hening Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 gyors segítségre lenne szükségem. Mennyit ér kb egy olajteknő, bontva jó állapotban X16XEL hez az X16SZ teknője jó hozzá? Ja és ha olajszint jelzős a teknő (de az autó nem az), azt le lehet zárni valamivel, vagy azt nem tudom akkor felhasználni? Ezer hála Aluminium? Mert akkor szívesen megszabadítalak attól a teknőtől, ha neked van. Pont olyat keresek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Sziasztok! Én is belefogtam egy kartergáz szűrő kivitelezésébe, sok órát töltöttem a keresgéléssel, mire meglett a kivitelezési ötlet. Aztán tegnap kb 3 óra meló eredménye, az olajleválasztó szivacs, az fémsúroló installáció :smartass: Képek: Ötletadó Kezdetek: Készülőben: Belvilág: Festés előtt: Kíváncsian várom az eszköz végét, működését! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave89 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Aluminium? Mert akkor szívesen megszabadítalak attól a teknőtől, ha neked van. Pont olyat keresek. Férreérthető voltam. Én is keresek :) Van egy ajánlat, de olajszint jelzős. azon ha jól tudom van egy lyuk. Szóval az lenne a kérdés, hogy azt fel tudom-e használni valahogy? Egyébként melyik motorok olajteknőjével kompatibilis az X16XEL? A szereléshez mindenképpen le kell venni a kipufogót? Nem lehet valahogy kiforgatni anélkül? Nincs se szerelőaknám, se emelőm, szóval aláfekvősen kellene megcsinálni a cserét :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Sziasztok! Én is belefogtam egy kartergáz szűrő kivitelezésébe, sok órát töltöttem a keresgéléssel, mire meglett a kivitelezési ötlet. Aztán tegnap kb 3 óra meló eredménye, az olajleválasztó szivacs, az fémsúroló installáció :smartass: Képek: Ötletadó Kezdetek: Készülőben: Belvilág: Festés előtt: Kíváncsian várom az eszköz végét, működését! Jól néz ki...de nem tudom a szintjelző meddíg lesz használható a habos trutyi ott fog maradni szerintem akkor is ha már ki van üritve. Hogyan tervezed a bekötést? Ugye 2 kartergáz cső van. Férreérthető voltam. Én is keresek :) Van egy ajánlat, de olajszint jelzős. azon ha jól tudom van egy lyuk. Szóval az lenne a kérdés, hogy azt fel tudom-e használni valahogy? Egyébként melyik motorok olajteknőjével kompatibilis az X16XEL? A szereléshez mindenképpen le kell venni a kipufogót? Nem lehet valahogy kiforgatni anélkül? Nincs se szerelőaknám, se emelőm, szóval aláfekvősen kellene megcsinálni a cserét :( Ki lehet forgatni, de elég copós felrakni amior a kocsi alatt fekszel, egyik kezeddel a teknőt tartod a helyén a másikkal tekered be a csavarokat, közben a harmadikkal keresed a kulcsot. Jó ha van valaki segíteni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Nekem elobb utobb visszakerul az alu karterem es akkor megvasarolhato. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave89 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Ez már elég bíztató nekem, hogy azt mondod lehetséges. Segítségem lesz. Azt kellene még tudnom, hogy milyen olajteknő felel meg az X16XEL-re. Valahol úgy láttam hogy az össezs 1.6-os jó, meg az X14XEL. Ez lehetséges? Olajszint érzékelősnél a lyukat le lehet zárni valamivel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Jo az szr karter xelre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Nekem elobb utobb visszakerul az alu karterem es akkor megvasarolhato. Miért is nem csodálkozom... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave89 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Már csak az olajszint érzékelő lyukra kell kitalálnom valamit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Már csak az olajszint érzékelő lyukra kell kitalálnom valamit :) Hát ha majd ott lesz előtted, akor csak találsz valamit amivel le lehet dugózni. Ha meg tudod találni a jeladót neten akkor ott valószinűleg fel lesz tüntetve a menetátmérő-emelkedés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Már csak az olajszint érzékelő lyukra kell kitalálnom valamit :) Ha benne van a jeladó, akkor nem kell ledugózni, ha nincs benne, akkor egy sima lemezzel + tömítéssel lezárható. Akár tömítés nélkül is pasztázva, de nem bonyolult hozzá tömítést sem vágni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Férreérthető voltam. Én is keresek :) Van egy ajánlat, de olajszint jelzős. azon ha jól tudom van egy lyuk. Szóval az lenne a kérdés, hogy azt fel tudom-e használni valahogy? Egyébként melyik motorok olajteknőjével kompatibilis az X16XEL? A szereléshez mindenképpen le kell venni a kipufogót? Nem lehet valahogy kiforgatni anélkül? Nincs se szerelőaknám, se emelőm, szóval aláfekvősen kellene megcsinálni a cserét :( És honnan lenne az a teknő? Mert nekem is kéne, hátha van még egy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Nekem elobb utobb visszakerul az alu karterem es akkor megvasarolhato. Jeladós, vagy sem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Jeladós, vagy sem? Nem jelados. Cimbi egy honapon belul cserel olajat es akkor kerul fel neki majd egy jelados. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 És honnan lenne az a teknő? Mert nekem is kéne, hátha van még egy. És mi lenne, ha cserélnétek? Ő megveszi azt a jeladóst, Te meg cserébe odaadod neki a Tiédet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 Jól néz ki...de nem tudom a szintjelző meddíg lesz használható a habos trutyi ott fog maradni szerintem akkor is ha már ki van üritve. Hogyan tervezed a bekötést? Ugye 2 kartergáz cső van. Ki lehet forgatni, de elég copós felrakni amior a kocsi alatt fekszel, egyik kezeddel a teknőt tartod a helyén a másikkal tekered be a csavarokat, közben a harmadikkal keresed a kulcsot. Jó ha van valaki segíteni. Szia! Nem tudom, hogy a szintjelző meddig lesz tiszta, de gyorscsatis, akár mikor tisztítható. A szelepfedélből jövő és a levegőcsőbe menő csőből nekem csak 1 van, abban lesz a szűrő benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július21, 2015 Megoszt Elküldve Július21, 2015 És klímás vagy nem klímás? Ez itt a kérdés. EPC szerint a kettő nem passzol. Külön cikkszáma van a klímás alukarternek és a nemklímásnak. Van nekem vas karter is tarcsiba, C16NZ-ről, de helyből nem rakható rá. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbenedict Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Kerek valaki olyant, aki mar c16nz-se atalakitason átesett, hogy a biro.benede*@me.com e-mail címen keressen meg legyen szíves. A csillag helyére k betűt kéretik tenni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Kerek valaki olyant, aki mar c16nz-se atalakitason átesett, hogy a biro.benede*@me.com e-mail címen keressen meg legyen szíves. A csillag helyére k betűt kéretik tenni :) Cuccod megvan mar? En szrt alakitottam at anno. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Na ez is felkerült végre :D Wookie ötletének hála, az SE Y csövét összeházasítottuk az NZ kúpos csövével tűzkarikával, így megmenekültem a flexicső átkától. A rövidtávú tapasztalat: csendesebb, alulról nyomatékosabb, tovább érdemes pörgetni és furcsán lemarad mindenki a lámpánál :D Cáááá. A katalizátorra ráhegesztettétek? Kár, hogy nincs az SE leömlőből klímás edition. :D Akkor én is felraknám... :( A klímának mi köze hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbenedict Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Addig nem akarom megvenni. Ami a szettben lenne ECU Köteg Szivosor Veztengely + ház + tárcsa Jeladok Nagynyomású Viszont gyújtást kell szereznem külön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Addig nem akarom megvenni. Ami a szettben lenne ECU Köteg Szivosor Veztengely + ház + tárcsa Jeladok Nagynyomású Viszont gyújtást kell szereznem külön. Hát azért nem árt egy leömlő sem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Cáááá. A katalizátorra ráhegesztettétek? A klímának mi köze hozzá? Nem fér el. Mivel az SE leömlő mélyebb, így túlságosan közel van a vízhűtőhöz és azelőtt megy a két klímacső. Pont ott. Udinak is módosítani kellett az SE leömlőn, hogy elférjen + rakott rá valami speciális teflonos szigetelőszövetet. A leömlőre, a klíma hatékonyságának növelése céljából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Nekem is reszelni kellett Tiu 14se leomlojen h jo legyen klimas szrhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbenedict Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Leomlo minek? Ahhoz a részhez nem is nyulnank. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts