Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

:blink:

Tudjátok meg, hogy nem a problémámhoz akarom kötni a tagságot! Ha van gondom, ha nincs, nem függ tőle a tagság.

Erre a rosszul fogalmazott mondatomra mindenki felfigyelt!

Az senkinek sem bántotta a szemét, hogy egy lecsúszott gyertyakábelt nem vettek észre egy szakszervízben? És egy Tech2-es vizsgálat 15k?

Visszamentem, nem ismerik be, hogy tévedtek!

De azóta jó az autó!

Megosztás:

ebből már ugyse mosod ki magad rendesen :blink: :) :)

Köszönöm, hogy íly "kedvesen" válaszolsz írásaimra!

Olvasd el újra! Az utolsó mondatban a vessző helyére pontot képzelj!

Opel klub: Tudd, hogy már kétszer nekiindultam a tagsági kitöltésének. Gondoltam azzal hozzájárulok a

működtetéshez. Végül későbbre akartam halasztani, mert még azt hinnétek, hogy a problémám miatt lett ilyen fontos.

Én az autómat nagyon szeretem (mert Opel), és 7 évig kellett várnom, mire tudtam venni egyet.

Most nincs gondom az autóval, késöbb újra megfontolom a belépést.

Ezek után legszívesebben kitörölném az írásomat, de nem teszem!

Fogalmaztál már te is rosszul? Esetleg te tökéletes vagy?

És miért vagy velem cinikus? Talán barátok vagyunk, vagy ismerősök?

Megosztás:

Köszönöm, hogy íly "kedvesen" válaszolsz írásaimra!

Olvasd el újra! Az utolsó mondatban a vessző helyére pontot képzelj!

Opel klub: Tudd, hogy már kétszer nekiindultam a tagsági kitöltésének. Gondoltam azzal hozzájárulok a

működtetéshez. Végül későbbre akartam halasztani, mert még azt hinnétek, hogy a problémám miatt lett ilyen fontos.

Én az autómat nagyon szeretem (mert Opel), és 7 évig kellett várnom, mire tudtam venni egyet.

Most nincs gondom az autóval, késöbb újra megfontolom a belépést.

Ezek után legszívesebben kitörölném az írásomat, de nem teszem!

Fogalmaztál már te is rosszul? Esetleg te tökéletes vagy?

És miért vagy velem cinikus? Talán barátok vagyunk, vagy ismerősök?

en elsore is ertettem.

Megosztás:

Kedves szauter cartárs, ne sértődj meg, nem bántott senki. Az "azt hinnétek, hogy a problémám miatt lett ilyen fontos a belépés" és a "Most nincs gondom az autóval, késöbb újra megfontolom a belépést" közti ellentét miatt érthetett "félre" valamit a kerves őskövület-klubtag. :blink: Mellesleg hagyjuk, mert már eleget offoltunk. Húzzunk máshová, vagy kiüríttetem a termet. icon_whip.gif

Megosztás:

Tudja valaki esetleg hogy ha az alapjárati vezérlőszelepnél a feszültség túl magas akkor mi a teendő?(57-es hibakód)

És hogy hol van ez pontosan?(c20xe)

Köszönöm előre is! :lol:

Megoldódott a problem! :blink:

Képzeljétek el az alapjárati moci csatija összevolt cserélve a kopogásérzékelő csatijával. :)

Ezért volt a mocijelző lámpa is fénybe borulva,és ezért gondolkodott egy kicsit a gázadásnál is.

Ahogy átcseréltük a lámpa rögtön kialudt, és rögtön sokkal jobban vette a lapot gázadásra,mármint az előző állapothoz képest. :)

A csatik színe különbözik csak,az alapjárati mocira a fekete való,a kopogásérzékelőre a piros.

Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.(Loree,opel16v) :D

Megosztás:

Megoldódott a problem! :)

Képzeljétek el az alapjárati moci csatija összevolt cserélve a kopogásérzékelő csatijával. B)

Ezért volt a mocijelző lámpa is fénybe borulva,és ezért gondolkodott egy kicsit a gázadásnál is.

Ahogy átcseréltük a lámpa rögtön kialudt, és rögtön sokkal jobban vette a lapot gázadásra,mármint az előző állapothoz képest. :lol:

A csatik színe különbözik csak,az alapjárati mocira a fekete való,a kopogásérzékelőre a piros.

Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.(Loree,opel16v) B)

Örülök neki, hogy jó lett a verda. :D

De ez a csati akkor jól megszívatott, nem is gondolta volna az ember, hogy fel lehet cserélni és még így is járt a motor. :blink:

"Hát igen opel sose kop el csak el lopel"

Akkor most már csak finoman az új mocival :) (Istenem de jó lehet :o )

Megosztás:

Örülök neki, hogy jó lett a verda. :lol:

De ez a csati akkor jól megszívatott, nem is gondolta volna az ember, hogy fel lehet cserélni és még így is járt a motor. :blink:

"Hát igen opel sose kop el csak el lopel"

Akkor most már csak finoman az új mocival :) (Istenem de jó lehet :D )

Hát én is nagyon örülök! :o

Ja hát a szerelő haverom kérdezte meg amikor alánézett hogy azt a két csatit nem cseréltétek fel véletlenül merthogy 1forma méretűek.

Mire én: :)

Fordítva összedugtuk őket, előszőr volt vagy 2500-as alapjárat, gondolom a comp. osztott szorzott, hírtelen azt sem tudta hanyadikán van elseje,de utánna beált szépen és azóta minden oxi,és lényegesen jobban megy. B)

Mármint csak menne,mert hogy még nem szabad neki!B) B)

Még 1x thanx! B)

Megosztás:

"De ez a csati akkor jól megszívatott, nem is gondolta volna az ember, hogy fel lehet cserélni és még így is járt a motor"--ezekkel a csatikkal vigyázni kel!!A spanom off autóját javították,hengerfej felújítás és vezérlés csere volt.A nagytudású szerelők összerakták,felcseréltek 2 csatit.Ment csak alig volt alapjárat,és zabált.Kiderül,hogy ezzel kinyírtak 1 jeladót+a lampdát,60 ropiért csinálták meg szakszervízben! :blink:

Megosztás:

"De ez a csati akkor jól megszívatott, nem is gondolta volna az ember, hogy fel lehet cserélni és még így is járt a motor"--ezekkel a csatikkal vigyázni kel!!A spanom off autóját javították,hengerfej felújítás és vezérlés csere volt.A nagytudású szerelők összerakták,felcseréltek 2 csatit.Ment csak alig volt alapjárat,és zabált.Kiderül,hogy ezzel kinyírtak 1 jeladót+a lampdát,60 ropiért csinálták meg szakszervízben! :blink:

ezt nem hiszem. én is cseréltem fel jeladó csatit, de szerintem nem lehet igy kinyirni semmitese maximum a computert.....

főképp nem a lambdaszondát.

legyfeljebb ugy jártak el, hogy kicserélték, nem lett jó, majd rájöttek hogy mia bibi, és nem szedték ki az uj dolgokat belőle....

ez a logikus magyarázat...

Megosztás:

Segítséget kérnék !

Lévén, hogy nekem olajkályhám van, nem szoktam ide írkálni, most mégis idetartozik a problémám. Az egyik kollégám internet hiányában rajtam keresztül kéri a segítségeteket. 92-es évjáratú C16NZ Astra a következőt csinálja. Hidegen probléma nélkül beindul. Ha az üzemi vagy a körüli hőmérséklet elérése előtt leállítja, nem indul be újra, azonban ha üzemmeleg lesz és leállítja, ismét probléma nélkül beindul. Mi lehet a bibi ? Mintha rémlene, hogy valakit ugyanez a hiba már szivatott, és itt közzé is tette. Hátha emlékeztek rá? Segítségeteket előre is köszönöm.

Megosztás:

Szívás!

Gyertyakábeleket lecseréltem ugy-ra.

1 nap után azt hittem, azok sem jók.

Kiderült, hogy ledobja az elosztó.

Visszatettem az eredetit, az is lecsússzan.

Miről lehet felismerni a gyári elosztót X14XE-ben?

Lehet, hogy nem eredeti?

Vagy nem kéne megolajozni az elsoztó végeit? :blink: :) :)

Megosztás:

ma megint előjött egy problem, ami a már régóta szivatott, de "megjavult", és nyár óta nem is csinálta(mióta egyik szelep cserélve lett, persze ahhoz nincs köze...). tehát a tünet:

akarnék inditózni, akksi teker, el is kapja, de abban a pillanatban amikor elengedem a kulcsot, leáll. tehát elkapja, de azonnal leáll. aztán inditózhatok, és vagy beindul, vagy nem. de mostmár úgy szoktam csinálni, és akkor elindul, hogy indítózok folyamatosan, majd kb 3-4mp után nyomok egy kis gázt, elengedem a kulcsot, gázpedált benyomva tartomm és akkor felpörög, elején picit nehezen. aztán ha ez megvolt, akkor már minden ######a. ezt random produkálta, meg most is elég véletlenszerü, bár csak ma jött elő, mikor indultam haza.

volt szervizbe, aszonták szar az elosztó, de csak elosztófedél lett cserélve, mert "még megy". a cserének több mint 1 éve. azért nem cseréltem az elosztót, mert 70ezer lett volna, mer ezen valami lucas van, nem pedig bosch(ami 15ezerbe kerül). szerintetek mi lehet a baj? abban a szervizben nem bizom, nem is megyek oda többet(egyik opel márkaszerviz).

próbáltam érthetően irni, de ha nem, akkor majd nekifutok még 1*

a vicc az, hogy mostmár pöccre indul, azt egyszer csak megint gondol egyet, és akkor jöhet az inditó + gázadás móka.

szóval nem akarok puszira kidobni 70ezret, mert ezt a fajtát bontóban sem lehet kapni :blink:

Megosztás:

szelepcsere azért volt, mert beégett az 1ik. nem örülnék, ha megint beégne egy :blink:

Olajszint rendben van? Tedd maxig.

Esetleg a benzinszűrőre is tekints egyet. Hátha túl koszos. (ezt kevésbé hiszem)

Viszont legközelebb, mikor csinálja, ne indítsd el, hanem a benzinszűrőn nézd meg, van-e benne benya.

Lehet, hogy szívja fel eléggé.

Megosztás:

Olajszint rendben van? Tedd maxig.

Esetleg a benzinszűrőre is tekints egyet. Hátha túl koszos. (ezt kevésbé hiszem)

Viszont legközelebb, mikor csinálja, ne indítsd el, hanem a benzinszűrőn nézd meg, van-e benne benya.

Lehet, hogy szívja fel eléggé.

oks, majd megnézem! legelőször amikor ezt csinálta, akkor túl sok gázt nyomtam, és akkor meg már azért nem indult el, mert megszívta magát

Megosztás:

oks, majd megnézem! legelőször amikor ezt csinálta, akkor túl sok gázt nyomtam, és akkor meg már azért nem indult el, mert megszívta magát

Boccs, úgy értettem nem szívja fel eléggé. Lehet, hogy üres, vagy a szokásoshoz képest sokkal kevesebb van benne és luftot szív.

(Hátha csak kis baja van)

Megosztás:

Nagyon ritkán (évente 2-3 alkalom) megtörténik nálam is, hogy nem indul meg, azaz megindul, de ahogy megáll az önindító, megáll a motor is. Ilyenkor nyomok egy pici gázt, elindul, a következő indításkor pedig minden OK szokott lenni... nem tudom miért, szerintem valami dugulás lehet az alapjárati levegőcsatornában...ahol a moci dolgozik. Remélem nem mondtam hülyeséget. Ja, volt az ugy, hogy meleg garázsból jöttem ki hidegre...lehet befagyott egy csep kondenzviz.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.