zotya975 Elküldve Április22, 2015 Megoszt Elküldve Április22, 2015 Én is raktam már vissza szíjat, nem volt vele semmi. Alapvetően a vízpumpa miatt szokás azt mondani hogy nem tesszük vissza, na meg a dupla munka miatt. Hát ugye a szíj 60 ezer kilóméteren keresztül van hajtogatva 4 évig ideális esetben, nem hiszem hogy pont egy leszedés és felrakás okozna neki kárt. Én szerintem 2 év mulva csak szíjat cserélek mert kilóméter nem lesz 30 ezer sem a vezérlésben csak a 4 év lesz meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Hát ugye a szíj 60 ezer kilóméteren keresztül van hajtogatva 4 évig ideális esetben, nem hiszem hogy pont egy leszedés és felrakás okozna neki kárt. Én szerintem 2 év mulva csak szíjat cserélek mert kilóméter nem lesz 30 ezer sem a vezérlésben csak a 4 év lesz meg. 5 év tudtommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Hát a könyv azt írja, hogy nem lehet visszarakni a használt szíjat. De csak a 16V motorok esetében. A tervező mérnökök csak értenek hozzá. Én nem is raktam vissza sosem. Gondolom a 8V-hez képest jobban igénybe van véve a szíj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 5 év tudtommal. Lehet. :rolleyes: Hát a könyv azt írja, hogy nem lehet visszarakni a használt szíjat. De csak a 16V motorok esetében. A tervező mérnökök csak értenek hozzá. Én nem is raktam vissza sosem. Gondolom a 8V-hez képest jobban igénybe van véve a szíj... Nyilván értenek hozzá, de egy csomó mást is írnak, sok helyre összerakáskor új csavar, új biztosítóstift..., minden az előírt nyomatékkal lehúzni, menetrögzítőzni...stb...de ugye nem csinálunk mindent a nagykönyv szerint. Meg ugye mi számítt használt szíjjnak, ami már egyszer fent volt akár csak pár 100kilóméteren vagy mondjuk csak 1-2 év után az? :icon14: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 5 év tudtommal. C16NZ,X16SZR,C14NZ: 60ekm vagy 4év (több helyen olvastam: Haynes, Csergő) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Lehet. :rolleyes: Nyilván értenek hozzá, de egy csomó mást is írnak, sok helyre összerakáskor új csavar, új biztosítóstift..., minden az előírt nyomatékkal lehúzni, menetrögzítőzni...stb...de ugye nem csinálunk mindent a nagykönyv szerint. Meg ugye mi számítt használt szíjjnak, ami már egyszer fent volt akár csak pár 100kilóméteren vagy mondjuk csak 1-2 év után az? :icon14: Hengerfejtömítés cserénél én új Reinz csavarokat raktam be, mert ezek ún nyúló csavarok vagy mik. Ami egyszer megnyúlt, sosem lesz ugyanolyan erős... Ennél a szerelésnél viszont tényleg használtuk a nyomatékkulcsot. Menetrögzítőzni meg csak a főtengely végén a szíjtárcsa csavarját szoktam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Hengerfejtömítés cserénél én új Reinz csavarokat raktam be, mert ezek ún nyúló csavarok vagy mik. Ami egyszer megnyúlt, sosem lesz ugyanolyan erős... Ennél a szerelésnél viszont tényleg használtuk a nyomatékkulcsot. Menetrögzítőzni meg csak a főtengely végén a szíjtárcsa csavarját szoktam. Mondjuk az sztem majdhogynem kötelező, de pl főtengely végén a szíjtárcsa csavarját, a kuplungot tartó csavarokat is cserélni kéne. Mondjuk kuplungnál 1ccer még belefér ~400HUF/db. Vagyis attól függ hányszor kell szétszedni..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Hát ugye a szíj 60 ezer kilóméteren keresztül van hajtogatva 4 évig ideális esetben, nem hiszem hogy pont egy leszedés és felrakás okozna neki kárt. Én szerintem 2 év mulva csak szíjat cserélek mert kilóméter nem lesz 30 ezer sem a vezérlésben csak a 4 év lesz meg. Hát lehet hogy máshol fog futni, azért nem ajánlják, de mondom 8Vnél olvastam, hogy hogy kell visszatenni használt szíjat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Hát lehet hogy máshol fog futni, azért nem ajánlják, de mondom 8Vnél olvastam, hogy hogy kell visszatenni használt szíjat. Én is visszatettem a használt szíjat termo csere után, valamint a Haynes féle könyv is írja a használt szíj visszaszerelést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Hengerfejtömítés cserénél én új Reinz csavarokat raktam be, mert ezek ún nyúló csavarok vagy mik. Ami egyszer megnyúlt, sosem lesz ugyanolyan erős... Ennél a szerelésnél viszont tényleg használtuk a nyomatékkulcsot. Menetrögzítőzni meg csak a főtengely végén a szíjtárcsa csavarját szoktam. Én rögzítőztem a karter és a szelepfedél csavarokat, mindegyik ki szokott lazulni. Most a főtengely csavart is, amiért valószínűleg átkozni fogom magam 2 év mulva. Én is visszatettem a használt szíjat termo csere után, valamint a Haynes féle könyv is írja a használt szíj visszaszerelést. Megnéztem a füzetemet, 2013-ban cseréltem vezérlést 291 ezer kilóméternél, most félidős, és nincs benne 310 ezer. Szerintem csak szíjat fogok cserélni 30-40 ezer futott pumpát-feszítőt pénzkidobás kicserélni. Amiket kiszedtem feszítőket-pumpákat egyiknek sincs semmi baja, nem kotyognak, nem morognak, nem szivárognak van már lassan egy vödörrel. :D Sosem árt az óvatosság, de annak sem látom értelmét hogy 4 évente ráköltöm egy bontott motor árát. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Én rögzítőztem a karter és a szelepfedél csavarokat, mindegyik ki szokott lazulni. Most a főtengely csavart is, amiért valószínűleg átkozni fogom magam 2 év mulva. Megnéztem a füzetemet, 2013-ban cseréltem vezérlést 291 ezer kilóméternél, most félidős, és nincs benne 310 ezer. Szerintem csak szíjat fogok cserélni 30-40 ezer futott pumpát-feszítőt pénzkidobás kicserélni. Amiket kiszedtem feszítőket-pumpákat egyiknek sincs semmi baja, nem kotyognak, nem morognak, nem szivárognak van már lassan egy vödörrel. :D Sosem árt az óvatosság, de annak sem látom értelmét hogy 4 évente ráköltöm egy bontott motor árát. :rolleyes: hátja, bár annyiból csalóka, hogy azért annak az "árában" nem tudod mi van benne, lehet hogy elmegy 4évig, lehet, hogy 1hétig Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz821 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Sziasztok van egy opel astra f x16xel autom és olyan problémám van mikor hidegen be inditom és még rajta van a szivato megy mind a 4 hengerem utána 40 másodperc után el kezd rázkodi és 2 hengerem nem megy.Mi lehet a baja?elöre is kösszönöm a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Most vettem vezerlest az SZRre. Feszito.szij.vizpumpa. Nem volt 13eft...negy evente ki lehet birni sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Most vettem vezerlest az SZRre. Feszito.szij.vizpumpa. Nem volt 13eft...negy evente ki lehet birni sztem. Összesen? már megint lemaradtam vmiről :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Most vettem vezerlest az SZRre. Feszito.szij.vizpumpa. Nem volt 13eft...negy evente ki lehet birni sztem. X16XEL 33500, vízpumpával együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Sziasztok van egy opel astra f x16xel autom és olyan problémám van mikor hidegen be inditom és még rajta van a szivato megy mind a 4 hengerem utána 40 másodperc után el kezd rázkodi és 2 hengerem nem megy.Mi lehet a baja?elöre is kösszönöm a választ. Mennyire biztos ez a 2 henger? Gyanús lehet a DIS-modul (gyújtótrafó), az elvileg kettesével adja a szikrát a hengereknek, mást hirtelen nem tudok, ami 2 henger kiesést okozna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz821 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Mennyire biztos ez a 2 henger? Gyanús lehet a DIS-modul (gyújtótrafó), az elvileg kettesével adja a szikrát a hengereknek, mást hirtelen nem tudok, ami 2 henger kiesést okozna. Szia járo motornál le huztam a gyergya kábeleket az egyiknél nem csinált semmit a müködö hengernél mikkor le huztam akkor majd nem le állt.Onnan gondolom hogy az a henger megy.de amugy szikrát ad néztem azt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
satee76 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Sziasztok ! Van egy 95-ös évjáratu Opel Astra 1.7 Dieselem. Ma vettem észre, hogy a képen látható (illusztráció) 1. körben levő 2 vezeték nekem is hasonlóan van bekötve. Viszont a 2. körben levő felkete csak lóg a levegőben egy kábelsaruval a végén. Az hova való és mi a szerepe, honnan csúszhatott le? http://www.kephost.com/image/FrCW Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Most vettem vezerlest az SZRre. Feszito.szij.vizpumpa. Nem volt 13eft...negy evente ki lehet birni sztem. Nyilván ki lehet bírni...nem sokkal dobja meg az összeget amit 2008-óta ráköltöttem...olyan 700 ezer forint. :D De a mult hónapban feladtam az utolsó részletet és már ki van fizetve. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 Sziasztok! Mennyire lehet más a kipufogó a '96 előtti Astrákon? Szeretnék valami szolíd sportdobot hátra, de azt írják, hogy '96 előtti Astrákhoz. Olyan persze nincsen hogy '96 utánihoz... :omg: A Bárdinál azt mondták, hogy simán rámegy a "régi" Astra kipufogója is a Classic-ra... ...de Ti azt hiszem tapasztaltabbak vagytok, mint a Bárdi-s eladó. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 Más a felfogatása a hátsó dobnak. A régebbit átfogja egy pánt és azt kell rögzíteni a bódéhoz, az újabbakon pedig nincs pánt, hanem a dob végén van a két kampó amit fel kell akasztani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 (edited) Más a felfogatása a hátsó dobnak. A régebbit átfogja egy pánt és azt kell rögzíteni a bódéhoz, az újabbakon pedig nincs pánt, hanem a dob végén van a két kampó amit fel kell akasztani. De akkor lényegében egy kipufogós simán fel tudja "szerkeszteni" a '96 előtti Astra kipufogóját a Classic-ra, csak hozzá kell heggeszteni két kampót nem? Vagy ennyire nem egyszerű? Most jutott eszembe, hogy sok Astrán látom "lötyögni" a sport dobot. Akkor ezért lehet? Nem rögzítették? :blink: Módosítva Április24, 2015 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 Üdv.! Azt nem tudja valaki véletlenül hogy az xe-n levő olajhűtő termosztátja hány foknál nyit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Április25, 2015 Megoszt Elküldve Április25, 2015 Én rögzítőztem a karter és a szelepfedél csavarokat, mindegyik ki szokott lazulni. Most a főtengely csavart is, amiért valószínűleg átkozni fogom magam 2 év mulva. Megnéztem a füzetemet, 2013-ban cseréltem vezérlést 291 ezer kilóméternél, most félidős, és nincs benne 310 ezer. Szerintem csak szíjat fogok cserélni 30-40 ezer futott pumpát-feszítőt pénzkidobás kicserélni. Amiket kiszedtem feszítőket-pumpákat egyiknek sincs semmi baja, nem kotyognak, nem morognak, nem szivárognak van már lassan egy vödörrel. :D Sosem árt az óvatosság, de annak sem látom értelmét hogy 4 évente ráköltöm egy bontott motor árát. :rolleyes: Szerintem pont ez a normális, csereintervallum alatt nem hibásodhat meg semmi, ha mégis az lenne a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Sziasztok!Az én motoromban (X16XEL) 1-2 Hidrotőke rakoncátlankodik, van hogy szépen jár, aztán picit kopog, aztán kopog akár egy dízel autó. Jövő héten ki lesz szerelve az összes, kitisztítom őket, + ami hibás cserélve lesz.Hogyan kell őket feltölteni rendesen? Van aki azt mondta hogy olajban kell nyomkodni majd úgy berakni, van aki..... Hogyan kell szakszerűen? Ma mértem olajnyomást a gomba helyén, teljesen hideg motornál alapjáraton a nyomás 4Bar, amint melegszik a motor, a hűtő ventillátor már bekapcsolt akkor alapjáraton az olaj nyomás 1,5Bar. Próbáltam volna melegen 2000RPM-en nézni a nyomást, de a 4BAR-os nyomásmérő kiakadt, ez gondolom megfelelő érték, nemde? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts