Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sztem lehet 2vezetékes hőfok jeladó, lambda, szar injektorok... Nálam a lambda volt a szar, ennyit azért nem fogyasztott, de 10 fölött volt... Milyen hosszú távokat mész az autóval?

Többletfogyasztás... Jócskán, szerintem x16xel caravan nem eszik 16-17 litert városban.

Mitől lehet többletfogyasztás?

- Benzin nem folyik el.

- Benzinszag nincs.

- Benzincsövek nem lyukasak.

Megosztás:

A kék hőfok jeladót cseréltem Bosch-ra, újra amikor a termosztátot cseréltem múlt héten. Lamba-t most szereztem, kapok kölcsön, egy vezetékes van benne. Rövid távokat megyek csak, Tatabányán városban. De pl. tegnap elmentem főúton Tatabányáról Komáromba oda vissza, s szerintem 10-11 liter eltűnt ezen a 70-75 kmen, nehéz megmondani ugye, mert a szintjelzőt látom csak. Szóval sok nyál eltűnik szerintem

Megosztás:

A kék hőfok jeladót cseréltem Bosch-ra, újra amikor a termosztátot cseréltem múlt héten. Lamba-t most szereztem, kapok kölcsön, egy vezetékes van benne. Rövid távokat megyek csak, Tatabányán városban. De pl. tegnap elmentem főúton Tatabányáról Komáromba oda vissza, s szerintem 10-11 liter eltűnt ezen a 70-75 kmen, nehéz megmondani ugye, mert a szintjelzőt látom csak. Szóval sok nyál eltűnik szerintem

A szintjelzővel nem lehet valós fogyasztást mérni. Akkor kapsz igazi értéket ha telitank...mész legalább 400Km-rt megint telitank és a fogyott litert osztod jelen esetben 4-el.

Megosztás:

nekem is X16XEL van csak sedan de nekem a szonda szarakodott ! akkor evett 100-on 14 litert!

Megosztás:

Többletfogyasztás... Jócskán, szerintem x16xel caravan nem eszik 16-17 litert városban.

Mitől lehet többletfogyasztás?

- Benzin nem folyik el.

- Benzinszag nincs.

- Benzincsövek nem lyukasak.

Falsot is szívhat több helyen. Vákuumcsövek, pillangószelep gumicső.

Megosztás:

Ez jó ötlet, szombaton ellenőrzés. :)

Nálam példul egyszerűen elöregedett az a pár darab gumi toldás, amivel a vékony műanyag csövek rá lettek toldva a csatlakozókra, példul a fékrásegítő csövén lévőre. De ott van az a fehér-sárga vákuum záró szelep, annál mindkét gumi toldó fel volt hasadva.

Megosztás:

Azt tegyük hozzá, hogy a kombi astra alapban nehezebb mint a ferdehátú vectra, rosszabb a légellenállása, és rövid váltója van, az enyémnek meg hosszú. (most még)

Azért a végsebesség nem csak a motor lóerejétől függ. Meg én nem az órával mért értékeket írkálom, gps-el mérek.

Ja, és a motoromban még csak 130.000 volt mikor betettem.

No, a mai napom se veszett kárba, megint tanultam valamit! :D

Hogyan lehet egy 100 lóerős géppel 207-et futni. Csak egy 1,6-os motor és egy hosszú váltó kell hozzá, meg egy alapból nehezebb autó! (Ha jól olvastam, akkor a Vectra 1185 kilós.)

Én meg itt hiába küszködök a nyomatékosabb c20ne-vel ami alig akarja vinni a 190-et a könnyebb kasznival (1120 kg)! :omg:

Teljes_tm_ny_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Hogyan lehet egy 100 lóerős géppel 207-et futni. Csak egy 1,6-os motor és egy hosszú váltó kell hozzá, meg egy alapból nehezebb autó! (Ha jól olvastam, akkor a Vectra 1185 kilós.)

Én meg itt hiába küszködök a nyomatékosabb c20ne-vel ami alig akarja vinni a 190-et a könnyebb kasztnival (1120 kg)! :omg:

Majd egy váltó típus és sorozatszámot írjál már nekem légyszíves, meg egy pontos kerékméretet.

Megosztás:

Én meg itt hiába küszködök a nyomatékosabb c20ne-vel ami alig akarja vinni a 190-et a könnyebb kasznival (1120 kg)! :omg:

Ez csak papír....papírom nekem is van... :D

Megosztás:

Majd egy váltó típus és sorozatszámot írjál már nekem légyszíves, meg egy pontos kerékméretet.

Ha nem haragszol meg érte, akkor nem bújok a kocsi alá számokat böngészni.

A fenti mérési diagramon egyébként elég részletes adatok vannak, és ez az én kocsimról készült.

Minden eredeti gyári rajta, természetesen a kerekek is ( 175 / 65 R 14 / 2,3 bar ).

Megosztás:

Sziasztok.

Arra tud valaki valamit mondani, hogy főnököm 94-es Fastra kombija 1.6si motorral hogyan kapott kék matricát? Kb 1 hónapja vizsgázott.

Az én azonos évjáratú 1.4si-m pedig simán pirosat kap. Ekkora különbség lenne?

Állítólag megmérték a kipufogógázát és azt mondták neki, az alapján ezt kellett kapja. Nekem is megmérték, de közölték, hogy attól függetlenül évjárat alapján piros jár.

Főnököm állítása szerint nem volt semmi kenőpénz a dologban, észre sem vette és nem is foglalkozott vele különösebben, míg nekem szemet nem szúrt a dolog.

Nem ugyanott vizsgáztunk, de ez roppantul érdekelne, hogyan lehet.

Megosztás:

Sziasztok.

Arra tud valaki valamit mondani, hogy főnököm 94-es Fastra kombija 1.6si motorral hogyan kapott kék matricát? Kb 1 hónapja vizsgázott.

Az én azonos évjáratú 1.4si-m pedig simán pirosat kap. Ekkora különbség lenne?

Állítólag megmérték a kipufogógázát és azt mondták neki, az alapján ezt kellett kapja. Nekem is megmérték, de közölték, hogy attól függetlenül évjárat alapján piros jár.

Főnököm állítása szerint nem volt semmi kenőpénz a dologban, észre sem vette és nem is foglalkozott vele különösebben, míg nekem szemet nem szúrt a dolog.

Nem ugyanott vizsgáztunk, de ez roppantul érdekelne, hogyan lehet.

Mintha Daykillernek lett volna kategória ugrása... :icon1:

Megosztás:

Nem ismerem a sztorit, de ez jelent valami jót nekem is? Pl megismételhető a történet, vagy véletlen/"ismerős" miatt sikerült neki? ;)

Hát pontosan már nem emlékszem a részletekre, de valamiért rossz besorolást kapott úgy rémlik okmányirodában futott egy kört hogy megkapja azt ami tényleg jár neki.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.