pszilaj Elküldve Január29, 2018 Megoszt Elküldve Január29, 2018 22 órája, M.Gyula írta: sziasztok.van egy c14se-m kombi.meleg motornál ha kicsit jobban nyomom akkor nekiáll szaggatni.ugrál.mintha kihagyna a motor.azt tudni kell hogy a kuplung nem tökéletes.kb:2 centinél kiemel.lehet az a baja?dolgozom az ügyön.remélem nincs nagyobb baj.teljes szerkentyűt akarok cserélni.tökre erőtlen.hidegen még húz de utána semmi. ja meg még olyan hogy cseréltem pollen szűrőt de ennek ellenére úgy párásodok mint a rosseb.már bekentem páramentesítővel is de semmi hatás.adjatok tanácsot légyszi. képeket nemsokára teszek fel. A rángatás valószínű, hogy gyújtás hiba. Kábel vagy gyertya. A kuplung inkább erőltetésre csúszik meg, és akkor csak felbőg illetve emelkedik a motor fordulatszáma... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 Sziasztok Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban hogy milyen vezetni belassult lambda szondával ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 26 perce, Barret írta: Sziasztok Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban hogy milyen vezetni belassult lambda szondával ? Hát gondolom gyengébb a motor, ha nem jól követi a változást. Ha meg nagyon csálé az adat úgyis kijelzi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 2 órája, zotya975 írta: Hát gondolom gyengébb a motor, ha nem jól követi a változást. Ha meg nagyon csálé az adat úgyis kijelzi. Az árulkodó jel hogy üzem meleg motornál szét húzott csatival járkálva nem történik semmi változás ? (menésbe se ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 A belassult szonda az, amivel szarul megy az autó, sokat eszik, de nem dob rá hibalámpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Február1, 2018 Megoszt Elküldve Február1, 2018 17 órája, Barret írta: Az árulkodó jel hogy üzem meleg motornál szét húzott csatival járkálva nem történik semmi változás ? (menésbe se ) Jelezni fog az, csak lehet el kell menned vele egy fél városi utat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 Sziasztok! Mondta nekem 1 ember, hogy a főtengely szimering cseréhez nem kell levenni a kartert. Igaz ez? Bár én mindenképpen lefogom venni mert folyat meg szeretném csinálni frankón addig még van 5 ezer km az olajba is. A karter levételéhez egyébként szétkell szednem a kipufogót is? Vagy elég csak a csonknál meglazítani vagy még azt sem muszáj? Nehéz kicserélni a szimeringet? C14NZ lenne a beteg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 8 órája, Kispotter írta: Sziasztok! Mondta nekem 1 ember, hogy a főtengely szimering cseréhez nem kell levenni a kartert. Igaz ez? Bár én mindenképpen lefogom venni mert folyat meg szeretném csinálni frankón addig még van 5 ezer km az olajba is. A karter levételéhez egyébként szétkell szednem a kipufogót is? Vagy elég csak a csonknál meglazítani vagy még azt sem muszáj? Nehéz kicserélni a szimeringet? C14NZ lenne a beteg. A vezérlés oldalihoz nem. Ha megnézed az sokkal kisebb és az olajszivattyú házában van. De én a lendkerék felőlihez is levenném. Az a legjobb ha a leömlőnél és a tűzkarikás csatlakozónál leoldod a kipufogó első csőszakaszát, elméletileg kifér ha fogja a tűzkarika de útban van és bűvészkedni kell vele. Arra készülj, hogy a tűzkarikás csatlakozó csavarjai gyakran berohadnak, rakj oda tartalék csavart pláne ha inkább levágod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 1 órával ezelőtt, Róóóbi írta: A vezérlés oldalihoz nem. Ha megnézed az sokkal kisebb és az olajszivattyú házában van. De én a lendkerék felőlihez is levenném. Az a legjobb ha a leömlőnél és a tűzkarikás csatlakozónál leoldod a kipufogó első csőszakaszát, elméletileg kifér ha fogja a tűzkarika de útban van és bűvészkedni kell vele. Arra készülj, hogy a tűzkarikás csatlakozó csavarjai gyakran berohadnak, rakj oda tartalék csavart pláne ha inkább levágod. A váltó oldalihoz sem, csak el kell húzni a motor a váltótól, harangos váltó esetén talán kifér lefelé a lendkerék, ebben nem vagyok biztos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: A váltó oldalihoz sem, csak el kell húzni a motor a váltótól, harangos váltó esetén talán kifér lefelé a lendkerék, ebben nem vagyok biztos. Nem is a kiférés, az ablakon keresztül hát olyan hogy is mondjam... lendkerék levételhez én szerintem kivenném a motort. Sokkal kényelmesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 19 perce, Róóóbi írta: Nem is a kiférés, az ablakon keresztül hát olyan hogy is mondjam... lendkerék levételhez én szerintem kivenném a motort. Sokkal kényelmesebb. Nem mondod... Régi szép idők..lehetne már tavasz, mostanában semmi komolyabb szerelés nem volt. Na majd az SE... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 3 perce, zotya975 írta: Nem mondod... Na ennyi! Mennyivel jobb már! Bár van otthon flásencúg, a villanyemelőre kicsit irigy vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 Just now, Róóóbi írta: Na ennyi! Mennyivel jobb már! Bár van otthon flásencúg, a villanyemelőre kicsit irigy vagyok. A házépítéshez vettem, aztán meg olyan kevesed adtak volna érte, hogy inkább megtartottam. Arra gondoltam hogy ha majd egyszer meglesz a garázs, fel szerelem a plafonra fixen vagy guruló keretre, és ha éppen nem autót szerelek, akkor a garázskaput fogja nyitni-csukni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 35 perce, zotya975 írta: A házépítéshez vettem, aztán meg olyan kevesed adtak volna érte, hogy inkább megtartottam. Arra gondoltam hogy ha majd egyszer meglesz a garázs, fel szerelem a plafonra fixen vagy guruló keretre, és ha éppen nem autót szerelek, akkor a garázskaput fogja nyitni-csukni. Futómacskás használhatóbb mint a fixen telepített. Egy I gerenda az autó hossztengelyével párhuzamosan és nincs gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 1 perc, Róóóbi írta: Futómacskás használhatóbb mint a fixen telepített. Egy I gerenda az autó hossztengelyével párhuzamosan és nincs gond. Igen úgy kellene, meg előre kéne lejtetnem a tetőt hogy hátul legyen a nagyobb magasság. Ugye ha ott kiemelem, és elviszem hátra pölö letenni a fal mellé, akkor ki lehet tolni az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 3 perce, zotya975 írta: Igen úgy kellene, meg előre kéne lejtetnem a tetőt hogy hátul legyen a nagyobb magasság. Ugye ha ott kiemelem, és elviszem hátra pölö letenni a fal mellé, akkor ki lehet tolni az autót. Szerintem gond nélkül megoldható. Egyedül a belmagasság szab határt, ha az megvan úgy játszol a méretekkel ahogy akarsz. Gondolom 1T feletti cuccokat ritkán kell pakolászni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 2 perce, Róóóbi írta: Szerintem gond nélkül megoldható. Egyedül a belmagasság szab határt, ha az megvan úgy játszol a méretekkel ahogy akarsz. Gondolom 1T feletti cuccokat ritkán kell pakolászni. Amúgy is előre lejtetném a tetőt, mert ha majd egyszer hátra kéményt- kályhát teszek, a kéménynél problémás ha nekifut a hullámpala, és arra lejt. Hát úgy gondoltam elől 2.5 hátul 3 méter bár ez lehet kevés lejtés 5 méteren. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Amúgy is előre lejtetném a tetőt, mert ha majd egyszer hátra kéményt- kályhát teszek, a kéménynél problémás ha nekifut a hullámpala, és arra lejt. Hát úgy gondoltam elől 2.5 hátul 3 méter bár ez lehet kevés lejtés 5 méteren. Ha az emelőt nézed akkor meg sok szerintem. Palának elég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február11, 2018 Megoszt Elküldve Február11, 2018 33 perce, Róóóbi írta: Ha az emelőt nézed akkor meg sok szerintem. Palának elég. Azt mindenképpen vízbe tenném mármint a sínt amin fut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolpat Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 Dízel témától kicsit elkanyarodnék.... Asszonynak kéne valami benzines járgány,visszatérnék(maradnék)az F Astra vonalon több okból is,egyszerű szerelhetőség,relatív olcsó alkatrész árak-fenntartás stb.... Neki kizárólag benzines jöhet szóba,így azt kérdezném,melyik motorkódú verda az ajánlott??? Városban,rövid távon használná elsősorban,de ritkán azért menne 50-60km-es távokat is..számít az alacsony fogyasztás is,tehát nem kell 2000köbcenti.. Nekem anno a C14NZ volt,voltak vele kisebb-nagyobb problémáim,de miután kiismertem,én megszerettem az autót(nem is tudom jó pár éve miért is adtam el?) Bár a jelentősebb hibáit inkább az előző tulaj hanyagságának róvom fel.... Szóval melyek a megbízható(bb) benzines motorok az F-esekben??? Én a C14NZ,vagy C16NZ-kre gondoltam első körben,a többi benzinest nem nagyon ismerem... Üdv.Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 1 óra, zolpat írta: Dízel témától kicsit elkanyarodnék.... Asszonynak kéne valami benzines járgány,visszatérnék(maradnék)az F Astra vonalon több okból is,egyszerű szerelhetőség,relatív olcsó alkatrész árak-fenntartás stb.... Neki kizárólag benzines jöhet szóba,így azt kérdezném,melyik motorkódú verda az ajánlott??? Városban,rövid távon használná elsősorban,de ritkán azért menne 50-60km-es távokat is..számít az alacsony fogyasztás is,tehát nem kell 2000köbcenti.. Nekem anno a C14NZ volt,voltak vele kisebb-nagyobb problémáim,de miután kiismertem,én megszerettem az autót(nem is tudom jó pár éve miért is adtam el?) Bár a jelentősebb hibáit inkább az előző tulaj hanyagságának róvom fel.... Szóval melyek a megbízható(bb) benzines motorok az F-esekben??? Én a C14NZ,vagy C16NZ-kre gondoltam első körben,a többi benzinest nem nagyon ismerem... Üdv.Z Vehetőek. Vagy még X16SZ X16SZR X14NZ is. Illetve a C-s SE motorok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 Az én C16SE motorom csak városban így télen 10-12 litert is bekapkod, hosszútávon volt már 6 alatt is a fogyasztás, úgyhogy ha túlnyomórészt városba kellene, nem biztos hogy a legjobb választás. Emiatt az 1,4 motorok jobbak lehetnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 32 perce, joecockroach írta: Az én C16SE motorom csak városban így télen 10-12 litert is bekapkod, hosszútávon volt már 6 alatt is a fogyasztás, úgyhogy ha túlnyomórészt városba kellene, nem biztos hogy a legjobb választás. Emiatt az 1,4 motorok jobbak lehetnek. Az 1.4 ( főleg az NZ) talán inkább gyenge motor a bódé mozgatásához,akkor inkább 1.6. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolpat Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 Énis inkább az NZ felé hajlok,nem kell nekem 16 szelep+2 vezérműtengely EGR meg miegymás,csak annyival több a nyűg! Sima mezei 8 szelep kp. injektor full fapad,rohangálni rövidebb távokra szerintem elég lesz bőven Nekem anno elég volt az 1,4-es is,na nem egy erőgép valóban a maga 60lóerejével,de 90-100-as utazóval elvitt bárhova. Mondjuk az enyém 5ajtós volt,nem kombi mint a tiéd Zotya... Magamnak is csak azért vettem dízelt,mert én szinte minden nap 45km-re járok melózni,az oda-vissza már 90km! Aztán mondom ha már dízel,akkor a vélhetően jobbik Isuzura esett a választásom,annak meg külön örülök,hogy még Caravan is Szóval akkor ha nem találok megfelelő állapotú 1,4-es NZ-t,csak akkor lesz esetleg 1,6-os.. Üdv.Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 2 órája, joecockroach írta: Az én C16SE motorom csak városban így télen 10-12 litert is bekapkod, hosszútávon volt már 6 alatt is a fogyasztás, úgyhogy ha túlnyomórészt városba kellene, nem biztos hogy a legjobb választás. Emiatt az 1,4 motorok jobbak lehetnek. Azzal akkor bajok vannak, az xe nem eeszik annyit télen. Vagy nagyon rövideket mész, de azon az 1.4 motor sem segít, főleg mert az pici ehhez a kasznihoz. Akkor már valami 1.6 meg valami plusz melegítő/fűtő hogy legalább az üzemi hőmérséklet közelébe kerüljön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts