zotya975 Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Nekem akkor kezdett megcsusszanni, mikor már épphogy nem érte el a szegecset. Volt egy szegecs, amibe már egy hangyányit belekapott. :D Hát mindegy, figyelgetem néha aztán ha elkopott vagy már csúszik kap valami újat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrax16szr Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon és mindjárt egy kérdéssel indítanék! Nem akarom megsérteni a szabályokat, inkább megkérdem, hol tudok apróhirdetést feladni itt a fórumon belül, van-e egyáltalán rá lehetőség? Köszönöm nektek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Igen, fent az adok-veszek rovatban :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 (edited) Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon és mindjárt egy kérdéssel indítanék! Nem akarom megsérteni a szabályokat, inkább megkérdem, hol tudok apróhirdetést feladni itt a fórumon belül, van-e egyáltalán rá lehetőség? Köszönöm nektek! itt jobb oldalt hírdetés hozzáadása Módosítva November8, 2014 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Interceptor Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Köszi a válaszokat!! :) Holnap napfény mellett fogok vele foglalkozni. Most délután már megtaláltam egyébként az oktánszámdugót. A tetején már csak a 9-es látszik, de holnap szétszedem és megnézem a másik oldalát is. Remélem, hogy az nem lesz lekopva. Megnéztem most délután mindent. Az oktánszám dugó 95-ös állásban volt/van, az ötös teteje még egy kicsit látszott. Inkább rá is írtam alkoholos filccel újra a 95-öt. Sikerült kivillogtatni a hibát. 3x12 után jött a 3x13 (13 Lambda szonda – nincs feszültségváltozás) - pont mint Róóóbi-nál. Tehát elvileg a lambda szonda a rossz. Ez okozhat csörgést? Ha esetleg valami más baja is lenne, akkor a 13-as kód után nem megint a 12-es jönne, hanem jönne az újabb hibakód villogtatás? Még valami: amikor járó motornál kapcsoltam össze a két lábat, akkor elronthattam esetleg valamit? Előre is köszi! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 (edited) Még valami! Nem tudom normális-e, mert "kezdő" Opeles vagyok. Adott a 1.4 8V 60le motor. Kifogástalan, nagyon szép hangja van, de... ...nyitott motorháztetővel hallom, hogy nem egyenletes az alapjárat. Kicsit "össze-vissza" jár. Amikor kicsit húzom a gázbowdent, akkor remeg az egész motor és szintén nem tűnik kiegyenlítettnek, pedig mind a 4 henger jár, de olyan, mintha valahol kimaradna gyújtás. Létezik? Lehet, hogy a gyertyákat kellene átnéznem? Vagy ez teljesen normális?Bent az autóban egyébként ezt abszolút nem érezni, de sok motort láttam már és a háromhengereseket leszámítva nem rázkódott ennyire kb. 2 ezres fordulaton... A kipufogó is "tüsszent" időnként, szerintem az is ezzel lehet összefüggésben... Módosítva November8, 2014 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 (edited) Megnéztem most délután mindent. Az oktánszám dugó 95-ös állásban volt/van, az ötös teteje még egy kicsit látszott. Inkább rá is írtam alkoholos filccel újra a 95-öt. Sikerült kivillogtatni a hibát. 3x12 után jött a 3x13 (13 Lambda szonda – nincs feszültségváltozás) - pont mint Róóóbi-nál. Tehát elvileg a lambda szonda a rossz. Ez okozhat csörgést? Ha esetleg valami más baja is lenne, akkor a 13-as kód után nem megint a 12-es jönne, hanem jönne az újabb hibakód villogtatás? Még valami: amikor járó motornál kapcsoltam össze a két lábat, akkor elronthattam esetleg valamit? Előre is köszi! :) Nálam nincs csörgés (pontosabban van, de nem motorikus eredetű). Ha lenne még kód, akkor a 13-as után villogná. Update: nálam a lambdaszonda vezetéke a rossz, valószínűleg toldott vagy próbálták toldani-forrasztani, biztos hogy ez a hiba. Módosítva November8, 2014 : Róóóbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Interceptor Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Nálam nincs csörgés (pontosabban van, de nem motorikus eredetű). Ha lenne még kód, akkor a 13-as után villogná. Update: nálam a lambdaszonda vezetéke a rossz, valószínűleg toldott vagy próbálták toldani-forrasztani, biztos hogy ez a hiba. Értem, akkor Te nem cseréltetted még ki a szondát? Nem is tervezed? Nekem nem toldottak a vezeték, próbáltam az érintkezőket tisztítani, de ugyanúgy előjön a hibakód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Értem, akkor Te nem cseréltetted még ki a szondát? Nem is tervezed? Nekem nem toldottak a vezeték, próbáltam az érintkezőket tisztítani, de ugyanúgy előjön a hibakód. Nem cseréltem még ki (ehhez csak én nyúlok, meg Wookie :) ), de már be van készítve a másik. Csak neki kell állni. A menetnél, a tövénél a leömlőn gyakran meg kell kínálni valami vékony olajjal, csavarlazítóval, ilyesmivel, és jól felmelegített motornál kell kivenni, mikor még jócskán meleg a leömlő. A menetet meg jól ki kell takarítani, mert ha van benne kosz, tönkre tud menni könnyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 Értem, akkor Te nem cseréltetted még ki a szondát? Nem is tervezed? Nekem nem toldottak a vezeték, próbáltam az érintkezőket tisztítani, de ugyanúgy előjön a hibakód. a hibakód csak x (10-20körül, nem tudom pontosan)hibamentes indítás után törlődik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Interceptor Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 a hibakód csak x (10-20körül, nem tudom pontosan)hibamentes indítás után törlődik Köszi! :) Akkor majd nézegetem még, hogy ír-e valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci8711 Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 A váltóból , van ott egy szimering a fényes rúdon ami ki-bemozog a váltóba. Ki lehet cserélni de általában nem hoz 100%-os javulást mert többnyire a rúd is meg van már kopva. A probléma megoldva, kapott egy kis motormosást is, ilyen lett Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November8, 2014 Megoszt Elküldve November8, 2014 A probléma megoldva, kapott egy kis motormosást is, ilyen lett Szép lett! :icon13: 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve November9, 2014 Megoszt Elküldve November9, 2014 (edited) C14NZ (1.4 8V 60le) vegyes (főleg város) 8 literes fogyasztás normális ugye? Most mértem le. Autópályán mekkora sebesség ideális? Mentem vele 140-el, de szerintem sok neki. 110 körüli utazóval még jó lehet?!? Az az igazság, mivel nincs fordulatszámmérőm fogalmam sincs mennyit pörög?!? 100-nál 3000 körül? Hosszúnak tűnik a váltója, lehet kevesebbet forog? Módosítva November9, 2014 : szekfizsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November9, 2014 Megoszt Elküldve November9, 2014 Értem, akkor Te nem cseréltetted még ki a szondát? Nem is tervezed? Nekem nem toldottak a vezeték, próbáltam az érintkezőket tisztítani, de ugyanúgy előjön a hibakód. Sztem mielőtt nekiállsz lambdát cserélni, ellenőrizni kéne az előgyújtást (strobival, rövidrezárt diagcsati lábakkal, mint amikor kivillogtatni próbáltad a hibákat). A másik dolog, hogy nézd át a vezetékét, nincs-e sérülés rajta, csatlakozónál kontakthiba, ill. egy multiméterrel ellenőrizd, hogy a motorblokk és a lambda fém háza között van-e kontakt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November9, 2014 Megoszt Elküldve November9, 2014 C14NZ (1.4 8V 60le) vegyes (főleg város) 8 literes fogyasztás normális ugye? Most mértem le. Autópályán mekkora sebesség ideális? Mentem vele 140-el, de szerintem sok neki. 110 körüli utazóval még jó lehet?!? Az az igazság, mivel nincs fordulatszámmérőm fogalmam sincs mennyit pörög?!? 100-nál 3000 körül? Hosszúnak tűnik a váltója, lehet kevesebbet forog? Nagyjából ennyit fogyaszt nekem is rövid távokon városban, úgy emlékszem 105-110-körül van a fordulatszám 3000-en , ez egy kicsi motor nem érdemes gyorsabban menni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November9, 2014 Megoszt Elküldve November9, 2014 C14NZ (1.4 8V 60le) vegyes (főleg város) 8 literes fogyasztás normális ugye? Most mértem le. Autópályán mekkora sebesség ideális? Mentem vele 140-el, de szerintem sok neki. 110 körüli utazóval még jó lehet?!? Az az igazság, mivel nincs fordulatszámmérőm fogalmam sincs mennyit pörög?!? 100-nál 3000 körül? Hosszúnak tűnik a váltója, lehet kevesebbet forog? Szerintem normális. Én 150-nel szoktam menni sokszor, bírja. 130-nál nekem 4100-4200-at pörög Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve November10, 2014 Megoszt Elküldve November10, 2014 Nagyon tetszik a '97-'98 körüli Astrák csomagtér ajtaján lévő fekete "díszléc"... Az az ajtóval együtt van, vagy lehet olyat külön beszerezni? A Classic-okon már nincs ahogyan láttam (az enyémen sem). Illetve honnan érdemes olcsón beszerezni az első oldalablakra azt a kis műanyag "ívet", amivel esőben is le lehet engedni az ablakot 2 cm-re és nem ázok be?!? Az a baj, hogy mikor lecsapódik a pára és picit le van engedve az ablakom, szépen befolyik a víz az ajtó kárpitra... Ezzel oldanám meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve November10, 2014 Megoszt Elküldve November10, 2014 Nagyon tetszik a '97-'98 körüli Astrák csomagtér ajtaján lévő fekete "díszléc"... Az az ajtóval együtt van, vagy lehet olyat külön beszerezni? A Classic-okon már nincs ahogyan láttam (az enyémen sem). Illetve honnan érdemes olcsón beszerezni az első oldalablakra azt a kis műanyag "ívet", amivel esőben is le lehet engedni az ablakot 2 cm-re és nem ázok be?!? Az a baj, hogy mikor lecsapódik a pára és picit le van engedve az ablakom, szépen befolyik a víz az ajtó kárpitra... Ezzel oldanám meg. 2 lehetőséged van! Veszel komplett ajtót, és átrakod műanyagostól, vagy veszel műanyagot, és ráragasztod valami dögerős ragasztóval. Ilyen példul a sikaflex. Az egyébként az ajtón kialakított csapokra van rögzítve műanyaggal. kb így: http://p1.vatera.hu/photos/88/b4/3277_1_big.jpg Párásodás esetén próbáld a hátsóablakokat leengedni, mert ott már nem ver be annyira, nálam legalábbis nem vert be. Mondjuk én klímázok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szekfizsolt Elküldve November10, 2014 Megoszt Elküldve November10, 2014 2 lehetőséged van! Veszel komplett ajtót, és átrakod műanyagostól, vagy veszel műanyagot, és ráragasztod valami dögerős ragasztóval. Ilyen példul a sikaflex. Az egyébként az ajtón kialakított csapokra van rögzítve műanyaggal. kb így: http://p1.vatera.hu/photos/88/b4/3277_1_big.jpg Párásodás esetén próbáld a hátsóablakokat leengedni, mert ott már nem ver be annyira, nálam legalábbis nem vert be. Mondjuk én klímázok... Na erre voltam kíváncsi, köszönöm! :) Ezek szerint azoknak más a hátsó ajtó, mert van felfogatás is hozzá. Megfurkálni biztosan nem furkálnám, de azon lepődtem meg, hogy nem láttam sehol sem külön azt a csíkot... ...most már tudom miért... Az Astrám full "fapad" (ami nem feltétlenül baj, kevesebb hibalehetőség... :)), így menet közben kizárt, hogy tekergessem a hátsó ablakokat, de az a műanyag terelő megoldaná a bajom... Annakidején a Swift-emen volt és szinte állandó jelleggel le volt engedve 1-2 cm-re az ablak... Csak ahhoz képest, hogy egy kis darab műanyag elég "drágáért" láttam őket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve November11, 2014 Megoszt Elküldve November11, 2014 (edited) Na erre voltam kíváncsi, köszönöm! :) Ezek szerint azoknak más a hátsó ajtó, mert van felfogatás is hozzá. Megfurkálni biztosan nem furkálnám, de azon lepődtem meg, hogy nem láttam sehol sem külön azt a csíkot... ...most már tudom miért... Az Astrám full "fapad" (ami nem feltétlenül baj, kevesebb hibalehetőség... :)), így menet közben kizárt, hogy tekergessem a hátsó ablakokat, de az a műanyag terelő megoldaná a bajom... Annakidején a Swift-emen volt és szinte állandó jelleggel le volt engedve 1-2 cm-re az ablak... Csak ahhoz képest, hogy egy kis darab műanyag elég "drágáért" láttam őket... Az a baj, hogy a díszcsíkosnál a csomagtér zár kiképzése is már. Könnyebb ha komplett ajtót cserélsz... :) A légterelőt meg autósboltban tudsz hozzá venni. Olyan 8000 körüli áron. :) Módosítva November11, 2014 : pszilaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
Interceptor Elküldve November11, 2014 Megoszt Elküldve November11, 2014 Sztem mielőtt nekiállsz lambdát cserélni, ellenőrizni kéne az előgyújtást (strobival, rövidrezárt diagcsati lábakkal, mint amikor kivillogtatni próbáltad a hibákat). A másik dolog, hogy nézd át a vezetékét, nincs-e sérülés rajta, csatlakozónál kontakthiba, ill. egy multiméterrel ellenőrizd, hogy a motorblokk és a lambda fém háza között van-e kontakt. Köszi! :) Sérülést nem láttam. Multiméterrel mértem, van kontakt a kettő között. Elviszem a szerelőhöz, aztán majd ő megmondja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
2pac Elküldve November12, 2014 Megoszt Elküldve November12, 2014 Sziasztok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November12, 2014 Megoszt Elküldve November12, 2014 Sziasztok. Szia. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
2pac Elküldve November12, 2014 Megoszt Elküldve November12, 2014 Sziasztok,tudna valaki segiteni?!Olyan problémám van az F astrámmal ha 1500alá esik a fordulat leáll a motor( kanyarokban) illetve indulásokr gázt kell adnom,ez a probléma mire utalha?!elöreis köszi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts