sándor89 Elküldve Október1, 2014 Megoszt Elküldve Október1, 2014 Én szerintem egyikben sincs hátrább a hátsó üléssos, és az utastér nagyjából egyforma. De lehet rosszul tudom. Ezt személyesen tudom hogy nem így van. Mégpedig. Családi F astra kombi van otthon. ahogy nekem kényelmes a vezetés, úgy be van állítva az ülés. És abban a pozícióban hátra ültem, és már a vezető hátába volt a térdem. Viszont, a ferdehátúba is ültem már, és ott is megcsináltam ugyan ezt, és ott még volt kb 15 centi a térdemtől, a vezető ülésééig. Nem tudom hogy akkor a kombinak a csomagtartója ennyivel nagyobb lenne, hogy inkább még a hátsó ülés sor is előrébb lenne rakva annyival. De ez személyes tapasztalatom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október1, 2014 Megoszt Elküldve Október1, 2014 Ezt személyesen tudom hogy nem így van. Mégpedig. Családi F astra kombi van otthon. ahogy nekem kényelmes a vezetés, úgy be van állítva az ülés. És abban a pozícióban hátra ültem, és már a vezető hátába volt a térdem. Viszont, a ferdehátúba is ültem már, és ott is megcsináltam ugyan ezt, és ott még volt kb 15 centi a térdemtől, a vezető ülésééig. Nem tudom hogy akkor a kombinak a csomagtartója ennyivel nagyobb lenne, hogy inkább még a hátsó ülés sor is előrébb lenne rakva annyival. De ez személyes tapasztalatom. Ezt azért nem hiszem. Tengelytávja ugyanaz. Ajtó efforma méretűek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október1, 2014 Megoszt Elküldve Október1, 2014 Ezt azért nem hiszem. Tengelytávja ugyanaz. Ajtó efforma méretűek. Erre már csak azt tudom mondani hogy bele kell ülni, és ki kell próbálni :D Elhiszem hogy a tengelytáv, és az ajtók mérete egyforma. Én mondjuk arra gondoltam hogy a kombiba a hátsó üléssor előrréb van tolva kicsivel, hogy nagyobb tér legyen a csomagtartónak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október1, 2014 Megoszt Elküldve Október1, 2014 Erre már csak azt tudom mondani hogy bele kell ülni, és ki kell próbálni :D Elhiszem hogy a tengelytáv, és az ajtók mérete egyforma. Én mondjuk arra gondoltam hogy a kombiba a hátsó üléssor előrréb van tolva kicsivel, hogy nagyobb tér legyen a csomagtartónak. Pénteken kiderítjük, mert hoznak hozzám egy 5 ajtósat.. :P De amúgy a kombi hátrafelé hosszabb a kerék mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október1, 2014 Megoszt Elküldve Október1, 2014 Immo miatt nem olyan egyszerű ám a csere szerintem. Chippet kell cserélni a kulcsban és jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Október1, 2014 Megoszt Elküldve Október1, 2014 Ezt személyesen tudom hogy nem így van. Mégpedig. Családi F astra kombi van otthon. ahogy nekem kényelmes a vezetés, úgy be van állítva az ülés. És abban a pozícióban hátra ültem, és már a vezető hátába volt a térdem. Viszont, a ferdehátúba is ültem már, és ott is megcsináltam ugyan ezt, és ott még volt kb 15 centi a térdemtől, a vezető ülésééig. Nem tudom hogy akkor a kombinak a csomagtartója ennyivel nagyobb lenne, hogy inkább még a hátsó ülés sor is előrébb lenne rakva annyival. De ez személyes tapasztalatom. A kombiban pont ott van a hátsó ülés síkja, mint a simában. A sárvédőre támaszkodik, ami viszont a tengelytáv miatt szintén ugyan úgy van Caravan, és csótányseggű esetén is. Ajtókárpit is szinte azonos, illetve megnéztem pár képet, és vagy összement a lábad a csótányban, vagy volt valami turpisság az ülésednél, mert szinte totál azonos mind a háttámla, mind az ülő rész, illetve az ülő rész laposabb, mert a kasztni magasabb alatta. De még a hamutartó távolság is azonos!!! 15 centi különbség abszolút nem lehet. Már csak azért sem, mert a kombi segge hátra hosszabb, és szinte totál megegyezik a belső rész a többi változattal. Egyébként a kombi egy sima f-es, aminél át lett alakítva a csomagtér, de a hátsó lábtérig totál azonos a felépítése. Holnapra lemérem kollégámét, és az enyémet, és pontos adatot tudok mondani, de kizártnak tartom, hogy 15 centi különbség legyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 Erre már csak azt tudom mondani hogy bele kell ülni, és ki kell próbálni :D Elhiszem hogy a tengelytáv, és az ajtók mérete egyforma. Én mondjuk arra gondoltam hogy a kombiba a hátsó üléssor előrréb van tolva kicsivel, hogy nagyobb tér legyen a csomagtartónak. nem lehet, hogy az ülésmagasság állító megkavart? ha tekered az nem csak fel-le megy, hanem dől is hátra, lehet nem volt egyformán a 2 kocsiban mivel a hátsó ajtó efforma és az ülés háttámla az ajtó végénél van, nincs az odébb, főleg nem 15cmmel Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 Elhiszem mindenkinek hogy egyformának kell lennie. De bele ültem a családi kombiba. Hátra húztam az ülést, illetve döntöttem is, ahogy nekem kényelmes, majd pedig hátulra is beültem, és ott szűkös volt a hely nagyon. Viszont, átültem a másikba, (ugyan az az f astra, csak ferde hátú) És ott is megcsináltam az ülést ahogy nekem jó. és ott több hely volt. Ha tudok, akkor most már csinálok képeket a hétvégén róla. a hátsó ülésen ülve, hogy szemléltetni is tudjam ezeket :D De ezen ne vesszünk össze szerintem :D De nem mondanám ha nem így lenne. Csak nekem is egy apró érdekesség volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 Elhiszem mindenkinek hogy egyformának kell lennie. De bele ültem a családi kombiba. Hátra húztam az ülést, illetve döntöttem is, ahogy nekem kényelmes, majd pedig hátulra is beültem, és ott szűkös volt a hely nagyon. Viszont, átültem a másikba, (ugyan az az f astra, csak ferde hátú) És ott is megcsináltam az ülést ahogy nekem jó. és ott több hely volt. Ha tudok, akkor most már csinálok képeket a hétvégén róla. a hátsó ülésen ülve, hogy szemléltetni is tudjam ezeket :D De ezen ne vesszünk össze szerintem :D De nem mondanám ha nem így lenne. Csak nekem is egy apró érdekesség volt. Lehet egyedi astrád van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 Lehet egyedi astrád van. :D Az biztos :D Mert az az astra még csoda hogy megy :D motorolaj nélkül is szépen jár :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 vagy csak kettőből rakták össze :D (szerintem is ugyanakkora) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 hát nem hinném hogy kettőből lenne összerakva. mert nem egyszer voltam már alatta, és azt csak láttam volna. amúgy még arra tudok akkor gondolni, hogy nem a gyári ülés van benne.. tehát sínnel együtt ki lett cserélve. de mondjuk az se lehet, mert attól még az arányoknak maradnia kellene. de nem tudom most már :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 Az biztos :D Mert az az astra még csoda hogy megy :D motorolaj nélkül is szépen jár :D Akkor legalább nem eszi, mert nincs mit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
becike Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 sziasztok,van 2db opel astra F tipusú autóm,és az lenne a kérdésem hogy mondjuk az eggyikből szerelővel,kicseréltetném a motrot és beletetetném a másikba,valami szerződést csináltatnom kell? mondjuk okmányirodában,vagy más helyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október2, 2014 Megoszt Elküldve Október2, 2014 sziasztok,van 2db opel astra F tipusú autóm,és az lenne a kérdésem hogy mondjuk az eggyikből szerelővel,kicseréltetném a motrot és beletetetném a másikba,valami szerződést csináltatnom kell? mondjuk okmányirodában,vagy más helyen? Igen, okmányirodás ügyintézés...például:http://www.gyongyos.hu/okmanyiroda/gepjarmu/98-motorcsere-bejelentes de hivatalosan csak ugyanolyan motorkódú motor mehet bele. Pölö c14nz, c16nz, ..stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2014 Megoszt Elküldve Október3, 2014 Elhiszem mindenkinek hogy egyformának kell lennie. De bele ültem a családi kombiba. Hátra húztam az ülést, illetve döntöttem is, ahogy nekem kényelmes, majd pedig hátulra is beültem, és ott szűkös volt a hely nagyon. Viszont, átültem a másikba, (ugyan az az f astra, csak ferde hátú) És ott is megcsináltam az ülést ahogy nekem jó. és ott több hely volt. Ha tudok, akkor most már csinálok képeket a hétvégén róla. a hátsó ülésen ülve, hogy szemléltetni is tudjam ezeket :D De ezen ne vesszünk össze szerintem :D De nem mondanám ha nem így lenne. Csak nekem is egy apró érdekesség volt. A vészvillógó kapcsolótól mértem ugye az azért fix pontnak tekinthető, az 5 ajtósnál a hátsó üléssor felső éle 106 centi a caravannal 107centi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október3, 2014 Megoszt Elküldve Október3, 2014 A vészvillógó kapcsolótól mértem ugye az azért fix pontnak tekinthető, az 5 ajtósnál a hátsó üléssor felső éle 106 centi a caravannal 107centi. Akkor csak egy magyarázat van erre. A családi opel az egyedi darab lehet akkor :D Valami nagyon nem stimmel benne akkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2014 Megoszt Elküldve Október3, 2014 Akkor csak egy magyarázat van erre. A családi opel az egyedi darab lehet akkor :D Valami nagyon nem stimmel benne akkor. Ennyi. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október3, 2014 Megoszt Elküldve Október3, 2014 Szóval. Most már én is lemértem a vész villogótól colostokkal a távolságot, és a hátsó üléssor felső éle, ahogy te mérted, nekem kerek 100 cm-re található a kocsiban. Nah ez akkor hogy van ? Valahol elveszett 7 centi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2014 Megoszt Elküldve Október3, 2014 Szóval. Most már én is lemértem a vész villogótól colostokkal a távolságot, és a hátsó üléssor felső éle, ahogy te mérted, nekem kerek 100 cm-re található a kocsiban. Nah ez akkor hogy van ? Valahol elveszett 7 centi :D Ez akkor most caravan, 5 ajtós vagy sedán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ToRi Elküldve Október3, 2014 Megoszt Elküldve Október3, 2014 Sziasztok Nemtudom hogy jó helyre írok-e, de végülis motorhoz kapcsolódik. Daewoo Nexiám van és C20XE motor vásárlás előtt állok. A kérdésem az lenne, hogy vannak-e olyan tipikus dolgok ezen a motoron amit érdemes megnézni megvétel előtt? Tudnátok-e linkelni kapcsolási rajzokat a motorvezérlőhöz? Illetve összeállítási rajzokat vagy alkatrész katalógust, javítási útmutatót illetve bármilyen dokumentumot szívesen fogadok. A másik kérdésem az lenne, hogy a féltengelyek és a gólyalábak miben, mennyiben különböznek a "mezei" Astrától, Kadettól? Váltóból maradjon az F20 vagy esetleg F16 (olvastam valahol hogy ezzel is össze szokták rakni) vagy melyik hozzá a legjobb? Esetleg ha valaki eladó motort tud kompletten mindennel akkor az is írhat. Tényleg bármi kis infó érdekelne a témában, sokat segítenétek. Előre is köszönöm. Üdv.: Ricsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
sándor89 Elküldve Október4, 2014 Megoszt Elküldve Október4, 2014 Ez akkor most caravan, 5 ajtós vagy sedán? Caravan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október5, 2014 Megoszt Elküldve Október5, 2014 Sziasztok Nemtudom hogy jó helyre írok-e, de végülis motorhoz kapcsolódik. Daewoo Nexiám van és C20XE motor vásárlás előtt állok. A kérdésem az lenne, hogy vannak-e olyan tipikus dolgok ezen a motoron amit érdemes megnézni megvétel előtt? Tudnátok-e linkelni kapcsolási rajzokat a motorvezérlőhöz? Illetve összeállítási rajzokat vagy alkatrész katalógust, javítási útmutatót illetve bármilyen dokumentumot szívesen fogadok. A másik kérdésem az lenne, hogy a féltengelyek és a gólyalábak miben, mennyiben különböznek a "mezei" Astrától, Kadettól? Váltóból maradjon az F20 vagy esetleg F16 (olvastam valahol hogy ezzel is össze szokták rakni) vagy melyik hozzá a legjobb? Esetleg ha valaki eladó motort tud kompletten mindennel akkor az is írhat. Tényleg bármi kis infó érdekelne a témában, sokat segítenétek. Előre is köszönöm. Üdv.: Ricsi Üdv..itt van pár rajz, bár nem magyarul...http://www.skandiasauna.de/opel/astra/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Október5, 2014 Megoszt Elküldve Október5, 2014 Sziasztok! Van egy 97'-es F Astrám, lépcsős hátú. Pénteken hazajöttem vele, beálltam a garázsba, szombaton állt egész nap, majd ma reggel indítanám... semmi, injektor hídban nincs benzin, eljutottam az üzemanyag szivattyúig, a fesz kiment rá de csak 10,5V, ezért kábelt cseréltem, majd mértem az új kábel végén, nincs ellenállása a szivattyúnak, kivettem a tankból a szivattyút, ott a motoron mérve van ellenállása. Végül a csatlakozó szivatott, kicsit hajlítani kellett rajta. Mentem egy teszt kört, az normális ha morgás szerű hangja van menet közben? Vagy már a végét járja a pumpa? A megszokottól sokkal jobban húzott a motor, mert nem csak 10,5V-ról járt a szivattyú. Volt már valakinek hasonló élménye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október5, 2014 Megoszt Elküldve Október5, 2014 Sziasztok! Van egy 97'-es F Astrám, lépcsős hátú. Pénteken hazajöttem vele, beálltam a garázsba, szombaton állt egész nap, majd ma reggel indítanám... semmi, injektor hídban nincs benzin, eljutottam az üzemanyag szivattyúig, a fesz kiment rá de csak 10,5V, ezért kábelt cseréltem, majd mértem az új kábel végén, nincs ellenállása a szivattyúnak, kivettem a tankból a szivattyút, ott a motoron mérve van ellenállása. Végül a csatlakozó szivatott, kicsit hajlítani kellett rajta. Mentem egy teszt kört, az normális ha morgás szerű hangja van menet közben? Vagy már a végét járja a pumpa? A megszokottól sokkal jobban húzott a motor, mert nem csak 10,5V-ról járt a szivattyú. Volt már valakinek hasonló élménye? Hát általában hangosodik a pumpa ahogy halódik, mert a kommutátor-szénkefe kopik. Nekem olyan hibám volt hogy lötyögött a csatlakozó és hol elindult a kocsi hol nem. Azon a két kis tüskén hajtottam oldalra a csatiban és azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts