Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Szab, majd írd meg lécci, mi volt a gond, nekem is van hasonló jelenség, de én inkább a toronycsapágyra gyanakszom, mert nálam az út minőségével is összefügg a kopogás.

Nem akarlak lelombozni, de én is apró, halk kopogással vittem szakihoz. Erre lett szilent+csapágy+gátló csere, persze mindkét oldalt...

Ja, még a kocsink színe is egyezik. :(

Megosztás:

Megy szakihoz, de sokan vizsgáztatnak mostanában nála ezért csak hétfőn tud majd ránézni az enyémre.

Nekem tuti nem futómű, mert a többi fordulaton nagyon szépen hangtalanul megy a gép, de 2000-2500 között teljesen sima úton is(éppen itt feltűnő) csinálja. Olajcsere 2 hete volt, de nem változott semmit. ezért is megy a dokihoz.

Megosztás:

A gátlókat mindenképpen cseréltetem, de akkor már ránézünk a többire is.

Leslie: a tiédnek is színre van fújva a lökhárítója? Elég ritkán látok ilyet, sztem ezek nem is az eredeti lökösei, jobban hasonlít a kabrióéra sztem.

Mennyibe fájt ez a műtét egyébként?

De ez itt már kezd OFF lenni...

Megosztás:

A gátlókat mindenképpen cseréltetem, de akkor már ránézünk a többire is.

Leslie: a tiédnek is színre van fújva a lökhárítója? Elég ritkán látok ilyet, sztem ezek nem is az eredeti lökösei, jobban hasonlít a kabrióéra sztem.

Mennyibe fájt ez a műtét egyébként?

De ez itt már kezd OFF lenni...

Sajna nem színre fújd, de egyébként uez a türkiz kék akármi. :(

82e volt a műtét, eredeti GM szilentekkel, és elvileg eredeti torony csapágyakkal + elvileg Sachs gátlókkal. Azért írom, h elvileg, mert ezt is csak akkor tudja biztosra az ember, ha sk szereli. :lol: Az árban benne volt egy futómű állítás, plusz vmi izé cseréje a kormány-futómű körül. Ezt nem tom pontosra, mert sajna nem kaptam szabit, és a bnőm vitte a gépet a szerelőhöz.

Megosztás:

Huhh, ez nem kevés :lol:

A lengéscsillapítókat én megveszem előre olcsóbban, mint ahogy az ilyen szervizek adni szokták.

Azon gondolkodtam, érdemes-e Opel márkaszervízbe vinnem, úgyértem jelent az valami plusz biztonságot a munka minőségére vonatkozólag?

OFF

leslie, megnéznéd nekem az adattábláján az autó színkódját? mert az enyémből hiányzik az adattábla onnan elölről :?

ON

Mennyivel drágább, ha márkaszervízbe viszem, mintha "maszek" szerelőhöz mennék?

Megosztás:

szerintem annyival nem, mint amennyivel nagyobb biztonság

de ez az én véleményem

vagy pedig keress egy igazán profit, aki ért a dolgokhoz, nem csak úgy nagyjából mindenhez, de az ugyanannyi

Megosztás:

Huhh, ez nem kevés :(

A lengéscsillapítókat én megveszem előre olcsóbban, mint ahogy az ilyen szervizek adni szokták.

Azon gondolkodtam, érdemes-e Opel márkaszervízbe vinnem, úgyértem jelent az valami plusz biztonságot a munka minőségére vonatkozólag?

OFF

leslie, megnéznéd nekem az adattábláján az autó színkódját? mert az enyémből hiányzik az adattábla onnan elölről :?

ON

Sorban.:

-Enyém a cégautóm volt 2 éves kora óta, azaz csak én használtam. Schillerbe volt hordva, szóval márkaszervíz ügyben sajnos van tapasztalatom. Egy dolog van, amiben előnyös, nem kókányolnak, kapásból cserélnek. Beletellt 1-2 évbe, míg beidomítottam őket, h mindenből a gyári, pénz nem számít típusú kuncsaft vok. :lol: Viszont iszonyat lusták, van, amit 2-3x oda kellett vinnem, h kicseréljék, bár ez csak az apróságokra igaz. Szüklátókörüek, azaz kötelező szervíz esetén a tizedét sem nézik meg annak, amit kellene, pl volt, h 1-2ekm-el szervíz után vittem vissza fékpofákat cserélni elöl. Most nyomozok, h mikor volt cserélve vezérmű szíj, ugye elvileg 60ekm a periódusa. A 115ekm-es revíziós számlán nyoma sincs, most van benne 146e, de blindre nem akarom kicseréltetni, elvégre 50k-s történet.

A Fóti uti karosszéria műhelyüket messzire kerüld el, katasztrófa.

-F272 a szám, amire gondolsz. Mellette 3 centivel van egy 051 felirat is, ez nem tom mi lehet. Erre jó a garázs, csak lementem a pincébe, nem kellett kimennem a melegbe. :)

-2-3x-os munkadíra számíthatsz márkaszervízben.

Megosztás:

Sziasztok!

A GSidevils oldalon találtam egy leírást, hogy a motor- és alvázszám mit takar....

Az a gondom, hogy a sajátoméra mindenre rájöttem...de a fateré egy kicsit fura, vagyis nem volt benne a táblázatban..

x16sz.....egy kombi....

nem is tudtam hogy van ilyen motor....azt hittem ez is c16nz....nagyot néztem, vki gyorsan help, s magyarázza el, hogy a táblázat hiányos, vagy mi a fene van.... :?

köszi...

Megosztás:

Sziasztok!

A GSidevils oldalon találtam egy leírást, hogy a motor- és alvázszám mit takar....

Az a gondom, hogy a sajátoméra mindenre rájöttem...de a fateré egy kicsit fura, vagyis nem volt benne a táblázatban..

x16sz.....egy kombi....

nem is tudtam hogy van ilyen motor....azt hittem ez is c16nz....nagyot néztem, vki gyorsan help, s magyarázza el, hogy a táblázat hiányos, vagy mi a fene van.... :?

köszi...

Nézd meg talán ezt : http://opel-magazin.hu/index.php?option=co...=445&Itemid=106

Megosztás:

Thx leslie! :notworthy:

Az 50k-t ugye nem csak a vezérműszíjcserére értetted?

Nálam az így nézett ki:

-vezérműszíj: 3500 Ft körül

-feszítőgörgő: 10000 Ft

-vízpumpa: 7000 Ft

-ékszíj: 1500 Ft körül

-szerelő munkadíja: 5000 Ft (3 óra + 1óra)

Ja és olajcsere is volt.

Ha ezt a márkaszervízben 50k-ért csinálják meg, akkor télleg nem megyek oda :evil:

Megosztás:

Thx leslie! :notworthy:

Az 50k-t ugye nem csak a vezérműszíjcserére értetted?

Nálam az így nézett ki:

-vezérműszíj: 3500 Ft körül

-feszítőgörgő: 10000 Ft

-vízpumpa: 7000 Ft

-ékszíj: 1500 Ft körül

-szerelő munkadíja: 5000 Ft (3 óra + 1óra)

Ja és olajcsere is volt.

Ha ezt a márkaszervízben 50k-ért csinálják meg, akkor télleg nem megyek oda :evil:

De igen, én ilyesmiben mindíg eredetit tetetek bele. Azaz vízpumpa pl 14e, stb. :lol: Saccoltam egyébként, majd megkérdem a Csergőt, h mennyi lenne, az 50 az valóban soknak tűnik.

Nálam olajcserénél 14e az olaj, plusz a szűrő... :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.