Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

SZIASZTOK

egy kis segítség kellenne: Opel Astra F 1.8-as benzines autóm van,

az alapjáraton a fordulatszám eddig 1000 körül volt, most pedig 2000-2500 között van indításkor, utánna váltások között felugrik 3500-ra is egy pillanatra, egyébként éppen hogy kell a gázpedált nyomnom szinte megy magától az autó!!!

Mi a hiba?

Előre is köszönöm

SZSZ

Megosztás:

Gyurka!

Akkor ez olyan x-aktás probléma. Mulder talán kitalálna valamit. :lol:

Szilveszter!

Fals levegő problem lehet (szakadt vákumcső pl.), vagy alapjárati motor, de akár hőjeladó is lehet. :lol:

Thx! :evil: :lol:

Ünnepek után ráveszem Rolit egy kis ördög- vagy UFO-űzésre...

Ha nem jár sikerrel, megyek Patyihoz... :twisted:

Megosztás:

1.4 16v mocinak mennyi az olajcsere periódusa(Gastra '02es). apámmal beszéltem ma, és még az az olaj van benne, amivel kijött a gyárból :shock: aszongya hogy 30e km a gyár szerint. :?

30e olyan gazdinál, aki xarik bele. Normálisabbnál 15, 10e, Olajon nem érdemes spórolni sztem, elég nagy skótságra vall, ha vki ezen áll le spúrkodni. :lol:

Megosztás:

30e olyan gazdinál, aki xarik bele. Normálisabbnál 15, 10e, Olajon nem érdemes spórolni sztem, elég nagy skótságra vall, ha vki ezen áll le spúrkodni. :lol:

hát de mért annyit ir elő a gyár?

apám valahogy igy gondolkozhat:

"milyen faxa ez a kocsi. csak 30ezrenként kell olajat cserélni benne"

a szerviz meg már dörzsöli a markát hogy 100ezernél jön a generál :lol:

Megosztás:

hát de mért annyit ir elő a gyár?

apám valahogy igy gondolkozhat:

"milyen faxa ez a kocsi. csak 30ezrenként kell olajat cserélni benne"

a szerviz meg már dörzsöli a markát hogy 100ezernél jön a generál :lol:

Használd, és dobd el, majd vegyél másikat. Egyik gyárnak sem érdeke, h vmit is sokáig tudj használni.

Megosztás:

Ha szembe állsz a kocsival ez van jobbról igaz?

Azt nézegettem már én is, de szerintem az nagyon magasan van, hogy folyik ki ott minden lé?

Szerintem sehogy.

Igen, jobbra. Nekem kifolyt :lol: Persze biztos nem minden csepp... de hát ez van. Természetesen a hűtőt nemárt leszerelni, abból is kijön még egy adag lötty. Amúgyis érdemes átmosni, ha már levan engedve a rendszer, rengeteg kosz megreked a hűtőben.

hát alig jött ki víz... kb 3 liter.

a hütőhöz nem férek hozzá olyan valamihez amin tudnék vizet engedni

Megosztás:

Sziasztok!

A C14NZ astrámon a néhány hete jelzett gondom( mielőtt elérné az üzemmeleg hőfokot, leáll és egyből nem is indul újra, de valamikor már 2-3km megtétele után is csinálja) átmeneteileg(2-3nap) nem jelentkezett, ,majd megszívatott újra. Közben voltam vele full diagnosztikán( nem tech), ahol az összes mérhető elektromos paraméterről kaptam egy diagnosztikai lapot(gyújtáson,hidegen, melegen, alpjáraton,terhelés alatt) és minden értéke fényes volt, a gyújtásán állítottak egy kicsit, megtisztogatták az alpjárati motort,pillangószelepet, de semmi érdembeli hiba,és az általam jelzett hibajelenség(leállás) 1.5órai basztatás után sem jelentkezett. Mint az előbb ítram, néhány napig tökéletes volt a gép, de pénteken hazajövet hideg motorral indulva 2km után a ház előtt leállt(beparkolás előtt) és néhány perc múlva sikerült csak újraindítani(némi durrogás összevissza járás kíséretében) és nagy-nehezen beparkoltam.

Azt hittem, hogy elfogyott a benzinem, mert megfigyelés alatt tarottam a gépet(mivel utoljára a nem üres tankra töltött 8L anyaggal 70km-t sikerült megtennem 45km országúti szakasszal),úgy, hogy a tök üres tankra 5L anyagot tettem, és a ház előtti leálláskor éppen befordult a 25km-be, azaz 20L/100km a fogyasztásom??? Aztán másnap sikeresen újraindult és hidegen megy ismét.

A sárga lámpám nem világított a hiba jelentkezésekor.

A motorhőfokjeladóm a méréseknél nem produkálta magát, de mindenki azt valószínűsíti.

Mi a véleményetek?

A hőfokjeladó az azonos a hőfokmérő-műszer jeladójával( 1. henger szívócsonkon,egy-vezetékes), vagy másutt keresendő? Ha nem az, akkor hogy néz ki, mi az ára?

Előre is köszi a segítséget.

Megosztás:

Hat nemtom!

Ez nekem egy 50eFt-os kerdes volt!

Ennyit fizettem eddig a kerepesi-uti szarvizba,de az en hibamra nem tudtak rajonni! /remeg a motor,valtozik a motorfordulat uresben,es bemelegedve kigyullad a motorhiba-jelzo lampa.A hibakiolvaso alapjarat,ill. benzin-levego arany hibat ir ki/

Nem tudom a Te kocsid mocija mennyire azonos az enyemmel /Classic F,1,4,injektoros,benzines,8 szelepes,2001-es evjarat/

A szerelo utolso tetova otlete a vizhofok szenzor/az,amelyik a szgepnek adja a jelet! nem a muszere!/ csereje volt.! Azt mondta,hogy ez a szenzor,ha beborul,akkor adhat akar -40 C fokos erteket a szgepnek,amitol az megzavarhatja a motor/befecskendezo vezerleset...

En 1700.-Ft-ert vettem a Csergonel,es be is raktam 3 perc alatt,de nem ez volt a hiba!

/A regi,de ezek szerint-jo-megvan,ha ki akarod probalni,keress meg!/

/A kocsi karambolos volt gorogbe,es a javitas nem szakszeru volt.../

Eddig cserelve lett a sortomites,az alapjarat-allito motor,a vizhofok szenzor.Tavasszal pedig cserelve lett minden szuro,olaj es a gyertyak.A mociba 43e km. lehet.

Bennem meg az ideg...

Kinek van otlete,vagy egy szereloje,aki tobbet tud,mint en? :lol:

Megosztás:

Aranykard: egy dolog még eszembe jutott, ami nálam is hasonló random leállásokat okozott, hibakód nélkül: az ECU tápcsatija kontakthibás volt. Igaz nálam nem durrogott, mikor elindult, de az lehet amiatt, hogy túlszivatja magát, amíg próbálod indítani :lol: .

Másik ismertetőjele az volt a dolognak, hogy amíg nem érintkezett az a csati, addig a gyújtás ráadásakor nem világított a Check controll lámpa a műszerfalon (mivel az ECU nem kapott villanyt).

Ez a csati nálam a motor jobboldalán van egy fémlemezen, a gyújtáselosztó mögött (már ha a tiéd olyan, mint az enyém). Alapjáraton ketyegő motornál mozgasd meg azt a csatit, ha leáll, az a bűnös :lol:

Ha nem ez, akkor valami gyújtáshibára gyanakodnék én is :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Kicsit össze vagyok zavarodva, mint a vasorrú bába a mágneses viharban...

Említettem korábban, hogy mindenféle motoralkatrész-cserék után is megmaradt

némi bizonytalanság a verdában, (rángat egyhén, torpan hirtelen gázadásnál, stb.

(lásd itt, ha érdekel :lol: : http://www.opelforum.hu/index.php?s=&showt...ndpost&p=143450 ))

Nos, olajlecsapató tartály szerelése miatt szétszedtem a szívósort, és a nagy kapkodásban a

légmennyiségmérôt fordítva tettem vissza, így a rajta látható nyíl most a légszűrô felé mutat.

Viszont, mintha jobban menne az autó...! Azt, hogy jobban megy, még azelôtt realizáltam, hogy

észleltem volna a fordított szerelés tényét, így nem valsz a placebóhatás...

Ugyanakkor kicsit meg lett cibálva a fôtengely-jeladó érzékelôjének a rendesen megmállott vezetéke

is, tehát az is okozhatja, hogy most kicsit jobbnak tûnik az autó...

Szerintetek melyik az igazi ok? Illetve: maradhat-e ebben az irányban a légtömegmérô, vagy sûrgôsen

fordítsam vissza a helyes direkcióba?

Köszönet a válaszokért elôre is...!

Megosztás:

A főtengely jeladónál nincs más lehetőség, mint hogy jó, vagy nem jó.

Ha megszakad a kontaktus, akkor leáll a motor. Olyan nincs, hogy már

nem olyan jó, és attól rosszabbul megy a motor. Mert vagy megy, vagy nem.

A légmennyiségmérőd forrófilmes vagy csappantyús megoldás?

Mert a forrófilmesnél szerintem nem nagy változás a két irány.

Megosztás:

A főtengely jeladónál nincs más lehetőség, mint hogy jó, vagy nem jó.

Ha megszakad a kontaktus, akkor leáll a motor. Olyan nincs, hogy már

nem olyan jó, és attól rosszabbul megy a motor. Mert vagy megy, vagy nem.

A légmennyiségmérőd forrófilmes vagy csappantyús megoldás?

Mert a forrófilmesnél szerintem nem nagy változás a két irány.

Izé... Olyan, hogy fűtöttszálas, olyan nincs? Mert ez leginkább arra hasonlít...

Benyúl a cső közepéig egy valami, amiben mintha lenne kb. 1cm-es húr (a csőkeresztmetszet

sugárirányában kell elképzelni...) Szerinted? :lol:

Megosztás:

Egy tipp: a gyújtásvezérlő modul is szarozhat... volt már olyan kollega akinél ez oldotta meg a problémát.

Hat nekem is ez volt az utolso elotti tippem!

/Ha a gyujtasvezerlo modul az,amire en gondolok... a gyujtotrafo alatti elektronika :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.