Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok mi lenne ha 5-10 liter ecetet 10% 20%-sat tennék a motorba hütö viz helyett hogy átmosassam vele.A lerakodás végett sósavat nem akarok.

Válaszokat elöre is köszönöm.

Trisót szoktak hazsználni, de inkább csak hűtő és radiátor mosásra , lekötve a motorról. A vízpumpának kell a fagyálló, mert az keni, valószinűeg nem lesz baja rövidtávon, de erre senki nem válal garanciát.

Megosztás:

Trisót szoktak hazsználni, de inkább csak hűtő és radiátor mosásra , lekötve a motorról. A vízpumpának kell a fagyálló, mert az keni, valószinűeg nem lesz baja rövidtávon, de erre senki nem válal garanciát.

Csak átmosom vele utána fagyállóval lesz feltöltve.

Megosztás:

Átmosás után (hogy a lebegő kosz kijöjjön) én simán bele szoktam nyomni egy fél doboz vízkő és rozsdaoldót, megyek vele néhány kört üzemmelegen, iszonyat dzsuvát ki szokott hozni.

• Like 1
Megosztás:

Átmosás után (hogy a lebegő kosz kijöjjön) én simán bele szoktam nyomni egy fél doboz vízkő és rozsdaoldót, megyek vele néhány kört üzemmelegen, iszonyat dzsuvát ki szokott hozni.

Majd a radiátort akarom kimosni nyáron, mert eléggé gyengécske már a fűtés, de ki akarom szedni, hogy utána le tudjam tesztelni nem szivárog-e.

Megosztás:

Sziasztok!

92es C14NZ-ben 100 fokosra melegedett a víz, majd menet közben lejjebb ment, lámpánál megint 100 fokra emelkedett. Van benne víz, megnéztem. Ez normális? csak mert eddig nem ment fel ennyire a hőmérséklet.

Köszi

Ha bekapcsolt 100 fok körül a hűtőventillátor és visszahűtötte akkor nem gáz. A mutató a piros mezőt nem érheti el semmilyen körülmény között mert akkor már gáz van pl ha nem kapcsol a hűtőventillátor. 100 foknál vissza kell hűtenie! Napon azért már 30 fok felé jár a külső hőmérséklet, belvárosban aszfalton főleg, tehát ez normális már ilyenkor.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

92es C14NZ-ben 100 fokosra melegedett a víz, majd menet közben lejjebb ment, lámpánál megint 100 fokra emelkedett. Van benne víz, megnéztem. Ez normális? csak mert eddig nem ment fel ennyire a hőmérséklet.

Köszi

Normális... Eljött a meleg! Nekem mindegyik motornál lámpázás esetén mindig felmegy 100-ra, aztán visszahűl... Ismerős 1.4-esénél nyári dög melegben pesti dugóban nem indult a hűtő ventillátor, így kénytele volt fűteni, és a bekapcsolni az utastér ventit, hogy visszahűljön. Na ez a gáz! :omg:

• Like 1
Megosztás:

sziasztok! tud e valaki segiteni olyanban hogy elkezdett ciripelni a fütömotorom (a müszerfal mögött). gondolom a csapágy lesz a motorban. hogy lehet kicserélni? mert ahogy elnéztem ki kell venni az egész müszerfalat emiatt? köszi a hozzászólásokat!

Megosztás:

sziasztok! tud e valaki segiteni olyanban hogy elkezdett ciripelni a fütömotorom (a müszerfal mögött). gondolom a csapágy lesz a motorban. hogy lehet kicserélni? mert ahogy elnéztem ki kell venni az egész müszerfalat emiatt? köszi a hozzászólásokat!

Üdv a motortérből kell támadni, le kell bontani a szélvédő alatti műanyagot is hozzá, az ablaktörlő karokat nem árt összejelölni a tengellyel. Először megpróbálhatsz olajat jutttani a csapágyhoz valami hosszabb vékony csővel.

1447193-20140502-r2xT2s.jpg

Megosztás:

Sziasztok.

Lenne egy nagy problémám.Van egy opel astra 97 es motor kod x14xe.A kocsi baja az hogy lomha nehezen indul rángat.Gépre dugva nincs hiba kód semmi.Notor tesztelő lámpa nem gyullad ki,de mikor beindul nehezen pörög fel és nagyon nem alkalmas így a közlekedésre.

Ami eddig lett benne cserélve:

Benzin punpa,Hőfok jeladő,egr szelep,map sensor,főtengely jeladó.a próbléma mindig nem szünt meg.Nagyon nehezen indul kis gázadással és lomha erőtlen nem pörög fel csak kis idő után,nem is húz a kocsi.Kompresszió is lett mérve benne de az tökéletes.

Ha tudtok erre valamit kérlek osszátok meg velem mert kezdek belefáradni.

Megosztás:

Sziasztok.

Lenne egy nagy problémám.Van egy opel astra 97 es motor kod x14xe.A kocsi baja az hogy lomha nehezen indul rángat.Gépre dugva nincs hiba kód semmi.Notor tesztelő lámpa nem gyullad ki,de mikor beindul nehezen pörög fel és nagyon nem alkalmas így a közlekedésre.

Benzin punpa,Hőfok jeladő,egr szelep,map sensor,főtengely jeladó.a próbléma mindig nem szünt meg.Nagyon nehezen indul kis gázadással és lomha erőtlen nem pörög fel csak kis idő után,nem is húz a kocsi.Kompresszió is lett mérve benne de az tökéletes.

Azt nem írtam hogy ez egy f astra 97 az évjárata :)

ű

Megosztás:

Sziasztok.

Nincs kirepedve véletlenül az a vastag harmonikacső, ami a légszűrőt köti össze az injektorházzal?

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok.

Benzinszűrő volt cserélve mostanában?

Megosztás:

Sziasztok!

Egy 97'-es Astrám van X16XEL, ha megyek ve e és a fordulat huzamosabb ideig nagyjából egyenlő, pl megyek 80Km/h-val akkor ki-ki gyullad a check engine lámpa, majd el is alszik, az EGR szelepre kell gyanakodnom? Nemrég kitisztítottam... Útban van hozzám egy diagnosztikai kábel, de kb még 2 hét míg ideér.

Előre is köszönöm a választ!

Megosztás:

átnézném a kipufogó rendszert... Nálam összeomlott a hátsódob belseje, és addig, míg ki nem nyomta az üveggyapotot nem is ment... :S Most csendesebb, húz, és nincsen vele bajom...

Vagy akár katalizátor is okozhat ilyen gondot, ha összeolvad.

Sziasztok!

Egy 97'-es Astrám van X16XEL, ha megyek ve e és a fordulat huzamosabb ideig nagyjából egyenlő, pl megyek 80Km/h-val akkor ki-ki gyullad a check engine lámpa, majd el is alszik, az EGR szelepre kell gyanakodnom? Nemrég kitisztítottam... Útban van hozzám egy diagnosztikai kábel, de kb még 2 hét míg ideér.

Előre is köszönöm a választ!

Kivillogtatni nem tudod a hagyományos módszerrel?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.