Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Nekem sosem lesz ilyen motorterem :D

Tavasszal, ha lesz egy kis időm (és helyem, mert a panel parkolójában nem az igazi), akkor megpróbálok én is valami hasonlót alkotni...

Bár egy dolgot nem feltétlenül értek... Megvettem az autót makulátlan tiszta motorral, de a váltó maga tele van rászáradt olajsárral...

A lényeg, hogy több, mint 2 ezer kilométert tapostam, de friss folyás nincs sehol... Lehet, hogy rendbehozták az eresztést, de a váltót nem pucolták le? Hogyan lehet ezt szépen megcsinálni? Gondolom a brigéciol nem hozza le a több éves rászáradt "cuccot"...

Megosztás:

Simán, nekem is csupa szutyok minden, és most sehol nem folyik.

Viszont egyik szerelő sem pucolta le szerelés után.

Aztán már én sem, ötödiken nehéz :D

Gondoljatok bele, ha azt mondja a szerelő hogy kicseréltem a féltengely szimeringet 12 ezer, azt mondod oké, de ha azt mondja hogy le is mostam a motort még 5 ezer senkinek sem tetszene, mert ki kérte?

Ki hogy keltene életre egy motort, ami két éve áll, nem volt átforgatva, de elvileg szépen ledugózva lett eltéve?

Olajcsere, aztán gyujtás nélkül önindítózni párszor, esetleg a hengerekbe is önteni egy pici olajat. Persze attól is függ mi a szándékod a motorral.

Megosztás:

Gondoljatok bele, ha azt mondja a szerelő hogy kicseréltem a féltengely szimeringet 12 ezer, azt mondod oké, de ha azt mondja hogy le is mostam a motort még 5 ezer senkinek sem tetszene, mert ki kérte?

Olajcsere, aztán gyujtás nélkül önindítózni párszor, esetleg a hengerekbe is önteni egy pici olajat. Persze attól is függ mi a szándékod a motorral.

Gyújtás nélkül indítózni a legegyszerűbb, ha széthúzza a főtengelyjeladót. Se benzin, de szikra.

Megosztás:

Karbis. :) se pumpa, se jeladó. :)

Természetesen használatra lesz.

Akkor ki kell üríteni a karbit hogy ne induljon el a motor indítózásra, és le kell húzni a gyertyapipákat . 2 év alatt nem lesz semmi baja, talán még a henger sem szárad ki , de oda én azért öntenék egy pici olajat, majd elégeti ha elindult. De pontosan mi is ez a szerzemény? :rolleyes:

Megosztás:

Én örülnék ha 5 ezerért komplett kimosná a motorteret, meg mondjuk ki is porszívózhatna :D

Megosztás:

Eltaláltad. :D

Utóbbi. Vettem egy xe-t a vectrába, ezt meg adták köré. De mivel ki van kasznizva, futómű, stb minden ######a rajta, és megvan a gyári motorja is, így vissza lesz építve Róóóóbinak.

na részleteket, pontosan mit is szereztél? és mit is csinálsz vele

C20XE? azé arra a röfre kíváncsi lennék mikor elkapja ennyi időután

Megosztás:

na részleteket, pontosan mit is szereztél? és mit is csinálsz vele

C20XE? azé arra a röfre kíváncsi lennék mikor elkapja ennyi időután

Róóóbi talált egy hirdetést kadettklubbon, aztán engem meg elkapott a gépszíj.

14NV kadett c20xe-vel. A srác magának kezdte építeni, ő bontotta az xe-t egy caliból, meg építette be. Így használta két-két és fél évig az autót. Hétvégén megnéztem, a motor mechanikusan jónak tűnik, nem füstöl, nem szaglik, szépen indul, nem zörög, ha meg elektromosan mégis van valami baja, azt már nem olyan költséges javítani. A kasznit meg körbenyálaztam, tényleg ki van hegesztve rajta minden, erősített küszöbök, gsi futómű, nagyfékek, stb.

De most megint mit kezdek egy komplett autóval, aminek nagy része nem is passzol a vecihez, na meg akkor szenvedés a papírokkal, így hát felvetettem Róóóbinak, hogy mi van, ha neki meg összerakjuk a kadétot, mert megvan a gyári cumó hozzá, meg adok neki rá féket körbe stb, mert az ő astrája szegény meg annyira oxidos, hogy múltkor egy nyúl kiharapott egy darabot a küszöbből.

Szóval most az lesz a project, hogy az autó vagy levizsgázik így, ahogy van, és akkor utána hazajön, motor ki, gyári be, stb, vagy útvonalengedélyezünk, aztán ha kész akkor megy vizsgára.

Viszont a gyári motorja nem volt átforgatva/beindítva mióta ki lett szedve, viszont le van dugózva stb, hogy ne menjen bele a pára meg a por. Tehát elvileg működnie kéne. Majd csinálunk videót.

Én azt terveztem, hogy lekapjuk a tetejét, fellocsoljuk olajjal, meg kivesszük a gyertyákat, és oda is spriccelünk valamit, (meg belenézünk endoszkóppal) aztán kézzel forgatás, majd pedig önindítóval, hogy felépüljön az olajnyomás is. Aztán utána próbálunk indítani. Na meg persze kap egy új vezérlést is.

Szóval kadettből xe ki, nv be, enyémből se ki, xe be, bátyáméből sz ki, se be. :)

Plusz a fékekkel is lesz némi cserebere.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.