Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Én szerintem egyikben sincs hátrább a hátsó üléssos, és az utastér nagyjából egyforma. De lehet rosszul tudom.

Ezt személyesen tudom hogy nem így van.

Mégpedig.

Családi F astra kombi van otthon. ahogy nekem kényelmes a vezetés, úgy be van állítva az ülés.

És abban a pozícióban hátra ültem, és már a vezető hátába volt a térdem.

Viszont, a ferdehátúba is ültem már, és ott is megcsináltam ugyan ezt, és ott még volt kb 15 centi a térdemtől, a vezető ülésééig.

Nem tudom hogy akkor a kombinak a csomagtartója ennyivel nagyobb lenne, hogy inkább még a hátsó ülés sor is előrébb lenne rakva annyival.

De ez személyes tapasztalatom.

Megosztás:

Mégpedig.

Családi F astra kombi van otthon. ahogy nekem kényelmes a vezetés, úgy be van állítva az ülés.

Viszont, a ferdehátúba is ültem már, és ott is megcsináltam ugyan ezt, és ott még volt kb 15 centi a térdemtől, a vezető ülésééig.

Nem tudom hogy akkor a kombinak a csomagtartója ennyivel nagyobb lenne, hogy inkább még a hátsó ülés sor is előrébb lenne rakva annyival.

Ezt azért nem hiszem. Tengelytávja ugyanaz. Ajtó efforma méretűek.

Megosztás:

Ezt azért nem hiszem. Tengelytávja ugyanaz. Ajtó efforma méretűek.

Erre már csak azt tudom mondani hogy bele kell ülni, és ki kell próbálni :D

Elhiszem hogy a tengelytáv, és az ajtók mérete egyforma.

Én mondjuk arra gondoltam hogy a kombiba a hátsó üléssor előrréb van tolva kicsivel, hogy nagyobb tér legyen a csomagtartónak.

Megosztás:

Én mondjuk arra gondoltam hogy a kombiba a hátsó üléssor előrréb van tolva kicsivel, hogy nagyobb tér legyen a csomagtartónak.

Pénteken kiderítjük, mert hoznak hozzám egy 5 ajtósat.. :P De amúgy a kombi hátrafelé hosszabb a kerék mögött.

Megosztás:

Mégpedig.

A kombiban pont ott van a hátsó ülés síkja, mint a simában. A sárvédőre támaszkodik, ami viszont a tengelytáv miatt szintén ugyan úgy van Caravan, és csótányseggű esetén is. Ajtókárpit is szinte azonos, illetve megnéztem pár képet, és vagy összement a lábad a csótányban, vagy volt valami turpisság az ülésednél, mert szinte totál azonos mind a háttámla, mind az ülő rész, illetve az ülő rész laposabb, mert a kasztni magasabb alatta. De még a hamutartó távolság is azonos!!! 15 centi különbség abszolút nem lehet. Már csak azért sem, mert a kombi segge hátra hosszabb, és szinte totál megegyezik a belső rész a többi változattal. Egyébként a kombi egy sima f-es, aminél át lett alakítva a csomagtér, de a hátsó lábtérig totál azonos a felépítése. Holnapra lemérem kollégámét, és az enyémet, és pontos adatot tudok mondani, de kizártnak tartom, hogy 15 centi különbség legyen!

Megosztás:

nem lehet, hogy az ülésmagasság állító megkavart?

ha tekered az nem csak fel-le megy, hanem dől is hátra, lehet nem volt egyformán a 2 kocsiban

mivel a hátsó ajtó efforma és az ülés háttámla az ajtó végénél van, nincs az odébb, főleg nem 15cmmel

Megosztás:

Elhiszem mindenkinek hogy egyformának kell lennie.
De bele ültem a családi kombiba.
Hátra húztam az ülést, illetve döntöttem is, ahogy nekem kényelmes, majd pedig hátulra is beültem, és ott szűkös volt a hely nagyon.
Viszont, átültem a másikba, (ugyan az az f astra, csak ferde hátú)
És ott is megcsináltam az ülést ahogy nekem jó. és ott több hely volt.
Ha tudok, akkor most már csinálok képeket a hétvégén róla. a hátsó ülésen ülve, hogy szemléltetni is tudjam ezeket :D
De ezen ne vesszünk össze szerintem :D
De nem mondanám ha nem így lenne. Csak nekem is egy apró érdekesség volt.

Megosztás:

Hátra húztam az ülést, illetve döntöttem is, ahogy nekem kényelmes, majd pedig hátulra is beültem, és ott szűkös volt a hely nagyon.

Ha tudok, akkor most már csinálok képeket a hétvégén róla. a hátsó ülésen ülve, hogy szemléltetni is tudjam ezeket :D

Lehet egyedi astrád van. :D

Megosztás:

hát nem hinném hogy kettőből lenne összerakva. mert nem egyszer voltam már alatta, és azt csak láttam volna. amúgy még arra tudok akkor gondolni, hogy nem a gyári ülés van benne.. tehát sínnel együtt ki lett cserélve.
de mondjuk az se lehet, mert attól még az arányoknak maradnia kellene.
de nem tudom most már :D

Megosztás:

sziasztok,van 2db opel astra F tipusú autóm,és az lenne a kérdésem hogy mondjuk az eggyikből szerelővel,kicseréltetném a motrot és beletetetném a másikba,valami szerződést csináltatnom kell? mondjuk okmányirodában,vagy más helyen?

Igen, okmányirodás ügyintézés...például:http://www.gyongyos.hu/okmanyiroda/gepjarmu/98-motorcsere-bejelentes de hivatalosan csak ugyanolyan motorkódú motor mehet bele. Pölö c14nz, c16nz, ..stb.

Megosztás:

A vészvillógó kapcsolótól mértem ugye az azért fix pontnak tekinthető, az 5 ajtósnál a hátsó üléssor felső éle 106 centi a caravannal 107centi.

Megosztás:

A vészvillógó kapcsolótól mértem ugye az azért fix pontnak tekinthető, az 5 ajtósnál a hátsó üléssor felső éle 106 centi a caravannal 107centi.

Akkor csak egy magyarázat van erre.

A családi opel az egyedi darab lehet akkor :D

Valami nagyon nem stimmel benne akkor.

Megosztás:

Sziasztok

Nemtudom hogy jó helyre írok-e, de végülis motorhoz kapcsolódik. Daewoo Nexiám van és C20XE motor vásárlás előtt állok. A kérdésem az lenne, hogy vannak-e olyan tipikus dolgok ezen a motoron amit érdemes megnézni megvétel előtt? Tudnátok-e linkelni kapcsolási rajzokat a motorvezérlőhöz? Illetve összeállítási rajzokat vagy alkatrész katalógust, javítási útmutatót illetve bármilyen dokumentumot szívesen fogadok. A másik kérdésem az lenne, hogy a féltengelyek és a gólyalábak miben, mennyiben különböznek a "mezei" Astrától, Kadettól? Váltóból maradjon az F20 vagy esetleg F16 (olvastam valahol hogy ezzel is össze szokták rakni) vagy melyik hozzá a legjobb? Esetleg ha valaki eladó motort tud kompletten mindennel akkor az is írhat. Tényleg bármi kis infó érdekelne a témában, sokat segítenétek.

Előre is köszönöm.

Üdv.: Ricsi

Megosztás:

Sziasztok

Nemtudom hogy jó helyre írok-e, de végülis motorhoz kapcsolódik. Daewoo Nexiám van és C20XE motor vásárlás előtt állok. A kérdésem az lenne, hogy vannak-e olyan tipikus dolgok ezen a motoron amit érdemes megnézni megvétel előtt? Tudnátok-e linkelni kapcsolási rajzokat a motorvezérlőhöz? Illetve összeállítási rajzokat vagy alkatrész katalógust, javítási útmutatót illetve bármilyen dokumentumot szívesen fogadok. A másik kérdésem az lenne, hogy a féltengelyek és a gólyalábak miben, mennyiben különböznek a "mezei" Astrától, Kadettól? Váltóból maradjon az F20 vagy esetleg F16 (olvastam valahol hogy ezzel is össze szokták rakni) vagy melyik hozzá a legjobb? Esetleg ha valaki eladó motort tud kompletten mindennel akkor az is írhat. Tényleg bármi kis infó érdekelne a témában, sokat segítenétek.

Előre is köszönöm.

Üdv.: Ricsi

Üdv..itt van pár rajz, bár nem magyarul...http://www.skandiasauna.de/opel/astra/

Megosztás:

Sziasztok!
Van egy 97'-es F Astrám, lépcsős hátú. Pénteken hazajöttem vele, beálltam a garázsba, szombaton állt egész nap, majd ma reggel indítanám... semmi, injektor hídban nincs benzin, eljutottam az üzemanyag szivattyúig, a fesz kiment rá de csak 10,5V, ezért kábelt cseréltem, majd mértem az új kábel végén, nincs ellenállása a szivattyúnak, kivettem a tankból a szivattyút, ott a motoron mérve van ellenállása. Végül a csatlakozó szivatott, kicsit hajlítani kellett rajta. Mentem egy teszt kört, az normális ha morgás szerű hangja van menet közben? Vagy már a végét járja a pumpa? A megszokottól sokkal jobban húzott a motor, mert nem csak 10,5V-ról járt a szivattyú. Volt már valakinek hasonló élménye?

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 97'-es F Astrám, lépcsős hátú. Pénteken hazajöttem vele, beálltam a garázsba, szombaton állt egész nap, majd ma reggel indítanám... semmi, injektor hídban nincs benzin, eljutottam az üzemanyag szivattyúig, a fesz kiment rá de csak 10,5V, ezért kábelt cseréltem, majd mértem az új kábel végén, nincs ellenállása a szivattyúnak, kivettem a tankból a szivattyút, ott a motoron mérve van ellenállása. Végül a csatlakozó szivatott, kicsit hajlítani kellett rajta. Mentem egy teszt kört, az normális ha morgás szerű hangja van menet közben? Vagy már a végét járja a pumpa? A megszokottól sokkal jobban húzott a motor, mert nem csak 10,5V-ról járt a szivattyú. Volt már valakinek hasonló élménye?

Hát általában hangosodik a pumpa ahogy halódik, mert a kommutátor-szénkefe kopik. Nekem olyan hibám volt hogy lötyögött a csatlakozó és hol elindult a kocsi hol nem. Azon a két kis tüskén hajtottam oldalra a csatiban és azóta jó.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.