wookie Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Sziasztok Fanok,szép napot!Az után szeretnél érdeklődni-segítséget kérni,hogy van egy astra f 1,6i 16v X16Xel masinám,pár napja olyan jelenséget produkál mintha el fogytak volna belőle a lovak.Abszolút nem húzz semmit és erőtlen,pedig hallomásra megy az össze henger,de mintha nem rendesen dolgoznának :-( Diagnosztika lámpa nem világít csak néha-néha motorféknél felvillan kis ideig,de azt a Egr vakolásnak tudhatom be szerintem.Na a lényeg az hogy tegnap probáltam kicsit meg nyújtani a szájacskáját 3-ban meg húzatni,na lassan lassan cikázott is fel a fordulat +a sebesség (ami egy öröké valóságig tűnt) majd olyan 3500 fordulatnál kicsit be torpant-durant és olyan érzés-hangja volt mintha ki köpött volna valamit,majd rendesen húzni kezdett,érezhetően olyan lett mint amilyenek lennie kéne volt is öröm -boldogság :-) majd meg álltam és probáltam újra indulni.Mindegyik sebbegésnél úgy viselkedett(húzott-dinamikus volt) mint a nagy könyvben meg van írva.Na de viszont haza értem és le állítás után,újra probáltam indítani és ugyan ez a szitu jött mint előtte :-( Majd mentem vele ismét 1 tisztelet kört ,hátha ugyan azt produkálja mint előtte,de most se húzás se meg torpanás nem volt.Szerintetek mi lehet a probléma hol keresem?Vákum csöveket stb dolgokat már végignéztem,gyertyák újak,ac-benzin szűrő is szintén.Szóval szerintetek mi a fenne lehet vele.Köszi az infókat előre is..... ÖSszeomlott katalizátor szokott ilyet. Megofojtja a motort, aztán ha úgy helyezkedik, akkor megszűnik a folytás, és megint megy rendesen az autó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 ÖSszeomlott katalizátor szokott ilyet. Megofojtja a motort, aztán ha úgy helyezkedik, akkor megszűnik a folytás, és megint megy rendesen az autó. Ha esetleg ki ugrasztom belőle és 1 sima csövet teszek a helyére,még nem tudok szerezni,lehet a motornak baja ebből vagy esetleg hosszú távon?Vagy ez csak a füst megszűrésért felelős nem?Műszakin nem rég volt :-)))Pár hónapja voltak cserélve a dobok akkor nézegetem is és nem volt a porcelán stb össze törve benne,úgymond szép hálós volt belülről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 ÖSszeomlott katalizátor szokott ilyet. Megofojtja a motort, aztán ha úgy helyezkedik, akkor megszűnik a folytás, és megint megy rendesen az autó. Ha esetleg ki ugrasztom belőle és 1 sima csövet teszek a helyére,még nem tudok szerezni,lehet a motornak baja ebből vagy esetleg hosszú távon?Vagy ez csak a füst megszűrésért felelős nem?Műszakin nem rég volt :-)))Pár hónapja voltak cserélve a dobok akkor nézegetem is és nem volt a porcelán stb össze törve benne,úgymond szép hálós volt belülről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Ha esetleg ki ugrasztom belőle és 1 sima csövet teszek a helyére,még nem tudok szerezni,lehet a motornak baja ebből vagy esetleg hosszú távon?Vagy ez csak a füst megszűrésért felelős nem?Műszakin nem rég volt :-)))Pár hónapja voltak cserélve a dobok akkor nézegetem is és nem volt a porcelán stb össze törve benne,úgymond szép hálós volt belülről. Csak a füstgázok összetételébe szól bele, nincs hatása a motorműködésre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Csak a füstgázok összetételébe szól bele, nincs hatása a motorműködésre. valamivel könnyebben lélegzik nélküle nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 valamivel könnyebben lélegzik nélküle nem? De igen egy picit lehet hogy jobban megy majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 De igen egy picit lehet hogy jobban megy majd. És a fogyasztásba nem szól bele?Ahány helyen olvasgatok róla,annyi helyen oszlanak a vélemények van ahol azt mondják akár 2-3L nő a fogyasztás,de van ahol viszont azt hogy nem változik ill minimálisan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 És a fogyasztásba nem szól bele?Ahány helyen olvasgatok róla,annyi helyen oszlanak a vélemények van ahol azt mondják akár 2-3L nő a fogyasztás,de van ahol viszont azt hogy nem változik ill minimálisan. Biztos hogy változik a fogyasztás, hiszen a kipufogót a motorhoz tervezték annak idején, csöátmérő, dobok száma ..stb. De szerintem egyrészt nem jelentős, kábé mintha valaki egy univerzális sportdobot tesz fel, másrészt a többletfogyasztás abból is adódhat, hogy a gazdinak tetszik a hangosabb kipuff, és tolja neki ezerrel. Senki nem tesz fel azért sportdobot, vagy azért belezi ki a katalizátort, hogy utána alapjáraton papisan vezetve ne hallja hogyan muzsikál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Biztos hogy változik a fogyasztás, hiszen a kipufogót a motorhoz tervezték annak idején, csöátmérő, dobok száma ..stb. De szerintem egyrészt nem jelentős, kábé mintha valaki egy univerzális sportdobot tesz fel, másrészt a többletfogyasztás abból is adódhat, hogy a gazdinak tetszik a hangosabb kipuff, és tolja neki ezerrel. Senki nem tesz fel azért sportdobot, vagy azért belezi ki a katalizátort, hogy utána alapjáraton papisan vezetve ne hallja hogyan muzsikál. Aha értem köszi az infót ;-) De nekem jó így ahogy van a hangja csak ezt az erőtlenséget akarnám ki küszöbölni,de lehet holnap akkor le veszem a katalizátort és meg próbálom egyszer úgy,hogy mit prodúkál a motor :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Biztos hogy változik a fogyasztás, hiszen a kipufogót a motorhoz tervezték annak idején, csöátmérő, dobok száma ..stb. De szerintem egyrészt nem jelentős, kábé mintha valaki egy univerzális sportdobot tesz fel, másrészt a többletfogyasztás abból is adódhat, hogy a gazdinak tetszik a hangosabb kipuff, és tolja neki ezerrel. Senki nem tesz fel azért sportdobot, vagy azért belezi ki a katalizátort, hogy utána alapjáraton papisan vezetve ne hallja hogyan muzsikál. Mekkora hangerőnövekedést produkál ha kiberhelem a katalizátort? Sportdob már van rajta, de még egy kicsit lehetne rajta alakítani...Ha egyáltalán épp még... 246 ezer km után :D Hogyan lehet a legegyszerűbben a katalizátort kiberhelni belőle? Hibakódot dobhat utána? Merre van a katalizátor pontosan? <_< 2002 5 ajtós Calssic... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Mekkora hangerőnövekedést produkál ha kiberhelem a katalizátort? Sportdob már van rajta, de még egy kicsit lehetne rajta alakítani...Ha egyáltalán épp még... 246 ezer km után :D Hogyan lehet a legegyszerűbben a katalizátort kiberhelni belőle? Hibakódot dobhat utána? Merre van a katalizátor pontosan? <_< 2002 5 ajtós Calssic... Ha kivágod a helyéről, és csövet raksz, akkor morgósabb, nyersebb lesz, ha viszont kivered a katalizátort, vagy kiveszed a dobozból, akkor meg konzervdobozos hangja lesz. Nem lesz kód, viszont icipicivel büdösebb lesz a kocsid. Lehet Mindenképpen vágással-hegesztéssel lehet kivenni. Kérdés, hogy van-e aknád, mert akna nélkül nem tudni mennyire lesz pontos a hegesztés! Én igazából elégettem az enyémet véletlenül, és most visszatenni akarok egy újat. Akna, meg CO-s hegesztő nélkül neki sem álltam, hanem elviszem ismerős szerelőhöz. Te is jobban jársz, bár én a hanghatás miatt nem cseszegetném a helyedben, ráadásul sokat teljesítményben sem éreztem rajta, főleg, hogy gázüzemben az a rész is dinamikus, ahol a katalizátor berhelést érezni lehetne, tehát alacsony fordulaton. Fogyasztásról annyit, mióta kint van, azóta nem volt 8 alatti, és inkább a 10 felé konvergál, a kiégett, és kivert katalizátor óta, pedig mostanában rámentem a fogyira. Ez gáz fogyi! Az biztos, hogy előtte volt amikor 8 alá bukott. Most olyan 8-9 közt. Na persze nálam tudni kell, hogy utálok más mögött haladni, és így sokszor kap talpast... :) Reálisan én nem nyúlnék addig hozzá a kipufogó rendszerhez, amíg magától le nem esik, mert egy olyan egység, ami sokat kap az élete alatt, így elég durva változások történnek fizikai, kémiai felépítésében, ezért 1 pont megbontása azt hozhatja, hogy más pontokra is költened kell. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 (edited) Én pont ma szedtem ki a katalizátort, mert már rohadtul untam hogy fogja a kocsit. (a gyári széthullott, és műszakira a kétezresé ment be, de az másfélszer akkora mint a gyári, brutál mód fogta) Az üres katalizátorház az valami katasztrófa, iszonyú szar hangja van. Én ma csövet tettem a helyére, nagyon szép hangja van a kipunak, viszont cseppet sem lett hangosabb. Az hogy a katalizátor hiánya miatt több lenne a fogyi, az szerintem hülyeség. Nekem 2011 májusában került be ez a motor, azóta tavaly szeptemberig ment katalizátor nélkül, és egyáltalán nem nőtt a fogyasztásom. Én nem hegeszteném a katalizátort, mert később extra szopás A gyári elöl hátul szépen csavarozható, olyanra kell megcsinálni. Nekem amúgy pont hogy katalizátorral büdös az autó :D Módosítva Február9, 2014 : wookie Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sike Elküldve Február13, 2014 Megoszt Elküldve Február13, 2014 Üdv nektek. Olyat csinál az autóm hogy ha hirtelen padlógázt nyomok elkezd gyorsulni de ha picit engedek a gázpedálon akkor intenzívebb a gyorsulás. Igazábol annyira nem zavaró a dolog csak érdekel hogy mi lehet az oka vagy ez normális? Hidegen és melegen is csinálja, X14nz motor van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február13, 2014 Megoszt Elküldve Február13, 2014 Kis fordulaton nincs értelme a padlógáznak mert csak fuldoklani fog a túl sűrű keveréktől. 4000 fölött is így viselkedik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sike Elküldve Február14, 2014 Megoszt Elküldve Február14, 2014 Nincs fordulatszámmérő az autóban szoval pontosan nem tudom,de olyan 3000 környéke lehet talán. Én is ilyesmire gondoltam de felmerült bennem az is hogy elektronika változtat a dolgokon az hittem ezt is kompenzálja. Nah de sebaj elég ritkán taposom ki a lelkét ... :) Majd oda figyelek hogy pörögjön. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jenka85 Elküldve Február14, 2014 Megoszt Elküldve Február14, 2014 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Isuzu motoros F astra 1,7 TDs Caravan! X17DT Hengerfejes lett az autó,szétszedtük és meg lett csináltatva a hengerfej...Most a hétvégén raknánk össze faterommal! :) Igazából a vezérléshez szeretnék segítséget kérni Tőletek!!! Fotókat vagy valami sorrendet,linket is elfogadok ha van! :D Előre is köszönöm a segítségeteket!!! Üdv: Jenő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jenka85 Elküldve Február14, 2014 Megoszt Elküldve Február14, 2014 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Isuzu motoros F astra 1,7 TDs Caravan! X17DT Hengerfejes lett az autó,szétszedtük és meg lett csináltatva a hengerfej...Most a hétvégén raknánk össze faterommal! :) Igazából a vezérléshez szeretnék segítséget kérni Tőletek!!! Fotókat vagy valami sorrendet,linket is elfogadok ha van! :D Előre is köszönöm a segítségeteket!!! Üdv: Jenő Link to comment Megosztás: More sharing options...
csjanos46 Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Astra F 1999 évj. X14NZ motor Bosch gyujtáselosztó ( Halljeladós) rotorjának a tengelyén a forgó rotor és az elosztó háza között van egy surlódáscsökkentő müanyag alátét szerü gyürü,ami ketté tört. Mikor az elosztó fedelét levettem akkor vettem észre hogy ott a kettétört alátét. Nagyon megköszönném ha valaki tudna robbantott rajzot küldeni róla és alkatrész számot és rendelési számot,vagy ha valakinek lenne a garázsban egy elfekvőben nagyon megköszönném.Már Győr környékén megnéztem a bontókat de egy astrában sincs elosztó, mert mindből elvitték. Ha valaki tudna segíteni előre ís nagyon megköszönöm:János. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelkagl Elküldve Március5, 2014 Megoszt Elküldve Március5, 2014 Sziasztok fanok kérdésem a következő,ezeket a kódokat mitől nyomhatja,hol keresem a hibát?És ha gázt adok mindig meg torpan a kecske :-).94-es astra F ecotec 1,6i 16v 101Le X16XEL.56 Alapjárati vezérlőszelep – feszültség túl alacsony,71 Beszívott levegő hőmérséklet szenzor – feszültség túl magas,24 Sebesség érzékelő.Válaszotokat előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Üdv Urak! Motorfék közbeni rángatást milyen hiba okozhatja? Csakis és kizárólag motorféknél hideg/meleg üzemben egyaránt. C14NZ motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Üdv Urak! Motorfék közbeni rángatást milyen hiba okozhatja? Csakis és kizárólag motorféknél hideg/meleg üzemben egyaránt. C14NZ motor. Az attól függ milyen fordulatszámnál, mert olyan 1500-felett egyáltalán nincs befecskendezés, gyakorlatilag ilyenkor a motor "nem jár" csak a kerekek forgatják persze ha sebességben van, ugye motorfékezéskor meg abban van. 1500-alatt meg nincs motorfékezés. De alapjárati , vákumcső gondok, vagy útjeladó szokott ilyenkor lefulladást okozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Az attól függ milyen fordulatszámnál, mert olyan 1500-felett egyáltalán nincs befecskendezés, gyakorlatilag ilyenkor a motor "nem jár" csak a kerekek forgatják persze ha sebességben van, ugye motorfékezéskor meg abban van. 1500-alatt meg nincs motorfékezés. De alapjárati , vákumcső gondok, vagy útjeladó szokott ilyenkor lefulladást okozni. 1500/min felett, mindegy hogy 5-ből 4-be, vagy 4-ből 3-ba, csak motorféknél. Beböfög, rángat, és nagyon idegesítő. Lefulladni nem fullad le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 1500/min felett, mindegy hogy 5-ből 4-be, vagy 4-ből 3-ba, csak motorféknél. Beböfög, rángat, és nagyon idegesítő. Lefulladni nem fullad le. Hibalámpa -kód nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Hibalámpa -kód nincs? Nem volt Checkengine, azt kivillogtattam volna. Már ott vagyok, hogy lekapom az egész befecskendezőt minden szenzorral, csővel és egyéb cullangokkal együtt. Csövek átjárhatók, illesztések szorosak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Nem volt Checkengine, azt kivillogtattam volna. Már ott vagyok, hogy lekapom az egész befecskendezőt minden szenzorral, csővel és egyéb cullangokkal együtt. Csövek átjárhatók, illesztések szorosak. Azért mielőtt bontanál, csinálj egy alapjárati és EGr-szelep takarítást, ártani nem árthat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts