zotya975 Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 29 perce, Róóóbi írta: Elosztós gyújtás egypólusút, DIS-es gyújtás kétpólusú gyertyát kér. Tényleg eladtam az astrát egy pólusú gyertyával az SE-sítés után, vajon elfogyott már vagy kicserélték? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Paja66 Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 4 órája, Róóóbi írta: Elosztós gyújtás egypólusút, DIS-es gyújtás kétpólusú gyertyát kér. Köszi, akkor az egypólusú NGK lesz kemény 680Ft-ért. A kiegyenlítő tartálynál van egy sárga csatlakozó-dugós valami, amiről azt olvastam, hogy az üzemanyag fajtáját állítja be. Erre 91 van írva. Jó ez nekem az E10-es benzinhez, vagy cserélni kell? X14NZ a motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 13 perce, Paja66 írta: Köszi, akkor az egypólusú NGK lesz kemény 680Ft-ért. A kiegyenlítő tartálynál van egy sárga csatlakozó-dugós valami, amiről azt olvastam, hogy az üzemanyag fajtáját állítja be. Erre 91 van írva. Jó ez nekem az E10-es benzinhez, vagy cserélni kell? X14NZ a motor Az az oktánszámdugó, igazából nem az E5-E10-től függ hanem a tankolt üzemanyag oktánszámától. Itt ha jól tudom 91-95 van a dugón és a 95-nek kellene felfelé néznie. Csak figyelj, mert a csatival együtt is meg lehet fordítani a dugót, szóval lehet hogy jól van csak valaki fordítva pattintotta rá a kiegyenlítőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Paja66 Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 A 95-ös számot nem is vettem észre, annyira elkopott, de jobban megnézve, az van most felül. Jól áll így? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 11 órája, zotya975 írta: Tényleg eladtam az astrát egy pólusú gyertyával az SE-sítés után, vajon elfogyott már vagy kicserélték? Bizzzzzzztosaaaaaaan. Gyertyát nemcserélni népbetegség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Augusztus27, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2020 7 órája, Paja66 írta: Köszi, akkor az egypólusú NGK lesz kemény 680Ft-ért. A kiegyenlítő tartálynál van egy sárga csatlakozó-dugós valami, amiről azt olvastam, hogy az üzemanyag fajtáját állítja be. Erre 91 van írva. Jó ez nekem az E10-es benzinhez, vagy cserélni kell? X14NZ a motor Az teljesen jó lesz neki. Előre beállított elektródahézaggal lehet kapni, de azért nézz rá biztos ami biztos. Az az oktánszámdugó, 91-es és 95-ös oktánszámhoz lehet variálni, mivel viszonylag ritka a 91-es benzin, szerintem nem kérdés, melyik szám legyen felül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus28, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2020 11 órája, Róóóbi írta: Bizzzzzzztosaaaaaaan. Gyertyát nemcserélni népbetegség. Nekem sima liba volt az astrán, mert ha nehezen indult 3 hengerezett akkor tudtam hogy itt a gyertya csere ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Paja66 Elküldve Augusztus28, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2020 14 órája, Róóóbi írta: Az teljesen jó lesz neki. Előre beállított elektródahézaggal lehet kapni, de azért nézz rá biztos ami biztos. Az az oktánszámdugó, 91-es és 95-ös oktánszámhoz lehet variálni, mivel viszonylag ritka a 91-es benzin, szerintem nem kérdés, melyik szám legyen felül. A kérdés az, hogy a foglalat jól áll e, annak a fekete pöcöknek felfelé vagy lefelé kell állni. Zotya írta, hogy fejjel lefelé is állhat az egész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus28, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2020 2 órája, Paja66 írta: A kérdés az, hogy a foglalat jól áll e, annak a fekete pöcöknek felfelé vagy lefelé kell állni. Zotya írta, hogy fejjel lefelé is állhat az egész. A kapcsolási rajz szerint a 95-ös oldalt bedugva egy ellenálláson keresztül záródik a két szál, a 91-es oldalnál meg közvetlenül. Tehát multiméterrel meg tudod különböztetni a két oldalt. De úgy emlékszem a motor járásán is elég jól hallatszik ha rosszul van bedugva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Paja66 Elküldve Augusztus28, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2020 2.3k a 95-ös oldal, a másik szakadás. Szépen jár a motor az E10-el, úgyhogy marad így. Köszönöm a segítségeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus29, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2020 16 órája, Paja66 írta: 2.3k a 95-ös oldal, a másik szakadás. Szépen jár a motor az E10-el, úgyhogy marad így. Köszönöm a segítségeket! Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Paja66 Elküldve Augusztus29, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2020 Ez a csatlakozó mire jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Augusztus29, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2020 On 2020. 08. 28. at 7:23, zotya975 írta: Nekem sima liba volt az astrán, mert ha nehezen indult 3 hengerezett akkor tudtam hogy itt a gyertya csere ideje. 1-2 nap állás után 3 hengerezés jelezte nekem is a csere idejét. Olyan ~60-65 ezret elment... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencus97 Elküldve Szeptember2, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2020 (edited) Sziasztok! Ismételten hozzátok fordulok segítségért. Check engine néha felvillan majd egy ideig ég és elalszik. Ki lett olvasva lambdaszondát ír, viszont én azt fél éve cseréltem.2002-es Opel F Astra 1.4 benzin, x14nz ha jól tudom. Ugye ebbe egy darab van, most vagy cserélnem kéne megint vagy univerzálisat kellene hogy vegyek? Módosítva Szeptember2, 2020 : Bencus97 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember2, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2020 6 órája, Bencus97 írta: Sziasztok! Ismételten hozzátok fordulok segítségért. Check engine néha felvillan majd egy ideig ég és elalszik. Ki lett olvasva lambdaszondát ír, viszont én azt fél éve cseréltem.2002-es Opel F Astra 1.4 benzin, x14nz ha jól tudom. Ugye ebbe egy darab van, most vagy cserélnem kéne megint vagy univerzálisat kellene hogy vegyek? Üdv... a lambda szonda hibakódja ( főleg a szegény, vagy dús keverék kódnál) nem törvényszerűen azt jelenti hogy a szonda rossz. A szonda a kipufogó gáz oxigénszintjét nézi, ha az nem megfelelő azt hibalámpával jutalmazza. De csere előtt ellenőrizni kell hogy a szonda mér hibásan vagy jól mér és a keverék összetétele valóban nem megfelelő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Szeptember2, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2020 (edited) 11 órája, Bencus97 írta: Sziasztok! Ismételten hozzátok fordulok segítségért. Check engine néha felvillan majd egy ideig ég és elalszik. Ki lett olvasva lambdaszondát ír, viszont én azt fél éve cseréltem.2002-es Opel F Astra 1.4 benzin, x14nz ha jól tudom. Ugye ebbe egy darab van, most vagy cserélnem kéne megint vagy univerzálisat kellene hogy vegyek? Próbálj meg 1 vízhőfok jeladót cserélni (2 vezetékes). Nem nagy tétel , annak is köze van a keverék képzéshez . 5 órája, zotya975 írta: Üdv... a lambda szonda hibakódja ( főleg a szegény, vagy dús keverék kódnál) nem törvényszerűen azt jelenti hogy a szonda rossz. A szonda a kipufogó gáz oxigénszintjét nézi, ha az nem megfelelő azt hibalámpával jutalmazza. De csere előtt ellenőrizni kell hogy a szonda mér hibásan vagy jól mér és a keverék összetétele valóban nem megfelelő. Szerintem nincs az az ember aki ki kiméri az 1 vezetékes szondát .Az meg hogy multiméterrel nézzük csak azt árulja el hogy csinál valamit. Egyébként is ha valaki vállalkozna a kimérésével komoly műszerezettség és tudás kell amit meg kell fizetni szemben egy kb 10e ft-os szondával . Módosítva Szeptember2, 2020 : Barret Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencus97 Elküldve Szeptember2, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2020 Köszönöm a válaszokat! Utána nézek a vízhőfok jeladónak. Még egy kérdésem lenne. A lambdaszondám egy vezetékes. Ha járó motornál kihúzom a kábelt (szonda marad a helyén becsavarva) akkor a check engine-nek világitania kéne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Szeptember2, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2020 1 órával ezelőtt, Bencus97 írta: Köszönöm a válaszokat! Utána nézek a vízhőfok jeladónak. Még egy kérdésem lenne. A lambdaszondám egy vezetékes. Ha járó motornál kihúzom a kábelt (szonda marad a helyén becsavarva) akkor a check engine-nek világitania kéne? Elvileg ha bemelegszik a motor akkor igen , gyakorlatlag én kipróáltam nem történt semmi ,bezzeg amikor a km óra spirálom szakadt el akkor szépen kivillogta . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 8 órája, Barret írta: Próbálj meg 1 vízhőfok jeladót cserélni (2 vezetékes). Nem nagy tétel , annak is köze van a keverék képzéshez . Szerintem nincs az az ember aki ki kiméri az 1 vezetékes szondát .Az meg hogy multiméterrel nézzük csak azt árulja el hogy csinál valamit. Egyébként is ha valaki vállalkozna a kimérésével komoly műszerezettség és tudás kell amit meg kell fizetni szemben egy kb 10e ft-os szondával . Ha jól rémlik a " zöld kártya" méréskor megnézik a Lambda értéket is, amiből megtudni a keverék összetételét. Oszciloszkóppal nem lehet kimérni ez egy vezetékes szondát? De igazából még azt sem tudtuk meg mi a hibakód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencus97 Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 13-mas a hibakód. 2napja volt műszakin. Műszaki előtt nálam fel-fel villant 10-15másodpercig a check engine utána elaludt. Rádugták gépre lamdaszondát mutatott, de törölték. Levizsgázott szépen a zöldkártyát is "megkapta". Miután visszafele jöttek vele felvillant megint. Azóta fel-fel villan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyemi Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 (edited) A 13 hiba generálás feltételei :A lambda szonda bemenetén mért feszültségérték 350 és 550 mV között van. Avagy szegény keveréket jelez. A motor így 40 másodpercnél tovább működik, a hűtőfolyadék hőmérséklete nagyobb, mint 85 ° C. A fojtószelep 6%-nál jobban nyitva. Itt aztán lehet bármi : fals levegő-- üzemanyag szűrő eltömődött-- Lambda szonda kormos vagy szakadt vezeték--üzemanyag nyomás kicsi, stb. Ezeket nézd meg. 21-22 kód nincs ugye 13 mellett? Módosítva Szeptember3, 2020 : nyemi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 8 órája, zotya975 írta: Ha jól rémlik a " zöld kártya" méréskor megnézik a Lambda értéket is, amiből megtudni a keverék összetételét. Oszciloszkóppal nem lehet kimérni ez egy vezetékes szondát? De igazából még azt sem tudtuk meg mi a hibakód. Oszciloszkóppal meg lehet mérni de ott is csak a görgbét látod az az hogy csinál valamit a szonda , de a késést azt nem csak úgy lehet megmérni hogy párhuzamosan kipufogógázt is mérnek . Na már most a legtöbb műhely nem rendelkezik oszcilloszkóppal ha rendelkezik is nagyon kevés ember tudja használni , illetve levonni következtetéseket a mérés eredményéből meg őszintén nem is bajlódnak mert egy új szonda olcsóbb mint a munkadíj . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencus97 Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 2 órája, nyemi írta: A 13 hiba generálás feltételei :A lambda szonda bemenetén mért feszültségérték 350 és 550 mV között van. Avagy szegény keveréket jelez. A motor így 40 másodpercnél tovább működik, a hűtőfolyadék hőmérséklete nagyobb, mint 85 ° C. A fojtószelep 6%-nál jobban nyitva. Itt aztán lehet bármi : fals levegő-- üzemanyag szűrő eltömődött-- Lambda szonda kormos vagy szakadt vezeték--üzemanyag nyomás kicsi, stb. Ezeket nézd meg. 21-22 kód nincs ugye 13 mellett? Csak a 13-mas van. Üzemanyag szűrő fél éve, lambda szonda is új szinte, kábelnek nincs baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 1 óra, Barret írta: Oszciloszkóppal meg lehet mérni de ott is csak a görgbét látod az az hogy csinál valamit a szonda , de a késést azt nem csak úgy lehet megmérni hogy párhuzamosan kipufogógázt is mérnek . Na már most a legtöbb műhely nem rendelkezik oszcilloszkóppal ha rendelkezik is nagyon kevés ember tudja használni , illetve levonni következtetéseket a mérés eredményéből meg őszintén nem is bajlódnak mert egy új szonda olcsóbb mint a munkadíj . Hát ezt nem tudom. Kicseréltem már a szondát de csak kíváncsiságból, és igazából nem volt változás. Nekem szonda hibakód még az etanolos időből volt, a szegény keverék miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencus97 Elküldve Szeptember3, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2020 Kicserélem a vízhőfok jeladót hátha ott a bibi. Van valami specifikus dolog amire ügyelnem kéne cserénél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts