hetyke Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Üdv újra,eszembe jutott még egy dolog.Most voltam nemrég az autóval (x14nz 244000km) műszaki vizsgán,és mondták a szerelők hogy a CO2 értékem elérte a felső határértéket tehát valószínű hogy a következő műszakin bajban leszek a mért érték miatt.Valóban érezni azt a kellemetlen szagot amit kiad az autó járó motornál.A kérdésem hogy hogyan tudnék nagyobb javítás,felújítás nélkül javítani az autó CO2 értékén?A válaszokat előre is köszönöm. Sok dolog okozhatja. Katalizátorod haldoklik, vagy lambda szonda, esetleg valami más vezérlő dúsítja túl az üzemanyagot, vagy a gyertyáid égtek fel, gyújtás körül is körül lehet nézni, hőmérséklet érzékelő, vagy esetleg még lukas, falsot szívó vákuumcső. Ezt igazából csak a motor működésének figyelésével lehet kivizsgálni. Egy OBD leolvasóval elég sok érték ellenőrizhető. Ilyen példul a motor hőmérséklete, vagy a lambda működése. Az adatokból már lehet következtetni merre kell keresgélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Lehet kevés neki az levegő. Lehet, így is csak úgy szedte ki a csavart hogy vagy 5X álltam neki közben mindíg vártam amíg termeli a levegőt a kompi. Vagy berakod a váltót 4-be és kapaszkodsz a féktárcsába miközben másik kézzel rángatod le a csavart.Én már nagyon rutinosan csinálom,de ilyen hidegben már nem állnék neki... Próbáltam azt is csak annyira rugózik a csavar hogy szinte negyed fordulatot lehet fordítani anélkül hogy nagyobb ellenállást éreznél. Üdv újra,eszembe jutott még egy dolog.Most voltam nemrég az autóval (x14nz 244000km) műszaki vizsgán,és mondták a szerelők hogy a CO2 értékem elérte a felső határértéket tehát valószínű hogy a következő műszakin bajban leszek a mért érték miatt.Valóban érezni azt a kellemetlen szagot amit kiad az autó járó motornál.A kérdésem hogy hogyan tudnék nagyobb javítás,felújítás nélkül javítani az autó CO2 értékén?A válaszokat előre is köszönöm. Etanolt is tankolhatsz bele 50%-ig javítt az értéken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 De ha majd lesz egy kis időd kifejteni bővebben ezt a termosztát nyitási tapogatós tesztet,akkor azt nagyon megköszönném.Vagy vegyek egy másik termosztátot mert ez hamarabb nyit a kelleténél?Előre is köszi.Jó hétvégét mindenkinek. Hideg motornál indítasz majd tapogatod a hűtő felső vezérlés felöli sarkát. ha a termosztát jó olyan 10-15-perc múlva hirtelen kell melegednie. Eközben a mutató látványosan visszaesik. Ha rögtön langyul akkor a termosztát állandóan nyitva. De amúgy a mutató visszaesés menet közben is látszik, csak ugye akkor az utat kell figyelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vega Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Sziasztok! Ismét egy problémával fordulok felétek mivel eddig mindig innen jött a "tutti tipp" :) Az a problémám,hogy 1,6 si benzines Astrám kb 2 hónapja ha lehül a motorja akkor nagyon nehézkesen indul be. +20 fokban és 0 fokban is ugyanúgy kb. 5-6mp indítózás után indul be. Látta több szerelő is de istenigazából nem tudnak vele mit kezdeni mert a hibajelenség olyankor nem jön elő. Kb 1 óra állás után is azonnal indul. Ha kb 1,5 óra ++ áll az autó akkor jön ez elő. Kaptam egy olyan tippet,hogy van állítólag 2db "mérőegység" ami a motor hőfokához állítja az üzemanyag dúsítását és ezek lehetnek elfáradva. Kérdésem: - Ez szerintetek elképzelhető ? - Ha igen akkor merre keressem ezeket ? (esetleg ha vki tudna képet mutatni az is jól jönne :) ) Tippeket és a segítségeteket előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Sziasztok! Ismét egy problémával fordulok felétek mivel eddig mindig innen jött a "tutti tipp" :) Az a problémám,hogy 1,6 si benzines Astrám kb 2 hónapja ha lehül a motorja akkor nagyon nehézkesen indul be. +20 fokban és 0 fokban is ugyanúgy kb. 5-6mp indítózás után indul be. Látta több szerelő is de istenigazából nem tudnak vele mit kezdeni mert a hibajelenség olyankor nem jön elő. Kb 1 óra állás után is azonnal indul. Ha kb 1,5 óra ++ áll az autó akkor jön ez elő. Kaptam egy olyan tippet,hogy van állítólag 2db "mérőegység" ami a motor hőfokához állítja az üzemanyag dúsítását és ezek lehetnek elfáradva. Kérdésem: - Ez szerintetek elképzelhető ? - Ha igen akkor merre keressem ezeket ? (esetleg ha vki tudna képet mutatni az is jól jönne :) ) Tippeket és a segítségeteket előre is köszönöm! Ha jól értem a motorkódod c16nz...akkor ott a jeladó...piros karika. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Ezt a fogyit az 1.6 is tudja, de legalább nem szenved a súly alatt. Hát még ha SE. 6,5 városi és 5l hosszútáv?biztos nem tudja :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Ha jól értem a motorkódod c16nz...akkor ott a jeladó...piros karika. SE motorja van, abban meg a dis kocka alatt van a hőfokjeladó. 6,5 városi és 5l hosszútáv?biztos nem tudja :D 6.5 vegyesben, és 5 liter pályán. München-gyula egy tank (60l) benzinnel. Számold ki. De nürnberget is megjártuk egy tankkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Mi meg a bp-nyír1-bp jártuk meg egy tankkal. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
funky Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 persze hogy van, de mi a konkrét kérdés? Az lenne a kérdés hogy egy F caravan átépítése mennyi költségbe van egy c20let motor esetében váltó,motor, futómű, stb. mennyire kell a kasznit megerősiteni egyálltalán kell-e mire kell figyelni milyen buktatok vannak ilyenekre gondoltam csak érdeklödők. pár külföldi auto http://www.astraforum.org/forum/viewtopic.php?f=61&t=28626 http://opel-turbo.de/c20let/showthread.php?106110-Donni%B4s-Astra-F-Caravan-Ph4-Neuaufbau http://www.opelcrewruesselsheim.de/Alex-astra-2009.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Az lenne a kérdés hogy egy F caravan átépítése mennyi költségbe van egy c20let motor esetében váltó,motor, futómű, stb. mennyire kell a kasznit megerősiteni egyálltalán kell-e mire kell figyelni milyen buktatok vannak ilyenekre gondoltam csak érdeklödők. pár külföldi autohttp://www.astraforum.org/forum/viewtopic.php?f=61&t=28626http://opel-turbo.de/c20let/showthread.php?106110-Donni%B4s-Astra-F-Caravan-Ph4-Neuaufbau http://www.opelcrewruesselsheim.de/Alex-astra-2009.html Donor árával együtt nem sokkal drágább, mintha külföldről hozol be 1 gyári 2.0 16V-t, és leadózol utána... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 SE motorja van, abban meg a dis kocka alatt van a hőfokjeladó. 6.5 vegyesben, és 5 liter pályán. München-gyula egy tank (60l) benzinnel. Számold ki. De nürnberget is megjártuk egy tankkal. folyamatos város volt a 6,5l,ezt nem akarom hinni,de a pálya 5l(gondolom nem 90-100km/h) is túl jónak tűnik,de ha mondjátok akkor biztos így van :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 folyamatos város volt a 6,5l,ezt nem akarom hinni,de a pálya 5l(gondolom nem 90-100km/h) is túl jónak tűnik,de ha mondjátok akkor biztos így van :icon1: Nem muszáj elhinni, igazából nekem se károm se előnyöm nem származik belőle, akárhogy is gondolod. :) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Nem muszáj elhinni, igazából nekem se károm se előnyöm nem származik belőle, akárhogy is gondolod. :) ;) Mi állítja a befecskendezett benzin mennyiséget? Hidegen nem indul az XE. Van egy kapcsoló, amivel ki tudom kapcsolni az AC-t. Ha nem indul első indításra, akkor kikapcsolom az AC-t, akkor beindul. Mikor visszakapcsolnám az AC-t, rögtön fulladni kezd. Kikapcsolom, megint felpörög. Bekapcsolom fullad. Ez mi lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Mi állítja a befecskendezett benzin mennyiséget? Hidegen nem indul az XE. Van egy kapcsoló, amivel ki tudom kapcsolni az AC-t. Ha nem indul első indításra, akkor kikapcsolom az AC-t, akkor beindul. Mikor visszakapcsolnám az AC-t, rögtön fulladni kezd. Kikapcsolom, megint felpörög. Bekapcsolom fullad. Ez mi lehet? Itt is van nyomásszabályzó nem? Lehet az szivat...amúgy az ECU állítja az injektor nyitási idejét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Mi állítja a befecskendezett benzin mennyiséget? Hidegen nem indul az XE. Van egy kapcsoló, amivel ki tudom kapcsolni az AC-t. Ha nem indul első indításra, akkor kikapcsolom az AC-t, akkor beindul. Mikor visszakapcsolnám az AC-t, rögtön fulladni kezd. Kikapcsolom, megint felpörög. Bekapcsolom fullad. Ez mi lehet? :blink: :blink: Tehát ha nem megy az üzemanyagpumpa, akkor elindul a gépezet? Érdekes, mert elvileg pár befecskendező ciklus után elfogy a nyomás a rendszerből, és csak csöpögteti a benzint a szívósorba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 :blink: :blink: Tehát ha nem megy az üzemanyagpumpa, akkor elindul a gépezet? Érdekes, mert elvileg pár befecskendező ciklus után elfogy a nyomás a rendszerből, és csak csöpögteti a benzint a szívósorba... Pontosan. Gondolom az első indítózásnál(amikor nem indul) megszívja magát, és utána már azért nem indul. Akkor AC kikapcs, indítózás, és akkor beindul. De mikor visszakapcsolom az AC-t megint elkezd fulladni. Olyan mintha sok anyagot kapna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Pontosan. Gondolom az első indítózásnál(amikor nem indul) megszívja magát, és utána már azért nem indul. Akkor AC kikapcs, indítózás, és akkor beindul. De mikor visszakapcsolom az AC-t megint elkezd fulladni. Olyan mintha sok anyagot kapna. Rá kéne mérni a rendszernyomásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Pontosan. Gondolom az első indítózásnál(amikor nem indul) megszívja magát, és utána már azért nem indul. Akkor AC kikapcs, indítózás, és akkor beindul. De mikor visszakapcsolom az AC-t megint elkezd fulladni. Olyan mintha sok anyagot kapna. Nekem egyszer el volt szakadva az injektor alatti tömítés( na jó én csíptem oda) akkor fuldoklott a benzinben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Nekem egyszer el volt szakadva az injektor alatti tömítés( na jó én csíptem oda) akkor fuldoklott a benzinben. De melegen indul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 De melegen indul. Akkor lehet a keverékképzéssel van gond, szonda, hőfok jeladó....túl dús a keverék azért javul látszólag ha leállítod a pumpát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Akkor lehet a keverékképzéssel van gond, szonda, hőfok jeladó....túl dús a keverék azért javul látszólag ha leállítod a pumpát... Eljutottam oda, hogy már melegen se megy. Alapjárat van, dadogós csak, rálépek a gázra lefullad. Ma dobott egy hibakódot, Fordulatszám szenzor – nincs jel . Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Eljutottam oda, hogy már melegen se megy. Alapjárat van, dadogós csak, rálépek a gázra lefullad. Ma dobott egy hibakódot, Fordulatszám szenzor – nincs jel . Huh az nem tudom mi nekem nincs.... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Huh az nem tudom mi nekem nincs.... :icon1: A leömlő mögött van. Főtengely fordulatszám jeladó lehet, ami az szr-nél a hosszbordás szíjtárcsa előtt van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpidro Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Sziasztok! Új vagyok itt a Fórum, először is üdv Mindenkinek! :) A tulajdonomban van egy kintről hozott 1996-os Astra F Sedan, X16SZ motrokóddal, és 4 sebességes Autómata váltóval. Az autó gyári, makulátlan, és kifogástalan állapotú; volt rengeteg más tipusú régebbi és újabb autóm, rosszabb és sokkal jobb is, F Astra is volt... de egész egyszerűen ezt a kocsit imádom, nem tudom miért, de nagyon a szívemhez nőtt (de tudom miért, mert ezek JÓ kocsik!), nem is kell más! Most lesz benne 200.000 km-el. (valós). Utánanéztem ennek a motronak, több féle dolgot írnak, a gyári gépkönyvben azt írják 75Le, nagyobbb a löket, kisseb furat, nagyobb kompresszió, 128NM a nyomaték alacsonyabb fordulaton, és ez 3NM-el több, mint az 1.6NZ, ami 75 lóerős.(szintén). A kocsiban található Osztrák dokumentációban 71 Lóerőt írnak, a neten azt írják, hogy ez 71 Lóerős, takarékosabbb, és gyengébb változat, talán ECO? Nemtudok kiigazodni, viszont többszöri méréssel (Automata váltó!) 0-100/110 óra szerint 12.1/13.2 sec és vigan felmegy 180 fölé.. egyszer mentem vele 190-et. Gyári gumiméret van rajta, az óra eltérése kb. 7% . Mitől megy ez így? 160-as végsebességet írnak, és 17-es gyorsulást, de a közelében sincs ezeknek az adatoknak, erős alacsony tempónál, dinamikus előzésénél, autópályán, 160-nál ha lepadlózom, még visszateszi 3.-ba, és elkezd gyorsulni. Ha valaki ért hozzá, mondja már meg mítől megy (viszonylag) ilyen jól az (elvileg) igen szerény teljesítmény adatok ellenére, mert nagyon sok autót vezettem már, és nekem jóval erősebbnek tünik a gyári adatoknál! Vagy az összes ilyen? Üdv: Cs. Péter Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 Sziasztok! Új vagyok itt a Fórum, először is üdv Mindenkinek! :) A tulajdonomban van egy kintről hozott 1996-os Astra F Sedan, X16SZ motrokóddal, és 4 sebességes Autómata váltóval. Az autó gyári, makulátlan, és kifogástalan állapotú; volt rengeteg más tipusú régebbi és újabb autóm, rosszabb és sokkal jobb is, F Astra is volt... de egész egyszerűen ezt a kocsit imádom, nem tudom miért, de nagyon a szívemhez nőtt (de tudom miért, mert ezek JÓ kocsik!), nem is kell más! Most lesz benne 200.000 km-el. (valós). Utánanéztem ennek a motronak, több féle dolgot írnak, a gyári gépkönyvben azt írják 75Le, nagyobbb a löket, kisseb furat, nagyobb kompresszió, 128NM a nyomaték alacsonyabb fordulaton, és ez 3NM-el több, mint az 1.6NZ, ami 75 lóerős.(szintén). A kocsiban található Osztrák dokumentációban 71 Lóerőt írnak, a neten azt írják, hogy ez 71 Lóerős, takarékosabbb, és gyengébb változat, talán ECO? Nemtudok kiigazodni, viszont többszöri méréssel (Automata váltó!) 0-100/110 óra szerint 12.1/13.2 sec és vigan felmegy 180 fölé.. egyszer mentem vele 190-et. Gyári gumiméret van rajta, az óra eltérése kb. 7% . Mitől megy ez így? 160-as végsebességet írnak, és 17-es gyorsulást, de a közelében sincs ezeknek az adatoknak, erős alacsony tempónál, dinamikus előzésénél, autópályán, 160-nál ha lepadlózom, még visszateszi 3.-ba, és elkezd gyorsulni. Ha valaki ért hozzá, mondja már meg mítől megy (viszonylag) ilyen jól az (elvileg) igen szerény teljesítmény adatok ellenére, mert nagyon sok autót vezettem már, és nekem jóval erősebbnek tünik a gyári adatoknál! Vagy az összes ilyen? Üdv: Cs. Péter Stopperrel mérve? Az enyém örülök, ha megfutja a 190-et.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts