Kispotter Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 A fordulatszám jelet azthiszem a hall jrladóról veszi. De egyébként indítás közben ugrik néha ha már megy semmi baja. Még egy valamire gondoltam lehez, hogy mikor sokat áll leragad az injektor? És ezért indul kevés állás után simán. Van ilyen? Én most azon gondolkodom úgy is megyek a bontóba már 3. alkalommal hátha kapok végre vezérlés fedelet, hogy hozok mindent. Hall jeladót, trafót, gyújtásmodult meg egy injektort. Azt ha legközelebb ilyen van nekiállok cserélni. Vagy még most kicserélek mindent bontotra. Mennyit kóstálhat így bontóba ez így minden? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 Heló. Segítségeteket kérném. Két bajom is van amit orvosolni kellene. Az egyik hogy magasabb fordulatszámon csobog a víz. Kiegyenlítő tartály sapkát levettem járattam az autót ventilátor kapcsoásig de nem segített. Esetleg hengerfejes lenne!? A másik hogy menet közben kidobom üresbe a váltót a fordulatszám nem esik le alapjáratra hanem ingázik 1500 és 1800 között mindaddig még az autó még nem áll. Ezt nagyon sokszor csinálja de ritkán nem. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 15 órája, webshark írta: ez hányas méretű torx? Az alapjárati motor és mellette a vákumcső becsatlakozás 20-as oldalt a pillangószelep poti 25-ös, a benzin nyomásszabályzót nem néztem meg, de valamelyik tuti jó hozzá. 5 órája, Kispotter írta: A fordulatszám jelet azthiszem a hall jrladóról veszi. De egyébként indítás közben ugrik néha ha már megy semmi baja. Még egy valamire gondoltam lehez, hogy mikor sokat áll leragad az injektor? És ezért indul kevés állás után simán. Van ilyen? Én most azon gondolkodom úgy is megyek a bontóba már 3. alkalommal hátha kapok végre vezérlés fedelet, hogy hozok mindent. Hall jeladót, trafót, gyújtásmodult meg egy injektort. Azt ha legközelebb ilyen van nekiállok cserélni. Vagy még most kicserélek mindent bontotra. Mennyit kóstálhat így bontóba ez így minden? Egyszer vettem bontott gyujtásmodult azt 4 ezerért adták. 4 órája, ihbastra írta: Heló. Segítségeteket kérném. Két bajom is van amit orvosolni kellene. Az egyik hogy magasabb fordulatszámon csobog a víz. Kiegyenlítő tartály sapkát levettem járattam az autót ventilátor kapcsoásig de nem segített. Esetleg hengerfejes lenne!? A másik hogy menet közben kidobom üresbe a váltót a fordulatszám nem esik le alapjáratra hanem ingázik 1500 és 1800 között mindaddig még az autó még nem áll. Ezt nagyon sokszor csinálja de ritkán nem. Köszi A csobogás nekem középről a radiátortól jön, levegős, megoldatlan probléma, egyszer sikerült véletlenül légteleníteni azóta sem. Amig gurul az autó az útjeladó nem engedi alapjáratra esni a fordulatszámot, kábé 1500-on van, eddíg is van motorfék egészen lassú guruláskor esik csak le, ekkor adja vissza a gázt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomas1989 Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 Sziaztok! A következő problémám adódott! Van egy Opel Astra F 1.6 16V 101 Le járművem, amikor a szivató megy kb 1300-1500-as fordulatnál a motor be remeg nagyon, mikor le esik ~1100 ig a remegés abba marad. Nem tudom mitől lehet, gyertyát gyújtókábelt cseréltem, üzemanyag szűrőt szintúgy, a motor kipufogó szelepeit nemrég kicserélték, ugyanis az egyik hengeremben alacsony volt a kompresszió, azóta a kocsi rendben van, megy mint régen. Egyéb problémáról nem tudok. A hidro tőkék kerepelnek kicsit, de a szerelő szerint ez még nem jelenthet problémát. A motortartó gumibakokat is kiártnak tartja, mert akkor azt érezném menet közben is. Aki találkozott már ilyen problémával, vagy valami megoldást tud kérem írjon, tanácstalan vagyok, minden tanácsot szívesen várok. A válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 Na voltam bontóba, vettem trafót gyújtásmodullal együtt b corsából 1.2 es volt ha jól tudom. Gondolom jó az enyémbe is ránézésre ugyan olyan. Viszont a sárga felirat jelent rajta valamit? Amit vettem xe volt rajta. Az én kocsimba valami w-s, de majd megnézem. Volt injektor is, de azt nem vettem a 10 ezer ft ot sokallom érte. Főleg így, hogy lehet nem is az a baja. Más: Hogy lehet megoldani, hogy ha sokat írok ne korlátozzon az oldal? Vagy ez direkt ilyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 9 perce, Kispotter írta: Na voltam bontóba, vettem trafót gyújtásmodullal együtt b corsából 1.2 es volt ha jól tudom. Gondolom jó az enyémbe is ránézésre ugyan olyan. Viszont a sárga felirat jelent rajta valamit? Amit vettem xe volt rajta. Az én kocsimba valami w-s, de majd megnézem. Volt injektor is, de azt nem vettem a 10 ezer ft ot sokallom érte. Főleg így, hogy lehet nem is az a baja. Más: Hogy lehet megoldani, hogy ha sokat írok ne korlátozzon az oldal? Vagy ez direkt ilyen? Pontosan én sem tudom mik ezek a felritaok, de ha a középső tüske passzol, akor jónak kell lennie. Igazából ha nem vagy klubtag akkor van az 5hozzászólás per nap, ha az vagy akkor korlátlan. Én sem értek egyet vele, de ez van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabesz400 Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 On 2017. 06. 13. at 20:57, HaPetya írta: Én is arra emlékszem. Akkor nálad is ez a helyzet. HaPetya! Bocs hogy most írok de tegnapelött már elfogyott a napi kvóta! Köszönöm a tippet holnap megnézem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mobilos3 Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 Sziasztok.Van egy opel astra f 1.4 16v ecotec.A kérdésem az lenne hogy állo helyzetbe 1es sebességbe rakva hintáztatom az autot és ilyen nyikorgo hangot ad.A motor nem jár.Simán 1esbe van állo helyzetbe.Ugyanezt a nyikkano hangot adja amint beindul az auto.De csak egy pillanatra adja a hangot.A gumibakok kilőve.Nem onnan jön a hang.Szerintetek mi lehet a gond.Köszönöm a segitséget.Forrás: http://astraferi.freewb.hu/uzenofal/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 6 órája, mobilos3 írta: Sziasztok.Van egy opel astra f 1.4 16v ecotec.A kérdésem az lenne hogy állo helyzetbe 1es sebességbe rakva hintáztatom az autot és ilyen nyikorgo hangot ad.A motor nem jár.Simán 1esbe van állo helyzetbe.Ugyanezt a nyikkano hangot adja amint beindul az auto.De csak egy pillanatra adja a hangot.A gumibakok kilőve.Nem onnan jön a hang.Szerintetek mi lehet a gond.Köszönöm a segitséget.Forrás: http://astraferi.freewb.hu/uzenofal/ Esetleg kipufogó flexicső meg még millió egy dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 Volt nekem is nyikanó hang, nem tudnám elmagyarázni milyen, de jellegzetes fém a fémen nyikkanás. Kipufogó tűzkarika a leömlő után. Teljesen kilapult, kapott újat, semmi hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 13 perce, aholy írta: Volt nekem is nyikanó hang, nem tudnám elmagyarázni milyen, de jellegzetes fém a fémen nyikkanás. Kipufogó tűzkarika a leömlő után. Teljesen kilapult, kapott újat, semmi hangja. 16V-nél nincs olyan. Ott flexi van beépítve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 3 órája, HaPetya írta: 16V-nél nincs olyan. Ott flexi van beépítve. Aha, ezt nem tudtam, meg el is siklottam felette hogy az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 4 órája, HaPetya írta: 16V-nél nincs olyan. Ott flexi van beépítve. 16V-nél is tűzkarika van. Legalábbis az enyémen az volt, amíg le nem korrodált róla a csavarokat tartó fül. azóta flexi cső van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 5 órája, aholy írta: Volt nekem is nyikanó hang, nem tudnám elmagyarázni milyen, de jellegzetes fém a fémen nyikkanás. Kipufogó tűzkarika a leömlő után. Teljesen kilapult, kapott újat, semmi hangja. Nekem a leömlő két rugója nyikorog ott a tűzkarikánál. Ahogy hintáztatom az autó sebességben, a motor ugye fogja a kerék mozdítaná, és a bakokon előre-hátul mozdul a motor a kipuf meg ugye külön lóg a gumi felfüggesztőkön. Ha kenek alá rézpasztát egy darabig kussban van, de aztán kiég és megint kezdi. Más: én azt hiszem kibacom alóla a pic*ába ezt a vas univerzális katalizátort mert rohadt fémes érces undorító hangja van. Kéne csinálni valami cseredarabot sima csőből, amit csak át kell csavaroznom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 2 órája, zotya975 írta: Nekem a leömlő két rugója nyikorog ott a tűzkarikánál. Ahogy hintáztatom az autó sebességben, a motor ugye fogja a kerék mozdítaná, és a bakokon előre-hátul mozdul a motor a kipuf meg ugye külön lóg a gumi felfüggesztőkön. Ha kenek alá rézpasztát egy darabig kussban van, de aztán kiég és megint kezdi. Más: én azt hiszem kibacom alóla a pic*ába ezt a vas univerzális katalizátort mert rohadt fémes érces undorító hangja van. Kéne csinálni valami cseredarabot sima csőből, amit csak át kell csavaroznom. Valami bontasbol kell keresni szethullottat, biztos van, aztan azt sak ala kell pattintani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 3 órája, aholy írta: Valami bontasbol kell keresni szethullottat, biztos van, aztan azt sak ala kell pattintani. Hát igazából ami ki volt belezve annak sem volt sokkal szebb hangja, de ugye azt kivágtam mert felhasználtam a két csonkját az univerzálishoz. Pedig valami kéne, mert ennek nagyon olyan idióta hangja van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Június16, 2017 Megoszt Elküldve Június16, 2017 Sziasztok Mitől lehet az hogy rángat a kocsim F Astra alacsony fordulaton (üzem meleg motornál vagy ott is ) és amikor álltam be az udvarba ki tetem üresbe és leállt. Üzem anyag szűrő kb 1500 km el ezelőtt cserélve olaj al együtt. 1.6 8v benzin Hengerenkénti injektor . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június17, 2017 Megoszt Elküldve Június17, 2017 10 órája, Barret írta: Sziasztok Mitől lehet az hogy rángat a kocsim F Astra alacsony fordulaton (üzem meleg motornál vagy ott is ) és amikor álltam be az udvarba ki tetem üresbe és leállt. Üzem anyag szűrő kb 1500 km el ezelőtt cserélve olaj al együtt. 1.6 8v benzin Hengerenkénti injektor . Kétvezetékes vízhőfok jeladó, beszívott hőmérséklet levegő jeladó, gyújtásgondok, Map szenzor, most így hirtelen. c16se? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barret Elküldve Június17, 2017 Megoszt Elküldve Június17, 2017 1 óra, zotya975 írta: Kétvezetékes vízhőfok jeladó, beszívott hőmérséklet levegő jeladó, gyújtásgondok, Map szenzor, most így hirtelen. c16se? Igen C16Se , De volt már korábban is rángatott egy kicsit hidegbe , meg néha ha kitettem üresbe és fékeztem leállt de ezekt kb max 3 alkalommal csinálta kb 3 hónap alatt szóval nem értem . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június17, 2017 Megoszt Elküldve Június17, 2017 4 perce, Barret írta: Igen C16Se , De volt már korábban is rángatott egy kicsit hidegbe , meg néha ha kitettem üresbe és fékeztem leállt de ezekt kb max 3 alkalommal csinálta kb 3 hónap alatt szóval nem értem . Üresben guruláskor motorleállást az útjeladó hiba is szokott produkálni. Ha lenyomod kábé 5 másodpercre a középkijelző 2 gombját akkor ki kell írnia a sebességet 53Km/ óráig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Június18, 2017 Megoszt Elküldve Június18, 2017 (edited) T. Kartársak! Hengerfejtömítést cseréltem, motoröblítő után kapott Castrol 10w40-et(Bárdis cikksz.: CAS 203-1). Olaj felmelegedéskor/után nincs olajnyomás(pislákol a lámpicsek), hidrotőkék is csörömpölnek... ((( Ami pozitív.. generál után vánszorgott 140ezret, látható tapintható hónolás. Módosítva Június18, 2017 : koqxdió Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Június18, 2017 Megoszt Elküldve Június18, 2017 4 perce, koqxdió írta: T. Kartársak! Hengerfejtömítést cseréltem, motoröblítő után kapott Castrol 10w40-et(Bárdis ciksz. CAS 203-1). Olaj felmelegedéskor/után nincs olajnyomás(pislákol a lámpicsek), hidrotőkék is csörömpölnek... ((( Ha szerelés rendben van, akkor a motoröblítővel lesz a bibi. Én soha nem ajánlom ennek használatát. Ha jó agresszív a cucc, akkor leoldott egy csomó rittyót és az most az olajszivattyú szívótölcsérénél csoportosul. Így ne használd az autót, legegyszerűbb még most levenni az olajteknőt és kitakarítani. Nekem most ez jutott eszembe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2017 Megoszt Elküldve Június18, 2017 4 perce, koqxdió írta: T. Kartársak! Hengerfejtömítést cseréltem, motoröblítő után kapott Castrol 10w40-et(Bárdis ciksz. CAS 203-1). Olaj felmelegedéskor/után nincs olajnyomás(pislákol a lámpicsek), hidrotőkék is csörömpölnek... ((( Üdv...ki kellene tekerni a túlnyomás szelepet a blokk elején bal oldalt a főtengely szíjtárcsa mellett. Lehet öblítéskor odakerült vmi kosz és kitámasztja. Mivel az olajpumpán van a karter felett elméletileg nem fog kifolyni az olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Június18, 2017 Megoszt Elküldve Június18, 2017 Köszi Nektek, akko harcolok tovább mert törött bordával nem élmény teherrel közlekedni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve Június19, 2017 Megoszt Elküldve Június19, 2017 (edited) Na sziasztok! Nekem voltak elkopva a vez kerekek az autón. Tegnap megejtettem a cserét. Sajna összehasonlító képet elfelejtettem csinálni, de így is látszik azért a kopás. A szíjba 8 ezer km volt. Ja és ügye nekem voltak hidegen indítási problémák. Nem tudom mi köze hozzá, de mióta ki lett cserélve nincs! Módosítva Június19, 2017 : Kispotter 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts