daykiller Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Nem tudnátok ehhez/ezekhez mondani GM számot? :icon1: Sajna elég nehéz beazonosítani Opel szervízbe sem ment, nem találták EPC-be állítólag <_< Nekem bedöglött itthon az EPC-m, úgyhogy most nem tudok sajnos. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február12, 2015 Megoszt Elküldve Február12, 2015 Nem tudnátok ehhez/ezekhez mondani GM számot? :icon1: Sajna elég nehéz beazonosítani Opel szervízbe sem ment, nem találták EPC-be állítólag <_< Mindenképpen gyárit akarsz? Sima vákumcső nem jó? Pölö:http://www.zsombishop.hu/product_info.php?products_id=314 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február12, 2015 Megoszt Elküldve Február12, 2015 Nem tudnátok ehhez/ezekhez mondani GM számot? :icon1: Sajna elég nehéz beazonosítani Opel szervízbe sem ment, nem találták EPC-be állítólag <_< Igen teljesen jó oda az "akámilyen" Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február12, 2015 Megoszt Elküldve Február12, 2015 Igen teljesen jó oda az "akámilyen" Mindenképpen gyárit akarsz? Sima vákumcső nem jó? Pölö:http://www.zsombishop.hu/product_info.php?products_id=314 Ebben igazatok van, nekem teljesen jó bármilyen, csak valahogy el kéne magyaráznom mi kell nekem... Méretek is elegendő lennének :icon1: A nagyobbik problémám a belső levegő keringetéshez tartozó cső, illetve annak is a csatlakozása. Ez egy baromi vékony műanyag cső, ami egy gumis résszel csatlakozik a helyére. A gumi csatlakozás része van kirepedve... Ilyet hol tudok szerezni? :huh: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február12, 2015 Megoszt Elküldve Február12, 2015 Ebben igazatok van, nekem teljesen jó bármilyen, csak valahogy el kéne magyaráznom mi kell nekem... Méretek is elegendő lennének :icon1: A nagyobbik problémám a belső levegő keringetéshez tartozó cső, illetve annak is a csatlakozása. Ez egy baromi vékony műanyag cső, ami egy gumis résszel csatlakozik a helyére. A gumi csatlakozás része van kirepedve... Ilyet hol tudok szerezni? :huh: <_< nem kell ez annyira magyarázni, vákumcsővet keress ennyi, esetleg a belső átmérőt megmérheted, de sok fajta sztem nincs nézel vmi hasonlót, ami oda való nincs mit tenni 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szisa Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Úgy esett, hogy sajna menthetetlen lett az F Astrám X14XE motorja... :confused: Esetleg valakinek nincs eladó véleltenül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Úgy esett, hogy sajna menthetetlen lett az F Astrám X14XE motorja... :confused: Esetleg valakinek nincs eladó véleltenül? Nincs, de csak úgy kiváncsiságból, konkétan mi a baja? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szisa Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 A főtengelyről a vezérműszíjtárcsa elfordult, a dugattyú belekalapált a szelepekbe, azok meg jól elhajoltak...mellesleg kezdődő hengerfejes is volt már, épp e miatt szereltük volna, de már csörgött-csattogot: nem mozdult... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 A főtengelyről a vezérműszíjtárcsa elfordult, a dugattyú belekalapált a szelepekbe, azok meg jól elhajoltak...mellesleg kezdődő hengerfejes is volt már, épp e miatt szereltük volna, de már csörgött-csattogot: nem mozdult... :( nade hogy? szarul lett visszatéve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 nade hogy? szarul lett visszatéve? Nem. Típushiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Nem. Típushiba. Te most csak viccelsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Te most csak viccelsz. Remélem. Bár egyszer még a jó öreg huszonéves kadettemben kettétört a vezérműtengely alapjáraton, de nagyon jól megvagyok a kis Astrámmal, ilyen típushibát nem szeretnék... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 A főtengelyről a vezérműszíjtárcsa elfordult, a dugattyú belekalapált a szelepekbe, azok meg jól elhajoltak...mellesleg kezdődő hengerfejes is volt már, épp e miatt szereltük volna, de már csörgött-csattogot: nem mozdult... :( Alapból az elkalapált szelepek nem olyan húzósak, vagy lehet akár bontott hengerfejet is feltenni, de persze ezt te döntöd el. Te most csak viccelsz. Nem viccel. Ez itt még csak a " mi a facomért nem megy úgy mint máskor" időben észrevett kategória: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Alapból az elkalapált t szelepek nem olyan húzósak, vagy lehet akár bontott hengerfejet is feltenni, de persze ezt te döntöd el. Nem viccel. Ez itt még csak a " mi a facomért nem megy úgy mint máskor" időben észrevett kategória:http://p.coldline.hu/2015/02/23/1760188-20150223-dbKMm5.jpg Hát ez elég vadul néz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Sziasztok, Remélem jó helyen kérdezek: Milyen időközönként kellene cserélni a gyújtáselosztót és a rotort? (X14NZ) Esetleg egyéb karbantartást igényel? Honnan tudom eldönteni, hogy melyik típusú való az enyémbe? (Bosch, Lucas, "X típusú") Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február23, 2015 Megoszt Elküldve Február23, 2015 Hát ez elég vadul néz ki. Mondtam. Nem vicceltem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 de "ezek" nem olyanok, amik már le voltak véve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 de "ezek" nem olyanok, amik már le voltak véve? Hát szerintem ezekben az autókban már volt minimum 2 vezérlés csere jobbik esetben, de hogy talán azért fordult el mert nem volt rátépve a csavar, vagy csak úgy magától azt passzolom. Alapból elég passzentosan megy fel a tengelyre a tárcsa, azt gondolnám hogy nincs kotyogása hogy széttjátsza magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szisa Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 Háát... kilométer az azért volt benne rendesen: most az óra 324 ezret mutat :) Tehát megélt már jónéhány vezérlés cserét. Garantáltan nyomatékkulccsal volt a rögzítőcsavar meghúzva, és a legutóbbi óta is ment vagy 50 ezret... meggyengült a bordásszíj kereke és szétverte a főtengely végét :'( ÖTlet valakinek esetleg, hogy hol találok ilyen x14xe blokkot kompletten?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 Háát... kilométer az azért volt benne rendesen: most az óra 324 ezret mutat :) Tehát megélt már jónéhány vezérlés cserét. Garantáltan nyomatékkulccsal volt a rögzítőcsavar meghúzva, és a legutóbbi óta is ment vagy 50 ezret... meggyengült a bordásszíj kereke és szétverte a főtengely végét :'( ÖTlet valakinek esetleg, hogy hol találok ilyen x14xe blokkot kompletten?? Pl.: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1573792359559268&set=pcb.1553066408297875&type=1&theater Link to comment Megosztás: More sharing options...
thomasino 14 Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Sziasztok. Van egy 1.6 8v Astrám Sajnos nem indul,de tolásra pöcc. Az indító teker,menet közben semmi gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Sziasztok. Van egy 1.6 8v Astrám Sajnos nem indul,de tolásra pöcc. Az indító teker,menet közben semmi gond. Üdv...tehát tekeri az önindító rendesen a motort , és úgy nem indul el, viszont ha tologatva van akkor igen? Hát ez így nagyon érdekes hiba.... :icon11: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Gyenge akksi, vagy testprobléma. Akkora az önindító áramfelvétele, hogy a gyújtásnak/ecunak/ac-nek már nem jut áram. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 Ilyen hibával már találkoztam egy lagunában, ott a gyujtáskapcsoló elektromos része volt szétégve és azért nem indult mert indítózás közbe nem volt gyujtás a betét kopottsága miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 Ilyen hibával már találkoztam egy lagunában, ott a gyujtáskapcsoló elektromos része volt szétégve és azért nem indult mert indítózás közbe nem volt gyujtás a betét kopottsága miatt. Na jó, de ha nincs gyujtás akkor egyrészt nem égnek a visszajelzők, másrészt nincs gyújtás akkor sem ha tologatjuk... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts