felhasznaaloo Elküldve Január21, 2017 Megoszt Elküldve Január21, 2017 2 órája, pszilaj írta: Sajnos azt nem tudom, de majd rákérdezek... Hát én meg azt hittem kímélem az autót, aztán egyszercsak ez van. Az igaz, hogy az utóbbi 4-500 km mind város volt rövid távokkal és gyakori dugókkal, de nem volt semmi gyanús jel. Aztán mikor kimentem az autóútra, jött hirtelen a füstölés, meg utólag visszagondolva kicsit más lett a hangja. Köszi az infókat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Január21, 2017 Megoszt Elküldve Január21, 2017 On Friday, January 20, 2017 at 20:23, zotya975 írta: Mondjuk én nem értem ezt az átfúj dolgot, ha előtte használható volt a motor akkor nem lehetett olyan kicsi a kompresszió. Nagyon kopott motornak óriási a kartergáza, találkoztam már olyannal is amibe belefullad a motor. Ha lehúztad a vastag csövet mintha a kipufogót láttad volna úgy füstölt. A hajtókar csapágyak meg tudtommal védve vannak elfordulás ellen. Kompresszió sose volt mérve de ha nagyritkán hirtelen kellett forgalomba becsatlakozni /pesti tempó/ akkor ugrott az autó. Persze sose hideg motornál. Nem tudom mennyire függ össze a 2. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 6 órája, felhasznaaloo írta: Kompresszió sose volt mérve de ha nagyritkán hirtelen kellett forgalomba becsatlakozni /pesti tempó/ akkor ugrott az autó. Persze sose hideg motornál. Nem tudom mennyire függ össze a 2. Hát az átfúj dolgot én úgy értelmezem hogy kicsi a kompresszió, ami akár lehetne csak szelep hiba is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 10 órája, felhasznaaloo írta: Hát én meg azt hittem kímélem az autót, aztán egyszercsak ez van. Az igaz, hogy az utóbbi 4-500 km mind város volt rövid távokkal és gyakori dugókkal, de nem volt semmi gyanús jel. Aztán mikor kimentem az autóútra, jött hirtelen a füstölés, meg utólag visszagondolva kicsit más lett a hangja. Köszi az infókat! Kérdés mióta van nálad az autó. Elég előtted egy hanyag/szegény gazda és előkészítette neked a dolgokat... Én tudom, hogy a hengerfej tömítést én égettem át. Volt vagy két alkalom, amikor szegényt óra szerinti 180-ba forgattam be autópályán 4 személlyel. Ezek a kis köbcentisek ezt nem csipázzák, így valaminek engedni kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nofear1974 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 Sziasztok Azt hiszem elég nagy bajban vagyok az előjelek miatt. Most vettem észre hogy a hűtővizem fogy miközben külsőleg nincs látható nyoma. Kb. egy hete vettem észre hogy egy henger kihagy induláskor majd kb.10 másodperc után már rendesen jár a motor. A hidegnek tulajdonítottam a jelenséget. Ám a mai nap ismét megnéztem a hűtőfolyadék szintet és a tartály üres volt. Még jó hogy ránéztem. Leszedtem az olajtér sapkát és ez fogadott. A nívópálcán nincs jele víz keveredésnek de gondolom hogy azon a részen nem is tud keveredni vízzel. Repedt hengerfej, tömítés? Tudom, látatlanban nincs pontos diagnosztika. Szerelőig még elmehetek? Vélemény? Ne kíméljetek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 1 óra, pszilaj írta: Kérdés mióta van nálad az autó. Elég előtted egy hanyag/szegény gazda és előkészítette neked a dolgokat... Én tudom, hogy a hengerfej tömítést én égettem át. Volt vagy két alkalom, amikor szegényt óra szerinti 180-ba forgattam be autópályán 4 személlyel. Ezek a kis köbcentisek ezt nem csipázzák, így valaminek engedni kellett. Én 1.5 éven keresztül jártam ki Münchenbe padlógázzal az se-vel. Értsd kicsivel 200 fölött volt a vége hosszúváltóval, röviddel meg 190, és ez gps-es adat, utóbbival beleforgott az 5500-ba, és az égvilágon nincs semmi baja. Igaz ilyenkor nem vártam meg a 10ezret az olajcserével . Ha a hűtő és olajkör rendben van, akkor gyakorlatilag az égvilágon semmi baja nem szabad lennie a motornak attól hogy padlózva van. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 26 perce, wookie írta: Én 1.5 éven keresztül jártam ki Münchenbe padlógázzal az se-vel. Értsd kicsivel 200 fölött volt a vége hosszúváltóval, röviddel meg 190, és ez gps-es adat, utóbbival beleforgott az 5500-ba, és az égvilágon nincs semmi baja. Igaz ilyenkor nem vártam meg a 10ezret az olajcserével . Ha a hűtő és olajkör rendben van, akkor gyakorlatilag az égvilágon semmi baja nem szabad lennie a motornak attól hogy padlózva van. Ez nem semmi! Az enyém a 160-at már nagyon nehezen éri el, igaz, nem próbálkoztam ilyen tempóval 3-4 alkalomnál többször, mert nem merem neki nyomni ennyire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 Jó a tied kombi, még a vectránál is nehezebb, meg nagyobb a légellenállása, és a váltója is rövidebb. Na meg ez egy német 130 ezer km-es motor volt, bontatlan, mikor levettem a szelepfedelet aranyszínű belül, szóval karban tartották rendesen. Plusz ugye a németeknél sok helyen nincs korlátozás, az osztrák akkor meg még nem küldte ki a büntit külföldre. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingvin Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 Jó kép, sajnálom, hogy a fordulatmérő nem mért éppen, kíváncsi lettem volna itt mennyit mutat. Mondjuk az is csoda, hogy ekkora sebességnél még volt lélekjelenléted fotózni, én biztos nem mertem volna, nálam a 160-170 a vége lélektanilag (céges autó bír annyit, az enyém nem). Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 3 órája, pszilaj írta: Kérdés mióta van nálad az autó. Elég előtted egy hanyag/szegény gazda és előkészítette neked a dolgokat... Én tudom, hogy a hengerfej tömítést én égettem át. Volt vagy két alkalom, amikor szegényt óra szerinti 180-ba forgattam be autópályán 4 személlyel. Ezek a kis köbcentisek ezt nem csipázzák, így valaminek engedni kellett. 14 éves korában vettem, most lesz 21. 12 éves kora előttről semmi infó nincs milyen volt a sora. Nálam csak akkor megy 4000 körüli/feletti fordulaton, ha előzni kell és az ritka eset mert már nem rohanok. Pályán max. óra szerinti 140, az se folyamatosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 Énis szoktam vele veretni alkalmanként, de sosem attól lett baja. Egy hideg reggeli munkábajutás nagyobb tortúra, mint néha pályán leforgatni 5-6ezerig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 3 órája, Nofear1974 írta: Sziasztok Azt hiszem elég nagy bajban vagyok az előjelek miatt. Most vettem észre hogy a hűtővizem fogy miközben külsőleg nincs látható nyoma. Kb. egy hete vettem észre hogy egy henger kihagy induláskor majd kb.10 másodperc után már rendesen jár a motor. A hidegnek tulajdonítottam a jelenséget. Ám a mai nap ismét megnéztem a hűtőfolyadék szintet és a tartály üres volt. Még jó hogy ránéztem. Leszedtem az olajtér sapkát és ez fogadott. A nívópálcán nincs jele víz keveredésnek de gondolom hogy azon a részen nem is tud keveredni vízzel. Repedt hengerfej, tömítés? Tudom, látatlanban nincs pontos diagnosztika. Szerelőig még elmehetek? Vélemény? Ne kíméljetek. Valószínű hengerfej tömítés lesz a gond,ha fogy a víz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 4 órája, pszilaj írta: Kérdés mióta van nálad az autó. Elég előtted egy hanyag/szegény gazda és előkészítette neked a dolgokat... Én tudom, hogy a hengerfej tömítést én égettem át. Volt vagy két alkalom, amikor szegényt óra szerinti 180-ba forgattam be autópályán 4 személlyel. Ezek a kis köbcentisek ezt nem csipázzák, így valaminek engedni kellett. Én is szoktam forgatni jobbára Ausztriát jártam vele 4-5 személlyel és pakolva, volt hogy padlóztam, de eddíg bírta. Tipikus kérdés volt az hogy ez a csomag még befér? 3 órája, Nofear1974 írta: Sziasztok Azt hiszem elég nagy bajban vagyok az előjelek miatt. Most vettem észre hogy a hűtővizem fogy miközben külsőleg nincs látható nyoma. Kb. egy hete vettem észre hogy egy henger kihagy induláskor majd kb.10 másodperc után már rendesen jár a motor. A hidegnek tulajdonítottam a jelenséget. Ám a mai nap ismét megnéztem a hűtőfolyadék szintet és a tartály üres volt. Még jó hogy ránéztem. Leszedtem az olajtér sapkát és ez fogadott. A nívópálcán nincs jele víz keveredésnek de gondolom hogy azon a részen nem is tud keveredni vízzel. Repedt hengerfej, tömítés? Tudom, látatlanban nincs pontos diagnosztika. Szerelőig még elmehetek? Vélemény? Ne kíméljetek. Alapból az olajsapkán a kávéhab még nem jelent törvényszerűen hengerfej hibát, lehet a sok rövidtávtól is. Ha már fogy a víz az aggasztó, de tuti ki kell zárni hogy kifelé jut mielőtt szét van szedve a motor. Ha olyan helyen szivárog ahol forró felület van akkor hamar elpárolog és nincs nyoma. Ha a karterba jut a víz az alul fog elhelyezkedni így a nívópácán nem látszik, de az olajszint nő ahogy a víz fogy. Ki kell engedni egy kicsi olajat a leeresztőn meg kell nézni mi folyik belőle. A szerelőig elmehetsz, de a kiegyenlítő tartály tetejét ne tekerd rá teljesen, hogy ha a motor beledolgozna a vízkörbe ne durrantsa el a csöveket. Rövid távon ( gondolom nem 100km a szerelő) nem forr fel így sem a víz, néha megállsz ránézel, plussz vizet vigyél magaddal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 Persze, az olaj lebeg a víz tetején, viszont ha jár a motor, az nagyon szépen összeturmixolja a kettő, amiből emulzió lesz, és ilyen szürkés trutyit találni a nívópálcán olaj helyett olyankor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 2 órája, felhasznaaloo írta: 14 éves korában vettem, most lesz 21. 12 éves kora előttről semmi infó nincs milyen volt a sora. Nálam csak akkor megy 4000 körüli/feletti fordulaton, ha előzni kell és az ritka eset mert már nem rohanok. Pályán max. óra szerinti 140, az se folyamatosan. Én azért kettesben időnkén ellenőrzöm a tiltás meglétét. Nehogy nekem elfelejtse... Meg az X14XE igazából 4000 fölött kapaszkodik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 43 perce, pszilaj írta: Én azért kettesben időnkén ellenőrzöm a tiltás meglétét. Nehogy nekem elfelejtse... Meg az X14XE igazából 4000 fölött kapaszkodik... Nekem már megvan lassan 4 éve,de még 4000-5000 felé még nem forgattam...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 1 órával ezelőtt, wookie írta: Persze, az olaj lebeg a víz tetején, viszont ha jár a motor, az nagyon szépen összeturmixolja a kettő, amiből emulzió lesz, és ilyen szürkés trutyit találni a nívópálcán olaj helyett olyankor. Ja, igaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nofear1974 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 Köszönöm a válaszotokat. A nívópálcán nincs látható jele a keveredésnek de mintha egy hajszállal magasabb lenne az olajszint de lehet hogy már én látok mindent tragikusnak. A henger kihagyáshoz lehet bármi köze? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 42 perce, Nofear1974 írta: Köszönöm a válaszotokat. A nívópálcán nincs látható jele a keveredésnek de mintha egy hajszállal magasabb lenne az olajszint de lehet hogy már én látok mindent tragikusnak. A henger kihagyáshoz lehet bármi köze? Elvileg lehet. Ha az égéstér szakad össze a víztérrel, akkor az adott hengerbe bejut a víz és az a henger nem jár, esetleg csak később ha kiszárad. De hideg időben páralecsapódás is okozhatja a 3 hengerezést a gyujtáselosztó fedélben. Már ha azzal szerelt a motor. Egy tünetet okozhat több hiba is, akár egymástól függetlenül. Nyomás alá kell helyezni a kiegyenlítő tartályt ki kell tekerni a gyertyákat, aztán ha ténylegesen csökken a vízszint jó eséllyel meglesz merre távozik. Kifelé, vagy befelé az olajba, égéstérbe...a tartály kábé 1 literes, ha az leürül már látszódnia kéne valahol a víznek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Január22, 2017 Megoszt Elküldve Január22, 2017 5 órája, pszilaj írta: Én azért kettesben időnkén ellenőrzöm a tiltás meglétét. Nehogy nekem elfelejtse... Meg az X14XE igazából 4000 fölött kapaszkodik... Nektek kötélből vannak az idegeitek, nekem tyúkbélből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 15 órája, Nofear1974 írta: Köszönöm a válaszotokat. A nívópálcán nincs látható jele a keveredésnek de mintha egy hajszállal magasabb lenne az olajszint de lehet hogy már én látok mindent tragikusnak. A henger kihagyáshoz lehet bármi köze? Nekem a négyes hengernél égett át a tömítés. A víz elfogyott belőle, de nem ment le az olajba érdekes módon. Vagy csak nagyon kevés. Sajnos kölcsön volt adva a kocsi, és mire hozzám került már több mint két liter hiányzott belőle. Szerencsére nem főtt meg... Azóta betartom apám mondását: Asszonyt, kocsit nem adunk kölcsön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 Just now, pszilaj írta: Nekem a négyes hengernél égett át a tömítés. A víz elfogyott belőle, de nem ment le az olajba érdekes módon. Vagy csak nagyon kevés. Sajnos kölcsön volt adva a kocsi, és mire hozzám került már több mint két liter hiányzott belőle. Szerencsére nem főtt meg... Azóta betartom apám mondását: Asszonyt, kocsit nem adunk kölcsön. Nem törvényszerű hogy az olaj-vízjárat szakad össze, simán csak az égéstér felé is eltűnhet a víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 Just now, zotya975 írta: Nem törvényszerű hogy az olaj-vízjárat szakad össze, simán csak az égéstér felé is eltűnhet a víz. Hát ha nagy a lyuk, akkor akár a dugó mellett is leszivároghat, mikor épp áll az autó és a meleg hűtőfolyadékot a saját nyomása bepréseli a hengerbe. Ettől tud háromhengerezni indításkor. Ha már kiköpte a kis fagyállót utána beindul az is... ha csak nem kap vízütést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 5 perce, pszilaj írta: Hát ha nagy a lyuk, akkor akár a dugó mellett is leszivároghat, mikor épp áll az autó és a meleg hűtőfolyadékot a saját nyomása bepréseli a hengerbe. Ettől tud háromhengerezni indításkor. Ha már kiköpte a kis fagyállót utána beindul az is... ha csak nem kap vízütést... Hát ja, variációk egy témára: Na és ugye ez csak a hengerfej. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január23, 2017 Megoszt Elküldve Január23, 2017 Na igen. Nálam most épp kifele nyomja a vakvilágba a fagyállót a lelkem. Annyira jól tömített motor volt, hogy leplekben rozsdált az oldala, ami aztán valahogy felnyomta a a hfej tömítést is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts