Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Fpepe: Nem kell a leömlőt cserélni, tök ugyanaz. Magad akarod megcsinálni?

Arra gondoltam először, de aztán rájöttem, hogy jobb lenne szerelőt is bevonni a játékba. Ahhoz, amit belinkeltem, ezexerint kell még egy-két dolog, azokat be kell szereznem előtte. Jelenleg próbálom felmérni, megéri-e az nekem :rolleyes:

Megosztás:

Arra gondoltam először, de aztán rájöttem, hogy jobb lenne szerelőt is bevonni a játékba. Ahhoz, amit belinkeltem, ezexerint kell még egy-két dolog, azokat be kell szereznem előtte. Jelenleg próbálom felmérni, megéri-e az nekem :rolleyes:

Szerintem is jobb egy szerelőt bevonni. Nem kell annyit idegeskedni talán. Meg több szem többet lát. :blink:

Silver79: Bontóban már 5ezer körül lehet kapni. Új kb. 20 lehet. De meglehet csinálni, csak óvatosnak kell lenni. ;)

Megosztás:

És az elrontás mennyibe fáj?

Egy új 17-20 eFt körül van, szal csak óvatoson. Tényleg nem egy nagy mutatvány a tisztítása. Az én motoromon az injektorfedél alatt látható, két pici inbusz csavar (T20-as) rögzíti átlósan és 5 pólusú kábelköteg csatlakozik rá. Problémás hozzáférni a szerszámmal, de 10 perc alatt levehető. Ez egy léptetőmotor, ami egy kis kúpot mozgat ki-be. A kúpos részen szokott lerakódni a kosz, ami féktisztító spray vagy benzin/hígító + fogkefe segítségével könnyedén eltávolítható. Közben figyelni, hogy ne forogjon el a kúp. Visszaszerelésnél ügyelni a házban lévő gumigyűrűre, csavarokat meghúz, kábel vissza. Utána érezhetően stabilabb volt az alapjárat. :rolleyes:

Megosztás:

Silver!

Az általad linkelt képen az egyes számú az alapjárati motor. A kettes a folytószelep-pótméter.

Zsolt által linkelt képen én csak az AGR szelepet látom, ami nem ugyanaz, mint az alapjárati motor ugye.

1.6 16v-n, ennél a szívósornál, ha szembeállsz a motorral, jobboldalt a motor oldalán, hengerfej

magasságban van a folytószelepház, annak az oldalán van rajta mindkét kütyü. Az alapjárati motor

is fekete, mint a pótméter.

Megosztás:

Talán AGR szelep, de lehet még egy pár dolog. :rolleyes:

Megint kigyulladt a motordiagnosztika lámpám. Most volt nálam gemkapocs, és az alábbi hibákat jelezte:

Exhaust Gas Circulatian Valve

Exhaust Gas Re-circulatian Valve

Tehát Tom kollégának igaza volt. :blink:

Nem tudja valaki, hogy mit jelentenek ezek a hibák, és hogy mit okozhatnak, ha nem tolom rögtön szervízbe az autót?

Megosztás:

Megint kigyulladt a motordiagnosztika lámpám. Most volt nálam gemkapocs, és az alábbi hibákat jelezte:

Exhaust Gas Circulatian Valve

Exhaust Gas Re-circulatian Valve

Tehát Tom kollégának igaza volt. :blink:

Nem tudja valaki, hogy mit jelentenek ezek a hibák, és hogy mit okozhatnak, ha nem tolom rögtön szervízbe az autót?

Ha jól gondolom, ez az a bizonyos EGR szelep, amit le szoktak zárni, és ha jól emléxem, neked is javasolták már itt... :rolleyes:

Megosztás:

Jah, ki kell pucolni, és egy vékony lemezzel lezárni.

Ha nem teszel gyorsan ellenlépéseket, akár ott is maradhatsz vele valahol,

ugyanis ha nyitott állapotában szorul meg, nincs alapjárat a sok visszavezetett

kipufogógáztól, és nem is lehet újraindítani.

Ha pedig csak kipucolod, akkor adsz neki pár hónap időt, mielőtt végleg halálba

kopik a tengelyszár a sok koromtól.

Megosztás:

Sziasztok!

Még folyamatosan küszködök a fogyiproblémámmal.

A napokban jártam zöldkártya ügyben szerelőnél, és megcsinálta rendesen a nyüstölős mérést.

Majdnem fölszállt a gép.

Az eredmény az, hogy a CO-m 2-3percenként változik a 0 és a (brutális)1.8% KÖZÖTT, természetesen melegen. Nyilván a jó eredménynél lett mérve, de aggaszt a dolog.

A szerelősrác szerint( akinek ugyanilyen gépe van) a lambdaszonda szokott ilyet csinálni.

Vélemény???

Megosztás:

Motorproblémámat előrelendítettem, remélem.

Elővettem a járművel vásárolt gyári gyertya készletet.

Felhelyeztem. Megy vele normálisan. Persze, most meleg a motor.

Majd reggel meglátjuk.

Ha így is marad a gond, megy szerelőhöz.

Az alapjárati cuccost nem merem megtisztítani, olyanokat írtatok.

Meg a féktisztító árát inkább a szerelőnek adom.

Hülye kérdés. X14XE-nél hol van a benzinszűrő?

Lehet, hogy a jármű alatt, de nem néztem alá.

Megosztás:

Elővettem a járművel vásárolt gyári gyertya készletet.

Majd reggel meglátjuk.

Ha így is marad a gond, megy szerelőhöz.

Az alapjárati cuccost nem merem megtisztítani, olyanokat írtatok.

Meg a féktisztító árát inkább a szerelőnek adom.

Hülye kérdés. X14XE-nél hol van a benzinszűrő?

Lehet, hogy a jármű alatt, de nem néztem alá.

A jobb hátsó kerék környékén,a jármű alatt!

Megosztás:

Elővettem a járművel vásárolt gyári gyújtókábel készletet.

Majd reggel meglátjuk.

Kellett mennem egy nagyobb kört. Hidegen indultam, mutató teljesen feküdt. Ugyanúgy leállt.

Viszont melegedést követően sokkal jobban ment az autó.

Bár a gyertyákat is kivettem és felcseréltem benne.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.