szaboric Elküldve Július8, 2014 Megoszt Elküldve Július8, 2014 Nekem az volt a jele hogy túl magas volt az alapjáratom. Szerelő kicserélte (valami szar utángyártottra), még szarabb lett. Aztán kicseréltem én egy 7000 forintosra, szar maradt. Aztán kicserélte másik szerelő, miután kinyomozta hogy tényleg az a hibás, egy 10K-s gyárira. ######ányos lett. Szia Kivillogtattam a hibát, mert az volt a problémám, hogy a fordulatszám ingadozott fel le. 2000-2500 ig is es váltáskor sem esett vissza mindig a fordulat. A fojtoszelep allas érzekelore gyanakodtam, vettem egy jobb minőséget Febi, németet (utángyártott) erre folyamatosan ég a motor teszt lámpa ahogy beindítom, kivillogtatas és 22 Fojtószelep / potenciométer – feszültség túl alacsony. Pedig vadi uj a potméter. Gyárit vissza raktam annál nem világít a motor teszt lámpa, de kivillogtatas kidobja annál is a 22-est es össze vissza jár az alapjárat, Mit csináljak , mit javasolsz? Mert mar nagyon idegesítő...... Köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Szia Kivillogtattam a hibát, mert az volt a problémám, hogy a fordulatszám ingadozott fel le. 2000-2500 ig is es váltáskor sem esett vissza mindig a fordulat. A fojtoszelep allas érzekelore gyanakodtam, vettem egy jobb minőséget Febi, németet (utángyártott) erre folyamatosan ég a motor teszt lámpa ahogy beindítom, kivillogtatas és 22 Fojtószelep / potenciométer – feszültség túl alacsony. Pedig vadi uj a potméter. Gyárit vissza raktam annál nem világít a motor teszt lámpa, de kivillogtatas kidobja annál is a 22-est es össze vissza jár az alapjárat, Mit csináljak , mit javasolsz? Mert mar nagyon idegesítő...... Köszi előre is Ugyanez volt az első csere után nekem.... Cseréltesd ki az újat, mert úgy látszik nem jó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Hella-t bele. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaboric Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Hella-t bele. Hella megbízható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Hella megbízható?engem megszopatott egy Hella gyujtásmodul vagyis 1év pár nap után beszart, azota 1 bontott eredeti van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 engem megszopatott egy Hella gyujtásmodul vagyis 1év pár nap után beszart, azota 1 bontott eredeti van benne Hella Nekem bejött , 5 éve van benne azóta is jó igaz 17 ropi volt. a bontott 5 ropi volt és egy hét után kuka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Megvettem a Hellát, változatlan, vissza a gyári, változatlan, mert nekem meg ez a bajom. :) Én is a TPS-el küzdök. Mert járó motornál nyomom a gázt, nem követi az érték, 4000nél még csak 7%ra van nyitva. De ha gyújtáson van, akkor gyönyörűen követi a szenzor ahogy nyomom a gázt. Tegnap kapcsolási rajzból megnéztem, mi hova megy, megvan az 5V és nincs szakadás a szenzor és 15 polosú csatija, illetve a csati és ECU között... Nem tudom, hogy hogyan tovább... engem megszopatott egy Hella gyujtásmodul vagyis 1év pár nap után beszart, azota 1 bontott eredeti van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Megvettem a Hellát, változatlan, vissza a gyári, változatlan, mert nekem meg ez a bajom. :) Én is a TPS-el küzdök. Mert járó motornál nyomom a gázt, nem követi az érték, 4000nél még csak 7%ra van nyitva. De ha gyújtáson van, akkor gyönyörűen követi a szenzor ahogy nyomom a gázt. Tegnap kapcsolási rajzból megnéztem, mi hova megy, megvan az 5V és nincs szakadás a szenzor és 15 polosú csatija, illetve a csati és ECU között... Nem tudom, hogy hogyan tovább... te és nézted vmi kontroll autón? ott miket irogat járó motornál? probáltál menet közben rámérni a "változó" lábra? eset hogy lekötö az ECUrol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Igen néztem azon gyönyörűen követi a gázpedál állását ahogy nyomom a gázt, járó motornál, illetve menet közben is. Enyémnél nem. Rámérni multi méterrel nem tudtam, mert azóta meghalt a laptop akksija, most úton van Kínából, utána rámérek. eset hogy lekötö ecurol... Mire gondolsz? :) Bocs, de nem értem. :) Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Igen néztem azon gyönyörűen követi a gázpedál állását ahogy nyomom a gázt, járó motornál, illetve menet közben is. Enyémnél nem. Rámérni multi méterrel nem tudtam, mert azóta meghalt a laptop akksija, most úton van Kínából, utána rámérek. eset hogy lekötö ecurol... Mire gondolsz? :) Bocs, de nem értem. :) Köszi. hát ha jol emléxem a rajzra az egy sima poti egyik test másik 5v középső lábán meg a feszoszto kimenete na azon kéne multiméterrel mérni egyszer a helyén eccer meg ugy hogy menetközben a kimenetét leszeded az ECU bemenetéről 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atchen Elküldve Július10, 2014 Megoszt Elküldve Július10, 2014 Sziasztok Guruk! A következő probléma adódott... C14SE motor, ha felgyorsítok, kinyomom a kuplungot és úgy fékezek, semmi gond. DE! Ha motorfékezek és utána nyomom be a kuplungot akkor leáll... Alapjárati motort kicseréltük újra, de a hiba fennáll!!! Valaki tudna ebben segíteni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július10, 2014 Megoszt Elküldve Július10, 2014 Sziasztok Guruk! A következő probléma adódott... C14SE motor, ha felgyorsítok, kinyomom a kuplungot és úgy fékezek, semmi gond. DE! Ha motorfékezek és utána nyomom be a kuplungot akkor leáll... Alapjárati motort kicseréltük újra, de a hiba fennáll!!! Valaki tudna ebben segíteni??? Az útjeldó működik, hibalámpa nincs? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atchen Elküldve Július10, 2014 Megoszt Elküldve Július10, 2014 Az útjeldó működik, hibalámpa nincs? Minden müködik, kigyullad a check lámpa, leáll, ha újraindítom semmmi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július10, 2014 Megoszt Elküldve Július10, 2014 Minden müködik, kigyullad a check lámpa, leáll, ha újraindítom semmmi... Akkor villogtasd ki a hibakódot. :rolleyes: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Azazel2563 Elküldve Július10, 2014 Megoszt Elküldve Július10, 2014 Minden müködik, kigyullad a check lámpa, leáll, ha újraindítom semmmi... Ilyen bajom volt elektromos témában nemrég írtam. Óracsoportot kell cserélj. 24 Es hibakód lesz vcc hiba. Az óra hátuljában lesz külön nem vehető. Az ecu a10 lábára van kötve. Bontott órát tettem be, arra vigyázz hogy ugyanolyan gyártó legyen az utjeladó benne. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Üdv Urak! Tanácstalan vagyok hengerfej felszerelés előtt. Más meghúzási sorrendet ír a tömítés használati utasítása, és mást az Etzold-könyv ide vonatkozó fejezete. Ugyanígy a lehúzási adatokkal: az utasítás szerint 6 lépcsőben, 25Nm-60°- 60° - 30°- melegítés - 30°, a könyv szerint 25Nm - 60°- 60°- 60°. Melyik a kettő közül az irányadó? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Üdv Urak! Tanácstalan vagyok hengerfej felszerelés előtt. Más meghúzási sorrendet ír a tömítés használati utasítása, és mást az Etzold-könyv ide vonatkozó fejezete. Ugyanígy a lehúzási adatokkal: az utasítás szerint 6 lépcsőben, 25Nm-60°- 60° - 30°- melegítés - 30°, a könyv szerint 25Nm - 60°- 60°- 60°. Melyik a kettő közül az irányadó? Előre is köszönöm. Szerintem a könyvet kövesd! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Vagy nézze meg a Haynes-ban :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfi23 Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Sziasztok!Opel astra f 1.6 benzin motort cseréltünk,mentem vele kb 200 km-t addig semmi gáz nem volt vele.Reggel irány meló kb 2 km után világit a sárga motor benne az a kis villám,leállok beindít semmi kb 1 km ujra világit mi lehet az oka!utána már nem alszik el ha csak ujraindulok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Köszönöm, szerintem a könyvben leírtak szerint járok el. Még valami: a főtengely szíjtárcsa csavarjához nem találok meghúzási nyomaték-értéket. Van rá előírás, és csak én nem látom, vagy csak jó erősen meg kell húzni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Sziasztok!Opel astra f 1.6 benzin motort cseréltünk,mentem vele kb 200 km-t addig semmi gáz nem volt vele.Reggel irány meló kb 2 km után világit a sárga motor benne az a kis villám,leállok beindít semmi kb 1 km ujra világit mi lehet az oka!utána már nem alszik el ha csak ujraindulok Ki kell olvasni a hibatárolót. http://www.opel-magazin.hu/technika/szereld-magad/152/427-hibakod-leolvasas.html Köszönöm, szerintem a könyvben leírtak szerint járok el. Még valami: a főtengely szíjtárcsa csavarjához nem találok meghúzási nyomaték-értéket. Van rá előírás, és csak én nem látom, vagy csak jó erősen meg kell húzni? Itt egy csavar van ami magát a vezérlés kerekét is fogja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Ki kell olvasni a hibatárolót. http://www.opel-magazin.hu/technika/szereld-magad/152/427-hibakod-leolvasas.html Itt egy csavar van ami magát a vezérlés kerekét is fogja? Igen, ez az! Köszönöm szépen! :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfi23 Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 Sziasztok!Opel astra f 1.6 benzin motort cseréltünk,mentem vele kb 200 km-t addig semmi gáz nem volt vele.Reggel irány meló kb 2 km után világit a sárga motor benne az a kis villám,leállok beindít semmi kb 1 km ujra világit mi lehet az oka!utána már nem alszik el ha csak ujraindulok 44 Lambda szonda / befúvásjel – keverék túl szegény mit jelent ez Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 44 Lambda szonda / befúvásjel – keverék túl szegény mit jelent ez Vagy rossz a lambda szondád és hibás adatot küld, vagy jó a szonda, jó adatot küld és valóban szegény a keverék, például halódó benzinpumpa, eltömődött benzinszűrő, rossz vízhőfok jeladó, hibás injektor, pillangószelep poti miatt. Tekerd ki az egyik gyertyát, ha őzbarna helyett inkább fehér az is a szegény keverék jele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
khena Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 sziasztok! tudom nem apróhirdető, csak még is nem nap mint nap keresett alkatrészekről van szó.főleg ha valaki épít valamit.... elkezdtem építeni egy c20xe-t... félbe marad van egy cossi hengerfejem felújítva,sík és nyomáspróbázva.újszerű állapotban és egy pár fokolt schrick profilu 276os tengelyem, fokoló tárcsákkal, nem mindenáron és áron alul eladó, picivel a bolti ár alatt adom a két tengelyt.többit privátban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts