soma96 Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 (edited) Sziasztok! 2002-es 1.4-es 8v F Astra-m van, "X"-motorkódos, nem a "C". A probléma: alapjárat-ingadozás. Olvastam, hogy sokféle oka lehet, viszont találtam a motortérben egy hibát, ami valószínűleg okozza az egészet. Arra lennék kíváncsi, hogy ennek a csőnek mi a neve, mert elszakadt. Vákuumcsőre tippelek, mert ha azt a leszakadt fejet odanyomom, hallani a sziszegést. Akár ez a probléma, akár nem, ha valaki tudja ennek a csőnek a nevét, azt nagyon megköszönném, mert szeretnék újat venni a helyébe... Ha elég azt a "csatlakozót" cserélni, akkor annak van külön neve? Előre is köszönöm a válaszokat. Módosítva Október8, 2017 : soma96 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 1 órával ezelőtt, soma96 írta: Sziasztok! 2002-es 1.4-es 8v F Astra-m van, "X"-motorkódos, nem a "C". A probléma: alapjárat-ingadozás. Olvastam, hogy sokféle oka lehet, viszont találtam a motortérben egy hibát, ami valószínűleg okozza az egészet. Arra lennék kíváncsi, hogy ennek a csőnek mi a neve, mert elszakadt. Vákuumcsőre tippelek, mert ha azt a leszakadt fejet odanyomom, hallani a sziszegést. Akár ez a probléma, akár nem, ha valaki tudja ennek a csőnek a nevét, azt nagyon megköszönném, mert szeretnék újat venni a helyébe... Ha elég azt a "csatlakozót" cserélni, akkor annak van külön neve? Előre is köszönöm a válaszokat. Szerintem ez lesz az: https://cromax.hu/vakuumcso_konyokcso_opel_3_5mm_34526 Illetve ez nem pont az hanem a hátsó bal oldali, de szerintem pont ugyanolyat nem nagyon fogsz kapni. Szerk..találtam gyárit is...https://www.autosboltgesztely.hu/termekek/motor-es-alkatreszei/csovek/opel-pipacso-1212473/ potom 2130Forintért. Amúgy teljesen mindegy mit teszel oda, valamit ami nem horpad össze a nem túl nagy vákumtól, egy darab benzincső pölö. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 Sziasztok! Ettől a hengerfej felújítástól, kedvet kaptam én is, indításkor úgyis nyomja már a pamacsot, ha sokat áll. Gyorsan szereztem is magamnak komplett hengerfejet, amit felújíthatok szépen. De akkor már valami kis huncutságot is szeretnék belevinni a dologba. Kis kompresszió növelés, de nem tudom 10:1-nél (ami lehet 9.8, de majdnem mindegy), meddig lehet felmenni, vagy meddig érdemes 95-ös benzin mellett. Kopogás szenzor van a motoron, kérdés mennyit ér. Esetleg egy kis polírozást hol érdemes eszközölni, hogy hatékony legyen megtámogatva portolással? Vagy bármi ilyen tippet szivesen veszek, bár nem a tuning az elsődleges, csak egy pár + paci jól jönne a nagy kasztnihoz. (X20SE motor, ami majdnem C20NE, csak kevésbé hasonlít rá ) Zotya! Régebben beszéltünk, a klíma beszerelést, annak "hatására" bele is vágtam. Sikerült is 1 hét alatt berakni minden gond nélkül, szerencsére. Köszönöm a "támogatást" ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
soma96 Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 1 óra, zotya975 írta: Szerintem ez lesz az: https://cromax.hu/vakuumcso_konyokcso_opel_3_5mm_34526 Illetve ez nem pont az hanem a hátsó bal oldali, de szerintem pont ugyanolyat nem nagyon fogsz kapni. Szerk..találtam gyárit is...https://www.autosboltgesztely.hu/termekek/motor-es-alkatreszei/csovek/opel-pipacso-1212473/ potom 2130Forintért. Amúgy teljesen mindegy mit teszel oda, valamit ami nem horpad össze a nem túl nagy vákumtól, egy darab benzincső pölö. Köszönöm a segítséget! Az első linket már én is megtaláltam korábban, de biztosra akartam menni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 10 órája, zotya975 írta: ... Ez a rész érdekel, hogy lefelé lehet-e cserélni gyűrűket, ha kiveszem a főtengelyt, le lehet-e húzni a dugókat, és vissza lehet-e őket tenni. Hajtókar csapágyakat Krajcso cserélt gyakorlatilag semmi nélkül a kocsi alól, ha jól emlékszem több helyen mérte a főtengelyt és mivel egyenletes kopása volt azt nem bántotta csak túlméretes csapágyakat rakott be. Írtam, hogy nem jön ki a dugó lefelé, nem fér ki. Gyűrűcsere alul-felül bontós móka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 1 óra, Razor01 írta: Sziasztok! Ettől a hengerfej felújítástól, kedvet kaptam én is, indításkor úgyis nyomja már a pamacsot, ha sokat áll. Gyorsan szereztem is magamnak komplett hengerfejet, amit felújíthatok szépen. De akkor már valami kis huncutságot is szeretnék belevinni a dologba. Kis kompresszió növelés, de nem tudom 10:1-nél (ami lehet 9.8, de majdnem mindegy), meddig lehet felmenni, vagy meddig érdemes 95-ös benzin mellett. Kopogás szenzor van a motoron, kérdés mennyit ér. Esetleg egy kis polírozást hol érdemes eszközölni, hogy hatékony legyen megtámogatva portolással? Vagy bármi ilyen tippet szivesen veszek, bár nem a tuning az elsődleges, csak egy pár + paci jól jönne a nagy kasztnihoz. (X20SE motor, ami majdnem C20NE, csak kevésbé hasonlít rá ) Zotya! Régebben beszéltünk, a klíma beszerelést, annak "hatására" bele is vágtam. Sikerült is 1 hét alatt berakni minden gond nélkül, szerencsére. Köszönöm a "támogatást" ! Nincs mit, hát ha nem lóg bele a szívó és a kipufcsonkba a tömítése már az sokat számít szerintem. 35 perce, soma96 írta: Köszönöm a segítséget! Az első linket már én is megtaláltam korábban, de biztosra akartam menni. :D Szivesen! 5 perce, Tiu írta: Írtam, hogy nem jön ki a dugó lefelé, nem fér ki. Gyűrűcsere alul-felül bontós móka. Jó-jó de hol akad el? Nem tudom elképzelni...úgy érted ezen a távolságon nem fér ki fizikailag a dugó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október8, 2017 Megoszt Elküldve Október8, 2017 15 perce, zotya975 írta: Jó-jó de hol akad el? Nem tudom elképzelni...úgy érted ezen a távolságon nem fér ki fizikailag a dugó? Ott ahol jelölted. Az 1,4-esnél 77,6mm a dugó és a henger távolság pedig 86mm. Nincs ilyen széles rész a csapágyhelyeknél, ugye az egyik fele a blokkon van, csak a másikat lehet lecsavarozni a csapágyaknál. Szerk.: Másképp, a dugattyúk közt 8,4mm távolság van, a csapágybak a motoröntvényen pedig ennél szélesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 10 órája, Tiu írta: Ott ahol jelölted. Az 1,4-esnél 77,6mm a dugó és a henger távolság pedig 86mm. Nincs ilyen széles rész a csapágyhelyeknél, ugye az egyik fele a blokkon van, csak a másikat lehet lecsavarozni a csapágyaknál. Szerk.: Másképp, a dugattyúk közt 8,4mm távolság van, a csapágybak a motoröntvényen pedig ennél szélesebb. Hm...ez gáz. Pedig az volt a terv hogy kihúzom lefelé őket, majd ha egyszer gyűrűzni akarom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 (edited) On 2017. 10. 07. at 19:46, zotya975 írta: Hát dadogás rángatás lehet üzemanyag vagy gyujtásprobléma is. De én egyáltalán nem látok itt ilyen hibakódot: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm Motorkód alapján megtalálod a listát. Inkább üzemanyag. A gyertyák kormolódása, és a kipuból távozó fekete füst is talán inkább üzemanyagra utalhat. Gyújtás DIS kocka lévén, nem túl esélyes hogy egyik pillanatról a másikra gallyramenne. Gond nélkül hazajöttünk este, egyszer villant csak ki a sárga lámpa, úgy 1 percre. Az lehetséges hogy bekapott valamit, és most összerakás után, tekintve hogy nem sokat ment, most valami cucc eltömítette. Plusz, mivel leszakadt a testkábel, ami tavasszal is megszivatott, nagyon éhes lett, ez szemmel látszott, és lehet gyomorrontást kapott a sok benzintől? ( azóta a kábelt megcsináltam csoki+1,5 -es tömör rézvezeték csavarra ráhajtva ) A hibakód pedig ez, biztos vagyok benne. x16szr motor, amivel G Astrákat, és talán Corsát is szereltek, igaz, több electronikával, így ezért valószínű hogy az enyém nem a 2 jelet ad, hanem négyet. 5-6-os pineket kell összezárnom. Pont nem találom az erről szóló leírást. On 2017. 10. 07. at 20:58, aholy írta: Egy sima motorcsere sokkal ésszerűbb és gazdaságosabb, 30-50 körül már kapni szinte mindegyik blokkot, aztán az is elmegy jópár km-t még valószínűleg. " valószínűleg " Lehet egyszerűbb lenne, de azzal megint zsákbamacskát vennék. 100% hogy ott is lenne valami gond, ha nem rögtön, akkor rövid időn belül. Most is vehetnék 30-ért kipróbálható motort, még évjáratban és felépítésben is ugyanez. Ha hozzá kell nyúlni, ( lehet csak 2 hónap múlva ) akkor ugyanott vagyok, sőt! Ha ezt rendesen karban tartom, akkor pontosan tudom mi történt vele, és mire számíthatok. Véleményem szerint sokkal biztonságosabb így. Igaz..... költség. De mi nem az? On 2017. 10. 07. at 22:49, Tiu írta: Kérdezted mitől lehet dieseles hang, csak írtam egy lehetőséget. Írhattam volna főtengely csapágyat is... Ha most jól megy, akkor nem kell piszkálni, meg kell figyelni honnan jön a hang. Értem, és köszönöm! Megfigyeltem az egyik hangot. Fordulatszámtól függetlenül ugyanaz a " sebbessége " Sejtésem szerint az AGR szelep működési " sebessége " is fordulatszám független. Továbbra is azon az oldalon hallom, ahol a gyújtás van. Lehet az AGR-től. Csapágyhang: Figyeltem az alapjáratot, ami ismét ( talán csak pillanatnyi javulás volt... ) visszaállt az ingadozós verzióra. De lehet inkább nem figyeltem elég hosszan. Úgy hallom, az alapjárat visszaesése, egyben erölködés, és kompenzálás, hidegen-melegen egybefügg egy éles hanggal. http://videa.hu/videok/jarmuvek/diesel-hang-gLPCqxUIRL88huxh Lehetséges hogy szorulhat-nak csapágyak, ami visszfogja az autót, ezért az ingadozás? Módosítva Október9, 2017 : tuskes Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolesz71 Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 Segítség,tanács,ötlet kellene!!! Adott egy 1996-os Astra 1.4 16V X14XE motorkódú. A probléma az,hogy hidegen a fordulatszáma nagy mértékben ingadozik(túlpörög),gázadás után,ha leveszem a lábam a gázról is még emel a fordulaton,és csak utána esik vissza,és egy furcsa valamiféle villanymotor hangot hallok a motortérből,ami felpörög,majd megáll,majd felpörög,és ennek függvényében változik a fordulat,egyébként a motor jól működik,ha melegszik a motor,utána minden ok,és végül is hidegen is jól húz.Amit megtudtam róla,hogy van benne egy szekunder levegőrendszer,ennek a levegő szivattyúja jojózik,ez a szivattyú bal oldalon elöl a lökhárító mögött van. Jó lenne tudni,hogy ennek a rendszernek mi a feladata,hogyan működik,milyen alkatrészekből áll,és mi lehet vele a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
soma96 Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 Nekem is előjön néha, de azt hittem ez csak a 8 szelepes 1.4-re jellemző... Van vagy 5-6 dolog ami okozhatja és meg lehet őket nézni mielőtt szét kellene szedni a motort, de azt majd a opelmesterek részletesebben leírják neked nemsokára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 2 órája, Zsolesz71 írta: Segítség,tanács,ötlet kellene!!! Adott egy 1996-os Astra 1.4 16V X14XE motorkódú. A probléma az,hogy hidegen a fordulatszáma nagy mértékben ingadozik(túlpörög),gázadás után,ha leveszem a lábam a gázról is még emel a fordulaton,és csak utána esik vissza,és egy furcsa valamiféle villanymotor hangot hallok a motortérből,ami felpörög,majd megáll,majd felpörög,és ennek függvényében változik a fordulat,egyébként a motor jól működik,ha melegszik a motor,utána minden ok,és végül is hidegen is jól húz.Amit megtudtam róla,hogy van benne egy szekunder levegőrendszer,ennek a levegő szivattyúja jojózik,ez a szivattyú bal oldalon elöl a lökhárító mögött van. Jó lenne tudni,hogy ennek a rendszernek mi a feladata,hogyan működik,milyen alkatrészekből áll,és mi lehet vele a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm!! Nagyjából:http://www.geree.hu/motormenedzsment-es-diagnosztika/otto-motorok-obd-felugyelete/szekunderlevego-rendszer/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 8 órája, tuskes írta: Megfigyeltem az egyik hangot. Fordulatszámtól függetlenül ugyanaz a " sebbessége " Sejtésem szerint az AGR szelep működési " sebessége " is fordulatszám független. Továbbra is azon az oldalon hallom, ahol a gyújtás van. Lehet az AGR-től. Csapágyhang: Figyeltem az alapjáratot, ami ismét ( talán csak pillanatnyi javulás volt... ) visszaállt az ingadozós verzióra. De lehet inkább nem figyeltem elég hosszan. Úgy hallom, az alapjárat visszaesése, egyben erölködés, és kompenzálás, hidegen-melegen egybefügg egy éles hanggal. http://videa.hu/videok/jarmuvek/diesel-hang-gLPCqxUIRL88huxh Lehetséges hogy szorulhat-nak csapágyak, ami visszfogja az autót, ezért az ingadozás? Lehet a befecskendező pisil össze-vissza, nehéz ezt már így megmondani videón keresztül. Esetleg az injektor o-gyűrűjét lehetne megnézni, ha úgyis gond van az üzemanyag ellátással. Nem hiszem, hogy a csapágy szorulna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2017 Megoszt Elküldve Október9, 2017 10 órája, tuskes írta: Inkább üzemanyag. A gyertyák kormolódása, és a kipuból távozó fekete füst is talán inkább üzemanyagra utalhat. Gyújtás DIS kocka lévén, nem túl esélyes hogy egyik pillanatról a másikra gallyramenne. Gond nélkül hazajöttünk este, egyszer villant csak ki a sárga lámpa, úgy 1 percre. Az lehetséges hogy bekapott valamit, és most összerakás után, tekintve hogy nem sokat ment, most valami cucc eltömítette. Plusz, mivel leszakadt a testkábel, ami tavasszal is megszivatott, nagyon éhes lett, ez szemmel látszott, és lehet gyomorrontást kapott a sok benzintől? ( azóta a kábelt megcsináltam csoki+1,5 -es tömör rézvezeték csavarra ráhajtva ) A hibakód pedig ez, biztos vagyok benne. x16szr motor, amivel G Astrákat, és talán Corsát is szereltek, igaz, több electronikával, így ezért valószínű hogy az enyém nem a 2 jelet ad, hanem négyet. 5-6-os pineket kell összezárnom. Pont nem találom az erről szóló leírást. " valószínűleg " Lehet egyszerűbb lenne, de azzal megint zsákbamacskát vennék. 100% hogy ott is lenne valami gond, ha nem rögtön, akkor rövid időn belül. Most is vehetnék 30-ért kipróbálható motort, még évjáratban és felépítésben is ugyanez. Ha hozzá kell nyúlni, ( lehet csak 2 hónap múlva ) akkor ugyanott vagyok, sőt! Ha ezt rendesen karban tartom, akkor pontosan tudom mi történt vele, és mire számíthatok. Véleményem szerint sokkal biztonságosabb így. Igaz..... költség. De mi nem az? Értem, és köszönöm! Megfigyeltem az egyik hangot. Fordulatszámtól függetlenül ugyanaz a " sebbessége " Sejtésem szerint az AGR szelep működési " sebessége " is fordulatszám független. Továbbra is azon az oldalon hallom, ahol a gyújtás van. Lehet az AGR-től. Csapágyhang: Figyeltem az alapjáratot, ami ismét ( talán csak pillanatnyi javulás volt... ) visszaállt az ingadozós verzióra. De lehet inkább nem figyeltem elég hosszan. Úgy hallom, az alapjárat visszaesése, egyben erölködés, és kompenzálás, hidegen-melegen egybefügg egy éles hanggal. http://videa.hu/videok/jarmuvek/diesel-hang-gLPCqxUIRL88huxh Lehetséges hogy szorulhat-nak csapágyak, ami visszfogja az autót, ezért az ingadozás? Vedd le a generátor ékszíjat akkor azt legalább kiszűröd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 (edited) 12 órája, Tiu írta: Lehet a befecskendező pisil össze-vissza, nehéz ezt már így megmondani videón keresztül. Esetleg az injektor o-gyűrűjét lehetne megnézni, ha úgyis gond van az üzemanyag ellátással. Nem hiszem, hogy a csapágy szorulna. Hát, az o-gyűrűről... A fedél és az injektor között korábban jól látszott hogy nincs rendben a tömítés: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=941IMG_2984.jpg Max veszek most, és kicserélem, csak nem tartottam fontosnak. Ezek szerint tévedtem. Az is lehet, hogy a tavaszi szerelgetésem elött, tömített volt a sok kosztol, s miután leszedtem, szépen megtakarítottam, ezzel egyidőben meg is bolygattam, és odalett a tömítettség. Talán mintha onnantól lenne az ingadozás, bár ebbe nem vagyok biztos. Ha már arrafelé bogarászok. Jól sejtem hogy a lepattant csatlakozóra való vákumcső: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=422IMG_2979.jpg az pont az általam már csavarral lezárt helyre való az injektor oldalába? http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=688IMG_2983.jpg A másik cső meg előre a légszűrőházhoz. Nem nagy tétel, de ha már ezzel is segíthetek, és esetleg lehet olyan nem tudom talán " visszacsapószelepet " külön venni az injektorfedélbe, akkor már azt is megcsinálnám. Bár nekem az éles hang, fémesnek tűnik, ebből is gondoltam valami csapágyra. Nem kívánom hogy így legyen, nem keresem magamnak a bajt. 10 órája, zotya975 írta: Vedd le a generátor ékszíjat akkor azt legalább kiszűröd. A generátor ékszíjat pont most cseréltem, vadi új. A régivel is ezt csinálta. Módosítva Október10, 2017 : tuskes Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 2 órája, tuskes írta: Hát, az o-gyűrűről... A fedél és az injektor között korábban jól látszott hogy nincs rendben a tömítés: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=941IMG_2984.jpg Max veszek most, és kicserélem, csak nem tartottam fontosnak. Ezek szerint tévedtem. Az is lehet, hogy a tavaszi szerelgetésem elött, tömített volt a sok kosztol, s miután leszedtem, szépen megtakarítottam, ezzel egyidőben meg is bolygattam, és odalett a tömítettség. Talán mintha onnantól lenne az ingadozás, bár ebbe nem vagyok biztos. Ha már arrafelé bogarászok. Jól sejtem hogy a lepattant csatlakozóra való vákumcső: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=422IMG_2979.jpg az pont az általam már csavarral lezárt helyre való az injektor oldalába? http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=688IMG_2983.jpg A másik cső meg előre a légszűrőházhoz. Nem nagy tétel, de ha már ezzel is segíthetek, és esetleg lehet olyan nem tudom talán " visszacsapószelepet " külön venni az injektorfedélbe, akkor már azt is megcsinálnám. Bár nekem az éles hang, fémesnek tűnik, ebből is gondoltam valami csapágyra. Nem kívánom hogy így legyen, nem keresem magamnak a bajt. A generátor ékszíjat pont most cseréltem, vadi új. A régivel is ezt csinálta. Az oké, de a generátornak is lehet hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 (edited) 1 perc, zotya975 írta: Az oké, de a generátornak is lehet hangja. Jogos!!! Próbálok még 2 alkatrészt keresni, de sehogy sem találom. Egyáltalán az injektor fedélhez lehet kapni valamiféle tömítő gyűrűt? Mert ahol csatlakozik az injektorhoz, ott akár falsot is szívhat. Az valahogy a fedél aljában lehet. Módosítva Október10, 2017 : tuskes Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 4 perce, tuskes írta: Jogos!!! Próbálok még 2 alkatrészt keresni, de sehogy sem találom. Egyáltalán az injektor fedélhez lehet kapni valamiféle tömítő gyűrűt? Mert ahol csatlakozik az injektorhoz, ott akár falsot is szívhat. Az valahogy a fedél aljában lehet. A nagy fekete-kupak alá? Van ott egy nagy gyűrű de ott inkább csak szűretlen levegőt tudna szívni Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 8 perce, zotya975 írta: A nagy fekete-kupak alá? Van ott egy nagy gyűrű de ott inkább csak szűretlen levegőt tudna szívni Igen, de egyúttal fals levegőt is. Gondolom....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 4 perce, tuskes írta: Igen, de egyúttal fals levegőt is. Gondolom....... Persze, de mivel az még a konkrét levegő-benzin szabályzás előtt van, igazából a motorműködés szempontjából nem befolyásol semmit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 (edited) 38 perce, zotya975 írta: Persze, de mivel az még a konkrét levegő-benzin szabályzás előtt van, igazából a motorműködés szempontjából nem befolyásol semmit. Én elhiszem. Csak gyanus volt hogy mivel egy légtér, és alap esetben nem onnan kell a gondolom szabályozott levegő mennyiséget kapnia, így szerepet játtszhat az ingadozásban. Igazán nem tudom, mit csekkoljak. Korábban az egész motorteret körbefúlytam féktisztítóval, alapjárati változást nem tapasztaltam. Erre a hibára csak érdekelne a megoldás.... Annyit teszek most, hogy leszedem az AGR szelepet, megtisztítom, már amennyiben szükséges, visszateszem, de a csatit nem dugom rá egyenlőre, hogy kizárjam a kerepelő hangból, a szelep esetleges hibás működését. Továbbá leszedem tanácsodra a generátorszíjat, a másik zavaró hang kiszűrűsűre. Módosítva Október10, 2017 : tuskes Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 (edited) Btw mennyi hely van a főtengely himbák és a dekli/olajteknő alja között? ( sikerült az olajba beleverni a rendes leeresztő-csavart, azonos menetű csak kb 45 mm hosszú volt, így kivadásztam, nem mertem kockáztatni, hogy menjek is vele.) Módosítva Október10, 2017 : webshark Csak Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 29 perce, webshark írta: Btw mennyi hely van a főtengely himbák és a dekli/olajteknő alja között? ( sikerült az olajba beleverni a rendes leeresztő-csavart, azonos menetű csak kb 45 mm hosszú volt, így kivadásztam, nem mertem kockáztatni, hogy menjek is vele.) Elég sok hely van ott ugye a búvárcső is lenyúlik az aljáig az is van vagy kb. 6-8 centi hosszú. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október14, 2017 Megoszt Elküldve Október14, 2017 Olajcsere...már tegnap este leengedtem hazaérés után hogy ma ne kelljen melegíteni a motor, vagy csak úgy furikázni. Az olajpálca csövét kellett körbemosnom meg pasztáznom, mert ott valamiért szivárog az olaj. Alig férni hozzá. Aztán meg kitekertem az olajgombát mert elég későn alszik el a visszajelző, hát valami mézszerű fekete trutyi folyt onnan, egyenlőre még mosogatom, meg a gombát is. Persze minden útban van, a féltengely a saját kezem meg a lámpa is. Kíváncsi leszek javul-e valamit. De csak holnap töltöm és próbálom ki, addig had kössön a paszta. Végül Loctite 5910-et sikerült vennem nagy nehezen, a Bárdinál. Közben: Ebben nem találtam visszacsapó szelepet, de aztán rájöttem hogy a rugó feszíti neki a betétet a külső résznek és az maga ami elzárja a visszafolyást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Október15, 2017 Megoszt Elküldve Október15, 2017 20 órája, zotya975 írta: Az olajpálca csövét kellett körbemosnom meg pasztáznom, mert ott valamiért szivárog az olaj. Alig férni hozzá. Mármint ami lent van a hűtő felől a blokkon? A két csavaros talpnál? Érdekes, 3. Opelom van és eddig egyiknél sem szivárgott (miközben máshol meg de). Mák? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts