt jelenti, hogy már volt a hengerfejből síkolva, méghozzá

nem is kevés (ergo bontva volt a motor valami miatt).

:)
Megosztás:

Gabinak is igaza van, mert ha a fő- és vezérműtengely távolsága jelentősen megváltozik, akkor eltérhet a jelöléstől a cucc.

A másikra a válasz: nem biztos, hogy megenné olyan hamar. Mitől? Végülis a feszítés sok mindent tolerál, de a pozíció attól még nem ugyanaz.

Megosztás:

De ha rosszkor nyit akkor nem lehet hogy rosszkor is kapja a gyújtást :)

Az tény, hogy a vezérműtengelyen van a gyújtás rotorja, tehát ha a tengely nincs jelölésen,

gyújtás is odébb lesz. De egyszerű megnézni a dolgot, le kell venni a szíj borítását, és megnézni,

be lehet-e forgatni jelre a motort.

Megosztás:

Az tény, hogy a vezérműtengelyen van a gyújtás rotorja, tehát ha a tengely nincs jelölésen,

gyújtás is odébb lesz. De egyszerű megnézni a dolgot, le kell venni a szíj borítását, és megnézni,

be lehet-e forgatni jelre a motort.

Nya ez már nekem bonyolult ;)

Csak a szerelőhöz aki csinálta legközelebb csak jövő szombaton tudom elvinni. :)

És a gyújtáson nem lehet állítani amúgy?vagy ez hülye kérdés ;)

Megosztás:

És a gyújtáson nem lehet állítani amúgy?vagy ez hülye kérdés :)

Ez egy jó kérdés!

Az SE az nem DIS gyújtásos? Csak mert ha valahol azt láttam volna! ;)

Közben meg rotor-vezérműtengely kapcsolatról esett itt szó, ami annál nincs!

Elvileg alapjáraton a szíjtárcsa jelölése gyújtáskor a jelen kell legyen... ha nincs, akkor az impulzus jeladó vagy az elektronika a ludas!

gyanús nekem ez a szerelő! ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.