Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Akkor publikáld, hadd okosoggyunk.

Igenis!Értettem! :salute:

Egy képpel kezdeném:

17_KSCCtop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elég jól látható hogy a Kolbenschmidt-en van fagydugó a Cosworth-on nincs.

Illetve a "Cossi" a gyujtáselosztó alatt lévő sarkánál lépcsőzetesen van kialakítva míg a Ks-nek 1etlen1 sarka van.

Ez egy Cosworth:

cossi8_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Ks-ekből két féle létezik anyagkeménységet tekintve.A 700-as ami túl keménynek bizonyult sok esetben és ezért hajlamosak a repedésre,és a 400-as ami viszont túl puha,ezért van úgy hogy összeesik a hengerfejcsavaroknál.

Jelezném hogy az enyém átment a nyomáspróbán ezért nem kell másik hengerfejet vennem! :smt082

Ami azt is jelenti hogy mással van a baj,ezért motor ki,és irány a gépműhely! :smt091

Megosztás:

"motor ki,és irány a gépműhely"- :lol: -Együttérzek veled....Látom nagyon vágod ezt a mocit!Ilyen 20 16V Vectrával szemezek,'97-es.Mik ezzel a mocival a tapasztalataid?Olajfogyasztás,megkopás előfordul? Hengerfejességre hajlamos? :smt086

Tudtommal 97-es autókban nincs c20xe. Azokban már minden esetben x20xev vagy hasonló van, annak annyira nem kényes a hengerfeje. Van viszont más baja állítólag.

Stock 16v-nek meg drukkolok. De én elvinném még1 helyre nyomáspróbára, hátha az előzők tévedtek. Nehogy százezrekért keressétek máshol a hibát, miközben mégis a hengerfejnél van. Nekem annó azt mondták, hogy ez valami igen cseles hengerfej, és van, hogy a nyomáspróba sem mutatja ki a gázt.

Megosztás:

Powerup,Iqbéla köszi hogy lélekben velem vagytok! :wink:

Most még pesten van a hengerfej oda küldtem nyomáspróbára.

Hétfőn fog haza kerülni,de az eredmény már megvan,mint már írtam.

Nincs repedés rajta.

Ilyenkor az lehet hogy a blokk is ferdül "vízvesztés"miatt ezért kell kivenni és síkbahúzni.

Szeretnénk a végére járni a dolognak,ezért is bontjuk tovább,bár 1 kicsit a zsebbe kell majd nyúlni,ami most ku...ra nem hiányzott.

De nem érdekel mert nem szándékozom eladni.

Powerup nem ismerem az "újabb" kétlityis mocit hülyeséget meg nem akarok írni róla. :wink:

Megosztás:

Sziasztok! Segítsetek!

Mi lehet a gondja a gépemnek(c14NZ), ha bemelegedés után alapjáraton(pl lámpa alatt) berázkódik, leesik a fordulat, majdnem megáll(vagy megáll), aztán magától felbőg és szaggatások után leáll. Aztán percekig nem lehet újraindítani. Hidegen tökéletes, semmi rángatás,durrogás.

Alapjárati motor?? vagy Lambdaszonda??? vagy mi ez?.

Az autó leáálásáig semmi hibajelző nem világít

Újabb fejlemény: Azóta néhányszor elkezdtem belangyítani a gépet, a teljes üzemmeleg állapotig 4-5x állt meg.Ma elvolt diagnosztikán, minden adata fényes, és 1.5óra basztatás után sem produkálta a hibát. Bár reggel a szerelőhöz menet, a sarkon befordulva megállt,kb 2perc után indult durrogva. Lehet, hogy a "diszkontkutas" tankolások után a ma reggel beletankolt SHELL-es sima 95-ös anyag segített?

A hőfok jeladójára mondtak csekély eltérést, de lehet, hogy éppen akkor nem produkálta magát?

Más: Néhány oldallal elébb, valaki jelzett egy olyan problémát, hogy a műszerfalból a biztitábla felől 10-30mp-ként egy elktromos relészerű kattanást hall. Ez nálam is megvan alapjáraton állva és menetközben is.Az mitől lehet? Előre köszi a tippeket.

Megosztás:

Újabb fejlemény: Azóta néhányszor elkezdtem belangyítani a gépet, a teljes üzemmeleg állapotig 4-5x állt meg.Ma elvolt diagnosztikán, minden adata fényes, és 1.5óra basztatás után sem produkálta a hibát. Bár reggel a szerelőhöz menet, a sarkon befordulva megállt,kb 2perc után indult durrogva. Lehet, hogy a "diszkontkutas" tankolások után a ma reggel beletankolt SHELL-es sima 95-ös anyag segített?

A hőfok jeladójára mondtak csekély eltérést, de lehet, hogy éppen akkor nem produkálta magát?

Más: Néhány oldallal elébb, valaki jelzett egy olyan problémát, hogy a műszerfalból a biztitábla felől 10-30mp-ként egy elktromos relészerű kattanást hall. Ez nálam is megvan alapjáraton állva és menetközben is.Az mitől lehet? Előre köszi a tippeket.

Lehet, hogy az én hozzászólásomról beszélsz, mármint a kattogásról.

Nekem a hátsó ablaktörlő relé csinálta, kivettem de még nem volt vele időm foglalkozni, lehet a motor szorult meg.

Megosztás:

Szerintem ha hidegen nem csinálja az alapjátrat ingadozást il. leállást, akkor én lamdára gyanakodnék elsősorban, de összetettebb is lehet ugye, mármint összeadódhatnak az apróbb gondok, pl alapjárati léptetőmoci koszolódása, vagy folytószelepház koszolódása (ez szvsz valószínűtlenebb), esetleg valahol fals sevegő (szintén nem hiszem). Ha 16 szelepes lenne, akkor az EGR-re tippelnék, de így szvsz a legvalószínűbb az első két lehetőség.

Megosztás:

hali emberek!

x14xe motornál hol kell a hűtővizet leengedni?

köszi a segítséget!

Lehúzod a hűtőradiátor alsó (bár inkább középső) csonkjáról a csövet, és ott szépen kifolyik. Ez a hivatalos eljárás :lol: Persze előbb csavard le a folyadéktartály kupakját.

Megosztás:

Lehúzod a hűtőradiátor alsó (bár inkább középső) csonkjáról a csövet, és ott szépen kifolyik. Ez a hivatalos eljárás :lol: Persze előbb csavard le a folyadéktartály kupakját.

És ne legyen forró a víz mert csúnyán leforrázhatod magad. :turn-l:

Megosztás:

Lehúzod a hűtőradiátor alsó (bár inkább középső) csonkjáról a csövet, és ott szépen kifolyik.

Ha szembe állsz a kocsival ez van jobbról igaz?

Azt nézegettem már én is, de szerintem az nagyon magasan van, hogy folyik ki ott minden lé?

Szerintem sehogy.

Megosztás:

Ha szembe állsz a kocsival ez van jobbról igaz?

Azt nézegettem már én is, de szerintem az nagyon magasan van, hogy folyik ki ott minden lé?

Szerintem sehogy.

Igen, jobbra. Nekem kifolyt :lol: Persze biztos nem minden csepp... de hát ez van. Természetesen a hűtőt nemárt leszerelni, abból is kijön még egy adag lötty. Amúgyis érdemes átmosni, ha már levan engedve a rendszer, rengeteg kosz megreked a hűtőben.

Megosztás:

Sziasztok!

Elôzmény: gyújtókábel-csere (gyári); gyertyacsere (gyári); alapjárati-motor cseréje (Siemens); EGR-szelep lezárva;

volt olaj-, olajszűrô-, légszűrô-csere; lambdaszonda a szerelô (Roli) szerint elég gyors; vákum-rendszer ugyancsak szerinte rendben; kábelek átnézve...

Mégis: gázadásnál torpan, néha enyhén rángatva pörög fel (terhelésen); motorféknél néha (alapjárati-motor cseréje

óta sokkal ritkábban) rángat és motorfék után gázadásra is torpan, ill. enyhén rágat...

Van 5letetek vagy tapasztalatotok?

Köszönettel,

Megosztás:

Folytószelepház-, szívósor tisztítás volt az alapjárati motor cseréjekor? Az fontos művelet lenne...

Benzinnyomást is jó lenne mérni. Benzinszűrő volt cserélve mostanában?

Fojtószelepház makulátlan volt (ahogy a beteg alapjárati-motor is), mert kb. egy hónapja tisztítottam. Plusz Roli is megskubizta, tisztának minôsítette.

Benzinszűrô-csere 3 hete volt.

Márkaszervízben elkövetett teljes motordiagnosztika segítene valamit? TEC nem mondott semmi fél éve. Akkor is fennálltak az említett dolgok.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.