Guest Poetry Elküldve Május21, 2005 Megoszt Elküldve Május21, 2005 pedig vmelyik topikban elég sokat feszegettük a témát... az suxx bazs a sárgában néztétek tényleg? mert ugye elvileg gyújtás rátesz és fel kell villania ha ez elmarad akkor az égő seholse... Hát igazából ez a baj ezzel a nagy fórummal, hogy mire végigolvasnám az egészet elmenne egy hónap. :-( Sajnos csak 4-5 nappal a megvétel előtt akadtam rá a fórumra, így nem olvastam sehol sem. De végülis nem hiszem, hogy óriási lesz a baj, úgyhogy... Az autó egyébként minden tekintetben a keresettnek felelt meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Május22, 2005 Megoszt Elküldve Május22, 2005 Ma egy ismerőshöz elvitte fatherom az autót kivillogtatni a hibakódokat. De a kezdeti 12 helyett valami 1-5-1-10 vagy valami ilyesmit dobott ki. Nem voltam ott, pontosan nem tudom, de hülyeségeket dobott ki. Úgyhogy hétfőn megyünk újra, de akkor már szgéppel olvastatjuk ki. Kérdés: ECOTEC-nél mások a hibakódok? Vagy ott is a 12-vel kezdődik? Ugyanez a tréfás helyzet volt nekem is... (1.4 16V) annyi a lényeg, hogy rendes GM Multec computer van benne, csak épp szabványosodnak a hibakódok... és emiatt már négyjegyűeket villog... és NINCS bevezető 12-es hibakód... szal ha nincs hiba akkor nem villog semmit... Az AGR szelep pl. 1405.... JAH és igen a 0 az 10 VILLOGÁS !!! amúgy itt vannak a kódok: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/...fault_codes.htm Alul a Simtec kódoknál keresd... de mondom attól még Multec ECU... meg is néztem mert én sem akartam elhinni :lol: jah és ugyebár mivel 16 tűs ezért 5-6 ot kell összekötni !!!: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/s007.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május22, 2005 Megoszt Elküldve Május22, 2005 Stepor! Minden motoron máshol az AGR, pl. az X16XEL esetében is lehet több helyen, attól függ melyik szívósorral szerelték. Nem lehet hozzáférni a szelep tengelyéhez, így ne számíts "tiszta" munkára, csak felületesen lehet tisztítani (pl. áztatással). És ha már kikopott a tengely, akkor hiába tisztítod, pár héten belül újra jelentkezni fog a hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stepor Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 Opel16! Thx, a segítséget! Végül megtaláltam, és úgy fest, meg is oldottam az AGR szelep adta problémát. Elkopva hálistennek nem volt, a tetejét csisz papírral, drótkefével megtisztítottam, a szelepet benyomtam, és amihez hozzáfértem, kikapirgáltam, aztán a tömítés mintájára vágtam lemezből egy ugyanolyat, de azon már csak a csavarnak maradt lyuk! :lol: Aztán visszaszereltem. Sárga lámpa nem világít, megszűntek a rángatások, alacsony fordulatnál sem erőtlen, magas fordulatnál meg kimodottan felszabadult. Nekem így sokkal jobban tetszik! :lol: Egyébként is minek mérgezzem szegény motort kipufogógázzal? :lol: Szóval lényegesen javult a karakterisztikája. Babámat beültettem, hogy megmutassam az eredményt, kíváncsi voltam, hogy neki feltűnik-e, hogy erősebb lett. Babám reakciója: Astra mindenit, ez nagyon megy! :lol: Szóval köszönet a fórumnak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 Én is azt mondom, hogy le kell azt zárni. :lol: Reméljük tényleg nincs kikopva a tengely (szárát nem látod), és nem jelentkezik később ez a hiba. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 Nem kell kipufgáz - dinamikusabb lesz a kocsi - nincs fogyasztásnövekedés - nincs káros hatás - :lol: No ez engem is elkezdett érdekelni. tudtok valami képes leírást kreálni ehhez a művelethez? Az enyém c14nz, ezzel is meg lehet csinálni ezt a lefedéses eljárást? Bocs ha hüleséget kérdeztem, kicsit láma vagyok ilyen téren. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Psziho Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 tudtok valami képes leírást kreálni ehhez a művelethez? Bocs ha hüleséget kérdeztem, kicsit láma vagyok ilyen téren. :lol: C16nz -nél ez működik ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 Az enyém c14nz, ezzel is meg lehet csinálni ezt a lefedéses eljárást? 8V-ben nincs AGR. Tudtommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stepor Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 Opel16v! Nem vagyok benne biztos, de úgy láttam, hogy a tengely csúcsán vagy trox, vagy imbusz van, szal sztem ki lehet tekerni, ha valaki precízen akarja tisztítani, vagy gondolom lehet bele venni tengelyt, ha esetleg elkopott. Ebben nem vagyok 100%, mert én nem tekertem ki, de sztem műxene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 8V-ben nincs AGR. Tudtommal. Az enyemben van :lol: De le is zartam mert egyszer beragadt 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 Na most akkor nekem van ilen szelepem, vagy nincs :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 C-s motoroknál nincs AGR. Tengelyt nem lehet kivenni belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 köszöntem :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Psziho Elküldve Május24, 2005 Megoszt Elküldve Május24, 2005 C-s motoroknál nincs AGR. Legalább tudom hogy nem ezért rángat... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Legalább tudom hogy nem ezért rángat... :? Vazze a tijed is rángat :?: :?: :?: Nekem opel16v kolléga már megmondta, hogy az első lépcsőben történt tűzoltás nem lesz elég, és hát igaza lett.... :lol: Jövő keddig bírja ki, mert akkor viszem valami ultra okos ######ihoz. (aszt mondják itt Pécsen minden autószervíz oda viszi a verdát, ha már semmi remény...mondjuk az igaz, hogy legalább 15 autó mindig van náluk, és másfél hét a várolista...) Csak tudjam megfizetni... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 No és ki ez a fazon? (3 évig Pécsen éltem, ott kezdtem az autósportot is, ismerek pár embert) Ha javasolhatom, keresd inkább Rolit (20/3350278). Én két profi Opeles szerelőt ismerek az országban, ő az egyik. :lol: Vasason van a műhelye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 No és ki ez a fazon? (3 évig Pécsen éltem, ott kezdtem az autósportot is, ismerek pár embert) Ha javasolhatom, keresd inkább Rolit (20/3350278). Én két profi Opeles szerelőt ismerek az országban, ő az egyik. :lol: Vasason van a műhelye. Ki a másik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 No és ki ez a fazon? (3 évig Pécsen éltem, ott kezdtem az autósportot is, ismerek pár embert) Ha javasolhatom, keresd inkább Rolit (20/3350278). Én két profi Opeles szerelőt ismerek az országban, ő az egyik. :lol: Vasason van a műhelye. Na itt vagyok :!: Nekem Gomorka Gábort ajánlották (kint van az Egyetemi Klinikánál, ahol a helikopter leesett... a PMFC aréna mellett), és csupa jót halottam róla... Nem ismered :?: Ez a Roli tényleg ennyire jó :?: Kurvára kéne valami megbízható, mert 3 hét múlva mennénk Horvátba, és hát nem bírnám ha ott robbannék le... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Tom! Gondolkodj! :lol: Butragueno! Nem ismerem ezt a tagot. Rolit ajánlom figyelmedbe, Opelekre van specializálódva, nagyon ismeri szinte minden típusát, rutinos versenyszerelő is egyben. :lol: Ja, és nem mellékes, hogy nem hagyod a gatyád nála, és nem kezd el mindent kicseréltetni, amit nem is kell... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Tom! Gondolkodj! :lol: Butragueno! Nem ismerem ezt a tagot. Rolit ajánlom figyelmedbe, Opelekre van specializálódva, nagyon ismeri szinte minden típusát, rutinos versenyszerelő is egyben. :lol: Ja, és nem mellékes, hogy nem hagyod a gatyád nála, és nem kezd el mindent kicseréltetni, amit nem is kell... :lol: Hát akkor én őt most fölhívom :!: Köszönöm :!: :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Már le is beszéltem vele, holnap megyek hozzá de. Mégegyszer köszi :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Szívesen. Tőle egyébként mindenféle tuningos dolgokról is tudsz tanácsot kérni, komolyan mozog a versenyvilágban. :lol: Nekem ő hiányzik legjobban Pécsről, pedig volt egy-két szép lányismerősöm is... :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Szívesen. Tőle egyébként mindenféle tuningos dolgokról is tudsz tanácsot kérni, komolyan mozog a versenyvilágban. :lol: Nekem ő hiányzik legjobban Pécsről, pedig volt egy-két szép lányismerősöm is... :lol: :lol: :lol: Írok, hogy mi történt :!: Ha megengeded üdvözlöm a nevedben is... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Oks. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május25, 2005 Megoszt Elküldve Május25, 2005 Tom! Gondolkodj! :lol: Sejtettem, csak van még pár tuner arc! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts