Tápiószecső Elküldve Január30, 2006 Megoszt Elküldve Január30, 2006 Csak sajna amit találsz blokkot, az jó esetben is csak 1 évvel fiatalabb az említettnél, és ki tudja, nem-e jóval többet kapott a pofájába... teljesen lutri téma. Attól még hogy lutri éppúgy ki lehet fogni jót is mint rosszat. :) Silver79 A karosszériát sem árt alaposan megnézni, szerintem bonyolultabb a javítása/cseréje mint a motornak és nem is olcsóbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január31, 2006 Megoszt Elküldve Január31, 2006 Te szerintem a SLICK-re gondolsz, fekete dobozban és arsnyszínű betűk rajta. Én raktam bele, rosszabb nem lett a motor, talán halkabb lett. Az az, arra gondoltam, de letettem róla, benne van a meta M :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ha egy olyan komolyabbat motorfékezek pl:4.ből---3.ba 70-80-nál és/vagy 3.ból 2.-ba 40-50-nél,akkor percekig (felhúzott ablaknál percekig) ilyen érdekes szag(büdös) tölti be az utasteret. Ezt főleg akkor vettem észre mikor spuri adalék is volt a benyában :D Lehet vmi összefüggés?Tudja vki mitől lehet ez? :) köcce ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ha egy olyan komolyabbat motorfékezek pl:4.ből---3.ba 70-80-nál és/vagy 3.ból 2.-ba 40-50-nél,akkor percekig (felhúzott ablaknál percekig) ilyen érdekes szag(büdös) tölti be az utasteret. Ezt főleg akkor vettem észre mikor spuri adalék is volt a benyában :D Lehet vmi összefüggés?Tudja vki mitől lehet ez? :) köcce ;) Nem tudom, ilyet még nemigen hallottam, de én így hirtelen arra gondolok, hogy motorféknél nem zárja le a naftát, és az összegyült benya kellemetlen szaga jöhet be, a spuris benya meg ugye alapból büdösebb. De ez csak tipp, akár bármi is lehet. A fogyid nem nőtt? vagy mennyi alapból városban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 full pest, rövidtávok,hidegindítások,nem éppen fogyasztásra autózós jobb lább,c14nz: nyáron 7L,mostanság 8,5L :) jaaa és nem nőt a fogyim.Más tünet nincs,csak ez amit leírtam. Még ami lehet??? talán köze hozzá: középdob ki van szedve,cső van helyette,a végén meg sportdob van :D ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ha egy olyan komolyabbat motorfékezek pl:4.ből---3.ba 70-80-nál és/vagy 3.ból 2.-ba 40-50-nél,akkor percekig (felhúzott ablaknál percekig) ilyen érdekes szag(büdös) tölti be az utasteret. Ezt főleg akkor vettem észre mikor spuri adalék is volt a benyában :D Lehet vmi összefüggés?Tudja vki mitől lehet ez? :) köcce ;) Ha fűtést rányomatod, akkor nincs benzinszag az utastérben ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ha fűtést rányomatod, akkor nincs benzinszag az utastérben ? NINCS :) Csak motorféknél csinálja és csak ha drasztikusabban váltok vissza :D De azt látom a reakcióitokból h ennek nem kéne így lennie,szal csak van vmi gebasz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ha egy olyan komolyabbat motorfékezek pl:4.ből---3.ba 70-80-nál és/vagy 3.ból 2.-ba 40-50-nél,akkor percekig (felhúzott ablaknál percekig) ilyen érdekes szag(büdös) tölti be az utasteret. Ezt főleg akkor vettem észre mikor spuri adalék is volt a benyában :D Lehet vmi összefüggés?Tudja vki mitől lehet ez? :) köcce ;) Szerintem meg ennek nem kéne így lennie. Nagyon ártasz a vezérlésnek, ha motorfék céljából ekkora fordulaton váltasz vissza sűrűn. Az más ha úgy váltasz vissza, hogy gázt is adsz, azzal nem ártasz neki. De annak meg nincs értelme csak ha gyorsan akarsz menni, ilyenkor ugyanis jóval több benzint vesztesz mint amennyit a fékbetéten spórolsz. 5900-é kapsz Ferodo Premier fékbetétet inkább azt koptasd el a motorod helyet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ha ilyen visszaváltásokat csinálsz, akár a kuplungtárcsa szaga is jöhet... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ezekszerint én mocigyilkos vok.. 70-80nál én is lazán dobom a hármast visszafelé.. ritkábban még a 2est is..(pláne ha nem lassítás a cél :D ) MOndjuk mostanság mióta vmi xar, valszeg a mocitartó bakok, azóta megszelidűltem,mert 2-3e felett majd szét hullik a vas.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptoma Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 lenne egy kérdésem még pedig az hogy rálehet e rakni az 1.6 astrára az 1.8 hengerfejet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Ezekszerint én mocigyilkos vok.. 70-80nál én is lazán dobom a hármast visszafelé.. ritkábban még a 2est is..(pláne ha nem lassítás a cél ;) ) MOndjuk mostanság mióta vmi xar, valszeg a mocitartó bakok, azóta megszelidűltem,mert 2-3e felett majd szét hullik a vas.. :D Én 90-nél is toltam 3-ast mikor kellett ;) mert barom voltam és belementem úgy egy előzésbe, hogy nem kellett volna (de szerencsére Ecotec power rulz ;) De ez felváltás volt és kapott gázt - nem érte nagy terhelésváltás a vezérlést, ezért nem ártottam neki. Úgyhogy ezzel még nem vagy mocigyilkos - persze csak üzemmelegen szabad ennyire forgatni - De lassítás céljából nem szabad ilyet csinálni - az tényleg gyilkolás. Jah most nézem, hogy "2est is" - nem szótam, :) GSi power rulz :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február2, 2006 Megoszt Elküldve Február2, 2006 Jaja. nekem a 2esnek 100nál van vége.. mondjuk természetesen igy csak racing esetén használom.. meg vissza is.. Nyugisan nem is tom.. érzésre.. vhogy ugy, hogy olyan 3-5e között mocifék esetén. felváltás meg olyan 3 esetleg 4 körül.. nah de ez már lehet off.. viszont az nem, hogy a kuplungom(sztem az) egyre hangosabban kottyan néha.. többnyire terhelésváltáskor, vagy amikor felengedem. Pl. parkoló. bemegyek parkoló, megáll, lüki, felenged kotty meg olyan kicsit mintha rugo pattanna.. lehet döglődik a szerkezett? esetleg törik a rugó? a pedál is nagyon lent fogott.. utána lett állítva, de még igy is ki kell nyomni rendesen.. Nah mindegy.. majd kiderül ha beborúl.. majd figyelem hogy pontosan mit hallat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2006 Megoszt Elküldve Február3, 2006 Azért egy C14NZ-n máshogy vannak az áttételek, a GSi még lazán alacsonyabb fordulaton van ugyanabban a sebességben. :) De fékezés gyanánt tényleg nem illik visszakapcsolgatni magassabb fordulatokra, mert azzal motort is, váltót is, difit is, kuplungot is fixen le lehet gyilkolni. Laci! Cserélj kuplungbowdent, mert nemsokára el fog szakadni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február3, 2006 Megoszt Elküldve Február3, 2006 Laci! Cserélj kuplungbowdent, mert nemsokára el fog szakadni! :) őőő.. az azért, ezért szép lenne.. nem hinném.. de azért majd vetek rá egy pillantást, ha már nem fagyok oda a blokhoz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2006 Megoszt Elküldve Február3, 2006 Pedig tippppikus jellemző, hogy elkezd lentebb fogni a kuplung, és néha rotyogó hang is jön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február3, 2006 Megoszt Elküldve Február3, 2006 Pedig tippppikus jellemző, hogy elkezd lentebb fogni a kuplung, és néha rotyogó hang is jön. Ez inkább kottyan, kattan mikor ráengedem a kuplungott, illetve amikor megkapja a terhelést. de bezzeg tegnap nem csinálta,amikor Petyával sassoltuk :) Nah mindegy.. majd meglássuk hova fajúl.. mondjuk én nem csodálnám, elismerem hogy kuplung nyilkos fajta vok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február3, 2006 Megoszt Elküldve Február3, 2006 Lehet, hogy v.melyik rugó tört el és ezért nem egyenletesen ér össze... Ez ha jól tudom nem nagy tragédia attól még lehet használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Február3, 2006 Megoszt Elküldve Február3, 2006 Az enyémben nemrég cseréltünk tárcsát,mert már úgy éreztem hogy megcsúszik néha..De nem ez volt a baja,a benne lévő tárcsa bőven jó volt még..Szerintem a rugó kezd megfáradni.Ha kuplungoztok,javaslom a komplett szerkezet cseréjét,nekem is így lesz majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Az teljesen egyértelmű, hogy kuplung csere a tárcsa+szerkezet+kinyomócsapágy cserét jelenti. Ugyanis együtt "fáradnak meg". Ha a tárcsa elkopott, akkor a szerkezet is már biztos halálban van, még ha nem is látszik rajta. És a kinyomócsapágy sem szokott sokkal többet bírni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 94es asztrához létezik még eredeti vezérműszíj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 94es asztrához létezik még eredeti vezérműszíj? Létezik gyári GM-s de tökéletes a GATES is mert ez gyári beszállító. Csak ezek közül válasszál, mert megbízhatóak. Többiek is ezt gogják mondani... asszem :) Ja és ha cserélsz szíjat, cserélj vízpumpát is meg feszítőgörgőt is, mert ha behal a régin a csapágy akkor szakad a szíj és össszetudja kócolni a szelepeket :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Ja, Gates vagy GM. És kell cserélni feszítőt, meg vezetőgörgőt is, ha van. :) A vízpumpa is ajánlott, és ezekből nem szabad gagyit venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Ja, Gates vagy GM. És kell cserélni feszítőt, meg vezetőgörgőt is, ha van. :D A vízpumpa is ajánlott, és ezekből nem szabad gagyit venni. Értem és egy nem szakmabeli honnan tudja hogy gagyi e :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február6, 2006 Megoszt Elküldve Február6, 2006 Márka, ár. :) Általában 3 kategória szokott lenni: gagyi utángyártott, beszállítói utángyártott, gyári Ebből az első egyáltalán nem ajánlott motorcuccokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts