wookie Elküldve Január8, 2015 Megoszt Elküldve Január8, 2015 De, az amit te magad csinálsz. :D Én most végülis vészmegoldásként megrendeltem unixnál a legolcsóbb verzióban egy c20ne rendszert ami névlegesen 50-es, (21 pénz) de szerintem nem sokáig marad rajta. Mostmár tényleg elmegyek vagy egy kipufogóshoz, vagy szerzek valahonnan rozsdamentes csövet, és lehajtjuk a .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 (edited) Srácok adjatok tanácsot! Megvettem az Astrát még októberben és azóta sincs vele semmi gond, fantasztikus kis jószág, de... ...mostanában mikor hajnalban elindítom és hagyom melegedni (amíg pl. a jeget verem le a szélvédőről) időnként egy-egy kattogás jön a motorból. Ha gázt adok semmi, ha meleg a motor semmi hangja, csak mikor hidegen jár alapjáraton, akkor, de ez kb. 2-3 napja... Mi lehet a baj? Nem kéne alapjáraton hagyni melegedni? (nem félórát járatom, csak kb 5 percet) Vagy az olajnyomás lehet gyenge ilyenkor? Lehet, hogy felül megdermednek a hidrotőkék ezekben a mínuszokban? Azért furcsa, mert mínusz 13-ban nem volt kattogás egy-két hete... Módosítva Január9, 2015 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Srácok adjatok tanácsot! Megvettem az Astrát még októberben és azóta sincs vele semmi gond, fantasztikus kis jószág, de... ...mostanában mikor hajnalban elindítom és hagyom melegedni (amíg pl. a jeget verem le a szélvédőről) időnként egy-egy kattogás jön a motorból. Ha gázt adok semmi, ha meleg a motor semmi hangja, csak mikor hidegen jár alapjáraton, akkor, de ez kb. 2-3 napja... Mi lehet a baj? Nem kéne alapjáraton hagyni melegedni? (nem félórát járatom, csak kb 5 percet) Vagy az olajnyomás lehet gyenge ilyenkor? Lehet, hogy felül megdermednek a hidrotőkék ezekben a mínuszokban? Azért furcsa, mert mínusz 13-ban nem volt kattogás egy-két hete... Kattogás sokminden lehet de így ha nem hallja az ember tippelni sem lehet. A hidrotőke általában kelepel, és folyamatos hangja van a motorforulatszámtől függően és nem csak néha kattan egyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Kattogás sokminden lehet de így ha nem hallja az ember tippelni sem lehet. A hidrotőke általában kelepel, és folyamatos hangja van a motorforulatszámtől függően és nem csak néha kattan egyet. Pedig tud a hidrotőke néha is kattogni, nekem nem tudom mért, a szívó szelepek közül az egyik, esetleg 2db egymás mellett (16V) hidegen vagy melegen koppant 4-5 nyitásnál majd elhallgat, aztán kis idő múlva ismét, de van hogy elmarad, olajcsere előtt adok neki valami tisztító adalékot, aztán kiderül csinál,e valamit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Pedig tud a hidrotőke néha is kattogni, nekem nem tudom mért, a szívó szelepek közül az egyik, esetleg 2db egymás mellett (16V) hidegen vagy melegen koppant 4-5 nyitásnál majd elhallgat, aztán kis idő múlva ismét, de van hogy elmarad, olajcsere előtt adok neki valami tisztító adalékot, aztán kiderül csinál,e valamit... Én ezekben a tisztitó lötyikben azért nem bízok, mert ha fellazítt egy darabka olajsárt az esetleg olyan helyen akad meg hogy nagyobb gondot okoz mint előtte. Majd inkább kiveszem a tőkéket és kitakarítom őket, ha nem javul akkor meg csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Nem hiszem, de a rallysok-túrázók kólával szokták locsolni a csúszó ékszíjat, a cukros ragacsos létől megjön a tapadás. :icon1: De lehet kapni direkt ilyen célra valami sprét is. Ez igaz,mi anno svájcból hoztunk haza csúszó kuplunggal autót a rá locsolt kóla segítségével :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Ez igaz,mi anno svájcból hoztunk haza csúszó kuplunggal autót a rá locsolt kóla segítségével :D :P :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Üdv mindenkinek! Látom pont a hidrotőkékről volt szó, így lenne egy odavágó kérdésem. Létezik az hogy a hidrotőke random elkezd csattogni? Hidegen kicsit hangosabban (traktor) melegen szolidabban de csattog. Olajnyomástól, fordulatszámtól függetlenül. (Illetve magasabb fordulaton gyorsabb és hamarabb abbamarad). Tehát mikor éppen "úgy gondolja" csattog 10-20-60mp-ig és "varázsütésre" elkussol. 5W40 Castrol Magnatec van benne és az olajban kb 600km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Üdv mindenkinek! Látom pont a hidrotőkékről volt szó, így lenne egy odavágó kérdésem. Létezik az hogy a hidrotőke random elkezd csattogni? Hidegen kicsit hangosabban (traktor) melegen szolidabban de csattog. Olajnyomástól, fordulatszámtól függetlenül. (Illetve magasabb fordulaton gyorsabb és hamarabb abbamarad). Tehát mikor éppen "úgy gondolja" csattog 10-20-60mp-ig és "varázsütésre" elkussol. 5W40 Castrol Magnatec van benne és az olajban kb 600km. Castroltól nekem is csattogtak. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Castroltól nekem is csattogtak. De ilyen furcsán? Mert mondtak már nekem mindent, hogy ilyen-olyan csapágy, de azoknak fordulatra hangosodni kellene szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Castroltól nekem is csattogtak. Akkor az ön készülékében lehet a hiba mert nekem a (tuti hamisított :D ) GM-től sem csattognak. A gyárból is tuti úgy jöttek ki ezek az autók, hogy egyenlőre GM-mennek, de majd ha lesz Castrol meg Metabond az lesz az igazi! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 (edited) Akkor az ön készülékében lehet a hiba mert nekem a (tuti hamisított :D ) GM-től sem csattognak. A gyárból is tuti úgy jöttek ki ezek az autók, hogy egyenlőre GM-mennek, de majd ha lesz Castrol meg Metabond az lesz az igazi! :D Anno 150e km használat után elvittem a Swift-emet márkaszervízbe, mert sürgősen kellett a műszaki. Mondtam nekik, hogy 10 ezrenként csinálom becsülettel az olajcserét és GM olajat használok 6 éve. Erre hátravitt a szerelő és megmutatta a nagy GM hordókat. Az összes autóba ezt teszik kötelező szervízkor. Megnyugodtam, azóta is ezt használom. :) Mondjuk az Astrán még nem csináltam, majd tavasszal, de nem hiszem, hogy pont Ő nem szeretné... Más: Ma reggel úgy indult az autó hidegen, mintha csak 3 henger járna... Össze-vissza pufogott ki és kis gázadásra kezdett magához térni és egyenletesen járni. Ez a hideg indítás nem éppen az erőssége az enyémnek... Gyertya lehet? Ötlet? Módosítva Január11, 2015 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Akkor az ön készülékében lehet a hiba mert nekem a (tuti hamisított :D ) GM-től sem csattognak. A gyárból is tuti úgy jöttek ki ezek az autók, hogy egyenlőre GM-mennek, de majd ha lesz Castrol meg Metabond az lesz az igazi! :D Mondjuk akkor a motor is hulladék volt, de a castroltól és GM-től minden baja volt. Mobil-tól pl halkabb lett. Illetve a Castrollal és GM-mel is jó volt, de 1000km után hangos lett a moci. Amióta a motor meg félgenerálozva lett, azóta csak Valvoline-t kap. A generál után meg az első 5000km-t metabonddal tette meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Anno 150e km használat után elvittem a Swift-emet márkaszervízbe, mert sürgősen kellett a műszaki. Mondtam nekik, hogy 10 ezrenként csinálom becsülettel az olajcserét és GM olajat használok 6 éve. Erre hátravitt a szerelő és megmutatta a nagy GM hordókat. Az összes autóba ezt teszik kötelező szervízkor. Megnyugodtam, azóta is ezt használom. :) Mondjuk az Astrán még nem csináltam, majd tavasszal, de nem hiszem, hogy pont Ő nem szeretné... Más: Ma reggel úgy indult az autó hidegen, mintha csak 3 henger járna... Össze-vissza pufogott ki és kis gázadásra kezdett magához térni és egyenletesen járni. Ez a hideg indítás nem éppen az erőssége az enyémnek... Gyertya lehet? Ötlet? Ha elosztófedeles-rotoros akkor lehet bepárásodott és ezért nem járt az egyik henger. Mondjuk akkor a motor is hulladék volt, de a castroltól és GM-től minden baja volt. Mobil-tól pl halkabb lett. Illetve a Castrollal és GM-mel is jó volt, de 1000km után hangos lett a moci. Amióta a motor meg félgenerálozva lett, azóta csak Valvoline-t kap. A generál után meg az első 5000km-t metabonddal tette meg. Nem értek az olajhoz különösebben de sosem hittem-értettem azt a dolgot hogy egy autónak az olajtól van "baja". Az enyém 307ezret futott csak GM-el alig várom már hogy tönkremenjen tőle...az olaj árkülönbségből lehet kijön egy vadi új motor.. :D .Ez valami olyasmi lehet hogy nem tankolok itt meg ott mert rángat tőle az autó...nekem jó igénytelen autóm lehet mert bárhol tankolok semmire sem panaszkodik, meg tök jól elvan a "hamis" olajjal. Amúgy is tök poénos hogy a legolcsóbb olajtól féltek mert hamisitják a márkásat drágát meg tuti nem. :omg: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Ha elosztófedeles-rotoros akkor lehet bepárásodott és ezért nem járt az egyik henger. Nem értek az olajhoz különösebben de sosem hittem-értettem azt a dolgot hogy egy autónak az olajtól van "baja". Az enyém 307ezret futott csak GM-el alig várom már hogy tönkremenjen tőle...az olaj árkülönbségből lehet kijön egy vadi új motor.. :D .Ez valami olyasmi lehet hogy nem tankolok itt meg ott mert rángat tőle az autó...nekem jó igénytelen autóm lehet mert bárhol tankolok semmire sem panaszkodik, meg tök jól elvan a "hamis" olajjal. Amúgy is tök poénos hogy a legolcsóbb olajtól féltek mert hamisitják a márkásat drágát meg tuti nem. :omg: :D Hozzátenném, hogy a Te motor hótegyszerű motor. Neked fix előgyújtásod van. Maximum az oktánszám dugóval tudsz variálni. Enyémben már kopogásérzékelős, amivel tudja szabályozni az előgyújtást, így több esély van rá, hogy a rosszabb benzintől rosszabbodik a menettulajdonsága a motornak. Ezért van az, hogy 100-as benzin után ha 95-öst kap, össze vissza kínlódik, mire hozzászokik. A tiedben csak 307 ezer km van, enyémben meg már félmilla legalább. Amúgy a Valvoline nem is drága. :P A metabond meg főleg nem az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Ha elosztófedeles-rotoros akkor lehet bepárásodott és ezért nem járt az egyik henger. Nem értek az olajhoz különösebben de sosem hittem-értettem azt a dolgot hogy egy autónak az olajtól van "baja". Az enyém 307ezret futott csak GM-el alig várom már hogy tönkremenjen tőle...az olaj árkülönbségből lehet kijön egy vadi új motor.. :D .Ez valami olyasmi lehet hogy nem tankolok itt meg ott mert rángat tőle az autó...nekem jó igénytelen autóm lehet mert bárhol tankolok semmire sem panaszkodik, meg tök jól elvan a "hamis" olajjal. Amúgy is tök poénos hogy a legolcsóbb olajtól féltek mert hamisitják a márkásat drágát meg tuti nem. :omg: :D Az, akkor valószínű az lesz a baj, mert egyébként olyan, mint a műszer... :) Most nincs se időm, se kedvem belenyúlni, de tavasszal szépen kipucolom és a gyertyákat is kicserélem. Az olajjal kapcsolatban abszolút osztom a véleményed. Mondom, a Swift-el 150 ezer kilométer GM olajjal és 240e kilométerrel adtam el gyakorlatilag majdnem újszerű motorral... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Razor01 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Az okozhatja a véletlenszerű csattogást, hogy Castrol Magnatec DIESEL 5W-40 DPF olajat tettem bele ? Elvileg rendelkezik benzines besorolással. Lehet hamis lenne? 1900Ft/L áron vettem B-betűs autósboltban. A közelmúltban volt egy hengerfejtömítés csere is, lehet hozzá köze? Egyébként 208ekm van a motorban azért nem akarom elhinni a kopás miatti csörgést.Egyébként, bocsánat hogy ide "pofátlankodtam", holott nem is Astra F-em van, de ez a fórum egyik legaktívabb része. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Hozzátenném, hogy a Te motor hótegyszerű motor. Neked fix előgyújtásod van. Maximum az oktánszám dugóval tudsz variálni. Enyémben már kopogásérzékelős, amivel tudja szabályozni az előgyújtást, így több esély van rá, hogy a rosszabb benzintől rosszabbodik a menettulajdonsága a motornak. Ezért van az, hogy 100-as benzin után ha 95-öst kap, össze vissza kínlódik, mire hozzászokik. A tiedben csak 307 ezer km van, enyémben meg már félmilla legalább. Amúgy a Valvoline nem is drága. :P A metabond meg főleg nem az. Értem...nemsokára készülök a dédihez, majd viszek neki Vénusz étolajat hogy azzal süsse a husit, és dobja el a disznózsírt amit használt 90 évig mert igaz ugyan hogy majd egy évszázadig jó volt neki de hát változik a világ van már jobb is . :D Végülis ha jól értem a dolgot: adott egy olaj amit több évtizede több millió autóba tettek meg tesznek mind a mai napig is. De nem, jó hamisítják, car meg nem tesz jót a kocsinak. Ennek ellenére se GM se a gyártók se a forgalmazók se a vásárlók nem csinálnak belőle zűrt nem volt még per nem lett betiltva pedig mindenki tudja hogy nem szabad ilyet venni. Jól látom? :icon14: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Értem...nemsokára készülök a dédihez, majd viszek neki Vénusz étolajat hogy azzal süsse a husit, és dobja el a disznózsírt amit használt 90 évig mert igaz ugyan hogy majd egy évszázadig jó volt neki de hát változik a világ van már jobb is . :D Végülis ha jól értem a dolgot: adott egy olaj amit több évtizede több millió autóba tettek meg tesznek mind a mai napig is. De nem, jó hamisítják, car meg nem tesz jót a kocsinak. Ennek ellenére se GM se a gyártók se a forgalmazók se a vásárlók nem csinálnak belőle zűrt nem volt még per nem lett betiltva pedig mindenki tudja hogy nem szabad ilyet venni. Jól látom? :icon14: :rolleyes: Zoli... ez az olajtéma örökélet + 2 napig vitatéma lesz. Úgy tudom, hogy FPepe évek óta metabondot tölt az autó motorjába. Egyszer töltött bele Castrol-t és csattogtak tőle a tőkéi. De tessék, itt egy régi videóm, a lényege az, hogy itt GM olaj van benne. Valószínűleg hamis: Lényeget hallani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Zoli... ez az olajtéma örökélet + 2 napig vitatéma lesz. Úgy tudom, hogy FPepe évek óta metabondot tölt az autó motorjába. Egyszer töltött bele Castrol-t és csattogtak tőle a tőkéi. De tessék, itt egy régi videóm, a lényege az, hogy itt GM olaj van benne. Valószínűleg hamis: Lényeget hallani. Mi ezzel a baj tök szép hangja van neki! :blink: :D Mondom hogy jó a GM olaj. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Mi ezzel a baj tök szép hangja van neki! :blink: :D Mondom hogy jó a GM olaj. :D Majd csinálok csak neked videót, hogy most milyen hangja van hidegindításnál. :D Ég és föld. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Mi 20 évig castrolt használtunk. Legutóbb már mobilt töltöttem az autóba, azóta hidegen nem csattognak a tőkék... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Majd csinálok csak neked videót, hogy most milyen hangja van hidegindításnál. :D Ég és föld. :D Dobd el azt a motort Grázban -16 fok volt reggelente szinte csak hideg motorral jártam mert 2-3 kilóméterre volt a szállás a munkahelytől mégsem csattogott. :P Mi 20 évig castrolt használtunk. Legutóbb már mobilt töltöttem az autóba, azóta hidegen nem csattognak a tőkék... Egész véletlenül futottam össze a kocsi első tulajdonosával, konkrétan odajött a városba hozzám, ő mondta hogy csak szakszervízbe hordta olajcserére ott meg gondolom GM-et kapott, egyszer vettem Castrolt nem volt jobb meg rosszabb sem, azóta maradt a GM. Most hallom néha az egyiket a multkor meg mintha kalapáccsal ütötték volna a motorháztetőt olyan hnagos volt pár másodpercig, majd kiveszem őket a nyáron elmosogatni-átnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 Üdv mindenkinek! Egy gyors kérdésem lenne. Szóval az alapjárati motort megtudná valaki mondani hogy pontosan hanyas torx kulcsal tudom kicsavarozni ? (F astra 1,6 benzin) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 Üdv mindenkinek! Egy gyors kérdésem lenne. Szóval az alapjárati motort megtudná valaki mondani hogy pontosan hanyas torx kulcsal tudom kicsavarozni ? (F astra 1,6 benzin) T20-assal. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts