zotya975 Elküldve Április6, 2014 Megoszt Elküldve Április6, 2014 Azért szerettem volna Nm-ben tudni a lehuzási adatot, mert mikor elkezdtem összepakolni az autót nem volt nyomatékkulcsom, tehát összeraktam nyomatékkulcs nélkül. Idöközben szereztem, és leakartam ellenörizni, de ahhoz hogy elsönek 25Nm-re illetve 3X60fokba lehuzzam, fel kellett volna lazítanom a hengerfejet, és ujra lehuzni. Az a baj, hogy ha már fellazítod, akkor új hengerfej tömítés is kellene meg egy síkolás. Új csavarokat is írnak, de mondjuk én is a régiekkel húztam le. Ha már elég sokat mentél vele így és nem volt gond, szerintem ne bántsd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április6, 2014 Megoszt Elküldve Április6, 2014 Azért szerettem volna Nm-ben tudni a lehuzási adatot, mert mikor elkezdtem összepakolni az autót nem volt nyomatékkulcsom, tehát összeraktam nyomatékkulcs nélkül. Idöközben szereztem, és leakartam ellenörizni, de ahhoz hogy elsönek 25Nm-re illetve 3X60fokba lehuzzam, fel kellett volna lazítanom a hengerfejet, és ujra lehuzni. hátja ha így állunk, akkor inkább ne nyúlj hozzá meg így már hiába nézed meg kulccsal hány Nm-nél vagy nem tudod mivel összehasonlítani, a 25Nm nem mérvadó Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Április7, 2014 Megoszt Elküldve Április7, 2014 Az az igzság,hogy az autó most került hozzánk, (bár ne került volna) hengerfejtömítés-töl szivárgott az olaj, és kéket is füstöl. Ezért vettem hozzá szelepszárszimeringet hangerfejpakolást olajat vezérmüszíjat és nekiálltam. Nyomatékkulcsom nem volt, csak miután krovával lehuztam a hangerfejet, szólt egy ismerösöm,hogy neki van. De már felöntöttem olajjal vízzel, visszalazítani nem akartam, ezért lett volna jó tudni a Nm-ert. Leszedtem az olajdeklit kitakarítottam ahogy illikl stb, de melegen alapjáraton ki ki gyullad az olajvisszajelzö lámpa, szerintetek miért? olaj szivattyú? Szépen csedesen jár azutó, nem csattognak a hidrotökék, nincs hajtókarcsapágyhang, tehát szépen jár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április7, 2014 Megoszt Elküldve Április7, 2014 Az az igzság,hogy az autó most került hozzánk, (bár ne került volna) hengerfejtömítés-töl szivárgott az olaj, és kéket is füstöl. Ezért vettem hozzá szelepszárszimeringet hangerfejpakolást olajat vezérmüszíjat és nekiálltam. Nyomatékkulcsom nem volt, csak miután krovával lehuztam a hangerfejet, szólt egy ismerösöm,hogy neki van. De már felöntöttem olajjal vízzel, visszalazítani nem akartam, ezért lett volna jó tudni a Nm-ert. Leszedtem az olajdeklit kitakarítottam ahogy illikl stb, de melegen alapjáraton ki ki gyullad az olajvisszajelzö lámpa, szerintetek miért? olaj szivattyú? Szépen csedesen jár azutó, nem csattognak a hidrotökék, nincs hajtókarcsapágyhang, tehát szépen jár. Próbának pucold ki az olajnyomás visszajelzőgombát, lehet csak be van taknyosodva. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április7, 2014 Megoszt Elküldve Április7, 2014 Az az igzság,hogy az autó most került hozzánk, (bár ne került volna) hengerfejtömítés-töl szivárgott az olaj, és kéket is füstöl. Ezért vettem hozzá szelepszárszimeringet hangerfejpakolást olajat vezérmüszíjat és nekiálltam. Nyomatékkulcsom nem volt, csak miután krovával lehuztam a hangerfejet, szólt egy ismerösöm,hogy neki van. De már felöntöttem olajjal vízzel, visszalazítani nem akartam, ezért lett volna jó tudni a Nm-ert. Leszedtem az olajdeklit kitakarítottam ahogy illikl stb, de melegen alapjáraton ki ki gyullad az olajvisszajelzö lámpa, szerintetek miért? olaj szivattyú? Szépen csedesen jár azutó, nem csattognak a hidrotökék, nincs hajtókarcsapágyhang, tehát szépen jár. Próbának pucold ki az olajnyomás visszajelzőgombát, lehet csak be van taknyosodva. Van hogy kopott motornál a melegen felhígult olaj visszafolyik (talán a főtengelynél) és kicsi az olajnyomás...vagy valami hasonló... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DStefan Elküldve Április7, 2014 Megoszt Elküldve Április7, 2014 Sziasztok, Adott egy ASTRA F '92-es C14NZ motorral szerelve. Olyan problémám van hogy néha hideg indításkor kopogó hangot halok a motortérből (egy hidrotőke vagy egy szelep kopogás ?) ami fél perc után elmúlik, de az a problémám hogy van mikor hidegen nem kopog és melegen kezd kopogni ilyenkor egy gázfröccsel ( 3000 fordulat felet ) megoldódik egy darabig nem kopog utána újra kezdi megint egy gázfröccs és elmúlik. Van hogy egésznap nem kopog és van mikor 1 – 2 percenként csinálja melegen vagy hidegen is. Az olajban kb. 4000 km van de olajcsere előtt is volt ilyen gond. Szerintetek hol van probléma ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április7, 2014 Megoszt Elküldve Április7, 2014 Sziasztok, Adott egy ASTRA F '92-es C14NZ motorral szerelve. Olyan problémám van hogy néha hideg indításkor kopogó hangot halok a motortérből (egy hidrotőke vagy egy szelep kopogás ?) ami fél perc után elmúlik, de az a problémám hogy van mikor hidegen nem kopog és melegen kezd kopogni ilyenkor egy gázfröccsel ( 3000 fordulat felet ) megoldódik egy darabig nem kopog utána újra kezdi megint egy gázfröccs és elmúlik. Van hogy egésznap nem kopog és van mikor 1 – 2 percenként csinálja melegen vagy hidegen is. Az olajban kb. 4000 km van de olajcsere előtt is volt ilyen gond. Szerintetek hol van probléma ? Üdv, hát lehet akár hidrotőke is, vagy csapágy, igazából meg kellene mutatni egy hozzáértőnek hogy hallgassa meg, mert így leírás alapján nem lehet megmondani hogy melyik. Jellemzően a hidrotőke inkább csattog, és kezdetben csak az indítás után hidegen, később már állandóan. A tőkét amúgy lehet takarítani, aztán vagy megjavul vagy csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DStefan Elküldve Április7, 2014 Megoszt Elküldve Április7, 2014 Üdv, hát lehet akár hidrotőke is, vagy csapágy, igazából meg kellene mutatni egy hozzáértőnek hogy hallgassa meg, mert így leírás alapján nem lehet megmondani hogy melyik. Jellemzően a hidrotőke inkább csattog, és kezdetben csak az indítás után hidegen, később már állandóan. A tőkét amúgy lehet takarítani, aztán vagy megjavul vagy csere. Köszönöm szépen a gyors választ ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 üdv! van egy óra szerint 200ezret futott x14xe motoros gázzal működő gépem kb egy hete nagyon nehezen indul hidegen kb 10-12 másodpercig kell indítózni mire beröffen benzinnel is gázzal is beindulás után gyönyörű szép alapjárat, ha már járt 1-2 percet utána már pöccre indul. ha üzemmeleg állapotban van leállítva akkor még 1 óra múlva is pöccre indul utána már egyre nehezebben a kocsi megy jól, jó hangja van, nem füstöl, szóval semmi elváltozás nincs ahhoz képest amikor még rendesen indult akku teljesen jó, tekeri rendesen, de kipróbáltam rásegítéssel semmivel nem jobb a helyzet nem is tekeri gyorsabban gázzal nincs hibakód az ecuban, benzinnel néha az oxigén szenzor benne van, nagy ritkán az egr(mostanában megint nem kínlódik az egr szelep) amit eddig tettem: - kijártam a múltévi benzint, friss benzin avval is bénán indul - gyertyacsere, a helyzet változatlan mit lehetne még megnézni-tenni? köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 üdv! van egy óra szerint 200ezret futott x14xe motoros gázzal működő gépem kb egy hete nagyon nehezen indul hidegen kb 10-12 másodpercig kell indítózni mire beröffen benzinnel is gázzal is beindulás után gyönyörű szép alapjárat, ha már járt 1-2 percet utána már pöccre indul. ha üzemmeleg állapotban van leállítva akkor még 1 óra múlva is pöccre indul utána már egyre nehezebben a kocsi megy jól, jó hangja van, nem füstöl, szóval semmi elváltozás nincs ahhoz képest amikor még rendesen indult akku teljesen jó, tekeri rendesen, de kipróbáltam rásegítéssel semmivel nem jobb a helyzet nem is tekeri gyorsabban gázzal nincs hibakód az ecuban, benzinnel néha az oxigén szenzor benne van, nagy ritkán az egr(mostanában megint nem kínlódik az egr szelep) amit eddig tettem: - kijártam a múltévi benzint, friss benzin avval is bénán indul - gyertyacsere, a helyzet változatlan mit lehetne még megnézni-tenni? köszi! nem vagyok nagy szaki, de én az ecu hőmérőjét kicserélném.(ha csak hidegen indul sz.rul) 1-2 ezer Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 nem vagyok nagy szaki, de én az ecu hőmérőjét kicserélném.(ha csak hidegen indul sz.rul) 1-2 ezer Ft ez hol van? de pl ha kint van a napon akkor se indul jól, de ha beindult akkor akár hidegben is indul pöccre kb egy a blokkhőmérséklet de azért ránéznék a hőmérőre Link to comment Megosztás: More sharing options...
pgabor28 Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 Ez végülis bármilyen meglepő, de jó hír, egy nem induló autónál könnyebb megtalálni a hibát mint egy olyannál aminél csak időszakosan jön elő. Ha egészen biztos vagy benne, hogy üzemanyagot kap rendesen, az AC-pumpa működik, (gyujtás ráadáakor búgnia kell 3-4 másodpercig) és indítózás közben látszik hogy a pillangószelepre porlaszt, akkor szikrát nézzél szerintem először. Na kiderült, hogy ac pumpa a ludas 99%, 1% hogy benzin cső repedés. Egyébként a gyújtás kábelek és a gyertyák is sz@rakodtak, de azok cserélve lettek és valamivel jobb lett tőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 Na kiderült, hogy ac pumpa a ludas 99%, 1% hogy benzin cső repedés. Egyébként a gyújtás kábelek és a gyertyák is sz@rakodtak, de azok cserélve lettek és valamivel jobb lett tőle. Akkor inkább a pumpa, ha a cső annyira elreped hogy ne kapjon benzint a motor akkor annak már eléggé szaga van. :icon1: De vedd ki az anyósoldali lábtérből a lila AC-relét, és kösd össze egy dróttal a 30-97-es lábak helyeit, ha a pumpa egyből zúg akkor jó. Vagy adhatsz a pumpának közvetlenül 12Voltot is,d e ha már ki van szedve ne nagyon tesztelgesd mert tűz és robbanásveszélyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbertkonya Elküldve Április9, 2014 Megoszt Elküldve Április9, 2014 Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. 1.4 8-szelepes 92-es astrát hengerfejezek, nyomatékkulcsal szeretném lehuzni a hengerfej csavarokat, meg tudnátok mondani a pontos Nm adatot? Mindenhol a fokot találtam hogy 25Nm és utána 3X60fok. Elöre is köszönöm! 68 Nm nem vicc :-D Most raktam össze egy motort és lemertem neked 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április9, 2014 Megoszt Elküldve Április9, 2014 68 Nm nem vicc :-D Most raktam össze egy motort és lemertem neked Kicsit sokallom... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április9, 2014 Megoszt Elküldve Április9, 2014 jobban figyelgettem hogy nem indul az x14xe amíg teker az önindító addig nincs olajnyomás se, amikor beindult utána alszik el a lámpa és olyan mintha legalább egy hidrotőke zörögne egy kicsi ideig lehetséges hogy kifolyik belőle az olaj és emiatt nem nyit a szívószelep és ezért indul olyan nehezen? a hidrotőkékben nincs 100ezer km, pontosan nem tudom mikor cseréltem őket 70-80 ezret ha mentek Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 jobban figyelgettem hogy nem indul az x14xe amíg teker az önindító addig nincs olajnyomás se, amikor beindult utána alszik el a lámpa és olyan mintha legalább egy hidrotőke zörögne egy kicsi ideig lehetséges hogy kifolyik belőle az olaj és emiatt nem nyit a szívószelep és ezért indul olyan nehezen? a hidrotőkékben nincs 100ezer km, pontosan nem tudom mikor cseréltem őket 70-80 ezret ha mentek Szerintem még olaj nélkül is ki kell támasztania annyira hogy nyit a szelep. Meg elég kicsi az esélye hogy ez mindegyik hengernél fennál, 3-al meg simán elindul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 68 Nm nem vicc :-D Most raktam össze egy motort és lemertem neked Köszönöm!!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 Kicsit sokallom... :icon1: Találtam egy oldalt,ahol méregdrága hengerfejcsavarokat árulnak, igaz nem 1.4-es opel motorokhoz, de találtam Opel 2.0 literes motorhoz és ott a gyártó 108.4 Nm-ad meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 ja az olda címe http://www.tuningaruhaz.hu/site/site_main.php?id_category=61 Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 Szerintem még olaj nélkül is ki kell támasztania annyira hogy nyit a szelep. Meg elég kicsi az esélye hogy ez mindegyik hengernél fennál, 3-al meg simán elindul. akkor mi lehet a hiba? ilyen eset senkinek se volt még? ha hidegen beindítom, megy 15-20másodpercet, utána várok fél órát ekkor még pöccre indul ha már 2 órát várok akkor már kell minimum 10 másodperc önindítózás Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 Szerintem még olaj nélkül is ki kell támasztania annyira hogy nyit a szelep. Meg elég kicsi az esélye hogy ez mindegyik hengernél fennál, 3-al meg simán elindul. akkor mi lehet a hiba? ilyen eset senkinek se volt még? ha hidegen beindítom, megy 15-20másodpercet, utána várok fél órát ekkor még pöccre indul ha már 2 órát várok akkor már kell minimum 10 másodperc önindítózás Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomoro Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 akkor mi lehet a hiba? ilyen eset senkinek se volt még? ha hidegen beindítom, megy 15-20másodpercet, utána várok fél órát ekkor még pöccre indul ha már 2 órát várok akkor már kell minimum 10 másodperc önindítózás nem lehet,hogy visszaejti a benzint? és addig nem indul amig fel nem kapja? 2.0 8 szelepes vectrával jártam igy, injektor hidnál van egy membrán szelep az volt átszakadva és visszaejtette a benzint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 Szerintem még olaj nélkül is ki kell támasztania annyira hogy nyit a szelep. Meg elég kicsi az esélye hogy ez mindegyik hengernél fennál, 3-al meg simán elindul. Bátyám motorjánál volt a 4-es henger bütykei lekopva, meg a himbák is bemaródva, konrétan csattogott a szelep úgy záródótt, mert már kisebb volt az egész cucc, mint hogy végig tudja vezetni, és mégis pöccre indult, meg járt is, igaz gyengébb volt, tehát a hidrotőke hiba ilyet biztos nem okoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 nem lehet,hogy visszaejti a benzint? és addig nem indul amig fel nem kapja? 2.0 8 szelepes vectrával jártam igy, injektor hidnál van egy membrán szelep az volt átszakadva és visszaejtette a benzint. ez egy benzin-gáz üzemű kocsi és gázzal is ugyanolyan az indítás mint benzinnel(tudok tisztán csak gázzal is indítani) szóval üzemanyag kizárva, mindkettővel nem lehet egyszerre gond Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts